• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 cocukla bosanmak üzereyim

Babanda çıkan onca haberden haberdar değil mi şu kadın cinayetlerinden , döven kocayı sorumsuz para kazanmayan adamla ne yapacaksın babanada şaşırdım doğrusu , o halen 7O'li yıllarda kafası herhalde, zorda olsa baban ne diyorsa kulağını tıkıyacaksın ,işe gireceksin ve başkada evlilik yapmayacaksın bana gelen doğru bu çünkü kız çocuğun var
Sagolun babam bizi istemiyor beni cok kirdi,aglatti bugun.ona gore bosanmak icin beynin dagilmali.benim nir meslegim yok,asgari ucretle calisicam bir iste.kizlarim var biri 4 digeri 8 aylik.babam;olmaz,yapamazsin kiz cocuguna baba lazim dyor.ben de yaptiklarini anlatiyorum.nasil o adamla yasayabilirim diyorum.

Eski konularimi bilenler bilir.ozetle yedi yillik evlilikte sadece bir yil calismis bir koca.kiradaki evin 400 lira ve pesine takildigi bir adam verdigi harcliklarla maassiz,sigortasiz gecen yillar ustune evliligin dorduncu ayindan beri siddet var.simdi ailemin yanindayim.darp raporunu aldim,bosanma davasini acicam...
Ailemin yaninda yasamakta cok zor.zihniyetleri bosanmayi hazmedemiyor,boyle davranacaklarini bildigim icin cok sabrettim ama olmadi...
bunun için neden üzülüyorsun ki?
Bir koca olarak, bir baba olarak evinin kazancını dahi çıkaramıyor, üstüne bir de şiddet uyguluyor.
Eş olabilmesini gerektiren bir sıfatı var mı?

Ailene çok kızıyorumm ya insan ewladına biraz acır merhamet olur.
Onların yüzünden çekmişsin bu adamı ya hayret bişi :KK34:

vallahi ne desem bilemedim. babana da yazıklar olsun. seni o adamın yanına döndürmeye nasıl çalışır? senin şiddet gördüğünü bile bile. avukatı düşünme. gelirin yokmuş. barodan avukat talebinde bulunabilirsin. adliyelerde baro büroları var ( adli yardım ) oraya gidebilirsin. onlar sana yol göstereceklerdir. baban çok baskı yaparsa da kadın sığınma evine gidebilirsin arkadaşım. şu hayatta bişiler yolunda gitmiyorsa bir yerden başlamak lazım değil mi? sende baba evine gelerek başlamışsın. seni çok zor günler bekliyor ama inşallah güzel günler de gelecek. eğer evliliğini devam ettirseydin her günün daha da kötüye gidecekti. şimdi bir umudun var gelecekten...

Aynı durum bizim ailede de var ama şiddet yok bir tek.Yani babam 4 yıldır işsiz ve annem evi geçindiriyor bu anneme çok yük oluyor tüm evin geçimi.O durumu çok iyi biliyorum.Birde eşiniz uzun zamandan beri çalışmıyormuş.Çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız işe girin.Kimseye bağımlı olmayın.Bazen insanı annesi bile anlamıyor.

Kocanin evinde şiddete, sefalete sabredecegine, babanin laflarina sabret bence. Cok daha masum kalir... Baban da anneni dövüyor mu ki şiddete tepki vermiyor? Normalde kendisinin seni o evden çekip almasi gerekir.

Ayrica kendi evinde cocuk bakabilirsin, mesela oglenci olan bir cocuga okula gidene kadar bakabilirsin, bir arastir bence etrafi. Simdiden gelirin olmuş olur. Kolay demiyorum, zor, ama imkanlar dahilinde çözüm bulmamiz lazim...

Sagolun babam bizi istemiyor beni cok kirdi,aglatti bugun.ona gore bosanmak icin beynin dagilmali.benim nir meslegim yok,asgari ucretle calisicam bir iste.kizlarim var biri 4 digeri 8 aylik.babam;olmaz,yapamazsin kiz cocuguna baba lazim dyor.ben de yaptiklarini anlatiyorum.nasil o adamla yasayabilirim diyorum.

Böyle düşünen babalar var oldukça,kadınlarımız hepten sahipsiz kalırlar..

Babanıza deyinki:baba ölmüş say , boşanmışımda gelmişim gib değilde ölmülte gelmişim gibi varsay, ister arkamda dur ister önümde ben noşanıcam karalıyım deyin. Yami sizden umudu kessinler arkanızda dursunlar
Vucudumdaki morluklar bile gecmeden daha bir hafta oldu.bize iyi davranmiyor, gitmemizi istiyor.ama ben asla donmek istemiyorum.bosanma konusuunda kararliyim

Ayrica kendi evinde cocuk bakabilirsin, mesela oglenci olan bir cocuga okula gidene kadar bakabilirsin, bir arastir bence etrafi. Simdiden gelirin olmuş olur. Kolay demiyorum, zor, ama imkanlar dahilinde çözüm bulmamiz lazim...
Ailemin oturdugu semtte kadinlar neredeyse hic calismiyor desem yeridir.bir is bulup calisicam tabi ama bebegim 8 aylik.bir sene kadar emzirmek istiyorum.

