2 çocuklu yatılı misafir ve 5 aylık bebeğim var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam paraya kıyıp sen iş yapma diye neler düşünmüş bence eşinle anlaşıp bi yolunu bulabilirsin işleri vs eşin yapar sende bebeginle ilgilenirsin kedinin de alışkın oldugu birileri varsa annen falan bu 3 gün onlara emanet etsen rahat eder çünkü çocuklar varmış onu hiç bırakmaz sürekli kovalayıp korkuturlar bu şekilde çözüm bulunabilir

3 gün idare edilir bence. Geçen hafta 8ci benim kuzenim geldi bize çocukları ve eşi ile. Eşim gelmesinler deseydi acayip kırılırım. Ki esin öneri sunmuş yazlık yerde tatil filan, kestirip atmayın senin akrabaların da gelebilir Di

Bebeğiniz eve gelen yabancılara nasıl tepki veriyor. Tatile gitseniz yerini yabancılar mı ? Eger bebeğiniz icin çok sıkıntı olmayacaksa tatil seçeneğini tercih edebilirsiniz. Misal benim bebeğim 9 aylık. Evde yabancı görünce cok huysuzlanıyor, dışarıda aynı tepkiyi vermiyor. Ama baska bir yerde de asla uyumaz. Bu nedenle ben iki seçeneği de kabul etmezdim. Bebeğim gerçekten strese giriyor ve ben buna göz göre göre izin veremezdim. Bu şartlar altında sizinle aynı durumda kalsam, eşimle konuşurum. Kahvaltıyı hazırlar odama geçerim. Geldiklerinde de dün gece kendimi çok kötü hissettiğimi, hasta olabileceğimi, onları riske atmak istemediğimi söylerim odamdan. Eşime de evde maske taktırırım, mesafeli davranmasını söylerim. Herhalde bu şartlar altında kahvaltıdan sonra ( yemek yiyebilirlerse)kendi istekleriyle gitmiş olurlar. Bunları yazarken hiç utanmadım, beni bu hâle düşürenler utansın ! Şu, evin hanımına sormadan evde kalma yüzü bulan akrabalardan nefret ediyorum. Üstelik işi düşünce meydana çıkan çıkarcı türden bunlar.

Tamam ben de sevmiyorum çoluk çocuk yatılı misafirliğe gelmelerini bu zamanda. Ama eşiniz de çözüm bulmaya çalışmış bir yer ayarlayarak daha ne yapsın. Bence oraya gidip hiç değilse yemek hazırlama, toplama, ikram, temizlik vs işinden kurtulun, bebeği de hep birlikte avutacaksınız mecburen. Eşinizi orada bebek konusunda da yardıma ihtiyacınız olacağı konusunda uyarın. Üç gün çok uzun bir süre değil sonuçta
Bakarsınız mecbur kalınca sese de alışır bebiş orada.

Doğumda ablanız ve anne baba içinde sıkıntı çekmiştiniz değilmi? (Konuyu doğru hatırlıyorsam) ev cidden sıkıntılı korona da çabası. En kötü ihtimal tatil evine geçin düğün sonrası siz eve onlar kiralık eve geçsin. Kovidi bahane edersiniz.

Kuzenim gelecek olsa ve eşim sorun çıkarsa çok bozulurdum ki bizde öyle bir şey söz konusu olmaz. İkimizden ailelerden uzakta yaşıyoruz ama korona dönemi dışında gelen giden çok olur. Özellikle yaz dönemi evimiz boş kalmaz neredeyse.
Ama şöyle bir durum var. Kim gelirse gelsin eşimle ben beraber işleri hallederiz. Yani işleri bana yıkmaz ya da ben ona. Tabiki çocukla ekstra zor bunu kabul etmek lazım ki benim de çocuğum 3 aylıkken 4 kişilik bir aile gelmişti. 1 hafta kadar kaldılar. Eşim ben çocukla rahat edeyim diye fırsat buldukça onları dışarı çıkardı ben evde bebekle kaldım. Evde de yemek bulaşık yatak vs hepsini ortak yaptık. Yani zor ama halledilebilecek şeyler. Sonuçta evine ilk defa gelecek kuzeni. Nasıl ve neden gelme desinki?

Bari tutulan ev 3+1 olsaymış

Hayır bide istediği saatte gelmeyi ayarlayabilckken gece beste burda olma saati aşırı düşüncesizce bide pazartesi yani

Bence haksızsınız. Böyle böyle akrabalık bağları kopuyor akraba diye bişey kalmadı kimse kimseyi istemez oldu. İsteseler otel tutup kalırlardı sizinle görüşmek istemişler. Kimse yedirdiğinize içirdiğinize bakmaz Güler yüzünüze bakar. Benim düşüncem bu

Malesef öle olmaz yer baya uzak çünkü bizim eve

5 aylık bebeğimle sabah öğlen akşam kendimiz dahil 6 kişilik yemem yapıp sofra kurup toplayıp yatak yapıp birde çocuğma nasl.bakicm peki ? Çok zzor olmazmi hemde 3 4 gün boyunca zaten sütüm az biraz yorulunca sahada azalıyor malesef

Düğüne sonra gtcekler ama zaten italyadan geldiler yeni o kdr uçağa filan bindiler dahada fena yani

Evi kiraladığımız yer denizin dibi

Annem memlekette evine gidip tek kalsam ya keşke onlar kiraladığımız eve gitse ben kendi evimizde kalsam süper olurdu ama eşim olmaz ayıp diyo

Korona zamanı bebek görmeye bile gitmeyenlerden olarak sizi haksız bulmadım ben. Evin küçük olması, kalabalık olmanız normal şartlarda tolere edilir şeyler 3 gün için, ama korona var. Vaka sayısı evden çıkmadığımız zamanların 5 katı. Çok bunaldık, dışarıda açık havada buluşuyoruz eş dostla ama kimsenin evinde toplanmayı mantıklı bulmuyorum

Şu korona zamanı yatılı misafir kabul etmek doğru değil ama konunuzda bundan bahsetmediğiniz için oraya değinmek istemiyorum. 3 gün bence katlanılabilir bir süre. Evinizde kalsalar bile kimsenin sizden mükellef sofra dört dörtlük hizmet beklediğini sanmam, bekleseler bile yapmazsınız olur biter. Eşiniz yer ayarlamış siz ondan da memnun kalmamışsınız. İlk kez görüyor olabilirsiniz ama eşiniz kıymet veriyor belli ki. Hiç mi eşinizin hatrı yok? Öne sürülen her çözüme istemiyorum demişsiniz, sizin geçinmeye gönlünüz yok bence ama hata ediyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…