• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Evlilik sürecim

Sizin üzerinize Bir ev bir araba , 5 yıl içerisinde baya büyük bir şey günümüzde .
Daha ne olsun .
Üstüne evlilik içerisinde evin ve sizin maddi tüm ihtiyaçlarınızı karşıladıysa ,
Evet haklı , dünyaları bahşetmiş kategorisine girebilir .

Kendi üzerine alamama durumu neyden kaynaklı ?
Ya da sizin üzerinize zaten evle araba yapmış .
O adamın kazandığı parada önceki çocuklarının payı da var . Yaşarken tabi ki onlara da malından vermesi kadar doğal bir şey yok . Böyle kaygılarınız olacaksa mal ayrılığı sözleşmesi yapsaydınız

Bir de şunu çok merak ettim . Evlendiğinde adamın birşeyi yoktu demişsiniz ya , sizin hangi mallarınız vardı evlendiğinizde?
Aslında onun böyle bir kaygısı varsa evlenirken mal ayrılığı sözleşmesi teklif etmeliydi.

o da yüklü bir miktar ki ciddi yüklü rakam eski eşinde çocukları için bırakmış. Yani eşim eski evliliğinden ceketini alıp çıkmış.

Şu kısım , yani sizden önceki hayatı , karısına çocuklarına ne verdiği , kendi ne aldığı sizi hiç mi hiç ilgilendirmez !

. O zaman ben de gidip evi arabayı ilk eşimden çocuğumun üzerine yapayım.

Ee yapın madem. Adam yapma mı diyor size ?

Birlikte kazandığınız için üstünüze evle araba vermiş zaten .

Boşansanız ortak çocuklarınız için de mal verir illa ki

Şu kısım , yani sizden önceki hayatı , karısına çocuklarına ne verdiği , kendi ne aldığı sizi hiç mi hiç ilgilendirmez !

Neden ilgilendirmez ha bu arada katılıyorum beni ilgilendirmez . Bende zaten ilgilenmedim hiç.
Ama gerçek şu ki biz yaşadığımız ve boşanmadığımız sürece de kimse diğerinin onayını almadan ortak edinimleri başka birine aktaramaz çocuğu da olsa.

Anlattıklarınıza göre sicili kötü olduğunda şirketi ne kendi üstüne ne sizin üstünüze yapamıyormuş öyle söylemişsiniz. O da ilk evliliğinden olan çocuklarının üstüne yapmış. Peki çözüm ne burda? Yani kimin üstüne yapabilir ki başka? Benim aklıma bir çözüm gelmedi şahsen. Sizin çözüm öneriniz nedir? Sorununuz çözümsüz duruyor

ciddi yüklü rakam eski eşinde çocukları için bırakmış. Yani eşim eski evliliğinden ceketini alıp çıkmış.

Siz de evlenirken , boşansak bu yine ceketini alıp çıkar tüm malı bana bırakır diye düşündünüz belki de ama eksik düşünmüşsünüz . O boşanmasında başka sorumlu olduğu kişi yokmuş herşeyini bırakmak istemiş bırakmış .
Sizle evlenirken ise sorumluluğu ömür boyu devam edecek çocukları varmış . Yani sizle boşanırken tabi ki ceketini alıp çıkmaz mantıken . Çocuklarının hakkını da size ye bırakacak değil

Birlikte kazandıysak o nasıl evle araba bahşedebiliyor?

Anlattıklarınıza göre sicili kötü olduğunda şirketi ne kendi üstüne ne sizin üstünüze yapamıyormuş öyle söylemişsiniz. O da ilk evliliğinden olan çocuklarının üstüne yapmış. Peki çözüm ne burda? Yani kimin üstüne yapabilir ki başka? Benim aklıma bir çözüm gelmedi şahsen
Çözüm şu . Öncelikle öz sermaye ile işi geliştirip imza karşılığı kredi kullanarak işi büyütme kaygısı taşımamalıydı. İkincisi her ihtimale karşı ikinci bir şirket olur yada gayrimenkul vs yatırım olur kendimizi güvene alabilirdi bir başkasının üstünde de olsa. Örnek veriyorum hala tarla alıp araba alıp şitket üstüne yapıyor oğlu ise kasadan babasının aldığı paranın hesabını tutuyor.

Neden ilgilendirmez ha bu arada katılıyorum beni ilgilendirmez . Bende zaten ilgilenmedim hiç.
Ama gerçek şu ki biz yaşadığımız ve boşanmadığımız sürece de kimse diğerinin onayını almadan ortak edinimleri başka birine aktaramaz çocuğu da olsa.

Neden ilgilendirmediğini kendiniz aynı cümlede cevaplamışsınız zaten .

Son cümlenize cevap :
“ortak edinimleri başka birine aktaramaz çocuğu da olsa.” Şuna yani . Madem öyle , işiniz düştüğünde kızının adına kredi çekmesine de onay vermeseydiniz . Ama yok öylesi işinize geldi tabi . Çünkü Kızı kredi çekmeseydi siz ömrü billah bu malı yapamazdınız. Bunu bildiğinizden o zaman onay verdiniz . Şimdi gelmiş mal kavgası yapıyorsunuz . Mal kaçırıyor diye mahkemeye verin diyeceğim , veremezsiniz çünkü adam mal falan kaçırmamış gizli iş yapmamış bizzat siz onay vermişsiniz .

