- 10 Ağustos 2018
- 1.037
- 357
- 123
- Konu Sahibi kelebek_gibi
-
2inci cocugun uyumasi icin her gün banyo yaptırın karnini iyice doyurun uyurEv işini geçtim zaten arada yemek gönderiyorlar ama ben evde devamlı 2. Bebeği uyutmaya uğraşıyorum büyük kızım da ilgi bekliyor oyun oynamak istiyor. 2. Bebek eğer uyumuyorsa ağlıyor. Uyuması epey uğraş istiyor
Hangi kitap oMalesef tek çare zaman ve sabır bu cümleleri hiç sevmiyorum çok boş geliyor ama aslında gerçek olan bunlar
ben de oğlum uyumuyor diye bdv de konu açmıştım geçenlerdebir hanım kitap önerdi çocukların uykusunu öyle düzene sokmuş ve asla uyku sorunu çekmiyormuş o kitabi alıyorum nasipse bakalım deneye deneye öğrenicez
madem kendinizi biliyordunuz neden yaptınız 2. çocuğu? eşler konuşur ama burada karar kadına aittir. çünkü sorumluluk %99 anne de oluyor. ama artık olan olmuş her 2 evladınıza da sevginizi vermekten başka yapacak şey yok şu an için...Öncelikle linç tayfa gelmeden söyliyim Allah isteyen herkese hayırlı zamanda evlat versin inşallah. Konu evlat sahibi olamamaktan tamamen bağımsız.
Artık psikolojimin iyice bozuk olduğunu düşünüyorum. Planlı hamilelik sonucu 2 kızım var. Küçük 2 aylık araları 2,5 yaş. Yapı gereği çok anaç bi insan hiç olmadım. Rahatıma da aşırı düşkündüm. İlk bebeğimden çok cektim özellikle uyku konusunda. Hayalim hep tek çocuğumun olması herşeyiyle ilgilenebilmek bölünmemekte.Ama eşim 2. Çocuk illa olmalı arayı açmadan rahata alışmadan diye diye beynime işledi. Ayrıca bana her gün gelecek bir yardımcı tutacağına söz verdi. Biraz da ona güvenerek 2. Çocuğu yaptım ama hamileliğim boyunca çok pişman oldum İkisine birden yetememe ve ilk kızımın henüz bebek olması vs stresli bi hamilelik geçirdim. Eşim söz verdiği gibi bana yardımcı ayarladı. Aslında bi Kadınla tüm gün beraber olmak beni çok zorladı ama mecburdum. Kadın hasta olup işten ayrılmak istediğini söyledi. Yeni birini aradık arıyoruz ama malesef küçük bi yerde yasıyorum ve su an sezon dolayısıyla günlük işlerden çok para kazanıyor kadınlar. Yardımcı bulamadık henüz. Büyük kızım 1.5-2 ay sonra kreşe başlayacak bu 2. Bebekten bağımsız bir konu yani tek çocuk da olsaydı kreşe göndermek istiyordum.Eşim de sabret kreşe gittikten sonra biraz rahatlarsın diyor. Eşim yoğun çalışıyor yorgun oluyor ama işten gelince çocuklarla ilgileniyor ama bana yetmiyor.
Su an o kadar zorlanıyorum ki Allah’a isyan etmeye başladım her gün neden yaptım nasıl yaptım bile bile hayatımı mahvettim bu düşüncelerden kurtulamıyorum iki çocuğum da uykusuz malesef dinlenmeyi geçtim ilk kızımın yemeğini zor yapıyorum. Anneler ablam vs var yardım da ediyorlar ama kimseye yük olmak istemiyorum. Onlar da yoruluyorlar benim yüzümden. Evdeki hesap çarşıya uymadı eve her gün gelen yardımcım olsa kimseye minnet etmek zorunda kalmayacaktım. Su an devamlı çocuk taşımak zorundayım ya da biri eve gelmek zorunda ya da çocuklardan birini götürmek zorunda ikisi ile bir idare edemiyorum. Ve bu durumu kabullenemeyip devamlı modum düşük dolaşıyorum aklımdan geçenler Allah’ın gücüne gidecek beni cezalandıracak diye devamlı diken üstündeyim.napıcam bilmiyorum yine söylüyorum lütfen şükret biz on kere tüp bebek denedik olmadı vs diyecekler yazmasın.
