kelebek_gibi
ben de iki kız çocuğu annesiyim. Bakıcı ablamız vardı, temizlik ve yemeği de hallediyordu ama buna rağmen ben çok zorlandım. İki çocuğumun da uyku problemi vardı. Ne yaşadığınızı biliyorum ben. Çocuğa ve şartlara şükretmek bir yere kadar. İnsan çok bunalıyor ve yoruluyor. Böyle hissetmeniz çok normal.
2 çocuklu hayat çok zor, bu sizinle alakalı değil, durumun kendisi zor. Öncelikle bunu kabul edin. Keşke tek çocukta kalsaydım gibi bir düşünce, sadece sizin günlük motivasyonunuzu düşürür. Gerek yok, artık iki çocuklusunuz ve bu dönem öyle ya da böyle geçecek. Kendinizi bu şekilde telkin etmeye çalışmanız faydalı olur.
Büyük kızınızı hemen kreşe başlatmanızı tavsiye ederim. Hem bahçede daha çok vakit geçirdikleri için daha çok keyif alır, hem de kreşe daha kolay adapte olur. Büyük kızınızı, küçüğü annenize bırakarak siz almaya gidebilirseniz baş başa vakit geçirmiş olursunuz.
Küçüğün gündüz uykularından birinde onunla uyuyup, bir uykusunda da kendinize keyif vakti yapabilirseniz günü atlatmanız daha kolay olur.
Bebeği pusete koyup, yürüyüşe çıkmak da iyi geliyor.