6-4-1 yaslari.. ben aksam gidiyorum gidebilecegim yerlere. Bazi yerlerede 4 kisi gidiyoruz esim olmadan. Sen ikisini bir esin evde oldugunda birakip cikacaksin bi sekilde.. demekki senin tirnaklar biraz sorunlu, olabilir. Sen zamani almasini bilmezsen kocan sana o zamank vermez emin ol:)Senın çocukların kac yasında?
buarada ben evde halledemiyorum bu ıslerı, etlerımı fılan kesemiyorum . Kotu gözüküyor ellerım, deterjandan oturu fılan sureklı kremlemem gerekiyor ama tırnak ve etrafı ya seytan tırnağı çıkıyor ya etler cok buyudugu ıcın tırnağı ortuyor
Bu adamların hepsi mi aynısını diyor anlamıyorum
Benim eşim de diyor başkasının kocası böyle değil diye e adam ben seninle evlendim başkasıyla değil, çocukları da seninle yaptım. Dün bizi perişan etti sıpalar artık bi ara benle eşim bayılma noktasına geldik. Gece de ufaklık 3-5 nöbeti yaptı. Biz de yaşamak için büyüsünler diye beklemiyoruz çocuklarımızla eksik kalmadan yaşamaya çalışıyoruz.
İkinci kızım ilk doğduğunda ilki zaten 16 aylıktı, miniğim 8 aylık olana kadar en uzun 1 saat uyurdu o günleri düşününce iyiyiz yine diyorum. Anne olmak böyle bir şey, her şeyin mükemmelini beklememeliyiz ev temizliğine çok gömülmem asla, yemeği pratiğinden yaparım pilav bile yapmam. Böyle böyle kendime zaman yaratıyorum işte
İnsanlarda genelde neden hem çalışıp hem de üst üste doğurdun durumu var. Ayyy ne zor. Evet zor ama alıştım, zor diye karalar bağlamıyorum. Tabi ki daha zor günler de oluyor , söyleniyorum da inkar etmiyorum ama ben çocuklarımın sadece kardeş değil arkadaş da olmasını istedim. Tek kardeşim var o da 5.5 yaş küçük benden hep kuşak farkı yaşadık. E 10 çocuk yapacak değilim zaten 2. çocuk isterken neden bekleyelim ki dedik.Hepsi ayni bencede:) cocuktan sonra en buyuk asklara noluyo anlamiyorum:) kisaca once can sonra canan diyolar. Onlarin buyumesini bekleyince biz yaslancaz.. ben genc bi anne degilim..evde olunca bi tik daha kolaylasiyo bazi seyler cunku calisinca 8-10 saat yoksun evde. Buyuk bi zaman bu. Cocuklarin okula krese gitneside buyuk rahatlik bence. Zamanla olacak hersey eminim. Birde aralari az diyosun.. ilk bas zorluk olmadan olur mu? Birlikte nasil mutlu oluruz ona bakmak lazim
Ay cok yakınmış hepsının arası. Bırı daha yazmıştı 3 tane cocugum var ama yas aralıkları fazla dıye o sandım ben senı.6-4-1 yaslari.. ben aksam gidiyorum gidebilecegim yerlere. Bazi yerlerede 4 kidi gidiyoruz esim olmadan. Sen ikisini bir esin evde oldugunda birakip cikacaksin bi sekilde.. demekki senin tirnaklar biraz sorunlu, olabilir. Sen zamani almasini bilmezsen kocan sana o zamank vermez emin ol:)
Bencede iyibirseybu arasinin kucuk olmasi. Arasi sogumadan oluyi. Dusunuyorumda 10 yasindayken ilk cocuk 2. Yi yapmak zorlar insani ne kadar genc olursan ol, cunku uykusuzluk dogum gebelik emzirme vs bunlari tekrar yasamak gozunu korkutuyo insani. Kaza maza olur birsey diyemem ama bilerek onca yil verip yapmak bencede daha zor olurİnsanlarda genelde neden hem çalışıp hem de üst üste doğurdun durumu var. Ayyy ne zor. Evet zor ama alıştım, zor diye karalar bağlamıyorum. Tabi ki daha zor günler de oluyor , söyleniyorum da inkar etmiyorum ama ben çocuklarımın sadece kardeş değil arkadaş da olmasını istedim. Tek kardeşim var o da 5.5 yaş küçük benden hep kuşak farkı yaşadık. E 10 çocuk yapacak değilim zaten 2. çocuk isterken neden bekleyelim ki dedik.
