2.cocuk kararsizligi

Cocugunuz zaten arasında 7 yaş olan kardeşiyle oyun arkadaşı olamayacak. Yaş farkı fazla.

Soru işareti olan bir evlilikte 7 yaş bebesinin lafıyla hareket etmezdim. Çevresinde görüp ozeniyor olabilir. Ama siz anne baba olarak çocuk ne demek biliyorsunuz.

Yeni doğan da büyüyecek ?

Yenilerde bi yerde dinlemiştim, ilk çocuk yalnız kalmasın diye yapılan ikinci çocuğa daha doğmadan sorumluluk yükleniyor diye.. Bence siz bi kendiniz ne yapacağınıza karar verin sonra çocuk düşünün..

Evliliğinizin ne olacağı belli değil sizin ne olacağınız belli değil çocuğunuz kardeş istiyor diye çocuk yapmak nasıl bir mantık anlamadım. Ciddiyim anlamadım.

Anne şu arabayı istiyorum dese yolda giderken alacak mısınız? Yada ne bileyim şu kızı bize götürelim dese. Çocuk bu ister. Kardeş istiyorum der kız olur erkek kardeşte istiyorum der, bunu sevmedim gönderelim der. Der yani

Hayir. Cocuk istedi diye cocuk yapilmaz. Dolup dolup taşan bir mutlulugun yaşandığı harika bir evlilik ortada yoksa da cocuk yapilmaz bence. Daha kocayi sevip sevmediginizden emin degilken cocuk yapmak ne sacmalik. Tüm sartlar sizi cocuk yapmamaya iterken 6 yasinda bi cocugun lafi icin cocuk yapilmaz. Cocuklarinizin etrafinda bu kadar pervane olmayin. Hayatta her istedigini elde edecek diye bir sey yok. Gerektiginde istedigi oyuncagi bile hayir diyip almiykrsak , istedi diye ona kardes vermek ne kadar uçuk derecede sacma bi düşünün isterseniz.

Sondkai soruya istinaden, ben daha ilk cocugu bile yapmadan önce birden fazla cocuk istedigimi ve ardi ardina istedigimi soyluyordum zaten. İlki dogdu hep niyetim ayniydi, biraz arası açıldı sadece ama yine de olabildigince yakin olsun istiyorum. Sartlarim da yerinde. Yapabilirim, cunku zaten hep bu fikre olumlu bakıyordum. Ama daha once de dedim hep derim, cocuk 2-3 yasindayken yaptim yaptim, 6-7 yaslarini gecerse asla bi daha o cendereye girip cocuk yapmam tekrar. Yani sizin durumunuzda olsam yapmazdim. Kizim 20 aylik, su an ben düşünüyorum ikinciyi

Kimse kimsenin yalnızlığını gidermek için dünyaya gelmediği gibi kimin hangi kalabalıkta nasıl yalnızlık çektiğini de bilemezsiniz. Dolayısıyla kardeş, diğer çocuk yalnız kalmasın diye yapılmaz. Kardeş, diğer çocuk istediği için de ya pılmaz. Maddi manevi muaitlik durumuna göre yapılır böyle bir karar çocuğa sorulmaz. Hayır dese yapmaktan vaz gecmeyeceginiz gibi sırf çocuğunu istediği için de yapmak mantıklı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…