• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.defa hırsızlık ve görümcemle aram bozuldu

böyle olacağını hiç tahmin edemedim.insanın bazen basireti bağlanır ya sanırım o zamanıma denk geldi. Anneler çocuklarını daha iyi tanır.Duruşundan, bakışından, konuşmasından gerçeği anlar diye düşündüm
Küçük cocuğu şikayet etmek olmamıs . Yegeniniz sonuçta. Benim kuzenim bize misafirlige geldiginde bir miktar parayialmistı yataknodasindan girdum. Ailesine de kendisine de demedim. Çocuk sonucta. Yegeninize baska birini anlatir gibi anlatabilirdiniz hirsızlik kotu diye.ama dan diye gormediginiz halde cuzdanimdan aldi demek de yani cok kotü. O cocuk omür boyu unutmaz bunu

Ben olsam sizinle bir daha görüşmezdim. Mazallah bir şeyiniz kaybolur, herkes potansiyel suçlu ne de olsa. Benzer bir şey başımıza geldi. Kuzenin nişaninda bir iki yüzük ve ipek eşarp kaybolmuş. Şehir dışında oldukları için annemler dahil pek çok kişi yatıli kaldı(aile apartmanı). Halam o kadar kişi içinde kardeşim ve diğer halamın gelininden suphelenmis. Sebep de gelinin süsü ve parayı sevmesi, kardeşimin de genç kızdır heveslenir cahildir yapar demiş kendince ki kardeşim kimsenin kuruşuna tamah edecek biri değil. Bunu anne babama da demiyor akrabalara yayiyor. Ben bunu sonradan duydum ve şok oldum. Kardeşimi nasıl böyle karalar herkesin gözünde? Annem duysa asla evine sokmaz. Ben tamamen selami sabahı kestim ve asla evine adım atmam. Gözüyle görmeden yaftalamak resmen iftira. O kadar kıymetli malıniz varsa sahip olun, kimseyi emin olmadan zan altında bırakmayın.

Üstteki mesajımda da yazdım. Refleks olarak döner yine döner insan.
Sanırım konuda bi suçu başkasına atma var. %90 konuyu eşine okutmak için açmıştır.

Yetişkin bir insanın değerli eşyalarına sahip çıkmamasını aklım almıyor. İnsanları zan altında bırakıyorsunuz bir de. Gözümle görmediğim sürece hiç kimseyi hırsız diye yaftalayamam, hele ki özbeöz ablamı. Yaptığınız çok ayıp.

Arkanıza dönüp emin olduktan sonra, canım paraya ihtiyacın varsa bana söyleyebilirsin deseydiniz keşke. Hatasını anlardı hem. Annesine söylemeniz hiç hoş olmamış.
Orası baba evim, güvenmesem oraya hiç bırakmam yanımda götürürdüm. Burda asıl konuşmamız gereken nasıl alırlar olması gerekirken güvenip bıraktığım için ben suçlanıyorum. Oraya temizliğe ikisi gittiği için aklıma da onlardan başkası gelmiyor. İkisine de söyledim. birisi büyük tepki verdi, diğeri saşırmadan yüzüne acı ifadesi koyarak sadece "günahh"dedi.Evet elimde kanıt yok sadece dua ediyorum alan pişman olup getirsin diye. diğer konu çantaya eğildi onu hissettim ama bakıyor diye düşündüm. çocuğum kustuğu içinde gözüm ondaydı. Evet sesi duydum, noluyor anlayana kadar birakıp kalktı zaten.içine bakmak da o an aklıma gelmedi

Küçük cocuğu şikayet etmek olmamıs . Yegeniniz sonuçta. Benim kuzenim bize misafirlige geldiginde bir miktar parayialmistı yataknodasindan girdum. Ailesine de kendisine de demedim. Çocuk sonucta. Yegeninize baska birini anlatir gibi anlatabilirdiniz hirsızlik kotu diye.ama dan diye gormediginiz halde cuzdanimdan aldi demek de yani cok kotü. O cocuk omür boyu unutmaz bunu
başkasının cüzdanı ellenmez, karıştırılmaz diye onunla konuşmam dediğiniz gibi daha doğru olurdu.

