• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.defa hırsızlık ve görümcemle aram bozuldu

Geçen sene tatile giderken takılarımı babamın evine bıraktım.Geldikten sonra bilezikleri aldım , kolyemin olduğu kutu koyduğum yere düştü nedenini hala bilmiyorum o kutuyu sonra alırım diye almadım. Aklıma gelince almaya gittim ama kutu yoktu. (30 bin civarı içindekiler)Evimi de koyduğum yerlerin hepsine baktım yok.2 kişiden şüpheleniyorum,biri ablam, diğeri yengem. ikiside babamın evini temizleyen kişiler.İkisine de söylediğimde yengem sadece "kim alır ki günah" dedi ( yengem para delisidir), ablam ise sinirlendi ve kesin o yaptı, pislik aramıza girmez olaydı, herşey beklenir ondan dedi. Abime dediğimde ise benim hanım asla yapmaz dedi ama birgün normal konuşurken eşinden para istediğini ve şaşıracağı bir miktarı kendisine verdiğini, bu parayı nerden buldun dediğinde biriktirdim dedi demişti. O konu öylece kapandı.gitti 2.konu ise bayramda cüzdanımdan param çalındı.Yüksek bir miktar değil fakat sinirimi bozdu. Kimin aldığını bilmiyorum ,görümceme gittiğimizde koltuğa bebek pusetini koydum. bebek kustugu içinde ona doğru oturdum ve çantam arkamda kaldı. ağız mendili aldığım içinde çantam açıktı cüzdanım üstündeydi. Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.Cüzdanı koltuğa koydu kalktı gitti, 2 gün sonra farkettim ki param yok. görümceme söylediğimde çok sinirlendi, kızım yapmaz zaten eline bile almamış cüzdanını dedi. Kız annesinden korkuyor biliyorum ondan demiştir elimi sürmedim diye ama ben zaten kesin kızın yaptı demedim. Çünkü bayramda başka yerlere de gittik.Anlattığım bir arkadaşım ise keşke demeseydin, sana çok iyiliği dokundu görümcenin dedi. Söylemekle hata mı etmişim ama gerçekten bıktım hırsızlıktan. kimseye güvenemeyecek miyim.
Maliniza sahip cıkın

görümceme kızın aldı demedim, paranın kaybolduğunu , kızınında bayram günü çantamdan cüzdanı alıp karıştırdığını söyledim. Olayı olduğu gibi anlattım
Açık açık söylememlnize gerek kalmamış, ondan şüphelendiğinizi ortaya koymuşsunuz zaten. Şu durumda sadece görümcenizle aranız bozulduysa iyi, eşiniz ne diyor emin olmadan yeğenini suclamaniza

Otuz binlik kutu yere düşüyor günler sonra almaya gidiyorsunuz .
Bu normal mi?
Kimsenin günahını almayın, bir daha elinize mal mülk altın dolar geçerse de bankaya atın. Sonuçta hırsız da calabilirdi, babanızın evi ama babanız o evi ejderha ile korumuyor ya...
Para olayına gelince, üstünden iki gün geçmiş kim suçlamayı kabul eder?
Hem bir sürü yere girmiş cikmissiniz. Miktarı ne kadar bilmiyorum ama artık paranın adı var, belki de öyle otopark parasıdır, giderken eli boş gitmeyelimdir falan, cebinizden farketmeden harcamışsinizdir. Olan olmuş biten bitmiş yani.. daha konuşmanın,suçlamanın alemi yok.
Bundan sonra yanınıza kaybedince uzuleceginiz miktar paralar almayın, kartta dursun para. Ben yanıma hep az para alırım,bir de ne olur ne olmaz diye telefon kilifimin arkasına acil durum yüz lirası koyarım. Size de tavsiye ederim

