Sagol canim.ailem zaten sahip cikmadi diye bu haldeyim.Allah kolaylıklar versin canım.Gerçekten çok üzüldüm senin için.Allah babana hidayet versin.Bile bile seni o adama teslim etmek istiyor.Bebeğin daha küçükmüş lakin ben bile işe başladığımda bebeğim 2 aylıktı.Sütümü sağdım öyle geçirdik o günleri.Ayrıca ek gıdaya da başlamışsındır.Annen bakamaz mı çocuklarına sen işe girip çalışsan?
''Her sıkıntının ardından muhakkak bir kolaylık vardır.''Bunu ben demiyorum yaradan diyor inşirah sursinde.
Bol bol inşirah suresi oku ki kalbin rahatlasın.
Allah yar ve yardımcın olsun.İnşallah sende başaracaksın tek başına müdacele etmeyi.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2 cocukla bosanmak üzereyim
- Konu Sahibi shinox
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Anneniz ne diyor peki?O arkanızda olsa bari.Sagol canim.ailem zaten sahip cikmadi diye bu haldeyim.
Anneme soyledim kadin siginmaya gideyim diye.
arastırmıssınızdır ancak yine de konunuzda bulunsun.
ayrıca darp raporu almayı unutmayın, karakolda sıgınma evine yerlesmek istediginizi soyleyin onlar yonlendirecektir.
SIĞINMA EVİNE GİTMEK İSTİYORSANIZ
- En yakındaki karakola gidip talepte bulunabilirsiniz. Sığınma talep ederken eşinizden şikayetçi olmak zorunda değilsiniz.
- Akşam ve hafta sonu sadece karakol vasıtasıyla acil istasyona yerleştirilebilirsiniz.
- Karakola gitmeden sığınma evine gitmek istiyorsanız; ( mesai saatleri içinde)İlinizdeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ya da kuruluşuna başvurarak yaşadıklarınızı anlatıp sığınma talebinde bulunabilirsiniz.
Ayrıca bazı illerde belediyelerin de sığınma evleri bulunmaktadır. Bulunduğunuz il ya da ilçede belediyenin aile danışma merkezi, ya da halkla ilişkiler müdürlüğüne başvurarak yasal olarak vermeleri gereken bu tür desteklerden yararlanabilirsiniz.
-Sığınma evine gitmeye karar verdiğinizde;
Bir çanta hazırlayın ve güvenilir birine verin ya da bir yere saklayın.
Çantanın içinde nüfus cüzdanları (Sizin ve çocuklarınızın), varsa pasaportlar, sağlık karneleri ya da yeşil kartlar, kira sözleşmesi ya da tapu, ehliyet, para ve banka cüzdanları, sigorta belgeleri/ poliçeleri, ev ve araba anahtarları, değerli mücevher ve küçük satılabilir eşyalar, çocukların düşkün olduğu oyuncak ve eşyalar, şiddeti belgeleyen evraklar(Darp raporu, fotoğraflar, kayıtlar,yazılı belgeler, vs.), birer kat yedek giysi, düzenli olarak kullanılan ilaçlar, adres defteri vb. bulundurun.
Unutmayın!
- Sığınma evinde yönetmeliklere göre ortalama 3-6 ay kalabilirsiniz. Bu süre, resmi kurumlarda hayati tehlike olduğu taktirde ve bazı belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ait olanlar da şiddet yaşayanın ayakları üzerinde duruncaya kadar uzatılmaktadır
Kiz cocuguna baba bu gibi durumlarda lazim. Bilmiyorsa hatirlat bence once bir babana bunu. Kocanda insallah aklini basina alir kendine gelir biran once. Allah yardimcin olsun.Sagolun babam bizi istemiyor beni cok kirdi,aglatti bugun.ona gore bosanmak icin beynin dagilmali.benim nir meslegim yok,asgari ucretle calisicam bir iste.kizlarim var biri 4 digeri 8 aylik.babam;olmaz,yapamazsin kiz cocuguna baba lazim dyor.ben de yaptiklarini anlatiyorum.nasil o adamla yasayabilirim diyorum.