Geçen sene tatile giderken takılarımı babamın evine bıraktım.Geldikten sonra bilezikleri aldım , kolyemin olduğu kutu koyduğum yere düştü nedenini hala bilmiyorum o kutuyu sonra alırım diye almadım. Aklıma gelince almaya gittim ama kutu yoktu. (30 bin civarı içindekiler)Evimi de koyduğum yerlerin hepsine baktım yok.2 kişiden şüpheleniyorum,biri ablam, diğeri yengem. ikiside babamın evini temizleyen kişiler.İkisine de söylediğimde yengem sadece "kim alır ki günah" dedi ( yengem para delisidir), ablam ise sinirlendi ve kesin o yaptı, pislik aramıza girmez olaydı, herşey beklenir ondan dedi. Abime dediğimde ise benim hanım asla yapmaz dedi ama birgün normal konuşurken eşinden para istediğini ve şaşıracağı bir miktarı kendisine verdiğini, bu parayı nerden buldun dediğinde biriktirdim dedi demişti. O konu öylece kapandı.gitti 2.konu ise bayramda cüzdanımdan param çalındı.Yüksek bir miktar değil fakat sinirimi bozdu. Kimin aldığını bilmiyorum ,görümceme gittiğimizde koltuğa bebek pusetini koydum. bebek kustugu içinde ona doğru oturdum ve çantam arkamda kaldı. ağız mendili aldığım içinde çantam açıktı cüzdanım üstündeydi. Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.Cüzdanı koltuğa koydu kalktı gitti, 2 gün sonra farkettim ki param yok. görümceme söylediğimde çok sinirlendi, kızım yapmaz zaten eline bile almamış cüzdanını dedi. Kız annesinden korkuyor biliyorum ondan demiştir elimi sürmedim diye ama ben zaten kesin kızın yaptı demedim. Çünkü bayramda başka yerlere de gittik.Anlattığım bir arkadaşım ise keşke demeseydin, sana çok iyiliği dokundu görümcenin dedi. Söylemekle hata mı etmişim ama gerçekten bıktım hırsızlıktan. kimseye güvenemeyecek miyim.
Denk geldim yazınıza da bi kopukluk geldi sanki olaylar arasında hic bir seyden emin olmadan hareket ediyorsunuz

Ben olsam sizinle bir daha görüşmezdim. Mazallah bir şeyiniz kaybolur, herkes potansiyel suçlu ne de olsa. Benzer bir şey başımıza geldi. Kuzenin nişaninda bir iki yüzük ve ipek eşarp kaybolmuş. Şehir dışında oldukları için annemler dahil pek çok kişi yatıli kaldı(aile apartmanı). Halam o kadar kişi içinde kardeşim ve diğer halamın gelininden suphelenmis. Sebep de gelinin süsü ve parayı sevmesi, kardeşimin de genç kızdır heveslenir cahildir yapar demiş kendince ki kardeşim kimsenin kuruşuna tamah edecek biri değil. Bunu anne babama da demiyor akrabalara yayiyor. Ben bunu sonradan duydum ve şok oldum. Kardeşimi nasıl böyle karalar herkesin gözünde? Annem duysa asla evine sokmaz. Ben tamamen selami sabahı kestim ve asla evine adım atmam. Gözüyle görmeden yaftalamak resmen iftira. O kadar kıymetli malıniz varsa sahip olun, kimseyi emin olmadan zan altında bırakmayın.
Valla hani derler ya "hırsızın hiç mi kabahati yok diye aynen oraya geldi konu. Güvenmek en büyük hata ve ben iki şekilde de onu yaptım..bundan sonra çantamı ve tüm değerli eşyalarımı gözümün önünden ayırmamak en doğrusu.

100 tl tasi yeter artik hersey kartla bakkalda bile kart geciyor.ama keske soylemese idin yeni dogim yaptiniz belki dalginilik çoktur sizde .basimin gözümün sadakası olsun diyip geceydiniz ders olurdu artik para almam diye yanima
Teşekkür ederim evet dalgınlık çok fazla ama cüzdanımdaydı para eminim. Bayram ziyaretine toplamda 4 yere gittik, sonrası evdeydik. Başka yerde mi kayboldu onu bilmiyorum ama oralarda çantam hep ayak ucumdaydı. evet dediğiniz gibi başımın gözümün sadakası olsun diyebilirdim haklısınız .

• Beğen
Reactions: Cac
Görümcenizi eve çağırdığınızda takı ve paranın olduğu odayı kitleyin. Büyüden vs korkan biri ise de çalınan takılar için hocaya gideceğim, hırsızlık yapanın şusu busu oluyormuş diye destekli atabilirsiniz. Tırsak biri ise o an bile tepki verebilir. Bir yere takı veya para bırakıp ortaya yem de atabilirsiniz ve yakalayabilirsiniz. Yok, kim olduğunu bulmama gerek yok derseniz de şüphelendiğiniz kişilerin olduğu ortamda bir şeyinizi bırakmayın.

