2 çocuklu çalışan anneler, ne zaman dinleneceğiz ?

sana vakit kalmalı

bu yaptıklarını azaltmalısın bence yani 15 dakika yarım saat dahi olsa ev çocuk iş düşünmeden geçirebileceğin bir zaman olmalı

Bende bu ıslerı oğlum uyuduktan sonra yapıyorum yanı buyugu, sabah pek bısey yapamıyorum cunku evde cıkardıgımız sese bağlı olarak ufaklık uyanıyor. Bazen yapabılıyorum , bazen yapamıyorum degısıyor durum.Bazen sabah 5 te uyanıyor , bazen 6 da .Bazen ben evde oluyorum , abısı okula gırecek gırıyoruz odaya gıyınıyoruz oğlumu yolluyorum ufaklık hala uyuyor oluyor. Uyanma meselelerı düzene oturmadı bır turlu.
Bırde su kurutma makınesı bazı seylerı cektırıyor dıyor, bende yok hep almak ıstedıgım bısey ama güvenemezsem dıye almadım sımdıye kadar.

11 gıbı uyumak ıstıyorum aslında, ama genelde pek olmuyor.Dun aksam 12.30 da uyudum sabah 5 te uyandım. Arada uyanmaları saymıyorum. Ne bılım geçecek bu günler elbet , ha gayret dıyorum

Geçecek elbet

Yıllardır kullanıyorum küçültmüyor

O ilk çıktığı dönemlerde yaşanmış bir sıkıntı

Bir de kaşmir kazağı 60 derecede yıkarsan çeker

Kurutmada da aynı mantık

Ona göre programı var

Kaz tüyü monta dahi bir şey olmadı

Sevgili cute senin çocuk ilkokula başladığı zaman burada ben senin yazdıklarını takip edip kocama okuyordum. Ve bayağı eğleniyorduk. 1. Sınıfa giden çocukla oturup saatlerce ödev yapıyordun. Biz o zaman anne baba olmaya hazırlanıyorduk. Bu hallerin çok ilginç geliyordu.

Neyse senden daha kötü durumdayım. 1.5 yaşında ve 2 haftadır banyo yapmamışım. Temizliği de 2 hafta önce yapmışım. Ev rezil durumda. İşin kötüsü biz de para da yok. Günde 2 öğün yemek yiyebiliyoruz. Çünkü pişirmek çok zor.

Sana naçizane önerim bir bakıcı bulman. Annen bakmaya devam etsin ancak evde annenle birlikte bir bakıcı olsun. Annen yedirmesi uyutmasi oynaması vs işlerle ilgilenmek zorunda kalmaz böylece. Hafta sonu ondan destek alabilirsin.

Evliyim 27 yaşindayim. Cocugum yok. Yani olmuyor. Calismiyorum da. Ama kpss calismam var o da baya yogun. Yine de cok yoruluyorum tedavilerle birlesince. Size verebilecegim tek öneri kıl konusunda. Lazere gidin. Ben evlenmeden önce gittim hayat kalitem yüzde yüz arttı.

1.sınıf hıcbısey suanda onu soylıyım sadece ben o düzene alıştım.

Onun dışında ben banyo oluyorum ama ıse geldıgım ıcın , çalışmasam olmam o zamanı kendıme ayırırım galıba Annem yanında bırıyle rahat edemeyecegını soyluyor, temızlık ıcın gelen kadın gelecektı bu sekılde anlaşmıştık. Rahat edemiyorum ben sureklı onunla konuşmak zorunda kalıyorum dıyor, temızlıge geldıgı günlerde bıle .

Kurutma makinesi al. Çamaşır asma derdinden kurtulursun. Çıkanları da bir sepete koyarsin temizlikci gelince katlar yerleştirir.

Çalışıyorum iki çocuğum var. Bahsettiklerinizin aynısını yaşıyorum ama tek farkla. Kuaföre gidemiyorum, çıkıp gezemiyorum diye dertlenmiyorum. Temizlikçim, yemeğimi yapan ve özel öğretmenimiz de yok. Üstelikte eşimin sürekli 24 saat nöbetleri var. Derslerimizi beraber yapıyoruz oğlumla. Yani o yapar, yapamadığını bize sorar. Bizde anlatırız sonra yine kendi yapar. Bacak kıllarınızı almak ne kadar zaman alabilirki. İki dk da makineyle halloluyor. Gezmeyede çocuklarımla gezebileceğim yerler ayarlıyorum hepbirlikte geziyoruz. Yani onlarsız sinemeya gitsemde zevk alamamki. Sinema için mi çocuklarından olacağım diyorum mesela. Onlarsız yemeğemi gitmek asla boğazımdan geçmezki. Çoğu organizasyonuda reddederim çocuklarım olmadan keyif alamam asla. Onların kokusu, kahkahası yeter. Yorgunluk morgunluk kalmıyor bende. İyi ki varlar. Sağlıklı olsunlar başka birşey istemem.