Kocam bile degil artik.ben kararimi verdim sorun ailemin bana kotu davranmasi.babam dun dedi ki;basima bela oldunuz.hazmedemiyorum sizi dedi.ben de agladim,konusmuyorum dunden beri.ustune annem baban o kus olma diye baski yapiyor.hic gururum yokmus gb.Kiz cocuguna baba bu gibi durumlarda lazim. Bilmiyorsa hatirlat bence once bir babana bunu. Kocanda insallah aklini basina alir kendine gelir biran once. Allah yardimcin olsun.
Ailem tum yasadiklarimi basindan beri bilip bana cik gel demediler.duzelir diye diye bekletip,dayak yememe sesiz kaldilar.Kimseye kulak asma, sağlam dur
Bugüne aile desteği ile gelmemişsin
Bundan sonra da başarabilirsin
Kararından dönme, gerekirse devletten yardım al
Bir kere yumuşarsan ömür boyu çekmek zorunda kalırsın
Allah yardımcın olsun kardeşim
arastırmıssınızdır ancak yine de konunuzda bulunsun.
ayrıca darp raporu almayı unutmayın, karakolda sıgınma evine yerlesmek istediginizi soyleyin onlar yonlendirecektir.
SIĞINMA EVİNE GİTMEK İSTİYORSANIZ
- En yakındaki karakola gidip talepte bulunabilirsiniz. Sığınma talep ederken eşinizden şikayetçi olmak zorunda değilsiniz.
- Akşam ve hafta sonu sadece karakol vasıtasıyla acil istasyona yerleştirilebilirsiniz.
- Karakola gitmeden sığınma evine gitmek istiyorsanız; ( mesai saatleri içinde)İlinizdeki Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ya da kuruluşuna başvurarak yaşadıklarınızı anlatıp sığınma talebinde bulunabilirsiniz.
Ayrıca bazı illerde belediyelerin de sığınma evleri bulunmaktadır. Bulunduğunuz il ya da ilçede belediyenin aile danışma merkezi, ya da halkla ilişkiler müdürlüğüne başvurarak yasal olarak vermeleri gereken bu tür desteklerden yararlanabilirsiniz.
-Sığınma evine gitmeye karar verdiğinizde;
Bir çanta hazırlayın ve güvenilir birine verin ya da bir yere saklayın.
Çantanın içinde nüfus cüzdanları (Sizin ve çocuklarınızın), varsa pasaportlar, sağlık karneleri ya da yeşil kartlar, kira sözleşmesi ya da tapu, ehliyet, para ve banka cüzdanları, sigorta belgeleri/ poliçeleri, ev ve araba anahtarları, değerli mücevher ve küçük satılabilir eşyalar, çocukların düşkün olduğu oyuncak ve eşyalar, şiddeti belgeleyen evraklar(Darp raporu, fotoğraflar, kayıtlar,yazılı belgeler, vs.), birer kat yedek giysi, düzenli olarak kullanılan ilaçlar, adres defteri vb. bulundurun.
Unutmayın!
- Sığınma evinde yönetmeliklere göre ortalama 3-6 ay kalabilirsiniz. Bu süre, resmi kurumlarda hayati tehlike olduğu taktirde ve bazı belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ait olanlar da şiddet yaşayanın ayakları üzerinde duruncaya kadar uzatılmaktadır
O da gitsem sevinecek gibi.anlatiyorum gitme diyor sonra bundan sonra hayatin zor diyor,git yine doverse bir daha vermem diyor.Anneniz ne diyor peki?O arkanızda olsa bari.
Zaten dövmüş döveceği kadar.Hani anadır anlar dedim ama....O da gitsem sevinecek gibi.anlatiyorum gitme diyor sonra bundan sonra hayatin zor diyor,git yine doverse bir daha vermem diyor.
Sakın dönme arkadaşım.
O zaman vazgectim korunuyordum ama hamile kaldim,aldiracaktim ama bosansam da ona kiyamazdim.ben calistim kizimi eve yakin bir krese verdim ama kizim hastalandi ustune sozde esim ben calisiyorum diye ekmek bile almamaya basladi.hem bakmiyor hem calismamam icin elinden geleni yapiyordu.Sevgili Shinox,
"2. Çocuk mu, çalışmak mı" diye açtığın konundan hatırlıyorum seni. Herkes sana çalışman gerektiğini söylemişti.