Tabi ilk kızımın kolay bebekliğinden sonra ikinci kızımın huysuz bir cadı oluşu bomba etkisi yaratmış olabilir
Bi ara ben de geceleri yemek yapıyordum tek boş vaktim de ölüyordu şimdi öğleden sonra evde olduğum için çocuklarla hızlı hızlı pratik yapıyorum. Böylece akşam bana az da olsa vakit kalıyordu. Çamaşır as katla ev süpür hepsini çocuklarla yapıyorum ya da eşime yaptırıyorum ben süpürüyorum arkamdan paspasa yardım et diye. Eşine bana yardım et deme bence çamaşır mı çıktı sen as ben salata yapayım. Sen çayları doldur ben kahvaltılıkları hazırlayayım böyle direkt işi ver. Ben vızır vızır dolanırken eşimi boş bırakmam valla. Hop işi yapıştırırım.Ben evde olduğumda yemegımı kahvaltıdan once yapıyorum , pilava kadar . Gun ıcının nasıl gececegı bellı olmadığı ıcın malum .
Bırde sızın çocuklarınız cok kucukmus ya kıyamam , nasıl yaptınız yanı o ılk 3 ay fılan cok zor gecıyor bebekle, dıgerıde bebek ana kuzusu
Bızdede su acıdan zor olmuştu bebek 15 dk bır emıyor, buyugu buyuk olduğu ıcın ve eve yenı bırı geldıgının farkında , dersı var, gezmek ıstıyor. O donem annemler sagolsunlar cok destek oldularda , buyugun ıslerıne okuluna arkadaş toplantılarına yetısebılıyordum. Ama ılk 3 ay baya zordu
Benım ılk oğlum da cok melek bır bebektı , ıkıncıde yaramaz dıyemem sadece bu gecelerı güzel uyumuyor. Ya cok uyanıyor, ya uyanık kalıyor. Buyugum aksam 8 de bır uyurdu sabah 6'ya kadar gık demezdıİnsanlarda genelde neden hem çalışıp hem de üst üste doğurdun durumu var. Ayyy ne zor. Evet zor ama alıştım, zor diye karalar bağlamıyorum. Tabi ki daha zor günler de oluyor , söyleniyorum da inkar etmiyorum ama ben çocuklarımın sadece kardeş değil arkadaş da olmasını istedim. Tek kardeşim var o da 5.5 yaş küçük benden hep kuşak farkı yaşadık. E 10 çocuk yapacak değilim zaten 2. çocuk isterken neden bekleyelim ki dedik.
Tabi ilk kızımın kolay bebekliğinden sonra ikinci kızımın huysuz bir cadı oluşu bomba etkisi yaratmış olabilir
Bende öyle düşünüyorum her türlü ikinci istiyorsak neden bekleyelim beklersem de üşenirdim kendimi tanıyorum. E anne babam da daha genç daha yardımcı olur dedim girdim işin içine.Bencede iyibirseybu arasinin kucuk olmasi. Arasi sogumadan oluyi. Dusunuyorumda 10 yasindayken ilk cocuk 2. Yi yapmak zorlar insani ne kadar genc olursan ol, cunku uykusuzluk dogum gebelik emzirme vs bunlari tekrar yasamak gozunu korkutuyo insani. Kaza maza olur birsey diyemem ama bilerek onca yil verip yapmak bencede daha zor olur
İlkine bakıp ikinciyi yapanların hazin sonuBenım ılk oğlum da cok melek bır bebektı , ıkıncıde yaramaz dıyemem sadece bu gecelerı güzel uyumuyor. Ya cok uyanıyor, ya uyanık kalıyor. Buyugum aksam 8 de bır uyurdu sabah 6'ya kadar gık demezdı
Bi ara ben de geceleri yemek yapıyordum tek boş vaktim de ölüyordu şimdi öğleden sonra evde olduğum için çocuklarla hızlı hızlı pratik yapıyorum. Böylece akşam bana az da olsa vakit kalıyordu. Çamaşır as katla ev süpür hepsini çocuklarla yapıyorum ya da eşime yaptırıyorum ben süpürüyorum arkamdan paspasa yardım et diye. Eşine bana yardım et deme bence çamaşır mı çıktı sen as ben salata yapayım. Sen çayları doldur ben kahvaltılıkları hazırlayayım böyle direkt işi ver. Ben vızır vızır dolanırken eşimi boş bırakmam valla. Hop işi yapıştırırım.
