Kafam çok karışık durumumu anlatayım.. Şu anki eşim bana evlenirken bir ton sözler verdi borçsuz evlenilecek altınlarına dokunulmayacak tarzı. Kavgalar yaşadık. Nişan aşamasında erkek tarafını hiç zorlamadık. Ne takarsanız şanınızdandır dedik. Eşyaları ucuz ucuz aldırdık beğenmediğim halde. Evimde şu an tülüm halım bile eksik. Kaynanam evime ikinci el tül bile teklif etti düşünün o kadar aşağıda gördüler beni. Üni mezunuyum eşimden 10 yaş küçüğüm ailemin bi ton kişi önünü keser parmakla gösterilirdim. Buna rağmen yuva kurmak kolay değil diye ailecek iyi niyet gösterdik. Biz iyi oldukça onlar bunu fırsatlara çevirdiler..
Her neyse uzun badüreler atlatarak evlendik. 2 ay eşimle altınlar için tartışmalar yaşadık. Ben onları gizli gizli hesabıma yatırdım. Ona takılanları satmasına izin verdim. Ailesinin ödemesi gereken birçok borcu da ödediğimizi biliyorum bana söylemiyor ama.
Neyse 2 ay sustum sustum, kira ödenmemiş, faturalar, taksitler duruyor. Eşim altın istedi. Evi döndüremiyormuş 2000 tl lazımmış. İnanmadım. Kredi kartı ekstrelerini istedm hesap vermek zorunda değilim dedi. Maaşını gördüğüm yok. Ailesine de tahminimce yardım ediyor ama evlenmeden önce böyle bişeyin olacağını söylememişti. Dayandım dayandım günlerce tatlı dil gösterdm olmadı, bağırdım çağırdım olmadı. Vermem dedikçe üstüme geldi. En sonunda kart ekstrelerini bana ver kartların bende dursun maaşın bende dursun ben göreyim nereye ne ödediğimizi böyle gizli saklı olmaz dedim. Kabul etmedi. Gerekirse kuru ekmek yiyelim sıkalım dişimizi ödeyelim dedim. Yine kabul etmedi. O altınları daha kötü günler için saklıyorum dedim. Altın dediğim de toplamda 6 bilezik taktılar. Şu an iki tane istiyor. Bunun sonunun gelmeyeceğinin farkındayım. Hem ailesinin sorumluluklarını ben ödeyeyim hem takılarımı vereyim hem de onlar gelin aldık diye ortada gezinsinler. Benim için para mesele değil ama gurur yaptım bunu.
Dayanamadım dedim böyle gidecekse boşanırım dedim böyle evlilik olmaz. Yolun yarısında beni akşam vakti ortada bıraktı gitti. Ailemin yanına gidersem beni geri yollamazlar dedim. buna rağmen yolladı. Ve 9 gün aramadı namussuzluk yapmışım gibi. 9. gün aradı "Bekliyorum gelmiyosun nolcak bu işin sonu borcum var işte." gibilerinden laflar etti. Ben sandım ki pişman olur üzülür hala aklı takılarda. 2000 tl bi erkek için nedir bulamıyorsan ek iş yap dedim. Bana mı güvendin de evlendin dedim. Beni ortada bıraktın iki teneke için dedim yüzüne kapattım.
Sonra komşum ve kardeşim eşyalarımı almaya gitti evimden. Telefon açtı anahtarı birine bırakması için evdeyim gelin dedi. Ve eşyalarım toplanırken engel bile olmadı. Hatta yardım olsun diye valizimin birini kapıya kadar taşımışKomşum senin ailen yok mu 10 gündür nerdesin al aileni gel dedi diye dün ailesini alıp geldi.
Pişmanlık beklerken ben hala, ayrılığımızla alakalı olmayan konuları açtı kendini kurtarmak için beni burda ortaya attı, sahip çıkmadı. Hala borcu olduğunu söylüyor. Hala takı istiyor. Bir de pişkin pişkin davrandı yalanlar söyledi yine. Ne kadar kızsa da 5 dk sonra gülerdi, dün yüzünden nefret akıyordu...Kaynanam alttan alttan dolduruyor, nişanda başıma gelmişti sanırım bu da onun işi. O bana bu kadar kinlenmezdiYa da ben sevgisine çok güvenmişim...
Şimdi ne yapayım kızlar? Yaşım henüz 22. Başka bir hayata devam edebilirim ama bunun düzelme ihtimali var mıdır dersiniz? Kredi al diyoruz tavana bakıyor. Hiç bir çözüme yanaşmıyor tek istediği altın. Bunun derdini ben anlayamadım anlayan var mı
canım kaç gündür giremiyorum verdiğin dilekçeyi isimleri silerek yaz bakim. okuyayım birde avukatın kim?
