canlarım nasılsınız görüşmeyeli?
gelişme var ama trajikomik bir gelişme :)
tebligat gitmiş kendisine, telefonda bir güzel izah etti sorup soruşturmuş, karşı dilekçe yazıp notere kesin boşanmak istediğimizi filan onaylatırsak daha çabuk bitiyormuş bunu bana anlattı
annem de konuşmamıza şahit oldu, kadının ağzı açık kaldı
niye evlendiğini bir türlü anlayamadık madem bu kadar kolay vazgeçebilecekti niye kına günü gitmedi tarzı bir sürü soru işareti var :) ayrılırken sadece bunu soracağım ona.
bir şeyden şüpheleniyorum ama emin değilim. kuvvetli bir ihtimal ama
evi de boşaltmamış, hala orada kalıyormuş, eşyalarımı alacağım gelip 10 güne kadar dedim, babam hala yurtdışında çünkü iş gereği. tamam ben evdeyim sorun yok eşya konusunda dedi
durumlar böyle :)
Ah canım benim, o kadar iyi anlıyorum ki seni...
Gerçekten verilmiş sadakan varmış, dava bittiği gün ihtiyacı olanların karınlarını doyur, üst baş al bunların hepsine yol açan o '2 BİLEZİK' le
Yine ablam diyeceğim çünkü biz de aynı şeyden şüphelendik.
Hatta ben eminim de annemler utancından söyleyemiyor.
Bizimkiler de demiştim iki yıl evli kaldılar ama cinsellik adına hiçbir şey yokmuş.
Adam yatağa gelmiyormuş bile....
Hatta demiştik, yeni düzen bu olmuş, masum anlamayacak böyle nasıl diyeyim sesi çıkmayacak kızları buluyorlar, resmen ailelerini ve oğullarını aklıyorlar....
Bu kadar çabuk şekilde boşanmayı kabul etmesinin sebebi de bu olabilir.
Sen ilk yazdığında zaten benim aklıma gelmişti de diyememiştim, artık kurdu oldum bu işin, öyle iğrenç bir şeyi gördüğümden dolayı...
Şuan bir kez daha sevindim adına, ya duygularına yenilip bu büyük cesareti gösteremeyip de barışma yoluna gitseydin...
Gerçekten hayatında kendin için yaptığın en büyük iyilik bu olsa gerek.
Bundan sonra her şey çok daha güzel olacak gör bak
affina siginarak bir iki saydirmak istiyorum bu adam olmayan herife,
mikrop resmen, adam degil, hicbisey degil bu,
bide kolay bosanirsiniz diye sana tavsiyelermi veriyor ruh hastasi
bukadar kolay bosanmasi,yani bosanmak istemesi, ne yalan söyliyim benimde aklima escinsel oldugu süphesini getirdi
ve sana acik söyliyim, bunca seyden sonra mahkemede de bunu söylerdim :)
rezil olsunlar, baslarini kaldiramasinlar, seni resmen kullanmak icin secmis bulmuslar, bukadar kolay kurtulamasinlar,
ayrica esyalarina almaya annenle git, sakin yanliz gitme, onun anasida ordadir kesin
beni anlayabilmen çok büyük bir destek bana :) Allah'a bin şükür inan kendim kalkamazdım Allah kaldırdı. tam uçurumun kenarındaydım ki yetişti imdadıma :)
demek anladın bana daha yeni dank ettinolur anladığın ne varsa söyle sen bu işi çözmüşsün :)
evlilikte kafayı yeme sebeplerim arasında bunun anlamsız hareketleri de vardı zaten. 9 ay nişanlı kaldık eli elime değmedi, yeri geliyodu 2 ayda bir geliyodu yanıma.. diyodum ki heralde dini açıdan dikkat etmeye çalışıyor evlenince böyle olmaz. yok sanki 10 yıl nişanlı kalmışız 20 yıl evlilik yaşamışız gibi davrandı evlenince..
