- 2 Ocak 2024
- 6
- 3
- 32
-
- Konu Sahibi alliswell9
Selam herkese, ilk iki paragraf hayatımın özeti. 10 yıllik evliyim, gorucu usuluydu, 7 yaşında oğlum var, evliliğin 3.yilin da hamile kalmak istedim ama düştü 6 ay sonra oğlum oldu. 2 yaşına geldikten sonra üniversiteyi kazandım küçük çocuk olunca biraz da uzattım ama gecen sene oğlum anasinifjna başladığında bitti.
Doğum yaptığımdan beri ilk defa rahat ettim gecen sene. Yazın da bir takım kurslara gittim, ekimden beri kpss hazırlanıyorum.
Esimle aramiz nasil anlatayim.. Pandemi de eşimle anlaşamadığımızi anladim bir takım sorunlaar problemler vardı. ( özellikle cinsel olarak tamamen kopmustuk, evde iletişim sıfıra yakindi ) uzatmayayim kötü bi donemdi. Yasaklar kalkınca ailemin yanına gidip boşanmak istedigimi söyledim.
Aileler araya girdi eşim de boşanmak istemedi çok ağladı karımı seviyorum diye, cocuk var dendi derken bir şekilde aynı evde yaşamaya başladık. Kah düzelir gibi oldu kah eskisi gibi olduk derken gene de baya değişti, (cinsel olarak hersey değişti sanki yeni evlenmisiz gibi, tabularimizi mi yıktık Bilmiyorum )
Simdiler de gündemimiz de ikinci cocuk var. Eskiden oğlum asla istemezdi şimdi hep kardeşim olsun onunla oyun oynamak istiyorum. Erkek olursa arabalarimi veririm kiz olursa yeni alırız, söyle böyle babasiyla hergun konuşmaya başladılar.
Bugün demis ki "hayatta tek istediğim şey kardeşim olması, "
Ben hala evli kalıp kalmama konusunda bile git gellerdeyim. Eskjden atanayim bosanacagjm diyordum simdi onun da degistigini gordukce, bir bakalım ne olacağız kpss ye gireyim belki o zamana kadar hersey yoluna girer mi, Yoksa biter mi !!
Bu süreçte vicdanımı susturamiyorum çocuğum kardessiz mi kalsın, Yoksa kardeşine biz seni abin yalnız kalmasın diye yaptık mı diyelim. Çünkü anne olmaya hiç hazır hissetmiyorum... Ne zaman ve nasıl hazır hissediliyor, tecrubelere ihtiyacım var, teşekkür ederim şimdiden herkese.
Ben hala evli kalıp kalmama konusunda bile git gellerdeyim.
Bu süreçte vicdanımı susturamiyorum çocuğum kardessiz mi kalsın, Yoksa kardeşine biz seni abin yalnız kalmasın diye yaptık mı diyelim. Çünkü anne olmaya hiç hazır hissetmiyorum...
Çocuk için çocuk yapılmazSelam herkese, ilk iki paragraf hayatımın özeti. 10 yıllik evliyim, gorucu usuluydu, 7 yaşında oğlum var, evliliğin 3.yilin da hamile kalmak istedim ama düştü 6 ay sonra oğlum oldu. 2 yaşına geldikten sonra üniversiteyi kazandım küçük çocuk olunca biraz da uzattım ama gecen sene oğlum anasinifjna başladığında bitti.
Doğum yaptığımdan beri ilk defa rahat ettim gecen sene. Yazın da bir takım kurslara gittim, ekimden beri kpss hazırlanıyorum.
Esimle aramiz nasil anlatayim.. Pandemi de eşimle anlaşamadığımızi anladim bir takım sorunlaar problemler vardı. ( özellikle cinsel olarak tamamen kopmustuk, evde iletişim sıfıra yakindi ) uzatmayayim kötü bi donemdi. Yasaklar kalkınca ailemin yanına gidip boşanmak istedigimi söyledim.
