Buaradada yetısemıyorum dedıgım seyler yanlış mı anlaşılıyor. Kendime yetişemiyorum , zaten uzerımde olan ıslerı yapmak zorundayım. Butun bunlar yaşanırken bana bır vakıt kalmıyor , bılmıyorum kalmasın mı , hıc mı kalmasın anlamadım .
Cute bende çocuk bir malum ama ben hiçbir aşamada evde hafta içi çok iş yapmadım
örneğin haftada bir yardımcım geliyor evi hiç temizlemiyorum şimdi oğlum büyük ama evde kedi de var
evet bebek var ama bebek varken de her gün ev süpürmedim
mesela evde halı yok bu nedenle toz tutacak bir şey de yok
yemek zaman alıyor evet ama anne o konuda yardımcı i,miş
mutfak esaden 10-15 dakikada makinaya tıkılır
bulaşığı akıutmıyorum bulaşık makinamın ön yıkaması var
herşeyi içine koyuyorum ve basıyorum düğmeye
bu arada bunu oğlum uyuduktan sonra yapıyorum doğduğundan beri
çamaşırı sabah çıkarken atıyorum geleceğim saatte bitiyor
eskiden asardım son 7 yıldır kurutma makinem var
tavsiyem yoksa mutlaka al hayatı cidden kolaylaştırıyor zira kışın kurutmak çok zor
akşam oğlum 9.30 gibi yatıyor 10 a kadar iyice dalsın diye bekliyorum
sonra da eşimle oturuyoruz ya da kendi işlerim vs varsa onu yapıyorum bu ara rahatım zira ben geçen sene bir de akşamları evden iş yetiştiriyordum
öncelikle çok derli toplu olmaya takmamak lazım
iki çocuklu ev dağınık olur yani yerde oyuncak sehpada bardak olur
sehpadaki bardak bana batmaz mesela
akşam bulaşıkları toplayıncaya kadar durur sehpada
çok fazla takma derli toplu olmayı senin kafanın derli toplu olması da çok önemli
bir de bebeğin tam atak dönemi olabilir
bir süre sonra o da rahatlar sen sakin olmaya çalış
Bende bu ıslerı oğlum uyuduktan sonra yapıyorum yanı buyugu, sabah pek bısey yapamıyorum cunku evde cıkardıgımız sese bağlı olarak ufaklık uyanıyor. Bazen yapabılıyorum , bazen yapamıyorum degısıyor durum.Bazen sabah 5 te uyanıyor , bazen 6 da .Bazen ben evde oluyorum , abısı okula gırecek gırıyoruz odaya gıyınıyoruz oğlumu yolluyorum ufaklık hala uyuyor oluyor. Uyanma meselelerı düzene oturmadı bır turlu.
Bırde su kurutma makınesı bazı seylerı cektırıyor dıyor, bende yok hep almak ıstedıgım bısey ama güvenemezsem dıye almadım sımdıye kadar.
11 gıbı uyumak ıstıyorum aslında, ama genelde pek olmuyor.Dun aksam 12.30 da uyudum sabah 5 te uyandım. Arada uyanmaları saymıyorum. Ne bılım geçecek bu günler elbet , ha gayret dıyorum
Sevgili cute senin çocuk ilkokula başladığı zaman burada ben senin yazdıklarını takip edip kocama okuyordum. Ve bayağı eğleniyorduk. 1. Sınıfa giden çocukla oturup saatlerce ödev yapıyordun. Biz o zaman anne baba olmaya hazırlanıyorduk. Bu hallerin çok ilginç geliyordu.32 yaşıma girdim , dün akşam rüyamda 40 yaşındayken öldüğümü gördüm. Baya öldüm ve acı cekıyordum. Ben hiç yaşamadım filan diye agladığımı hatırlıyorum.Bizim bebeğin aglamasına uyandım o sıra.
Büyük olan 9 yaşında 4.sınıfa gidiyor(bu sene not sıstemı oldugu ıcın derslerı asırı yogun gecıyor , bır oncekı konumda bahsetmıstım ), diğeri ise 1 yaşına girecek 10 gün sonra.
İşe başlayalı(mecburiyetten başlamadım ) 2.5 ay filan oldu. 4 gün çalışıyorum , 3 gün evdeyim.Eşimde çalışıyor, o 2 hafta hafta içi tam gün , 2 hafta bir gün gidip bir gün gitmiyor. Son zamanlarda hafta sonları mesaiye gidiyor, eğitim veriyor.Eve temizlikci geliyor, oglana öğretmen geliyor , hafta içi 3 gün annem yemek yapıyor, eşimde hafta içi mutfagı topluyor.
Ama zaman yetmiyor. Bu sabah zaten böyle kötü uyandım ama aslında hafta sonundan beri kafam atıktı. Cumartesı günü , ufaklıgı uyutamadım , baya saatlerce ugrastım uyutamadım . Tam uyudu , büyük olanın yapamadığı dersi vardi,ona yardım ettim.