hatta şunu söylim balayını tek başına yapan tek gelin benim sanırım :d çok uygun bir fiyata, balayına gidemedik diye 5 günlük küçük bir tatil ayarlamıştım ramazandan sonra. kız kardeşinin üni kaydı olacak şehir dışında diye gelmedi benimle. tek gittim
hayırlısı valla kurtuldum artk şimdi sesini bile duyasım gelmiyor :))
aynı dert bende de var canım benimde takılarım altınlarım hatta nişanda takılanlarım bile gitti aileler çok karıştırıyor ortalığı bizde ayrılma kararı almıştık ama sonra hamile olduğumu öğrendim eşim ayrılmaya yanaşmadı çocuğum oldu çocuğumu bile görmeye gelmediler 5 aylık yolda görseler tanımazlar hep ağlıyorum ama kime onların umru bile değil eşime de yüklenemiyorum o da çok üzülüyor ama ban abelli etmiyor kaç kez gizli gizli ağladığını gördümbeni anlayabilmen çok büyük bir destek bana :) Allah'a bin şükür inan kendim kalkamazdım Allah kaldırdı. tam uçurumun kenarındaydım ki yetişti imdadıma :)
demek anladın bana daha yeni dank ettinolur anladığın ne varsa söyle sen bu işi çözmüşsün :)
evlilikte kafayı yeme sebeplerim arasında bunun anlamsız hareketleri de vardı zaten. 9 ay nişanlı kaldık eli elime değmedi, yeri geliyodu 2 ayda bir geliyodu yanıma.. diyodum ki heralde dini açıdan dikkat etmeye çalışıyor evlenince böyle olmaz. yok sanki 10 yıl nişanlı kalmışız 20 yıl evlilik yaşamışız gibi davrandı evlenince..
hatta şunu söylim balayını tek başına yapan tek gelin benim sanırım :d çok uygun bir fiyata, balayına gidemedik diye 5 günlük küçük bir tatil ayarlamıştım ramazandan sonra. kız kardeşinin üni kaydı olacak şehir dışında diye gelmedi benimle. tek gittim
hayırlısı valla kurtuldum artk şimdi sesini bile duyasım gelmiyor :))
Canım ne anlattıysan bugüne kadar hepsi bizim başımızdan geçenler oldu...
Düğüne yakın zaman kala hala ortada bir şeyin olmayışı, karşı tarafın böyle her şeye isteksiz, aman canım ne acelesi var ev de olur yuva da kurulur, önce bir evlensinler sonra yaparız evlerini tavrı..
Her şeyde bir ucuza kaçış, sonuçta eşya uzun yıllar kullanılır yani ucuz diye de 100 tl vermemek için iki yıla dökülecek şey alınmaz ama bu gibi aileler alıyor malesef.
Sonra birden bire çıkan bu aile özlemi..
Bizimkiler de balayının 2.günü oğlumuz anasını özlemiş de balayını bırakıp anasının evine gittiler ki balayında da gittikleri yerde bir arkadaşı varmı.
7/24 onlarla beraberlermiş.
Gizli gizli harcamalar, sürekli bir altın merakı, yatağa gelmemek için sabaha kadar oyun oynayan bir koca, sık sık aile evinde kalmalar...
Kadının her türlü isteğine sırt çevirmeler, sanki evli değil de o aileye yeni evlat alınmış gibi bir yaşam tarzı.
Bir yere gidecekler anaya sorulur gidelim mi, ablam telefon alacak anaya sorulur alalım mı, böyle saçmalık şeyler ve biliyorum sen anlatsan her şeyi bunun gibi niceleri çıkacak.
Biz hiçbirini bilmiyorduk, ablam bize artık en son anlattı ve babam hiçbir şekilde geri yollamadı.
Ben seni o adama erkek sandım da verdim, bitti bu iş boşanıyorsunuz dedi.
Düşün artık benim bilmediğim neler varsa, ablam neler anlattıysa bir babanın tepkisi bu oldu.
Böyle karaktersiz kişilikler isimlerini korumak, hem de bakın en güzel, en kariyerli, bilgili gelini biz aldık havasında ele güne gösterir ama evin içinde sen de kimsin tavırları gırla gider.
Ellerinden gelse kızı kendilerine hizmetçi alırlar, çünkü durum bellidir, amaç oğulcuklarını kurtarmak, çevreye ele güne karşı mahçup olmamak...
Erkek de durumu bildiğinden tavrı umursamazdır, imza atıldı ya aman karısıymış arkadaşıymış umrunda olmaz, artık bitti o mesele.
