2.çocuk kararsızım

angel3424

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2022
49
17
18
27
Selamlar kızlar
Beş yaşında kızım var ve kardeşi olsun da istiyor sürekli bana kardeşim olsa şöyle yaparım böyle yaparım diye anlatıyor ve bende bir çocuğum daha olsun istiyorum ama kararsızım kızlar ya sanki bi çocuğum daha olursa kızıma ihanet edecek gibi hissediyorum yani sevgim ikisine yetemeyecek gibi siz nasıl karar verdiniz ve iki çocuk olunca zorlukları kolaylıkları neler oluyor

Selamlar kızlar
Beş yaşında kızım var ve kardeşi olsun da istiyor sürekli bana kardeşim olsa şöyle yaparım böyle yaparım diye anlatıyor ve bende bir çocuğum daha olsun istiyorum ama kararsızım kızlar ya sanki bi çocuğum daha olursa kızıma ihanet edecek gibi hissediyorum yani sevgim ikisine yetemeyecek gibi siz nasıl karar verdiniz ve iki çocuk olunca zorlukları kolaylıkları neler oluyor
Öncelikle merhabalar annelik duygusunu henüz bilmiyorum çok yeni hamileyim ben ama sadece fikrimi belirteceğim :) bence kardeş istemek onun en doğal hakkı çünkü burası dünya ve bizim başımıza herşey gelebilir kardeşlerin birbirleriyle kalmasını destek olmasını veya en ufak şeyde birbirlerinin yanında olup bu rahatlığı yaşamak mı güzel olur yoksa onu yalnız bırakmak mı ? Evet yalnız değil siz varsınız ama sizin de veya eşiniz kardeşleriniz varsa bilirsiniz her şey anne babaya anlatılamıyor bazen ama herşey kardeşe anlatılıyor paylaşılıyor :) ben bu açıdan bakıyorum açıkçası. Sizin için de birçok avantaj kızınız için de öyle. Evlat zaten paha biçilemez birşeydir eminim ama artık kızınız da büyümüş elbette sevgi ilgi yenidoğan bebekte daha fazla olacak ama bu eşiniz ve sizin yardımınızla kızınıza hissettirilmez bile belki ama konuşulurak anlatılarak ve anlaşılarak gerekirse çok zor durumlarda bir terapistten yardım bile alınarak aşılabilecek sorunlar ve çok kısa sürer. Birçoğumuz ilk zamanlar yenidoğan kardeşimizi az da olsa kıskanmışızdır ama aşılmayacak şeyler değil çünkü kan bağı çok farklı olay 😀 karar sizin ama bu bebek size de kızınıza da çok iyi gelecek ben eminim 🥰

Bende çok öyle olacak sanardım 😀ama şöyle düşün sağ elini sevdıgın kadar sol elini de seversin dimi çocuklar da öyle ayıramıyorsun

Bende şu sıralar düşünüyorum çok aradayım, kızım 4.5 yaşında onun da dilinden kardeş isteği eksik olmuyor ama onun istemesinden ziyade kendime ve eşime tam olarak güvenmem lazım karar vermek için. Sevgi paylaştıkça azalan değil artan bir his sevgiyi vermek konusunda bir sıkıntı olmaz bence, büyük çocuğa özel olarak zaman ayırma konusu daha çok kafama takılıyor benim. Bunu sağlamak için eş desteği de olması gerekli mutlaka

doktorların 2.çocuk konusunda videolarını izlemiştim bi ara. Hepsi şunu diyordu
çocuğunuz kardeş istiyor diye çocuk yapılmaz. Siz istiyorsanız ve buna hazırsanız doğurmalısınız.

Benim arkadaşımın da kızı kardeş istiyordu. 2.yi doğurdu ve maalesef kızı tam 1.sınıfa başladığı zaman doğum yaptı. kızın ders notları düştü aşırı kıskançlık ve mutsuzluktan.
Zar zor toparladılar.

Bana sorarsanız bir evlada yapılacak en büyük iyiliklerden biri ona bir kardeş vermektir. İhanet olarak nitelemek çok ilginç geldi bana. Anne yüreği her evladını fazlaca sever.
Bir de düşünüyorsanız hemen doğurmak en iyisi. Okula yeni başlayan bir çocukla aşırı zor olur yoksa.

Back
X