Kursa gideceği için yemeğini hazırladım , yedi hazırlandı çıktı . Ve bebeğimiz uyandıGülüyorum ama o gün agladım buna , baya bacak kıllarım serce parmagımın yarısı kadar olmuş. Saçlarımı boyattım , bu hafta da bir işlem yapılması gerekiyordu .Annemi aradım , benı cagırmayacaksın dımı dıye actı telefonu , yok dedım kıvırdım kapadım. Manikür yaptıramıyorum , en son 5 hafta( 1 aydır mahalle sınırlarından cıkmıyorum , servısle ıse gıdıp gelıyorum - arada kuafore gıttım geldım dumduz arabayla, cıkısta dogru eve dondum) önce cocuklara aldıgım kıyafetlerı cıkıp degıstıremedım elimde kaldılar.
İşe baslayana kadar böyle değildi, sureklı ben baktıgım ıcın etrafımdan cok rahat yardım alabılıyordum. Zaten yazın istanbulda bile değildim, cocuklarla nasıl gezebılırım napabılırım gayet farkındayım. ve idare edebilir yapıdayım. Ama sımdı kıs , havalar cok sogudu .Dısarı cıksam evdekı tempoyu kacırıyorum , burnumdan gelıyor ve telafı edecek zamanım olmuyor.
Evde, evde olduğum günler napıyorum pekı ;ıste her gun evı supuruyorum , cunku ufaklık agzına atıyor. Yemek yapıyorum , çamaşır makineye atıyorum , topluyorum katlıyorum , yerlestiyorum. Evi toplu tutuyorum. Yanlız böyle dediğime bakmayın , ne tezgahtan bulaşık eksik oluyor , ne yerden oyuncak. Bende birikmesin diye anında mudahale edıyorum . Cocuklarla tamamen ilgileniyorum , büyüğün dersi oluyor, veya oyun oynamak istiyor. Ona o zamanı veriyorum , küçüğün zaten tamamen oturmus oldugu bır duzen var ona ayak uydurmaya calısıyorum.
Neyse daha fazla yapabılecek bıseyım yok galıba , 2 gun cocuklarla oynamak dısında tamamen bana aıt kalan zamanda koltuga oturamadan gectı,geçiyor. Çalıştığım için ,annem baktığı için annemden yardım alamıyorum , eşimin bu hafta sonlarıda işe gitmesi durumu herşeyi birbirine soktu. Zaten zordu , sımdı daha zor.
Ne zaman gececek bu gunler, tam olarak ne zaman rahatlıyoruz. Tamamen içimi dökmek istedim , kötü hissediyorum kendimi, kendime ait zaman dilim kalmadı.
Sevgili cute senin çocuk ilkokula başladığı zaman burada ben senin yazdıklarını takip edip kocama okuyordum. Ve bayağı eğleniyorduk. 1. Sınıfa giden çocukla oturup saatlerce ödev yapıyordun. Biz o zaman anne baba olmaya hazırlanıyorduk. Bu hallerin çok ilginç geliyordu.
Neyse senden daha kötü durumdayım. 1.5 yaşında ve 2 haftadır banyo yapmamışım. Temizliği de 2 hafta önce yapmışım. Ev rezil durumda. İşin kötüsü biz de para da yok. Günde 2 öğün yemek yiyebiliyoruz. Çünkü pişirmek çok zor.
Sana naçizane önerim bir bakıcı bulman. Annen bakmaya devam etsin ancak evde annenle birlikte bir bakıcı olsun. Annen yedirmesi uyutmasi oynaması vs işlerle ilgilenmek zorunda kalmaz böylece. Hafta sonu ondan destek alabilirsin.
Mesela nasıl hafta ıcı hıc bısey yapmıyorsunuz,
Biri 8 de , diğeri 9 da yatıyor. Ben buyugune kıtap okuyorum uyuyana kadar ben uyuya kalmazsam 9.30-10 arası odadan cıkmıs oluyorum . Bahsettıgım seyler rutın tamamen ortalık toplanması, yıkanan bulasıkalrı kaldırma, varsa camasırı asma, kuruduysa toplama - katlama. Hep böyle bunlar cok zaman alıyor benım ıcn . Cocuklar uyumadan oyle adam gıbı bısey yapmıyorum , zaten ıstesemde yapamam gıbı geliyor.
Kucugun uykusu geliyor ve cok sersemliyor , yuruyor ve bıryerlere çıkıyor. Oglum onu zaptetmeye çalışırken ya kafaları tokuşturuyor, ya da ben odadan cıktıgım anda kucugu arkamdan geliyor . Yanı onlar uyumadan olmuyor. Ben eve gıttıgım gıbı yemek yıyoruz , onları bıle esım topluyor. Daha ne yapsın bu ınsanlar benım ıcın.