Sakin olun bende de var bu aralıkta 2 tane, yardımcım var çok şükür anlıyorum sizi. Ama yardımcım olmadığı günlerde zorlanıyorum yani büyüğün önüne meşgul olacağı oyunlar kuruyorum küçükle ilgileniyorum sonra küçüğü uyutup diğerine bakıyorum çok yoğun geçitor ama geçiyorPsikolojim zaten iyi değil bi de o yorumları okumak istemiyorum çünkü ama yazan yazsın hadi bekliyorum linçleri
Doğru , bende yapmadan önce şunu sordum kendime kocam olmadan tek başıma kaç çocuğa bakabilirim ? Cevap :2madem kendinizi biliyordunuz neden yaptınız 2. çocuğu? eşler konuşur ama burada karar kadına aittir. çünkü sorumluluk %99 anne de oluyor. ama artık olan olmuş her 2 evladınıza da sevginizi vermekten başka yapacak şey yok şu an için...
bence şanslısınız bir bakımdan kısa zaman öncesine kadar yardımcınız varmış, aileniz de destek ve eşiniz size elinden geldiğince destek oluyormuş. bunların 1. ini bile bulamadan çok çocukla yaşayan ve aynı zamanda çalışmak zorunda olan ya da bir tercih olarak çalışan insanalr var,onların işi daha zor. hem geçim derdi hem annelik yapmaya çalışmak, ev işleri ayrı dert.
bir süre sonra büyük kreşe başlayınca biraz rahatlarsınız. sıkın dişinizi olan olmuş..
tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümlerHangi kitap o
Kolik bebek olabilir mi ? Bizim ki kolikti hic uyumuyordu surekli agliyordu simdi 1 yasinda . Gecti ama gercekten tek basima zorlandim . Ben soyle dusunuyorum mesela korkuyorum ama 2. Cocuk olursa o da en fazla 1 yil sonra duzelecek . Ve zamanla kolayalsacak . Sadece tahmin ediyorum neler olur bilemem tabiiMalesef benim çocuklar uyumuyor zorla uykuya götürüyorum büyük kızımı doğduğundan beri uyku problemi var 2. De uyutmak için çaba istiyor 2 aylık olmasına rağmen daha hiç kendi kendine uyumadı
Aynen öyle her dk pişmanlık yaşıyorum ama artık yapacak bişey yok. Sürekli tek çocuklu olsaydım söyle böyle olurdu diye düşünerek sadece kendimi yıpratıyorumBen de tıpkı sizin gibiyim. Allah uzun omurlerini versin ama ben 2.yi yaptığıma çok pişman oldum. Yaşlar 5 ve 1.5
Hamak kurduk annemin evine onda küçük uyuyor aslında ama evde nereye yapabilirim bilmiyorum. Ben de birini uyutmaya çalışmaktan nefret ediyorum büyük uyusun diye 2-3 saat uğraştığımı bilirimSalıncak önerisi geldi mi bilmiyorum ama tecrübemi anlatayım.
Birkaç ay önce salonun ortasına yuvarlak salıncak(svava) astık.
Bu ninelerin bir bildiği var gerçekten.
Keşke büyükte yapsaydık dedim, onun uykusu beni o kadar yıprattı ki yaş oldu 5 hala tüylerim diken diken hatırlarım ve hala uykusu iyi değil.
Küçük, abisi kadar zorlamıyor ama onun uyku da iyi değil.
Memede uyumazsa salıncakta uyutuyorum.
İkisini birlikte uyutmam gerekirse asla memede uyumuyor küçük, dikkati dağılıyor, ama salıncakta uyuyor.
Gündüz uykusunu salıncakta yaptırıyorum, emmeye mutlaka kalkar, sallayınca hemen dalıyor tekrar emzirmiyorum.
Gece çok kalkarsa eşim alıp sallıyor, yatağa geri getiriyor.
Kontrollü sallamak iyi bir şey, faydalı.
Çok memnunum.
Benim büyük çok nadir kendi kendine oynuyor bazen ben diyorum biraz yalnız oynamalısın diye. Büyüğü azarlamıyorum aslında küçükten bağımsız olarak yaptığı bişeye kızdıgım tabi ki oluyor ama çok uzatmam eşime cemkiriyorum ona patlıyorumSakin olun bende de var bu aralıkta 2 tane, yardımcım var çok şükür anlıyorum sizi. Ama yardımcım olmadığı günlerde zorlanıyorum yani büyüğün önüne meşgul olacağı oyunlar kuruyorum küçükle ilgileniyorum sonra küçüğü uyutup diğerine bakıyorum çok yoğun geçitor ama geçiyor
bebişleirn sucu yok hele büyüğü sakın azarlamayın o tercih etmedi sonuçta kardeşi? Çemkirme ihtiyacı olursa kocanıza çemkirincanınızı sıkmayın güzel günler olsun
Ben çok eskiden kalabalık aile isterdim hep yine isterim ilerde kalabalık bi ailem olsun ama benim psikolojimin iyi olması için kotam 1 miş geç anladım biraz malesef ki 2 sine de bakıyorum ama yıprandım cokDoğru , bende yapmadan önce şunu sordum kendime kocam olmadan tek başıma kaç çocuğa bakabilirim ? Cevap :2
kocam yardımcı sağolsun var olsun ama hayat bu , olmadığı durumda ben bakcam bebelere kapasitem 2
kapasitem 1 diye hissetsem yapmazdım.
mesela tek başıma kapasitem 3 değil kesinlikle oysa çok çocuğu çok severim ama kapasite doldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?