İlk yazdığım metni tekrar okuyun, anlamak için değil de cevap vermek için okumuş gibisiniz.
Bunu içinizi dökmek için yazdıysanız içinizi dökün. Ama beni seviyordu bıraktı, beni neden bıraktı vb. vb. Bunlar ne yazık ki sonu olmayan sorgulamalar. Sizi bırakmak istediği için bıraktı. Sizi yılbaşında bırakmak istemediği için o zaman bırakmadı. Kötü durmak istemediği için sıcak davrandı. Alışkın olduğu için sarıldı. Sizin kadar derin anlamlar yüklememiş duruma. Adam zaten tüm sorularınızın cevabını vermiş, alışkanlık demiş, değer vermiyorum demiş, bence sen suçlusun demiş. Ne derse desin sevmediğini, değer vermediğini, özen göstermediğini kabullenmeden ilerleyemezsiniz. Daha iyi başka ilişkiler kurmak için bunları kabullenmeniz ve böyle birini neden hala düşünüyorum diye kendinize sormanız gerek.
Kimin suçuydu da ayrıldık, hepsi benim suçum mu diyorsunuz. Muhtemelen ikinizin de hataları var. Ama eski sevgiliniz sorumluluk almak istemiş, ilişki üzerine düşünmek istememiş, sadece sizin hatalarınıza odaklanmış. Siz de sorumluluk almak istemeyip "şu oldu, bu oldu" kısmına odaklanıyorsunuz. Sanki kendi ilişkiniz değilmiş gibi "beni manipule etti, beni delirtti..." vb. diyorsunuz, o bunları yaparken siz armut mu topluyordunuz? İlişkide konumunuz neden bu kadar pasif? Şu an bile cümleleriniz hep edilgen yani sanki siz ilişkide bir insan değil eşyaymışsınız gibi konuşuyorsunuz. Tabi ki eski sevgiliniz acımasızca davranmış ama siz de izin vermişsiniz, odağınız burada. Kendinize zaman tanıyıp bu ilişkiden uzaklaşın. Kendinizi boşuna yormayın.