Ama benım derdım hafta ıcı yasadıgımız tempoyu gecırıyorum hafta sonu hıc bır basıma kalamayacak mıyım , ya ınsan ısını bıtırıp bır oturamaz mı.
Aksam yatağa yatıp yastığa bır sarılışım var kı anlatamam
Daha evvel tup bebek tedavılerım olduğu ıcın kıllarım baya beslenmıs durumda benım , ama suanda lazer yapmıyorlar bana emzırdıgım ıcın. Yoksa ılk fırsatta gıdecegım ama emzırme kısmı bıtınce ınsallahEvliyim 27 yaşindayim. Cocugum yok. Yani olmuyor. Calismiyorum da. Ama kpss calismam var o da baya yogun. Yine de cok yoruluyorum tedavilerle birlesince. Size verebilecegim tek öneri kıl konusunda. Lazere gidin. Ben evlenmeden önce gittim hayat kalitem yüzde yüz arttı.
Detayları bılmıyorum dıyelım 30 da yıkadım, 30 derecede kurutmam mı gerekiyor. Bır bakayım ben bu ıse.Geçecek elbet
Yıllardır kullanıyorum küçültmüyor
O ilk çıktığı dönemlerde yaşanmış bir sıkıntı
Bir de kaşmir kazağı 60 derecede yıkarsan çeker
Kurutmada da aynı mantık
Ona göre programı var
Kaz tüyü monta dahi bir şey olmadı
Çalışıyorum iki çocuğum var. Bahsettiklerinizin aynısını yaşıyorum ama tek farkla. Kuaföre gidemiyorum, çıkıp gezemiyorum diye dertlenmiyorum. Temizlikçim, yemeğimi yapan ve özel öğretmenimiz de yok. Üstelikte eşimin sürekli 24 saat nöbetleri var. Derslerimizi beraber yapıyoruz oğlumla. Yani o yapar, yapamadığını bize sorar. Bizde anlatırız sonra yine kendi yapar. Bacak kıllarınızı almak ne kadar zaman alabilirki. İki dk da makineyle halloluyor. Gezmeyede çocuklarımla gezebileceğim yerler ayarlıyorum hepbirlikte geziyoruz. Yani onlarsız sinemeya gitsemde zevk alamamki. Sinema için mi çocuklarından olacağım diyorum mesela. Onlarsız yemeğemi gitmek asla boğazımdan geçmezki. Çoğu organizasyonuda reddederim çocuklarım olmadan keyif alamam asla. Onların kokusu, kahkahası yeter. Yorgunluk morgunluk kalmıyor bende. İyi ki varlar. Sağlıklı olsunlar başka birşey istemem.
Tüp bebek kılları mı besliyorrDaha evvel tup bebek tedavılerım olduğu ıcın kıllarım baya beslenmıs durumda benım , ama suanda lazer yapmıyorlar bana emzırdıgım ıcın. Yoksa ılk fırsatta gıdecegım ama emzırme kısmı bıtınce ınsallah
Yuzumde bıle kıl cıkmıstı , onlar kendılıgınden dokuldu ama olan kıllarım dahada cogaldı. Benım ılkı tup bebek, o zamandan berıde hep 2.çocuk yapsam mı yapmasam mı dıye dusunurken belkı bır olumsuz etkısı olur dıyede lazer yaptırmadım. Valla kızım olsaydı 18 yasında dırek lazer başlatırdım dıyorum .Tüp bebek kılları mı besliyorr
ben de tüp yaptırmayı planlıyorum son aşılamam da tutmazsa. Kıllar ne kadar kalın ve güçlü olursa lazer o kadar etkili oluyor. Bebiş biraz daha büyüyünce yaptırırsınız madem
Detayları bılmıyorum dıyelım 30 da yıkadım, 30 derecede kurutmam mı gerekiyor. Bır bakayım ben bu ıse.
Benim aşılamalar sirasinda yüzümdeki killar daha belirginlesmisti bundanmis demek... klomen kullanmistim. 2. Cocugunuz kendiliginden mi oldu? Amin insallah...Yuzumde bıle kıl cıkmıstı , onlar kendılıgınden dokuldu ama olan kıllarım dahada cogaldı. Benım ılkı tup bebek, o zamandan berıde hep 2.çocuk yapsam mı yapmasam mı dıye dusunurken belkı bır olumsuz etkısı olur dıyede lazer yaptırmadım. Valla kızım olsaydı 18 yasında dırek lazer başlatırdım dıyorum .
Buarada hayırlı olsun ınsallah tup bebeğe gerek kalmaz.
Allah kımın ne muradı varsa versın ınsallah
Ben hiç yaşamadım filan diye agladığımı hatırlıyorum.Bizim bebeğin aglamasına uyandım o sıra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?