2.defa hırsızlık ve görümcemle aram bozuldu

Yok sadece dokunmamış, sinsice yaklaşıp gizlice çantadan çıkarıp çalmış. Konu sahibi emin gibi...çocuk değil sülün Osman mübarek... evlerden ırak

Birde ses duymuş ama dönüp bakmamış. Ne kafalar var. Otuz bin liralık Latin düşmüş almaya tenezzül etmemiş.

Geçenlerde kimlikleri koyduğum küçük bir cüzdanı kaybettim. Para yoktu içinde. Sadece kimlikler o günde komşunun arabası ile bir yere gittik. Arayıp cüzdan arabada mı düştü demeye utandım, yanlış anlarsa diye.bilirim ki öyle bir şey yapmaz. Utana sıkıla aradım. Sonra cüzdanı çok saçma bir yerde buldum.

İnsanlar yakınlarını hırsızlıkla suçluyor.

Yani benim akrabam liseye geçmişti. Aslında gayet iyi biliyordur yapmaması gerektiğini ama.. ne diyebilirim. İstekleri daha ağır basmıştır diyeyim.

Yetişkin bir insanın değerli eşyalarına sahip çıkmamasını aklım almıyor. İnsanları zan altında bırakıyorsunuz bir de. Gözümle görmediğim sürece hiç kimseyi hırsız diye yaftalayamam, hele ki özbeöz ablamı. Yaptığınız çok ayıp.
Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.
Arkanıza dönüp emin olduktan sonra, canım paraya ihtiyacın varsa bana söyleyebilirsin deseydiniz keşke. Hatasını anlardı hem. Annesine söylemeniz hiç hoş olmamış.

Üstteki mesajımda da yazdım. Refleks olarak döner yine döner insan.
Sanırım konuda bi suçu başkasına atma var. %90 konuyu eşine okutmak için açmıştır.
Kız terazi, yine yaptın yapacağını....bir kâtip bir de sen... Doğuştan insan sarrafı mısınız, mossad mı eğitti sizi bacım? Ben salak , zan altında bırakılan garibanlarla empati kurmaktan ileri gidemiyom , olay örgüsü ve motive konusunda çok eksiğim var çalışmam lazım

Sülalede hırsız çok anladığım kadarıyla.

Kimse benim çocuğum aldı demez ki söyleyerek hata etmişsiniz. Ben duyar kasmayı da doğru bulmuyorum ortada somut olarak kaybolan bir para ve ziynet eşyaları var şeytan alıp götüremeyeceğine göre birileri çalmış işte. Parayı çocuk almıştır çantama eğildi fermuarı açtı diyorsunuz bu kadar tesadüf olamaz. Sesi duyunca neden dönüp bir bakmadınız ya da düşen takıları neden direkt kaldırmadınız anlamadım çok umursamazsınız. Ziynetleri de abinizin lafına istinaden yengenizin aldığını düşünüyorum. Ama yapacak hiçbir şey yok delil olmadan siz haksız çıkarsınız üzerine bir bardak soğuk su için.

Görümcenize çok ayıp etmişsiniz. Para çok bir para da değilmiş, kızın cüzdanımdan para aldı demissiniz resmen. Yerinde olsam kolay kolay gelmem bir araya sizinle.
Altın meselesinde de yengeye atmışsınız direkt suçu. O kadar altın evde ne arıyor, düşüyor kaldırmaya gerek görmüyorsunuz, çok kıymetli değillermiş demek ki.

Yenge abla görümce yeğen şüphelenmediğiniz kimse kaldı mı? Çok saçma Bi ailede bu kadar eli uzun olması.
Sülalede her eve girip çıkabilen tek bir eli uzun olması daha yüksek bir ihtimal değil mi gerçekten? Belki de, ailenin diğer bireyleri de bunu hissetmeye başladığı için açıldı bu konu.....tabii bu da sadece bir teori..... ihtimalleri konuşuyoruz ne de olsa....acaba hırsızlık yaşanan evlere rahatça girip çıkabilen kim var ?

Son düzenleme:
Bir de 30 binlik kutuyu yerden almazsanız yenge de çalar sokaktaki mahmut abi de çalar bilemezsiniz yani devir kötü kendi öz savunmanızı kendiniz yapacaksınız.
Gerçi bazen insanlar bir şeyleri alakasız yere koyup ya da unutup başkalarını suçlayabiliyorlar. Benim yengem de yapmıştı aynısını. Yıllar önce evde bir miktar para kayboluyor, eve gelen temizlikçinin kızından şüpheleniyor çünkü eve başka giren çıkan yok. Kadına söylüyor kızın görmüş olabilir mi diye. Kadın da evde kızını azarlıyor baya darlıyor ama kız bilmiyorum diyor. Sonra para yengemin kitaplarının arasından çıkıyor meğersem dalgınlıkla oraya koyup unutmuş. O zaman hatırlıyorum kırk kere uyarmışlardı yengemi çocuk hakkında kötü konuşma belki başka yerden çıkar diye ama dinlememişti. Bazen bana da olur bir anda eşyam ortadan yok olur aylar yıllar sonra alakasız bir yerden çıkıverir falan. Bir üst yorumumdan pişman oldum bunlar aklıma gelince. Ama sizin olayda da bir şeyler cuk oturmuş beni suçla beni suçla der gibi özellikle abinizin cümlesi tüy dikmiş

İçinde 30 bin liralık değerli eşyanın olduğu kutuyu yere düşürüyorsunuz ve toplamadan evden ayrılıyorsunuz
Cüzdanınızın fermuar sesini duyduğunuz halde içini iki gün sonra kontrol ediyorsunuz.

Bakın iki olayı da yazdım. Okuyunca anlarsınız sanırım ihmallerinizi

böyle olacağını hiç tahmin edemedim.insanın bazen basireti bağlanır ya sanırım o zamanıma denk geldi. Anneler çocuklarını daha iyi tanır.Duruşundan, bakışından, konuşmasından gerçeği anlar diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…