2 aylık evliliğim bitiyor :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi saft
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öncelikle Allah yardımcınız olsun ben avukatım 2 sene boşanma davalarıyla ilgilendim anlaşmalı boşanma olabilmesi için 1 sene dolmuş olması gerekli fakat iki taraf tazminat nafaka ve altınlar konusunda anlaşıp bir taraf dava açarsa ilk ya da 2. celse de boşanma gerçekleşiyor. Fakat sizin durumunuzda hakim bir müddet ayrı yaşama kararı da verebilir. Altın konusuna gelince düğünde takılan takılar hukuken bayanın ve bunu da fotoğraflar ve bilirkişi marifeti ile kanıtlayabilirseniz alabilirsiniz.

Aydınlattığınız için teşekkür ederim, öğrenmek istediğim buydu. Yani mehir kadının güvencesi ama alabilmesi adamın insafına kalmış gibi bir şey.

hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar :)

mehir adamın karısına ve kendine olan insafına kalmış :)) kendine acıyorsa verir. çünkü mehir vermemek niyetiyle evlenen ahirette hırsızlarla haşrolacak. karısı kendine bağışlarsa ancak erkek gönül rahatlığıyla yiyebilir. ama bağışlamaz da adam mehiri ödemeden ölürse ahirette azabı çok şiddetliymiş. mehir dinin kadına verdiği önemden dolayı onu güvence altına almak için almasını istediği bir menfaat. ev, araba, arsa olabildiği gibi erkeğin maddi durumuna göre değişiyormuş. bir de erkek kadını mehir ödeme korkusundan dolayı kolay kolay boşayamaması içnmiş. yani keyfine göre kapı önüne koyamaz.

bizimkinin Allah'tan korktuğunu sanmadığım içn bunu ödemez gibime geliyor :)

ama şahit derseniz nikah anının videosu elimizde. üstüne kaç tane akrabam da nikah esnasnda oradaydı.

he olur daa mahkeme vermezse, 3 günlük dünya içimi bi şekilde soğuturum ben ama, ahirette ne yapacağını o düşünsün. orası geçici değil :)

amin çok teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için. fotoğraflarla kanıtlarım bu mümkün. peki mehirin alınabileceğini okumuştum bir sitede. bu doğru mu? bir de zahmet vermezsem evlilik iptali konusunda bilgi verebilir misiniz? bana sözler verildi, nişan attım, o gün tekrar sözler verildi ve barışıp evlendik. evlenince verilen sözler tam tersine döndü. yanıltıldım. eğer o sözleri vermeseydi, şartlarımı kabul etmeseydi kesinlikle evlenmezdim. iptal edilebilir mi bu durumda?

Son düzenleme:

Eğer olaylar bizim anlayıp kurguladığımız şekilde gerçekleşmişse, bunun vebali çok çok ağırdır, Tanrı'nın gazabından kurtuluşları olabileceğini zaten düşünmüyorum, ya da öyle olmasını içten içe diliyorum, ve sonuçta da kul hakkının katmerlisi yenmiş. Ben gündelik hayattaki yaptırımını merak ettim. Bir de sanırım düğünde takılan altınlarla karıştırdım mehir meselesini, onu hukuken de vermek zorunda ya, avukat hanım yazınca hatırladım.

Her neyse, bu sabah nasılsınız, bir gelişme var mı?

gündelik hayatta mahkeme veriyor diye okumuştum bir yerde ama emin olamadım şimdi :s

iyiyim çok şükür siz nasılsınız :) bir gelişme yok. ananemlerle işbirliği yaptığı için onlar annemi arayıp duruyor sadece arayı düzeltmek içn. beyefendi ortalarda yok :)

Aslında düşününce mantıken Medeni Hukuk'tan bağımsız bir husus olmalıymış gibi geliyor. Yoksa insanlara "hükümet nikâhı kıyın, yoksa hiçbir hak talep edemezsiniz" diye de telkin edilmezdi. Ama kadına böyle bir güvence veriyor gibi yapıp onu da adamın insafına bırakmak da âdil değil. Ya da ben mehir meselesini yanlış anladım. Neyse.