"İzahat: Davalı ile iki ay kadar önceleri evlenmiş olup evlilikten olma henüz çocuğumuz yoktur.
Ancak davalı evlenmeden önce bana ve aileme bir takım vaatlerde bulunmuş ise de evlendikten sonra bu vaatleri tutmadığı gibi, bir de bana (o evlenmeden önce idi) diyerek reddetmiştir.
İşte bu tutumundan dolayı da aramızda da sık sık münakaşalar yaşanmıştır. Bu münakaşalar son zamanlarda daha da şiddetlenmiş ve müşterek hayat benim için çekilmez bir hal almış, aile birlik ve beraberliğimiz temelinden sarsılmış, birbirimize karşı olması gereken sevgi saygı ve güven kalmamıştır. Davalı, evlendikten sonra birsürü borçlanmış ve bunları ödemek için de benden takılarımı istemiş ise de borcunu da açık bir şekilde belirtmemiş bulunmaktadır.
Yukarıda açıkladığım sebeplerle davanın kabulu ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmamıza karar verilmesini saygılarımla arz ederim."
Avukat henüz tutmadım barodan isteteceğim uygun olur değil mi? Yanlız kütüğüm eşimin oturduğu yerde oraya gidemem çok küçük bir yer. ailemin yanında oturuyorum ya buradan alabilir miyim acaba fakirlik belgesini?
Boyle açma, avukat yazsın cnm barodaki avukatlar ztn bu isin uzmanları, onlar yazsın dilekçeni falan. İkametgahın önemli kütük degil, kaymakamlığa gidersen sana yardımcı olurlar zaten Belge için. Gerek duyacağınız sanmam dişli avukata, arkadasım gorusememis meslektasiyla, verir bgn yrn. Sen baroya tel ac belgeleri sor, onları tamamlamaya başlayabilirsin ilk olarak.
(yukarıdaki mahkeme dilekçesi mı ?)
Boyle açma, avukat yazsın cnm barodaki avukatlar ztn bu isin uzmanları, onlar yazsın dilekçeni falan. İkametgahın önemli kütük degil, kaymakamlığa gidersen sana yardımcı olurlar zaten Belge için. Gerek duyacağınız sanmam dişli avukata, arkadasım gorusememis meslektasiyla, verir bgn yrn. Sen baroya tel ac belgeleri sor, onları tamamlamaya başlayabilirsin ilk olarak.
(yukarıdaki mahkeme dilekçesi mı ?)
Kaleme sordum adliyede, dava açmadan barodan avukat istetemezsiniz dediler o yüzden dilekçeciye yazdırdım :s yanlış mı olmuş :s
dava açıldı şu anda. sizden numara bekliyorum şimdi :) teşekkür ediyorum bu arada :)
dava açılmasına eşin ne dedi?
bu arada canlarım pek vaktim olmuyor yorumlarınıza cevap veremiyorum detaylı kusuruma bakmayın olur mu
Baro nun kadikoy Şubesi'nin telefonunu yazdım, orayı ariyip avukat Süreyya Turan tarafından tarafından yonlendirildiginizi söylerseniz. ( bakirkoy kent konseyi bsk. Yrd) yardımcı olacaklardır. Sdc sizin için degil ihtiyacı olan tüm kadınlara baro bu hizmeti veriyor. Hatta rica edin dilekçenizi de yazarlar
Tekradan sağolun pazartesi görüşeceğim :)
bu arada bugün konuştuk eşimle. bana bunca yamuk yaptın bir kere dürüst davran ve imzala boşanma kağıdını dedim. hiçbir şey talep etmiyorum hayatımdan git yeter dedim. sen mutlu olacaksan atarım feda olsun sana imza dediama ileride pişman olacaksın düşününce anlarsın şimdi annenler dolduruyor seni dedi.. halbuki annemlerin ona yaptığı iyiliği kendi ailesi yapmadı :)
her neyse.. yüzüme bakarak bir de beni sevmediğini söyleticem sana dedi. ben de acele ettm telefonda söyledim. çünkü sen de beni sevmiyorsun dedim. benimle resmen maddi getiri için evlendin dedm. yok hayır filan dedi. kapatırken de "seni çok seviyorum" dedi ağladı. ama bana hiç inandırıcı gelmedi
sanırım zorluk çıkarmayacak. yani inşallah :) yoksa bir avukat tutup tazminat nafaka ne istersem alacağım dedim. imza atarsan hiçbir şey istemicem dedm.
bakalım hayırlısı olsn :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?