2.bebiş kararsızlığı

istanbulda değilim ki ben :)
ama şunu söyleyebilirim mesela kreşte fast track diye interaktif,akıllı tahta ile uygulanan bir eğtiim prog. var..araştırın siz de göreceksiniz harika birşey..ben bile hevesleniyorum:) istanbulda uygulayan okullar var.belki tersten gideceksiniz ama .:) önce sistem sonra okul gibi:)

ama şunu söyleyebilirim mesela kreşte fast track diye interaktif,akıllı tahta ile uygulanan bir eğtiim prog. var..araştırın siz de göreceksiniz harika birşey..ben bile hevesleniyorum:) istanbulda uygulayan okullar var.belki tersten gideceksiniz ama .:) önce sistem sonra okul gibi:)
Evet aynı sistem uygulanan okuldaydı benımkılerde

Zor bır ders ya ne ödevleri vardı arastırmacı olmustum :))

Okulun eğitimi çok iyi aslında özellikle matematık agırlıklı çalısıyorlardı

Ama yönetım ve öğretmenlerını hıc sevmedım

Umarım kafama göre bır okul bulabılırım çünkü orada okusunlar ıstıyorum ilkokuluda

Bıraz masraflı en düşük yer 20 bınden baslıyor ıkı çocuk olunca daha da çok

Devlet okulları istanbulda çok kalabalık

Eğitimde çok çok önemli

Evet aynı sistem uygulanan okuldaydı benımkılerde

Zor bır ders ya ne ödevleri vardı arastırmacı olmustum :))

Okulun eğitimi çok iyi aslında özellikle matematık agırlıklı çalısıyorlardı

Ama yönetım ve öğretmenlerını hıc sevmedım

Umarım kafama göre bır okul bulabılırım çünkü orada okusunlar ıstıyorum ilkokuluda

Bıraz masraflı en düşük yer 20 bınden baslıyor ıkı çocuk olunca daha da çok

Devlet okulları istanbulda çok kalabalık

Eğitimde çok çok önemli
cidden mi,bizde hiç ödev olmadı..haftalık ingilizce için birşeyler isteniyordu ama ödev yoktu..aylık konuları var sadece,ona uygun gidiyor faaliyetleri..
öğretmen çok önemli,oğlumunki çok iyiydi.hem sevecen canlı ,konuşkan hem de disiplinli bir öğretmen.
2 çocuk daha zor haklısınız,benim cesaretim yok2.ye..
Allah kolaylık versin size de:)

bende aynı düşüncelerdenim 2. yaparsamda ya bir şey olursa diye de artı olarak olumsuz bir sürü düşünce ve gitgide artan bir tembellik var

bende aynı düşüncelerdenim 2. yaparsamda ya bir şey olursa diye de artı olarak olumsuz bir sürü düşünce ve gitgide artan bir tembellik var
İlki kaç yaşında canm, sen de benim yaşlarımda mısın? Genelde olumlu yorumlar aldım,isteğim daha da netleşti gibi

maddi olarak çalışıp çalışmamak seni engellemiyorsa yap gitsin :) ben durum el verirse 2-3-4 :KK70:

Istanbulda semtten semte bile anaokulu kres fiyatlari inanilmaz degisiyor ben bu yil yarim gunle baslatayim diyorum ama yarim gun icin bile aylik 750 nin altinda yer bulamadim
arkadasim pendikte tam gun 500 e gonderiyor.

ben zaten cok gec kaldım gıbı hıssedıyorum egeye baktıkca
yanı onun oyuncagı olsun ıstemezdım ercekten kardesı olsun ısterdım oynayacagı
ama sanırım ege kardesıne bakacak o kadar buyudu yanı :) kı bıde dogana kadar gecen sure var hem Allah hemen nasıp edecekmı?
esım zorluyor tatılde bırakacagız korunmayı dıyor, bırakmalımıyım kı gecıktırıcı kullanamya basladım dun buaraad 15 gun gecıktırıcek o arada gebe kalmam degılmı?

Geciktirici 2 ay filan hormanları bozuyor diye biliyorum fakat tam araştırmak gerek
ben iki kullandım ikisinde de acayip kıllanma yaptı bana

benim oğlumda 3 yaşında derdini anlatıyor yemeğini yalnız yiyor tuvaletede alıştı ama benimde kafam karışık sanki ikinci cocuk olunca ona vakit ayıramam diye korkuyorum

Maşaallah kızınız usluyms ne güzel. En önemlisi sizin kıpır kıpır o heyecanı tekrar istemeniz ozlemeniz. Eğer sabriniz derin ise neden olmasın ?
Benim meleğim 20 aylık. Pek sakin kendi kendine oyun oynayan bir çocukddeğil. Bana çok düşkün galiba bağlanma donemindeyiz diye bu kadar düşkünbana. Ben ppek sabırlı değilim ama çocukları çok seviyorum. Elimde değil 4 çocuk istegi var. Ve bakacağıma da inanıyorum Allahın izniyle. Yaşım 28 demem o ki bende istiyorum ikinci çocuğu :KK19:

Ben sadece annelere sunu sorup gidicem cok denk geliyorum cunku. Neden cocuklariniz icin 2 bucuk yasinda vs demiyosunuz da 30 aylik, 25 aylik diyosunuz? :KK64:

Bugün aynı soruyu ablam sordu bana..
çünkü 3 yasa kadar 3 5 ay fark bile çok değiştiriyor çocuğu.. 25 aylık bir çocuk mesela tuvalete kendi g itmiyordur muhtemelen ama 36 ayliksa o büyük ihtimal gidiyor dur vs gibi fikir veriyor ..

merhaba,hic düşünmeyin diyenlerdenim.benimde 39 aylik kizim var ve kardeşide 8,5 aylik suan.doktorumuzda kardesler arasi 2,5 - 3 yas en ideali cok iyi yapmissin dedi. benim kizim da cok uslu ve sevecen birazda ondan güc aldim karar verirken.hamilelik guzeldi.dogumdan sonra ilk bes ay cok zor gecti oglum kolik gaz sancisi vardi ve ne gece nede gündüz hep agliyordu o ara kizimla ilgilenemedim ve haksizlikmi yaptim diye düşünmeden kendimi alamadim.gazlar bitti ve evdeki kahkahalari kulaklarimi cinlatiyor simdi.iyi ki kardes yapmisim

Aynen hatta sınıfta en küçük olmasına ragmen en uzunda 1.28 fılandı en son benımkıde

Kimse inanmazdı ama kalem tutması fılan diğer arkadaslarına göre daha geri

Yazı yazmak boya yapmak hıc ona göre değil

Pantolonun düğmesini açamıyor misal sizinkiler yapabılıyor mu

Tuvalet temızlıgını kendı yapıyor ama ben arkasından yıne de temızlıyorum hasta olmasın dıye

Sonra hep oyun oynayalım istiyor okulda

Daha bır sürü sey sayabılırım ılkokula hazır olmadıgına dair
Kalem tutarken zorlanıyordu ama onu anaokulunda astı
sayıyor 1000 kadar alfabeyı bılıyor , ıngılzıce bır cok kelımeyı bılıyor
buna ragmen gondermedım ve her gun bununla ılgılı kulıs donuyor evde.
ha buarada yazı yazmayı cok sevmıyor kagıt kalemle yazı tahtası var evde kecelı kalemlerle saatler yazabılır ama

ben hiç çocuktan yanayım aslında :KK70:
ama olacaksa tek çocuk diyoruz eşimle
bütün malımız mülkümüz ona kalsın
bütün imkanlarımızı ona sferber edelim
ortak çıkmasın :KK66:
ikimiz de kardeşlerimizden dertliyiz de, kardeş olmasa da olur diyoruz.

cute ata da 1.19:) hep iri oldu yaşıtlarından,hiç küçük bir bebeğim olmadı benim de.:)
çocukların mantığı büyükler gibi işlemiyor tatlım,iri yarı diye diğer çocuklar küçümsemezler..sınıflarında minick kızlar da var atanın beline geliyorlar,uzun olan çocuklar da..farketmiyorlar bile:)
olabilir,sanırım konuştuko_Oo_Oevet evet konuştuk:KK70::KK70:
ege 45 cm dogdu :KK70: ve erken dogdu ama hıc bır zaman kucuk bır cocugum olmadı dıyebılırım cunku boyu hep yasıtlarının uzerınde oldu
zayıf bırde ıyıce sopa gıbı duruyor. yanı ısterdımkı 5 yasındakı cocuk yumoslugu olsun egede ama o bır 7 yas cıvarı ergen gıbı duruyor :KK70:

Oğlum daha 5 aylık olmasına rağmen eşim hemen kardeş yapalım birlikte büyüsünler diyor. Maşallahı var çok uslu evde bebek var mı yok mu belli değil. Ama bence yaş farkı olmalı, hatta 10 yaş ideal. Doya doya ilgilenirsiniz çocuğunuzla, baktınız artık eskisi kadar ilginize ihtiyacı yok kendi başına bir şeyleri yapabiliyor hadi kardeş yapalım dersiniz. Tabi bence :)

Oğlum daha 5 aylık olmasına rağmen eşim hemen kardeş yapalım birlikte büyüsünler diyor. Maşallahı var çok uslu evde bebek var mı yok mu belli değil. Ama bence yaş farkı olmalı, hatta 10 yaş ideal. Doya doya ilgilenirsiniz çocuğunuzla, baktınız artık eskisi kadar ilginize ihtiyacı yok kendi başına bir şeyleri yapabiliyor hadi kardeş yapalım dersiniz. Tabi bence :)
İşte bu benim bir kaç senedir sık sık söylediğim birşey. Bu büyüsün uzunca bir zaman geçsin,hamileliği,emzirmeyi,süt kokan o minnoş hallerini özleyeyim öyle yaparım diyordum.Ama şimdi niye böyle özlem duydum onu anlayamıyorum.Mantığım da 3-4 yaş fark olması ideal diyor. Kış gelsin de bir hayırlısıyla,aynı düşüncelerim daha baskın olursa korunmayı bırakacağım.

İşte bu benim bir kaç senedir sık sık söylediğim birşey. Bu büyüsün uzunca bir zaman geçsin,hamileliği,emzirmeyi,süt kokan o minnoş hallerini özleyeyim öyle yaparım diyordum.Ama şimdi niye böyle özlem duydum onu anlayamıyorum.Mantığım da 3-4 yaş fark olması ideal diyor. Kış gelsin de bir hayırlısıyla,aynı düşüncelerim daha baskın olursa korunmayı bırakacağım.

Hayırlısı neyse o olsun, çocuğunuzun yaşayacağı kıskançlığı ve değişeceğini de göz önünde bulundurun kardeş yapmaya karar verdiğinizde :)

X