Keşke dinleseydin bizi o zaman.
Allah çocuklarının ve senin yardımcın olsun. Başka diyebileceğim bir şey yok ne yazık ki.
Evet annem hala dayak yer kumar oynayan babamdan.ailemin maddi manevi sorunlari hep vardi ve olmaya devam edecek.kendileri gibi herseyi kabul edip, bir hic yerine konmayi kabul etmemi istiyorlar...Zaten dövmüş döveceği kadar.Hani anadır anlar dedim ama....
Sakın dönme arkadaşım.
Eminim siz güçlü bir kadınsınız.Yaşadıklarınız hiç kolay değil.Ama bu hayat sizin.Annenizin tercihi sizinde tercihiniz olmak zorunda değil.Evet annem hala dayak yer kumar oynayan babamdan.ailemin maddi manevi sorunlar hep vardi ve olmaya devam edecek.kendileri gibi herseyi kabul edip, bir hic yerine konmayi kabul etmemi istiyorlar...
Benim halamda boşanalı 20 yılı geçkin bir zaman oldu.3 çocuğa hem baktı hem merdiven sildi,ev temizledi çocuklarına baktı.
Siz de yapabilirsiniz.Bu güç sizde var Allah'ın izniyle.
ailen destekse sana çalışırsın..özel sektörde çalışanlar 2-3 aylık bebeğini bırakıp çalışmak zorunda kalıyorlar..annen eminim severek bakar bebeğine..hem sende çalışarak kafa dağıtmış olursun..Ne guzel soylemissniz herseyi.calisicam ama bebegim cok kucuk bir yandan muhtac olmak da zor bir sene olsa da...
Sagolun... tabi ki oyle babam,annemi baz aliyor cek diyorEminim siz güçlü bir kadınsınız.Yaşadıklarınız hiç kolay değil.Ama bu hayat sizin.Annenizin tercihi sizinde tercihiniz olmak zorunda değil.
Benim halamda boşanalı 20 yılı geçkin bir zaman oldu.3 çocuğa hem baktı hem merdiven sildi,ev temizledi çocuklarına baktı.
Siz de yapabilirsiniz.Bu güç sizde var Allah'ın izniyle.
çalışmıyormusun?Ben yillarca her siddetten sonra ailemi aradim ama beni istemediler.ben de artik bosanamam deyip herseyine tamam dedim.demezsem dayak yedim.
Evliyken calisamadim.çalışmıyormusun?
Kizlar bildiginiz gibi bosanma surecindeyim.bosandiktan sonra ne yapayim diyorum? Lise mezunuyum ve meslegim yok.asgari ucretle sekreterlik yapabilirim ancak. Ama bu cocuklarimi rahat yasatmaya yetmez.ailemin alt katinda yasayacagim 1+1 pek iyi sayilmasa da sukur diyorum en azinda kira sorunum olmayacak.annem kucuk kizim 2 yasina gelsin buyugu de okula baslasin sonra ise baslamam taraftari....
Diger secenek de su: kizkardesim seneye okulu bitirip baska bir sehir de kendi sektorunde ilerleyebilecegi sehire gidecek.oraya yerlesecek bir ev tutup.oraya benimle gitmek istiyor.meslek edinip daha iyi bir maas almam icin.orada 3 aylik bir kurstan sonra iyi bir maasla ise baslarsam her anlamda rahat olacagim cocuklarimla.hem baska bir sehir yasamak hem de iyi bir maasim olsun istiyorum.kizlar fikirleroniz benim icin onemli.oneri ve dusuncelerinizi bekliyorum...
Diger secenek de su: kizkardesim seneye okulu bitirip baska bir sehir de kendi sektorunde ilerleyebilecegi sehire gidecek.oraya yerlesecek bir ev tutup.oraya benimle gitmek istiyor.meslek edinip daha iyi bir maas almam icin.orada 3 aylik bir kurstan sonra iyi bir maasla ise baslarsam her anlamda rahat olacagim cocuklarimla.hem baska bir sehir yasamak hem de iyi bir maasim olsun istiyorum.kizlar fikirleroniz benim icin onemli.oneri ve dusuncelerinizi bekliyorum...