Aileler araya girdi eşim de boşanmak istemedi çok ağladı karımı seviyorum diye, cocuk var dendi derken bir şekilde aynı evde yaşamaya başladık. Kah düzelir gibi oldu kah eskisi gibi olduk derken gene de baya değişti, (cinsel olarak hersey değişti sanki yeni evlenmisiz gibi, tabularimizi mi yıktık Bilmiyorum )
Simdiler de gündemimiz de ikinci cocuk var. Eskiden oğlum asla istemezdi şimdi hep kardeşim olsun onunla oyun oynamak istiyorum. Erkek olursa arabalarimi veririm kiz olursa yeni alırız, söyle böyle babasiyla hergun konuşmaya başladılar.
Ben hala evli kalıp kalmama konusunda bile git gellerdeyim. Eskjden atanayim bosanacagjm diyordum simdi onun da degistigini gordukce, bir bakalım ne olacağız kpss ye gireyim belki o zamana kadar hersey yoluna girer mi, Yoksa biter mi !!
Bu süreçte vicdanımı susturamiyorum çocuğum kardessiz mi kalsın, Yoksa kardeşine biz seni abin yalnız kalmasın diye yaptık mı diyelim. Çünkü anne olmaya hiç hazır hissetmiyorum... Ne zaman ve nasıl hazır hissediliyor, tecrubelere ihtiyacım var, teşekkür ederim şimdiden herkese.
Selam herkese, ilk iki paragraf hayatımın özeti. 10 yıllik evliyim, gorucu usuluydu, 7 yaşında oğlum var, evliliğin 3.yilin da hamile kalmak istedim ama düştü 6 ay sonra oğlum oldu. 2 yaşına geldikten sonra üniversiteyi kazandım küçük çocuk olunca biraz da uzattım ama gecen sene oğlum anasinifjna başladığında bitti.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Söyle ki şuan aramiz iyi. Nadasa biraktim mi denilir. Gel git olayım oluyordu ilk başlarda dedim ya kah iyi kah kötüydü ama şimdi değişiyor diye, bu dediğim sürec 2 buçuk 3 yıl oldu. Suan iyi olsak da hala cesaret edemiyorum. Çünkü atanırsam nasıl olacak da derdindeyim onu da eklememisim.Evliliğinizle ilgili kararınız netleşmemişken, dünyaya yeni bir bebek getirmek ona haksızlık olmaz mı ?
Oğlunuz 7 yaşında. Bugün çocuk sahibi olmaya karar verseniz, aralarında 8 yaş olacak. Dolayısıyla beraber oynarlar vs gibi bir durum söz konusu olmayacak. Küçük kardeş 17-18 yaşına gelene, yetişkinliğe adım atana kadar birbirlerine arkadaşlıkta edemeyecekler.
Eşinizle birbirinizi seviyorsanız ve siz istiyorsanız bebek sahibi olun; çocuğunuz istiyor diye değil. Çocuk bu; bugün ister, yarın keşke olmasaydı, onun yüzünden rahat hareket edemiyoruz vb de diyebilir.
Şuan aramız iyi, bana karşı çok ilgili. Değerimi anlamış bir adam var, ben kendimi hazır hissedemiyorum.Çocuk için çocuk yapılmaz
Kendi kardeşlerinizi düşünün kavga da ediyorsunuz değil mi?
Mesela benim bir büyüğüm olmasa da olurmuş çok da faydası kardeşliği olmadı bana bilmiyorum belki de o da benim için böyle düşünüyor hissettiriyor zaten neyse
Sonuç eşinizle aranız iyiyse yapın tabi istiyorsanız
Ama eş ile kötüyken bebek bakımı zor gelir
Öncesinde öyleydim sonra terapi aldım. Simdiler de akisindayiz, nadasa bitaktik ama hala birsey olur mu bu dizen bozulur mu gerçekten herseyy yoluna girdi mi tedirginliği var sanırım. Yoksa neden karar veremiyorum Bilmiyorum..Insanin evlilik icinde güven hissi kirilsa o kolay kolay tamir olmuyor. O yüzden gel gitler hissetmeniz normal. Oglunuz kardes isteyebilir, ama önemli olan sizin hazir hissetmeniz. Aklinizda soru isaretleri gidermeden ikinci cocuk isine girmeyin derim. Gerekiyorsa profesyonel destek de alin
Öncesinde öyleydim sonra terapi aldım. Simdiler de akisindayiz, nadasa bitaktik ama hala birsey olur mu bu dizen bozulur mu gerçekten herseyy yoluna girdi mi tedirginliği var sanırım. Yoksa neden karar veremiyorum Bilmiyorum..