Geçen sene tatile giderken takılarımı babamın evine bıraktım.Geldikten sonra bilezikleri aldım , kolyemin olduğu kutu koyduğum yere düştü nedenini hala bilmiyorum o kutuyu sonra alırım diye almadım. Aklıma gelince almaya gittim ama kutu yoktu. (30 bin civarı içindekiler)Evimi de koyduğum yerlerin hepsine baktım yok.2 kişiden şüpheleniyorum,biri ablam, diğeri yengem. ikiside babamın evini temizleyen kişiler.İkisine de söylediğimde yengem sadece "kim alır ki günah" dedi ( yengem para delisidir), ablam ise sinirlendi ve kesin o yaptı, pislik aramıza girmez olaydı, herşey beklenir ondan dedi. Abime dediğimde ise benim hanım asla yapmaz dedi ama birgün normal konuşurken eşinden para istediğini ve şaşıracağı bir miktarı kendisine verdiğini, bu parayı nerden buldun dediğinde biriktirdim dedi demişti. O konu öylece kapandı.gitti 2.konu ise bayramda cüzdanımdan param çalındı.Yüksek bir miktar değil fakat sinirimi bozdu. Kimin aldığını bilmiyorum ,görümceme gittiğimizde koltuğa bebek pusetini koydum. bebek kustugu içinde ona doğru oturdum ve çantam arkamda kaldı. ağız mendili aldığım içinde çantam açıktı cüzdanım üstündeydi. Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.Cüzdanı koltuğa koydu kalktı gitti, 2 gün sonra farkettim ki param yok. görümceme söylediğimde çok sinirlendi, kızım yapmaz zaten eline bile almamış cüzdanını dedi. Kız annesinden korkuyor biliyorum ondan demiştir elimi sürmedim diye ama ben zaten kesin kızın yaptı demedim. Çünkü bayramda başka yerlere de gittik.Anlattığım bir arkadaşım ise keşke demeseydin, sana çok iyiliği dokundu görümcenin dedi. Söylemekle hata mı etmişim ama gerçekten bıktım hırsızlıktan. kimseye güvenemeyecek miyim.
30 bin değerindeki kutuyu hemen kaldırmıyorsunuz sonra suçlu bşkası oluyor?
bence siz de bir dalgınlık var. gecenlerde arkadaşımın kuzeni deböyleydi. paramı çaldılar paramı aldılar diyordu bi baktık kendisi düşürüyor bazen harcayıp unutuyor ya da borç verip almayı unutuyormuş.

Otuz binlik kutu yere düşüyor günler sonra almaya gidiyorsunuz .
Bu normal mi?
Kimsenin günahını almayın, bir daha elinize mal mülk altın dolar geçerse de bankaya atın. Sonuçta hırsız da calabilirdi, babanızın evi ama babanız o evi ejderha ile korumuyor ya...
Para olayına gelince, üstünden iki gün geçmiş kim suçlamayı kabul eder?
Hem bir sürü yere girmiş cikmissiniz. Miktarı ne kadar bilmiyorum ama artık paranın adı var, belki de öyle otopark parasıdır, giderken eli boş gitmeyelimdir falan, cebinizden farketmeden harcamışsinizdir. Olan olmuş biten bitmiş yani.. daha konuşmanın,suçlamanın alemi yok.
Bundan sonra yanınıza kaybedince uzuleceginiz miktar paralar almayın, kartta dursun para. Ben yanıma hep az para alırım,bir de ne olur ne olmaz diye telefon kilifimin arkasına acil durum yüz lirası koyarım. Size de tavsiye ederim
ben de ilk ona takıldım.
ben pahalı kalemim düşse anınd ayerden alırım kaybolmasın diye

Bu sekilde suclamak yerine evinizin bir yerine para koyun, parayi gorecek sekilde de kamera yerlestirin. Suphelendiginiz kişileri evinize cagirin, bakin neler olacak.
Takilariniz kayboldugunda sessiz sakin nasil kalabildiniz anlayamadim. Ben olsam bin defa buraya koydum, nerede, gördünüz mü, korkutmak icin polis cagirip parmak izi aldiracagim hirsiz girmis olabilir vs diye darlardim.

Bende bilmiyorum, iyice canım sıkıldı. kimseye güvenemiyorum
bence kendinizi bir eleştrin. gözünüzle görmediğiniz şeyler için milleti suçluyorsunuz. sonra da doğruymuş gibi kendi kafanızda bağlantılar kuruyorsunuz.
Allah iftiradan korusun ne diyim.

Bu ne bicim aile? Ne desem bilemedim.

Çocuk bu almış olabilir.. Annesine yetiştireceğinize yeğeninizle konuşsaydınız. Olay büyümüş olmazdı. Aile içi kimsenin hırsızlık yapacağını da sanmıyorum. Yüz yüze bakıyorsunuz sonuçta. "Paracı" olmak ayrı, hırsız olmak apayrı bir şey. Hemen abla kardeş suçlu damgasını yapıştırmışsınız geline. Yetmiyormuş gibi bir de utanmadan abinize bahsetmişsiniz bundan. Malınız kıymetliyse, güvenmediğiniz insanların girip çıktığı yerde bırakmayacaksınız. Kasa denilen bir şey var. Kadın babanızın evini temizliyor üstüne bir de hırsız damgasını yiyor. Yazık..
Ha bir de.. Belki çöp diye atılmış olabilir.. Babanız tarafından bile.
Kesin o aldı demiyorum. Elimde kanıt yok tabiki fakat insanların da bir fıtratı var. Kimin ne yapıp ne yapamayacağını az çok tahmin edersiniz. geline garezim olsaydı kendi ablamıda katmazdım Koyduğum yer ulu orta açık yer değil ki çöp sanılıp atılsın. anca temizlikle ya da bir şey ararken açılıp bakılacak bir yer. Görümcem konusunda ise annesiyle konuşmak daha doğru gibi geldi