Bence zor kadin olnak bu sartlarda.. 3 saat tv izlemek cok mesela bence.. ben 1 saat bile izlemiyorum araliksiz olarak. Ben esimin bulasik yikamasinida sevmem miymiy sinir olurum. 50 litre su harcayip iki tabagi tencereyi zor yikar sinir olurum:)) iki dk cocuklara bak mutfagi toparlicam derim. Enerjim yoksada kalir sabah erkenden filan yaparim.Ay cok yakınmış hepsının arası. Bırı daha yazmıştı 3 tane cocugum var ama yas aralıkları fazla dıye o sandım ben senı.
Esım bazen cok yardım edıyor, bazen etmıyor karışık.
Yazın da böyle bısıler yasamıstık , baya ustume gelıyordu ara ara. Ama kadın gıbı sorumluluk almadığı kesın . Dun bulaşıkları bıle bana bırakacaktı kı , buyugunun sınavı var onu çalıştırıyordum 10 kadar surdu . Seytan seytan ona bakınca korkup kalktı yerınden
Esım yaklaşık 3 saat tv ızlıyor aksamları buarada
Hafta sonları her zaman evde degıl, hafta ıcı evde olduğu oluyor ondada bana faydası yok
Cok iyi ettin bak 2-3 yil sonra hersey baska olacak:)) heryere birlikte gitmek muazzam birsey oluyo.. biz 3 kisi daltonlar gibi geziyoduk kizimda katilirsa 4 kisi olcaz insallah:) .. konusup yuruyunce cok daha baska oluyo hersey cunku:))Bende öyle düşünüyorum her türlü ikinci istiyorsak neden bekleyelim beklersem de üşenirdim kendimi tanıyorum. E anne babam da daha genç daha yardımcı olur dedim girdim işin içine.
Esım gec yatıyor, ama hıc uyanmıyor adam oh valla. Valla bazen ben onu kıskanıyorum ne güzel ıs dıyeBence zor kadin olnak bu sartlarda.. 3 saat tv izlemek cok mesela bence.. ben 1 saat bile izlemiyorum araliksiz olarak. Ben esimin bulasik yikamasinida sevmem miymiy sinir olurum. 50 litre su harcayip iki tabagi tencereyi zor yikar sinir olurum:)) iki dk cocuklara bak mutfagi toparlicam derim. Enerjim yoksada kalir sabah erkenden filan yaparim.
Bi sabah ben kalkmasam yatakta evde savas cikmis sanarsin:)) heryer her yerde kavga gurultu bagiris cagiris:))
Senin bence esine biraz daha fazla sorumluluk yuklemen lazim. 2 cocuga 1-2 saat bakmak zor olmasa gerek haftasonu sende disarda halledersin isini.
Buarada benimde en sevdigim sey sabahtan kahvaltidan sonra aksam yemegimin hazir olmasidir. Pilavda dahil buna. Yemek isi bitmisse ev isi bitmistir bi bevi. O piserken ortalik hallolur zaten. Gezsende aksam gecte gelsen o yemegin ordaki varligi huzur verir ve eve gelir gelmez yedirirsin herkese.
Çocuğu uyutmak sadece annenin işi değil. Baba da çok rahat yapabilir. Siz de işe gidiyorsunuz üstelik. Gaza getirmek istemiyorum, anlıyorum sizi. Ama iş paylaşımı şart.Dün akşam 1 saat uyuduktan sonra, ufaklık uyandı 2.30'a kadar uyutmaya calıstım .Eşime bıraz da sen ılgılen cok kotuyum dedım, bende ıse gıdıcem dedı. Uyuttum sonunda. Sonrada ben uyandım tabı sabah ağlamaklı uyandım. Esım ne oldu neyın var senın dedı?
Bende neyım olacak cok yorgunum , cok yoruluyorum dınlenemıyorum , kendıme hıc vakıt ayıramıyorum dedım.
Bu ıslerı senın yapman lazım benden bısey bekledıgını sanmıyorum dedı, yoo bekliyorum dedım . Benım sana yardım ettıgım kadar kımse karısına yardım etmez dedı . Ben bu sıkayet ısını ıcımde büyüttükçe daha etkılenıyorum sanırım bır daha konuya bakmayacağım . Herseyı olduğu gıbı kabullenip, sıkayetsız devam edebıleyım ıstıyorum .