Bizim evde de paralar yok oluyordu. Bize göre babam paranın hesabını bilmiyordu. Sonuçta eve giren çıkan yakın akraba. Bir ara eş zamanlı olarak 3 evden de paralar eksildi. Ben benimkinden emin değilim ama diğerleri eminlerdi. Yüzüne vurmadık ama o kişi eve geldiğinden cüzdanları ve paraları saklıyoruz. Yüzüne söylesek inkar edecek. Hastalık onunki.
Ablam korkarda, yengem çok cesur kolay kolay bir şeyden korkmaz. Bundan sonra çok dikkatli olucam başka seçeneğim kalmadı.

Yok sadece dokunmamış, sinsice yaklaşıp gizlice çantadan çıkarıp çalmış. Konu sahibi emin gibi...çocuk değil sülün Osman mübarek... evlerden ırak
çanta koltuğa kendi kendine mi çıktı?arkamda oturuyordu. çanta ayak ucuna geliyordu onun. eğildi. ben çantaya bakıyor sandım. (çantadan ağız mendili aldığım için fermuarı açık, cüzdanda en üstteydi. ) cüzdan fermuarını kapattığını duydum valla kalkıp gitti aradaki zaman çok kısaydı. dönüp baktım cüzdanı koltuğa koymuş, aldım tekrar çantaya koydum. Bunları zaten yazdım okumadınız mı?

iki olayda kendi evimde olmadı, biri görümcemin evinde diğeri baba evinde oldu ama görümcemin kızı kesin aldı diyemem cüzdanı açıp bakıp kapatmışta olabilir.
Kız bir arkanı dönsene napıyor bu çocuk diye bak ? Sen de bir garipsin cüzdan sesi geliyor insan refleks olarak döner. Onu geçtim kutu düşüyor almıyor sonra alırım diyorsun sen de bir garipsin valla

Kimse benim çocuğum aldı demez ki söyleyerek hata etmişsiniz. Ben duyar kasmayı da doğru bulmuyorum ortada somut olarak kaybolan bir para ve ziynet eşyaları var şeytan alıp götüremeyeceğine göre birileri çalmış işte. Parayı çocuk almıştır çantama eğildi fermuarı açtı diyorsunuz bu kadar tesadüf olamaz. Sesi duyunca neden dönüp bir bakmadınız ya da düşen takıları neden direkt kaldırmadınız anlamadım çok umursamazsınız. Ziynetleri de abinizin lafına istinaden yengenizin aldığını düşünüyorum. Ama yapacak hiçbir şey yok delil olmadan siz haksız çıkarsınız üzerine bir bardak soğuk su için.
Beni anladığınız için teşekkür ederim.Durduk yere insanları suçlamıyorum bu süreçte yaşanan şeyler var. Abim normal konuşma sırasında bu cümleyi kurmuştu " o kadar parayı nasıl biriktirdi anlamadım" diye. dediğiniz gibi su iceyim olan oldu giden gitti.

.
Bu sekilde suclamak yerine evinizin bir yerine para koyun, parayi gorecek sekilde de kamera yerlestirin. Suphelendiginiz kişileri evinize cagirin, bakin neler olacak.
Takilariniz kayboldugunda sessiz sakin nasil kalabildiniz anlayamadim. Ben olsam bin defa buraya koydum, nerede, gördünüz mü, korkutmak icin polis cagirip parmak izi aldiracagim hirsiz girmis olabilir vs diye darlardim.
Çok mantıklı bir yöntem bence

Valla hani derler ya "hırsızın hiç mi kabahati yok diye aynen oraya geldi konu. Güvenmek en büyük hata ve ben iki şekilde de onu yaptım..bundan sonra çantamı ve tüm değerli eşyalarımı gözümün önünden ayırmamak en doğrusu.
Hırsızın kim olduğunu bilmiyoruz ki kabahat bulalım. Kanıt olmadan kimsenin günahına girilmez. Yengeniz o parayı gerçekten dişinden tırnağından da arttırmış olabilir. Siz cüzdandaki parayı kaybetmiş olabilirsiniz.

Altınları kasada saklayın yani madem hırsız var yanınızdan ayırmayın çantayı veya kredi kartı kullanın para taşımayın bu kadar basit yani belki kleptomani hastası biri var ailenizde sürekli şüphe içinde yaşayacağıma tedbirimi alırım.

Back