Kaynak veremeyeceğim ama yıllar önce bir yerde okuyup ss aldığım şu metni paylaşmak istedim.
"Kesin olana kadar sevilmediğim gerçeğini kabullenemedim ben, siz öyle yapmayın. Tek bir kez dahi bile olsa sizi sizden nefret edercesine kırdıysa çekin gidin. Sorgulayıp konuşmayın bile.
Bazen her şeyi basite indirgemek daha kolaydır hayatta. O düşündüğün, aklına geldikçe ağladığın, kafanı taktığın sözlerin, hareketlerin tek sebebi seni sevmiyor, istemiyor olması. Böyle diyince çok acımasızca geliyor fakat farklı bahaneler türetmeye gerek yok. "Dengesiz o biraz yaa, morali bozuk heralde ondan böyle, üzülmüş canım benim, vakti yok çok meşgulmuş çok çalışıyo ya kıyamam" diye kılıf bulduğun tüm şeylerin sebebi seni sevmemesi. Bak ne kadar basit değil mi? Yatakta kafanı patlatıp neden böyle yapıyor diye sessiz çığlıklar attığın soruların cevabı bu kadar kısa aslında. Bazı insanlar sizi sevmese de yine de onun yanında olun isterler. Olmayın. Her yan yana geldiğinizde ona sarılıp öpmemek için kendinizi zor tuttuğunuzda, içinize atıp eve gider gitmez ağladığınızda, ama yine de ona neşeli ve pozitif yüzünüzü göstermek zorunda olduğunuzda anlayacaksınız.
Ne olursa olsun, sevilmediğini kabul edebilmek huzur verir, rahatlatır. Sırtından koca bir ağırlık birdenbire kalkar. Tamam dersin, gidersin. "Bırak bari kırgın kalalım" dersin. Unutmayın ki, sevilmeyene çekip gitmek yakışır, istenmediği yerde durmak değil."
Burada ne zaman "bana böyle kötülük yaptı ama neden yaptı kafam karıştı, beni seviyor, onu seviyorum ama böyle yapıyor, hayatımın aşkı mı, neden böyle yaptı?" yazan yani kendini aşırı değersizleştiren, karşıdaki adamın açıkça belli ettiği "seni sevmiyorum, değer vermiyorum" sözlerini idrak edemeyen birini görsem aklıma bu metin geliyor. Sizi sevmediğini bağırarak demesine ihtiyaç duymamanız gerek, kolay kolay kimse bunu yapmaz, insanlar sizi sevmese de yanında tutup kullanmak, "sevmiyorum" diyen kötü kişi olmamak ister. Narsistmiş şuymuş buymuş, narsist olsa duramazsınız, kafanıza göre tanı koyup inançlarınız destekleyecek açıklamalara üretmeye çalışmayın. Değer görmediğiniz yerde durmuşsunuz, durmayın. Size bu kadar kafa karışıklığı yaşatan, uzun metinler yazdıran insanlardan uzak durun. O ilişkilerden bir halt olmaz.