Peki beyefendi ortaya çıkmamaya devam ederse siz ne yapmayı düşünüyorsunuz. Anlaşmalı boşanmak için bir sene evli kalınması gerekiyormuş, bu ihtimal hâlâ gündeminizde mi?

bence bu adama geri dönme sanırım sorumsuz ve anakuzusuna benziyor artık birişmiş paranda olacağını sanmıyorum bu adam bu şekilde başlamış ise devamıda filmin aynı olacaktır sadece boş vaatler verip sein dönmeni sağlayacak 2bin tl çok para değil ve sen önceden söylemişsin altınları bozdurmam diye zaten evlilik bir anlaşmadır bu anlaşmaya uyum sağlamamış erkek diye kendi isteği olsun istiyor , senin bahtsızlığın evlendikten sonra çirkin yüzünü göstermesi maden ailesine bakacaktı neden önceden söylemedi ayrıcada sinsilik ve kötü niyet var senden tabiki vazgeçemiyecek cinselliği özlüyordur da ondan ama erkeği erkek yapan bıyığı değil güvenilirliği ve sözü sanırım yaş tahtaya basmışsın

Evlilik iptali hukuken zor görünüyor, çünkü iptal için sayılan nedenlerde " evlenmeyi hiç istemediği veya evlendiği kişiyle evlenmeyi düşünmediği halde yanılarak razı olmuşsa.." ve "eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak önemli bir nitelikte yanılma" bu durumda genellikle cinsel hastalık bulunması veya şizofreni gibi bir durum olduğunda oluyor. Tavsiyem sorumsuzlukları, aşırı borçları nedeni ile evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni ile dava açılması ama karşındaki ile anlaşamazsan uzun sürebilir. Ve hakim bir müddet ayrı yaşama konusunda karar verebilir ama altın konusunda endişelenme onlar senin fotoğraf varsa, tabi temennim tekrar bir aile olailme imkanınız varsa daha çok yeni bir evlilik inş kurtulur

hmm yok dinen nasıl bir yaptırımla alındığını bilmiyorum yanlış anlattım sanırım kusura bakmayın. şer'i hukukta nasıl bilmiyorum. günümüz koşullarında söyledim.

ortaya çıkmaması durumunda boşanma kesin de, annem anlaşmalı boşanma konusunda ısrarcı. bana kalsa uğraşmak istiyorum da :)

o kadar da güvenilir birine benziyordu ki. yapamayacaklarını beni kızdırma pahasına açık açık söylerdi nişanda. bu yüzden güvenimi kazanmıştı. ve gerçekten böyle biri değildi ben onu şu an tanıyamıyorum. geri dönesim de kalmadı. evimden bile nefret ediyorum artık :s

hmm anladım. sorumsuzluk ve aşırı borç. üstüne bir de şeffaf olmama, yalanlar. psikolojik baskı..

ayrı yaşama kararı verirse iş baya uzayacak. olmadı bir yıl bekleyeceğim anlaşmak için.

ben de kurtulmasını umuyordum da karşı tarafın bu durum umru değil :)

Son düzenleme:

Estağfurullah, mehir de altın üzerinden olunca ben bir an nikâhta takılanlarla karıştırdım, o yüzden karmaşa oldu.

Peki ama anlaşmalı boşanmak için on ay daha geçmesi gerek, ve erkek tarafı ısrarcı olmaya başlayabilir. Her şeyi ispatlarıyla ortaya koyup bir an önce o adamın soyadından kurtulmak varken on ay bekleyip, on ay boyunca anlaşma maddeleri için pazarlık yapmak yıpratıcı olmaz mı sizin için? Kendimi sizin yerinize koymaya çalışınca böyle düşündüm.

bir an önce kurtulabileceğimi bilsem hiç beklemem ama, bir tanıdığım çekişmeli boşanmıştı 2 yıl sürdü davası, kaç celse. bir de üstüne iddet bekleteceklerdi 12 yıl ayrı durmalarına rağmen. bu şekil daha da yıpratıcı geldi sanki, kafam karışık biraz :)

Genel olarak yorumları okumadım ama mehir bir kadının eşinden ayrılması durumunda eşi trafından sağlanması gereken 3 aylık geçim miktarıdır. Hoca bana böyle söyledi bişey iste dedi bende kendi söylesin dedim. hocada sen söyle dedi 10 bilezik dedim bende. Ve o artık eşimin boynunu borcu ancak ben eşime hakkım sana helaldir mehir istemem dersem kalkıyor yoksa günahı büyük.