5 gün önce sevgi nağraları atam adam bir anda asker arkadaşıymışsın gibi muhabbetlere başlıyorlar.
Ahhh ahh Allah biliyor ya, onların öbür dünyada yatacak yerleri yok canım.
Sen o kadar erken farkettin ki durumu, Allah bundan sonra yolunda sana layık onları karşına çıkarsın.
Hiç dedenin, akrabalarının laflarına bakma sen.
Eğer sen zaten bunları onlara anlatabilmiş olsaydın onlar bile derdi kardeş mi verdik biz seni diye.
Zamanla herkes alışacak, bunu kabullenecek hatta içten içe de şimdi yuhalayanlar imrenecekler.
Çünkü sen hayatn adına çok önemli bir karar verdin ve mutlu olmayı seçtin.
aynı dert bende de var canım benimde takılarım altınlarım hatta nişanda takılanlarım bile gitti aileler çok karıştırıyor ortalığı bizde ayrılma kararı almıştık ama sonra hamile olduğumu öğrendim eşim ayrılmaya yanaşmadı çocuğum oldu çocuğumu bile görmeye gelmediler 5 aylık yolda görseler tanımazlar hep ağlıyorum ama kime onların umru bile değil eşime de yüklenemiyorum o da çok üzülüyor ama ban abelli etmiyor kaç kez gizli gizli ağladığını gördüm
inanmıyorum bu kadar olur, bu kadar benzer durumlar.. ablan da mutlu olur inşallah canım çok..
nişanda dediğin gibi eşyalar nikah işlemleri konusunda da çok umursamazdı.. nikah işlemleri içn belge verdim kaç ay sonra iteleye iteleye yaptı işlemleri. hep ne gerek var şuna ne gerek var buna ne gerek var.. aynen aynen aynılarını yaşamışız.
şimdi şunu merak ediyorum, ben adam olmayan biriyle bi evlilik yaşadım, adam belki de yüksek ihtimal eşcinsel. ve birçok sorun nedeniyle boşanıyorum. benim ne suçum var da insanlar bana dul muamelesi yapıyorlar..
takmayacağım yarın da bayram dedemlere gidemiyoruz, kovacak çünkü evden. aslında bir anlatsam olanları.. ama onun kulağına gider zorlaştırır mahkemeyi mazallah
inanın benim için hiç sorun değil maruz kaldığı hakaretler
mahkeme uzamasın diye elimden geleni yapıyorum yoksa gerçekten kullanırdım bunu. çok tuhaftı gerçekten çok tuhaf bir erkekti. hatta benimle başbaşa kalcağına annesine gitmek için yalvarıyordu öyle söylim
annemle babamla gideceğim inşallah evi boşaltmaya. ama var ya babam bunları duyarsa napar onu çok merak ediyorum.. küçük bir yerde yaşıyorlar, köyün ortasında bağırır rezil eder onları :)
benim günahıma niye girdiler bu sinirimi bozuyor şimdi..
Canım benim...
Sen dul değil bekar olacaksın öncelikle.
Diyorum ya insanlar ne derse desin boş bunlar.
Onlar yaşasın bakalım bir aynılarını.
Bir kadın olarak arzulanmamak, el sürülmemek ve tüm bunların sonucunu kendinde aramak, kendini eksik görmek ne demek acaba...
Bir de bunlar yetmezmiş gibi sadece 'para' sahibi olarak görülmek.
Ne zaman altınla iş olsa seni kaale alan insanlar, işleri bitince görünmez bir ruh olmak.
Bu psikolojiyle yaşamak kolay mı Allah aşkına...
Kaç kişi bunu kaldırabilir?
İnsan aldatılsa aldatıldım der(Allah kimseye vermesin bunu da), başka birine tercih edildim der ama bunda başka biri de yok hiç tercih bile olamamış bir kadın gururu var ortada.
İnan ki yaşamayan bilemez, anlayamaz.
O yüzden diyorum ya ben seni çok iyi anlıyorum diye, ablama da sana da dünyadaki en hayırlı eşi, mutluluğu diliyorum.
Siz böyle bir şeyle baş ederek zaten en güzelleirni hakettiğini gösterdiniz bence.