Allah yardımcınız olsun.
Sadece şunu düşünün. Eğer o eve dönerseniz en iyi ihtimal daha çok dayak yiyecek, daha çok şiddet göreceksiniz ve kızlarınız da bununla büyüyecek. Psikolojileri yerle bir olacak. Anneleri hep içlerinde acı olacak, babaları da bir canavar ve bunu normal sayıp büyük ihtimal onlar da kendilerini döven adamlardan yana yapacaklar seçimlerini.

Babanız suratınıza bakmasın. yedirmesin, içirmesin. Elin oğlunun tokatından iyidir. Kalacak bir yeriniz olsun. Girin bir yere çalışın. Kızlarınızın gözünde nasıl güçlü bir anne olacaksınız bir düşünün ve onlar da güçlü olacaklar hayata karşı.

Kendinizi düşünmüyorsanız da kızlarınızı düşünün lütfen.
Evet annem benim gozumde gucsuz cunku babam kumar oynadi senelerce.annem hala dayak yer.benim de bunu kabul etmemi istiyorlar.

çocuk yapmadan boşansaydınız.
dördüncü ayda şiddet başladıysa size saygısı olmayan bir adamdan neden çocuk yaptınız?
Ben yillarca her siddetten sonra ailemi aradim ama beni istemediler.ben de artik bosanamam deyip herseyine tamam dedim.demezsem dayak yedim.

Allah yardımcınız olsun.
Sadece şunu düşünün. Eğer o eve dönerseniz en iyi ihtimal daha çok dayak yiyecek, daha çok şiddet göreceksiniz ve kızlarınız da bununla büyüyecek. Psikolojileri yerle bir olacak. Anneleri hep içlerinde acı olacak, babaları da bir canavar ve bunu normal sayıp büyük ihtimal onlar da kendilerini döven adamlardan yana yapacaklar seçimlerini.

Babanız suratınıza bakmasın. yedirmesin, içirmesin. Elin oğlunun tokatından iyidir. Kalacak bir yeriniz olsun. Girin bir yere çalışın. Kızlarınızın gözünde nasıl güçlü bir anne olacaksınız bir düşünün ve onlar da güçlü olacaklar hayata karşı.

Kendinizi düşünmüyorsanız da kızlarınızı düşünün lütfen.
Bu anlattiginizi ben yillarca annemin siddet gordugunde yasadim.cocuklarim yasamasin istiyorum.ama babam kendi gibi olan damadina kiyamiyor.

artık olan olmuş..geriye dönüp bakma bile..çocuklu boşanan ilk deilsin eminim sonda olmayacaksın..silkelen ve kendine gel biran önce...çocuklarını düşün öncelikle..işe gir çalış..hayata hep umutla bak....
Ne guzel soylemissniz herseyi.calisicam ama bebegim cok kucuk bir yandan muhtac olmak da zor bir sene olsa da...

aileniz onaylamayabilir ancak cocugu yaparken onlara sormadıgınız gibi bosanırken de sormayacaksınız, bu sekidle mudahale hakları yok.
elbette kabul etmeyebilirler, zorlasanız da ne fayda... yine de ilk gunleri orada gecirmeye calısın, bir işe girin, baktınız onlarla yapamıyorsunuz cocuklarınızı alır cıkarsınız.
cocuklarıyla kendine guzel bir duzen kurup yasayan bircok kadın var.

simdiye kadar zaten eşiniz varken de kıt kanaat gecinip kirayı dusunmussunuz yıllarca, bunları tek basınıza da yapar en azından dayagıyla, onun sacmalıklarıyla ugrasmadan cocuklarınızı huzurlu bir ortamda buyutursunuz.
Alır canım hapis cezası , ama iyi bir avukat tut .. Eğer baban seni zorla evden kocana göndermeye kalkarsa hemen 183 ü ara .. Ordaki uzmanlar seni en iyi şekilde yönlendirir .. Devlet hem çocuklarınla beraber kalacak yer imkanı , hem avukat , hemde iş imkanı sağlıyor .. Ama tabiki bu ancak baban hiç bir destek vermezse ve zorla seni kocana göndermeye kalkarsa kullanabileceğin bir b planın olsun.. Sakın o adama dönme kardeşim , bunca şeyden sonra dönersen o adam seni dayaktan öldürür nasılsa sahip çıkanı yok der elime düştü der her türlü işkenceyi yapar sana .. Allah korusun ..
Anneme soyledim kadin siginmaya gideyim diye.

Allah kolaylıklar versin canım.Gerçekten çok üzüldüm senin için.Allah babana hidayet versin.Bile bile seni o adama teslim etmek istiyor.Bebeğin daha küçükmüş lakin ben bile işe başladığımda bebeğim 2 aylıktı.Sütümü sağdım öyle geçirdik o günleri.Ayrıca ek gıdaya da başlamışsındır.Annen bakamaz mı çocuklarına sen işe girip çalışsan?
''Her sıkıntının ardından muhakkak bir kolaylık vardır.''Bunu ben demiyorum yaradan diyor inşirah sursinde.
Bol bol inşirah suresi oku ki kalbin rahatlasın.
Allah yar ve yardımcın olsun.İnşallah sende başaracaksın tek başına müdacele etmeyi.

Back
X