Elbette çok uzun zaman sürüncemede kalan davalar da var, ama her şey sizin lehinize diye anladığım için öyle düşünmüştüm. Sizin en sağlıklı kararı verebilmeniz için bir avukatla yüzyüze konuşmaktan başka yolunuz yok sanırım.

Evlilik iptali de olmuyormuş, onu da öğrendik maalesef.

maalesef.. lehime durum var da, para için bana bunları yaşatan insanlar, bi de daha fazlasını kaybedeceklerini anlayınca neler yapar diye dşündüm yalancı şahitler gözümün önüne geldi de..
bi avukata danışacağım ayrıntılı. hayırlısı bakalım.

desteklerin içn çok sağol :)

hani teneke diyen arkadaşlar var ya haa o arkadaşlarımın ağızını öpeyim ben
teneke,pul bir çok şey denilebilir benim gözümde o evlilik yıkılıyorsa
zahmetle kurduğum yuvamı altına sebep yıkan kocama büyük memnuniyetle verirdim altınlarımı neden mi?
dinimizde sadaka vermek en büyük sevaptırda ondan başımın gözümün sadakası olsun derdim
ben karşımda altınlarına sarılmış gözü yaşlı bir genç kız görüyorum
keşke elin boş yüreğin mangal olsaydın buyur al öde borçlarını çalışayım seviyorsam seviyorsan gel ayakya tutalım derdim
eşinin zayıf olduğuna değinmeyeceğim hiç ama
maddiyata bu denli önem veren yuva yıkılırken mehirmiş şuymuş buymuş güden insanları hiç anlamıcam
eşime helali hoş olsun var ise öyle bir mehir

Boşuna çekişmeli boşanma demiyorlar =)

Hani bazı filmlerde iyiler kazansın, kötüler belasını bulsun, hem de iyilerin elinden bulsun isteriz ya, ona benzer bir hissiyat içindeyim o pislikler ailesi ile ilgili olarak. Gece bilgisayarda çalışıyorken azıcık kafam dağılsın diye konulara şöyle bir bakayım dedim, konunuza o kadar canım sıkıldı ki kafam dağılsın diye çalışıyorum şimdi =)

Umarım sizin için en doğru karar neyse ona karar verirsiniz, ve onu gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan gücü içinizde bulabilirsiniz. Gelişmeleri paylaşırsanız şahsen sevinirim.

bütün yorumları okudunuz mu göz atarak mı bu yorumu yaptınız?

aynı hissiyat içindeyiz inan :)

gerçekten hakkını helal et kusuruma bakma, size de sıkıntı verdim..

gelişme olur olmaz yazacağım :)

Son düzenleme:
altından çok kadının aldığı karara rıza göstermemesi ile erkeği ben yerden yere vuruyorum evlilik bir anlaşmadır o halde kadının dediği hiç bir zaman olmasın sürekli mutsuzluk yaşasın maden bir kadına bakacak kadar parası yok idi ne diye evlendi diğer altınlarıda isteyecek bitirene kadar altın bahane bu tabloda henüz 2 ay olmuş evleneli adam evlilik kurumunu yürütemiyeceği besbelli hemen altını bozdurmaktan yana artık ilerisi ne olur bilmem, bence bu adam güvenilmez üstelik neden kredi kartını sana vermiyor bakman için tabi kadın herşeye razı olmalı erkek üstün ya , bazı kadınlarda küçükten itibaren bu şekilde yetiştilidiği için eline geçeni vermeli anlaşma sadece erkek için geçerli aman erkeğin erkekliği bozulmasın bütün mal, mülk adamın olsun ,erkek neden kredi kartını göstermiyor adamda iyi niyet yok olsa zaten gösterir!!!

uazının aynısı...............................

Son düzenleme:
yazının aynısı.......................

Son düzenleme:
Ben arkadaşı çok iyi anlıyorum, aslında önemsenen altınlar değil de karşı tarafın değer vermemesi, ben de 3 aylık evliyim, şu an hem nişanda hem de düğünde alınan altınlarımı kendim ödüyorum, eşim babasını kaybetmiş ailesinin durumu iyi değildi benim de arkamda kimsem yoktu, eşim çok iyi bir insan ve gerçekten bu durumun eksikliğini hissettiriyor ve değer verdiğini de o yüzden bu durumu çok dert etmiyorum ama arkadaş gibi hem kötü davransa hem de altınlarımı alsa tabi ben de bu şekilde düşünürdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…