Daha evvel tup bebek tedavılerım olduğu ıcın kıllarım baya beslenmıs durumda benım , ama suanda lazer yapmıyorlar bana emzırdıgım ıcın. Yoksa ılk fırsatta gıdecegım ama emzırme kısmı bıtınce ınsallah

Detayları bılmıyorum dıyelım 30 da yıkadım, 30 derecede kurutmam mı gerekiyor. Bır bakayım ben bu ıse.

Ne güzel, buna ıhtıyac duymayan ınsanlar bende tanıyorum gerçekten. Makıne batık yapıyor normalde agda yapıyorum veya yaptırıyorum. Suanda o vaktı ılla kı uyumak olarak degerlendırmeye çalışıyorum . Ama onun dışında ılla market,kıyafet alısverısı ısınız olmuyor mu?
Bız alışkındık aslında , kahve ıcerdık dışarıda. Bazen yemek yerdık, sınemaya tiyatroya gıderdık. Bazen çocukla, bazen çocuksuz. Alıskanlıkları devam ettirmek ıstıyorum herhalde, bır arkadaş yazmış ıse gıdıp havalanıyorsundur dıye ılla kı , ama başka ıhtıyac ve ısteklerde beraberınde geliyor . Neyse elbet geçecek bugünler, seneye bu zamanlar farklı olur dıye umut edıyorum

Tüp bebek kılları mı besliyorr ben de tüp yaptırmayı planlıyorum son aşılamam da tutmazsa. Kıllar ne kadar kalın ve güçlü olursa lazer o kadar etkili oluyor. Bebiş biraz daha büyüyünce yaptırırsınız madem

Yuzumde bıle kıl cıkmıstı , onlar kendılıgınden dokuldu ama olan kıllarım dahada cogaldı. Benım ılkı tup bebek, o zamandan berıde hep 2.çocuk yapsam mı yapmasam mı dıye dusunurken belkı bır olumsuz etkısı olur dıyede lazer yaptırmadım. Valla kızım olsaydı 18 yasında dırek lazer başlatırdım dıyorum .
Buarada hayırlı olsun ınsallah tup bebeğe gerek kalmaz.
Allah kımın ne muradı varsa versın ınsallah

herseyın bır zorlugu var bu tempoya alısırsınız daha yenı ıse baslamıssınız ondan bıraz agır gelmıstır zamanla oturur yerıne
hatta yemegınızı ve temızlıgınızı yapabıldıgınız ıcın sanslısınız bıle :)

Detayları bılmıyorum dıyelım 30 da yıkadım, 30 derecede kurutmam mı gerekiyor. Bır bakayım ben bu ıse.

Evet

Yani benim çamaşır makinam ile kurutma makinam aynı marka ve modelde

30 derece programının adı mix

Kurutma makinasında da aynısı var orada yıkıyorum

Mesela iç çamaşırı ayarı var saten vs için Pamuklu ayarı havlu vs ayarı

Araştır Cidden pratiklik sağlıyor

Benim aşılamalar sirasinda yüzümdeki killar daha belirginlesmisti bundanmis demek... klomen kullanmistim. 2. Cocugunuz kendiliginden mi oldu? Amin insallah...

Hayatınız hep böyle geçmeyecek çocuklarınız büyüyecek ve kendi özgürlüklerini kazanıcaklar.büyük oğlunuz zaten bir kaç seneye kadar değişecek size bağımlı olmayacak.
Herseyin bir bedeli var hayatta .
Yorgunsunuz anlıyorum ama yapacağınız başka birşey yok şunan için.çocuk demek sorumluluk demek o yüzden çoğu çalışan anne tek çocukla kalıyor .

dinlemek mi
nerdeeeee
benim günüm.. karman çorman...
yemegi annen yapıyormuş bak.. orasi iyi..
ah cute biz ahirette dinlenecegiz.

Ben hiç yaşamadım filan diye agladığımı hatırlıyorum.Bizim bebeğin aglamasına uyandım o sıra.

bunu dememek için 2. yi yapmıyorum.
çocukları düşüneceğiz diye kendimizden vazgeçiyoruz farkında değiliz.
ve çocuklara da tam yetemiyoruz. kendimize hiç.
bir tane doğurdum tadını aldım bu yeter. elimden gelen en iyi şekilde yetiştirme gayretindeyim.
şimdi sıra benim hayatımı yaşamamda.
ben mutlu olmazsam kimseyi mutlu edemem.
bencil diyen de desin çok da fifi diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…