bence kendinizi bir eleştrin. gözünüzle görmediğiniz şeyler için milleti suçluyorsunuz. sonra da doğruymuş gibi kendi kafanızda bağlantılar kuruyorsunuz.
Allah iftiradan korusun ne diyim.
gözümle görlediğimi belirtiyorum zaten. ama durduk yere de itira atmıyorum. 2 olayda da zarar bana oldu.

gözümle görlediğimi belirtiyorum zaten. ama durduk yere de itira atmıyorum. 2 olayda da zarar bana oldu.
iyi de gözünüzle görmediğiniz belittiğiniz halde insnaları zan altında bırakıyorsunuz?
iyi aileniz size dayanıyor.

O altınların olayını pek anlayamadım. Nasıl yani düştü? Nasıl almadınız ordan? Bi de aklıma gelince almaya gittim diyorsunuz. 30 binlik altını hayatta bi yerde unutup bırakamam heralde 🤷‍♀️
çanta içindeydi, çantayı aldım, kutu düştü. nasıl ve neden yaptım bilmiyorum kendim dahi cevabını veremiyorum

iyi de gözünüzle görmediğiniz belittiğiniz halde insnaları zan altında bırakıyorsunuz?
iyi aileniz size dayanıyor.
ailem beni de onları da iyi tanıyor sorun olmuyor o yüzden. Siz aldınız demedim. altınlarım kayboldu,yeri de şurdaydı dedim. Eğer ki bir olayda şu yapmaz ve şu yapabilir deniliyorsa suç diyende değil dedirtendedir. mutlaka bunu dedirtecek şeyler yaşanmıştır.

Eşyalarınızı daha iyi saklayın, yapan yapıyor. Çocuklar da alabiliyor maalesef. Sonuçta bir çok şey görüyorlar ve her istedikleri alınmıyor.
Ben akrabamın evinde kalmıştım. Sürekli cüzdanımdan para eksiliyor. İlk 50-100 derken daha fazlalaştı. Bir gün yatmadan tamamen saydım paramı. Sabah kalktım ve evet eksik vardı.
Akrabama (benden baya küçüktü) her yere baktım ya gece koyduğum parayı bulamadım dedim. Sonra alakasız olan bir yer söyledim (kapının arkasında sarı bir çantayı kesmişti gözüm, çantayla alakam yok), aa şuradaki sarı çantan varya oraya koydum bi git bak lütfen kesin orda dedim. Sen bak falan derken, hadi git ya bak dedim. Sonuç olarak akrabam parayı o hiç alakasız yerden güya aldı geldi😀 sarı çantayla birlikte geldi, arar gibi yaptı buldum dedi.
O günden sonra paramı göğüsüme koyarak uyudum😂😂 Annemden ve kardeşimden başka kimseye söylemedim.
Bende annesi "sen bu paraları nerden buluyorsun durmadan" dediğinde anladım. "Herkes karne parası veriyor" demişti.
Ne kötü.. hala onu öyle tanıyorum maalesef.

Bende bilmiyorum, iyice canım sıkıldı. kimseye güvenemiyorum
Emin olmadan gözünle görmeden kimseyi suclayamazsin bu hem.akraba ilişkilerini bozar hemde seni kötü duruma sokar .daha dikkatli ol çok para alma yanına bir yere giderken .eşinde olsun para yada altın saklama .başka da yapacağın birşey yok

ailem beni de onları da iyi tanıyor sorun olmuyor o yüzden. Siz aldınız demedim. altınlarım kayboldu,yeri de şurdaydı dedim. Eğer ki bir olayda şu yapmaz ve şu yapabilir deniliyorsa suç diyende değil dedirtendedir. mutlaka bunu dedirtecek şeyler yaşanmıştır.
madem bu kadar kıymetli eşyalarınız vardı bir bankaya yatrımak zor olmaz.

Back