1 yaşındayken kızım da çok uyanmaya başlamıştı, yaylağında durmak istemiyordu. Doktorunun tavsiyesiyle kendi yatağımıza aldık. Biraz sıkışıyorduk ama üçümüzün de uyku kalitesi yükseldi. Gece çok az uyanmaya başladı.Esım gec yatıyor, ama hıc uyanmıyor adam oh valla. Valla bazen ben onu kıskanıyorum ne güzel ıs dıye
Yemek konusunda bende herkese tavsıye edıyorum , annemden ogrendıgım bısey bu. Dısarı çıksak yemek ısı sarpa sarmıyor, oglene yemek oluyor.
Buarada senın kucugun uyuyor mu? Cok dengesız kucugu bır turlu sorunu cozemedım. Sutum azaldı herhalde gece acıkıyor dıyordum ben yatmadan evvel 180 cc mama ıcırıyorum . Kı mama ıcmıyordu . Olmadı.
Besık kucuk dedık yenı yatak sıparısı verdım cuma gunu gelecek , ınsallah artık onda uyur . Saga sola dönerken besıge vuruyor kendını uyanıyor dıyede düşünüyorum da
Esım gec yatıyor, ama hıc uyanmıyor adam oh valla. Valla bazen ben onu kıskanıyorum ne güzel ıs dıye
Yemek konusunda bende herkese tavsıye edıyorum , annemden ogrendıgım bısey bu. Dısarı çıksak yemek ısı sarpa sarmıyor, oglene yemek oluyor.
Buarada senın kucugun uyuyor mu? Cok dengesız kucugu bır turlu sorunu cozemedım. Sutum azaldı herhalde gece acıkıyor dıyordum ben yatmadan evvel 180 cc mama ıcırıyorum . Kı mama ıcmıyordu . Olmadı.
Besık kucuk dedık yenı yatak sıparısı verdım cuma gunu gelecek , ınsallah artık onda uyur . Saga sola dönerken besıge vuruyor kendını uyanıyor dıyede düşünüyorum da
Ya senin 3. dogmamis miydi ?Cok iyi ettin bak 2-3 yil sonra hersey baska olacak:)) heryere birlikte gitmek muazzam birsey oluyo.. biz 3 kisi daltonlar gibi geziyoduk kizimda katilirsa 4 kisi olcaz insallah:) .. konusup yuruyunce cok daha baska oluyo hersey cunku:))
Dogdu canim 1 yasinda:) ama disarda tam yuruyemiyo konusmuyoda daha:) bunlar olunca herseyide yiyebiliyolar disarda hem daha rahat oluyoYa senin 3. dogmamis miydi ?
Yüreyemiyo kıyamam :) kolaylikla büyüsün insallah :)Dogdu canim 1 yasinda:) ama disarda tam yuruyemiyo konusmuyoda daha:) bunlar olunca herseyide yiyebiliyolar disarda hem daha rahat oluyo
Emzırme olunca gece ısı cok karışık evet. Buyugu emmıyordu. Mama ısıne gelınce 10 gun sonra 1 yasına gırecek. O zaman bende mamayı kesecegım . Çocuk sutlerıne donucem. Kecı sutu ben ıcemıyorum , buyugude ıcmedı bunada dırek pınar çocuk veya aptamıl çocuk vermeyı dusunuyorumda. Dıyelım aksam 8 de uyudu sabaha kadar hıc beslenmeyecek mı? Hıc anlayamadım buyugune 3 ay sadece sağarak sut verdım. Sonra hep mama ve saatlı beslendı . Ama emzırme olunca durum baya karışıkGece uyaniyo benim kiz.. emzirme isi cok oldu biteli bizde maalesef. emzirmeden dolayida duzen olmuyo pek. Gece uyanir ama emzik veririm pispislarim vs. Ben mama vermiyorum artik keci sutune gectim. Uyanincada uyuyamiyorum bazen geri:) benim kizda deli yatiyo ben yatarken bile yatagin bi ucunda yatir diger ucunda bulurum.. yatagim 160 cm 200 cm buarada.
Emzirme isi birince biraz daha rayina oturacak eminim seninkiside..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?