Dedigim gibi böyle seyler zaman istiyor. Evliliginiz sarsilmis ama ayakta tutmayi beraber basarmissiniz. Iki taraf da yürümesi icin cabaliyorsa tüm bunlardan güclenmis olarak da cikabilirsiniz
Evet işte onun penceresinden öyle görüyor, kıymetimizi anladık ben seni daha çok seviyorum ama ekliyor da sen hala beni o kadar sevmiyormusun bende anlatiyorum soğudum zamanlari konuşuyoruz, ne yapayım iyileştirmek için diyor.
O kalktı bana sırtını dayadı ama ben dayayamiyorum sanırım.
.
Evet işte kilit soru. Hersey rayına oturdu aşkımız alevlendi herseyy mükemmel desek bile bu saatten sonra ikinci çocukla nasıl olucak düşüncesi, ki bu ekonomik kriz de ikinci cocuk da akıl işi mi o da cabası.Her şey rayına oturmaya başlarken ikinci çocuk büyük değişimlere sebebiyet verelim.
İlk çocuğunuz büyümüş hamilelik, hamile kalmaya çalışma stresi, bebek doğdu büyütme stresi, szden bakım bekleyen bir varlık. Bilemiyorum hayatınızda var olan stresler arttığında belki eşinize karşı bu kadar anlayışlı olmayacaksınız ve yeniden boşanma düşünceleri kafanızdan geçecek. Eh bir de kpss denilen bir gerçek var hayatınızda , şehir değiştirmeniz gerekebilirmiş iki çocuk yeni bir şehir , boşanma fikirleri ...
Bilemiyorum Altan vakti mi ?
Bu kadar aradaysanız zaten bir hayat oturtmuşsunuz rutinden de sıkılmadıysanız çocuk fikrinden uzaklaşın. Hatta eşiniz ısrar kıyamet istemedikçe kesinlikle düşünmeyin derim. Oğlunuz birkaç yıla ergen olacak kardeş falan görmeyecek gözü sonra sınavları liseydi derken hayat geçer giderEvet işte kilit soru. Hersey rayına oturdu aşkımız alevlendi herseyy mükemmel desek bile bu saatten sonra ikinci çocukla nasıl olucak düşüncesi, ki bu ekonomik kriz de ikinci cocuk da akıl işi mi o da cabası.
Cift maaş olsa rahat olur ama atandık mi bakalım. Atanmaasam olduğum yerde iş bulduk mu kafam da deli soruulaar
Bence olmalı yaaSelam herkese, ilk iki paragraf hayatımın özeti. 10 yıllik evliyim, gorucu usuluydu, 7 yaşında oğlum var, evliliğin 3.yilin da hamile kalmak istedim ama düştü 6 ay sonra oğlum oldu. 2 yaşına geldikten sonra üniversiteyi kazandım küçük çocuk olunca biraz da uzattım ama gecen sene oğlum anasinifjna başladığında bitti.
Ben hala evli kalıp kalmama konusunda bile git gellerdeydim. Eskjden atanayim bosanacagjm diyordum simdi onun da degistigini gordukce, bir bakalım ne olacağız kpss ye gireyim belki o zamana kadar hersey yoluna girer mi, Yoksa biter mi !!
Bu süreçte vicdanımı susturamiyorum çocuğum kardessiz mi kalsın, Yoksa kardeşine biz seni abin yalnız kalmasın diye yaptık mı diyelim. Çünkü anne olmaya hiç hazır hissetmiyorum... Ne zaman ve nasıl hazır hissediliyor, tecrubelere ihtiyacım var, teşekkür ederim şimdiden herkese. Söyle bisey ekleyeyim şuan aramiz iyi ama varsayalim hiç problem olmasa bile ikinci çocuğa ne zaman karar verdiniz onu da merak ediyorum
ve en önemlisi atanırsam gittiğim sehir de 3 yıl kalmam gerekiyor, bebekle nasıl yapicam yanıma kim gelebilir nasıl olur kafam da milyonlarca soru var.