2 cocukla bosanmak üzereyim

Ailen arkanda olmadıgı için sen boşanamazsın, eninde sonunda barışacaksın intibası uyandırdın bende...

Babanda çıkan onca haberden haberdar değil mi şu kadın cinayetlerinden , döven kocayı sorumsuz para kazanmayan adamla ne yapacaksın babanada şaşırdım doğrusu , o halen 7O'li yıllarda kafası herhalde, zorda olsa baban ne diyorsa kulağını tıkıyacaksın ,işe gireceksin ve başkada evlilik yapmayacaksın bana gelen doğru bu çünkü kız çocuğun var

bunun için neden üzülüyorsun ki?
Bir koca olarak, bir baba olarak evinin kazancını dahi çıkaramıyor, üstüne bir de şiddet uyguluyor.
Eş olabilmesini gerektiren bir sıfatı var mı?

Ailene çok kızıyorumm ya insan ewladına biraz acır merhamet olur.
Onların yüzünden çekmişsin bu adamı ya hayret bişi

vallahi ne desem bilemedim. babana da yazıklar olsun. seni o adamın yanına döndürmeye nasıl çalışır? senin şiddet gördüğünü bile bile. avukatı düşünme. gelirin yokmuş. barodan avukat talebinde bulunabilirsin. adliyelerde baro büroları var ( adli yardım ) oraya gidebilirsin. onlar sana yol göstereceklerdir. baban çok baskı yaparsa da kadın sığınma evine gidebilirsin arkadaşım. şu hayatta bişiler yolunda gitmiyorsa bir yerden başlamak lazım değil mi? sende baba evine gelerek başlamışsın. seni çok zor günler bekliyor ama inşallah güzel günler de gelecek. eğer evliliğini devam ettirseydin her günün daha da kötüye gidecekti. şimdi bir umudun var gelecekten...

Aynı durum bizim ailede de var ama şiddet yok bir tek.Yani babam 4 yıldır işsiz ve annem evi geçindiriyor bu anneme çok yük oluyor tüm evin geçimi.O durumu çok iyi biliyorum.Birde eşiniz uzun zamandan beri çalışmıyormuş.Çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız işe girin.Kimseye bağımlı olmayın.Bazen insanı annesi bile anlamıyor.

Kocanin evinde şiddete, sefalete sabredecegine, babanin laflarina sabret bence. Cok daha masum kalir... Baban da anneni dövüyor mu ki şiddete tepki vermiyor? Normalde kendisinin seni o evden çekip almasi gerekir.

Ayrica kendi evinde cocuk bakabilirsin, mesela oglenci olan bir cocuga okula gidene kadar bakabilirsin, bir arastir bence etrafi. Simdiden gelirin olmuş olur. Kolay demiyorum, zor, ama imkanlar dahilinde çözüm bulmamiz lazim...

Böyle düşünen babalar var oldukça,kadınlarımız hepten sahipsiz kalırlar..

Vucudumdaki morluklar bile gecmeden daha bir hafta oldu.bize iyi davranmiyor, gitmemizi istiyor.ama ben asla donmek istemiyorum.bosanma konusuunda kararliyim

Böyle düşünen babalar var oldukça,kadınlarımız hepten sahipsiz kalırlar..
Ben iyiydim o sozde kocadan kurtulacagim diye.ama ailemi bu davranislar icinde gordukce hayattan umudum azaliyor.kendimi hepten gucsuz hissediyorum.

Ayrica kendi evinde cocuk bakabilirsin, mesela oglenci olan bir cocuga okula gidene kadar bakabilirsin, bir arastir bence etrafi. Simdiden gelirin olmuş olur. Kolay demiyorum, zor, ama imkanlar dahilinde çözüm bulmamiz lazim...
Ailemin oturdugu semtte kadinlar neredeyse hic calismiyor desem yeridir.bir is bulup calisicam tabi ama bebegim 8 aylik.bir sene kadar emzirmek istiyorum.

Evet annem benim gozumde gucsuz cunku babam kumar oynadi senelerce.annem hala dayak yer.benim de bunu kabul etmemi istiyorlar.

çocuk yapmadan boşansaydınız.
dördüncü ayda şiddet başladıysa size saygısı olmayan bir adamdan neden çocuk yaptınız?
Ben yillarca her siddetten sonra ailemi aradim ama beni istemediler.ben de artik bosanamam deyip herseyine tamam dedim.demezsem dayak yedim.

Bu anlattiginizi ben yillarca annemin siddet gordugunde yasadim.cocuklarim yasamasin istiyorum.ama babam kendi gibi olan damadina kiyamiyor.

Ne guzel soylemissniz herseyi.calisicam ama bebegim cok kucuk bir yandan muhtac olmak da zor bir sene olsa da...

Anneme soyledim kadin siginmaya gideyim diye.

Allah kolaylıklar versin canım.Gerçekten çok üzüldüm senin için.Allah babana hidayet versin.Bile bile seni o adama teslim etmek istiyor.Bebeğin daha küçükmüş lakin ben bile işe başladığımda bebeğim 2 aylıktı.Sütümü sağdım öyle geçirdik o günleri.Ayrıca ek gıdaya da başlamışsındır.Annen bakamaz mı çocuklarına sen işe girip çalışsan?
''Her sıkıntının ardından muhakkak bir kolaylık vardır.''Bunu ben demiyorum yaradan diyor inşirah sursinde.
Bol bol inşirah suresi oku ki kalbin rahatlasın.
Allah yar ve yardımcın olsun.İnşallah sende başaracaksın tek başına müdacele etmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…