Umarım o çocukların hakkını hiç bir zaman alamazsınız ..

Siz de evlenirken , boşansak bu yine ceketini alıp çıkar tüm malı bana bırakır diye düşündünüz belki de ama eksik düşünmüşsünüz . O boşanmasında başka sorumlu olduğu kişi yokmuş herşeyini bırakmak istemiş bırakmış .
Sizle evlenirken ise sorumluluğu ömür boyu devam edecek çocukları varmış . Yani sizle boşanırken tabi ki ceketini alıp çıkmaz mantıken . Çocuklarının hakkını da size ye bırakacak değil
Lütfen anlamak istemiyorsanız daha fazla yormayın ben evlenirken herhangi bir kişinin ilk kez evlendiği gibi kazanırsak da bizim kaybedersek de bizim mantığıyla baktım maddi bir hayal kurmadım .biz ölünceye kadar bizim ölünce çocuklarımıza miras kalır malımız varsa malımız borcumuz varsa borcumuz.

Neden ilgilendirmediğini kendiniz aynı cümlede cevaplamışsınız zaten .

Son cümlenize cevap :
“ortak edinimleri başka birine aktaramaz çocuğu da olsa.” Şuna yani . Madem öyle , işiniz düştüğünde kızının adına kredi çekmesine de onay vermeseydiniz . Ama yok öylesi işinize geldi tabi . Çünkü Kızı kredi çekmeseydi siz ömrü billah bu malı yapamazdınız. Bunu bildiğinizden o zaman onay verdiniz . Şimdi gelmiş mal kavgası yapıyorsunuz . Mal kaçırıyor diye mahkemeye verin diyeceğim , veremezsiniz çünkü adam mal falan kaçırmamış gizli iş yapmamış bizzat siz onay vermişsiniz .

Umarım o çocukların hakkını hiç bir zaman alamazsınız ..
Kızının adına olduğu sürede şirket 1 lira kredi kullanmadı. Oğluna geçirdiğini öğrendiğimden beri de tepki veriyoruz zaten.

Çözüm şu . Öncelikle öz sermaye ile işi geliştirip imza karşılığı kredi kullanarak işi büyütme kaygısı taşımamalıydı. İkincisi her ihtimale karşı ikinci bir şirket olur yada gayrimenkul vs yatırım olur kendimizi güvene alabilirdi bir başkasının üstünde de olsa. Örnek veriyorum hala tarla alıp araba alıp şitket üstüne yapıyor oğlu ise kasadan babasının aldığı paranın hesabını tutuyor.
Napmalıydıyı sormadım aslında :/ yani napmalıydıya girersek yıllar önce belli ki bazı haltlar yemiş ve sicili kirlenmiş. En başta sicilini kirletmeseydi bunlar olmazdı zaten.

Bundan sonrası için çözüm öneriniz nedir onu merak ettim. Çünkü sonuçta mevcut bir şirket var ve hiçbir şekilde ne kendi ne eşinin üstüne yapamıyor. Gayrimenkul zaten almış üstünüze. Diğer aldıklarının hepsi de benim üstüme olsun mu demek istiyorsunuz? Sizin üstünüze yapcağını sanmıyorum ama en azından kendi çocuğunuzun hakkını korumak adına çocuğun üstüne yap diyebilirsiniz.

Mevcut şirketle ilgili yapabileceğiniz bir şey yok mecbur bundan sonrası için çaba göstereceksiniz

Napmalıydıyı sormadım aslında :/ yani napmalıydıya girersek yıllar önce belli ki bazı haltlar yemiş ve sicili kirlenmiş. En başta sicilini kirletmeseydi bunlar olmazdı zaten.

Bundan sonrası için çözüm öneriniz nedir onu merak ettim. Çünkü sonuçta mevcut bir şirket var ve hiçbir şekilde ne kendi ne eşinin üstüne yapamıyor. Gayrimenkul zaten almış üstünüze. Diğer aldıklarının hepsi de benim üstüme olsun mu demek istiyorsunuz? Sizin üstünüze yapcağını sanmıyorum ama en azından kendi çocuğunuzun hakkını korumak adına çocuğun üstüne yap diyebilirsiniz.

Mevcut şirketle ilgili yapabileceğiniz bir şey yok mecbur bundan sonrası için çaba göstereceksiniz
Ben benim üstüme yapsın kaygısı taşımıyorum. Ki yapabilir de esasen . Kendi üstüne yapsın. Kredi kullanmasın sermaye ile yetinsin. Ona bişey olursa allah korusun herkes üstüne düşen hakkı ne varsa alır.

Sen evliliği değil, malı kurtarma derdine düşmüşsün adam da bunun farkına vardıysa kaçırması normal.
Evlilik dediğin şey maddi ve manevi birlikteliktir. Benden ve çocuğumdan mal kaçırmakla zaten kötü niyetini belli etmişken ben 2 yıldır konuşa anlata çift terapilerinden psikologlara gide gide boşa yordum kendimi. O kötü niyetli. Ama bu kötü niyeti göre göre de asla hakkımı ve çocuğumun hakkını onlara bırakmak istemiyorum

Back