Telefonla tebrik edersin bayramlarını, kabul etmezlerse gerçekten bırak bir süre kendi hallerine.
Baban gelince bir güzel konuşur herkesle, senin hakkını kimsede bırakmaz.
Unutma seçin hiç bir günahın ya da suçun yok, her şeyinle fazlaydın hem de fazla mütevaziydin, kandırırız sandılar olay bundan ibaret.
Seni kınayacak olanın da ben vicdanından şüphe ederim, keser döner sap döner gün gelir hesap döner deyiver onlara
Canim annenle babanla gitmen iyi olcak, iyi düsünmüssün,
birak rezil etsin, sen hiiic karisma, baba bu, kizini korumak icin, canini korumak icin tabikide bagirir cagirir rezil eder, hiiiic elleme, döksün icini,
rezil olsunlar,
bide sana tavsiyem, al anneni babani acik acik herseyi anlat,
böyle böyle yapiyordu
hatta hep oturma odasinda yatiyordu, yada anasigilde kaliyordu diye
ya acik acik beraber yatmiyorduk diye anlat, yada böyle anlat biraz dolandir lafi
ama bunuda mutlaka söyle yani,
anne baba herseyin daha dogrusunu bilir, tecrübeli cünkü onlar,
babanda dedenle konusur yumusatir onu insallah diye düsünüyorum,
ama dedigim gibi herseyi anlat,
ben mesela babamla sevgililerimi bile konusurum :) daha dogrusu o gelir benle konusur üzgün oldugumu felan görürse
en iyisini yapıyorsun cnm :)
valla ben de dokunmayı düşünmüyorum :) hatta aralarının hiç iyi olmadığı bir halası var. sosyal paylaşım sitesnde buldum onu, boşanayım ona bile anlatmak istiyorum olanları. ondan sonra kurtulamazlar kimsenin dilinden
anneme herşeyi anlattm hiçbir eksik bırakmadım da, babama da annem anlatır sanırım :)
anlatsin anlatsiiiiiiiin,
hatta sana kötü bir tavsiyede buluncam,
bul o mahallenin en dedikoducu kadinini,
yoldan gecerken tesadüfen görmüs gibi yap
vaaah benim basima gelenlere diye basla anlatmaya
inanki kiz, rezil olsunlar, böyle senin günahina giripte, masumun günahina giripte, siyrilmis saymasinlar kendilerini,
kurtulmus saymasinlar,
o hala dedikoducuysa onada anlat bir bir ohhhhhhhhh icimin yaglari erisin bi yaaaaaaa lütfennn
Canım tüm mesajları okudum, ağzım açık kaldı.
Ne kadar kolay bir genç kızın duyguları ve hayalleri ile oynamak, sırf kendilerini aklamak için böyle bir oyunun içine masum bir kızı çekmek..
Konuyu ilk açtığında sana yüklenenler gelsin de okusun şimdi bu yazdıklarını..
Hakkında hayırlısını diliyorum, seni hayal kırıklığına uğratanlara da Allah bilir ne yapacağını.
çok sağol canım. yani bunun üzerinde ihtimal olarak duruyordum ama, son tel konuşmasndan sonra daha da emin oldum..
konuda beni kınayanlar olaya maddi gözle baktılar malesef.. maddiyata gelene kdr ne sıkıntılar çektim ama onları bile yutmaya alışmıştım artık. mutsuzdum, ilgisizlğni bile görmüyordum artık öyle yaşayacaktm ömür boyu. ama son altın mevzusu artık patlattı olayları. belki de hayırlısı böyleymiş boşanınca daha iyi bir yol çıkacaktır önüme. Allah önce sabrımı denemiştir belki şimdi mükafatını vercek böyle düşünüyorum :)
İllaki ahirette sorcak hesabını ama, bu dünyada da görebilir miyim acaba çektiklerini.. Allah adildir.. ya sabır bakalım :)
o guzel Allahim insallah bundan sonra yuzunuzu guldurur... yasadiklariniza uzuldum siz hic merak etmeyin er yada gec bulacak AllahindanAllah yar ve yardimcin olsun.... yeni evligim ben böyle olaylar duyunca cok sarsiliyorum aceba diyorum benimde mi basima gelecek diye Allahim daima kadinlarimizin yaninda olsun insallah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?