2.5 yaşında kızım zeka testi

Daha hamileyken bir yerde üstün zekalı bireylerin yalnız ve asosyal olduğuny okumuştum. O zaman kendi kendime düşündüm "evladım üstün zekaya değil mutlu olduğu ve dolu dolu yaşadığı bir arkadaş çevresine sahip olsun" diye. Üstün zeka ebeveynin kedi egosunu tatmin etmek için aradığı ve zorladığı bir şey bence.
evet abimden biliyorum inanın kendisi öğretmen ama tek bir dostu yok iş gereği arkadaşlari var o yüzden sürekli oyun tv başında yanliz oldukları dogru gerçekten en azindan belli bir kısmı

Her şeyi titizlikle ilerlemek lazım. Mesela belirli yaşa kadar tek olmadı lazım çünkü sadece ona odaklanmak lazım. Zeki oldukları için diğer çocukları aşağılama eğilimi olabiliyor bunu da çok iyi dengelemeyi öğretmen lazım ve bunun gibi bir sürü şey.
Konu sahibi şey sanıyor üstün zekalı çokınca herkes onu kırmızı halı ile karşılayacak
Ay hiç özenmedim vallahi şimdiye kadar böyle bir şeye. Zeki olmasını ister miyim elbette. Ama üstün zekadir, parlak zekadir vs.. benim buna enerjim yok açıkçası 🥲

Şey sanıyor konu sahibi çocuğum üstün zekalı olursa gelsin ışıltılı hayat. Çocuğum üstün zekalı diye övünecek falan. Bunun çocuğun hayatı için ne gibi zorluklar çıkarabileceğini düşünemediğinden zekiyse çok başarılı olur çok mükemmel hayatı falan olur sanıyor sanırım. Önce üstün zekalı çocukların, üstelik bir de hiperaktivite vb. gibi bir psikolojik sıkıntıya da sahip olursa bu çocuk, neler yaşayabileceğini hiç tahmin edemiyor. Abisi üstün zekalıymış sözde bunu da yetenek sınavlarında birinci olmasına bağlıyor sanırım 😊 üstün zekalılığın nasıl bir şey olduğunu bilmediğine adım gibi eminim. Ben de iki kere girdiğim üniversite sınavında derece yaptım okulları dereceyle bitirdim zeki bir insanım ama üstün zekalı değilim.

Benim kardeşimin en sık söylediği söz bu hayat bana yetmiyor her gün aynı şeyleri yapmak benim ruhumu öldürüyor demekti küçücük yaşında. Çünkü milyarlarca normal insanın normal bulduğu hayat benim kardeşime göre normal değil ve ondan normal şeyler yapması bekleniyordu. Tamam belki şimdi bazı şeyler biraz daha değişti biraz daha şanslı aileler ama hala yeterince şanslı değiller yönlendirilmeler konusunda. Ekonomik imkanı olanlar hariç tabi. Burada başka konularda yazıştım liseyi bile bitirmedi benim kardeşim ben bu zekayla 2 kere derece yapmışken üstelik, uyuşturucu kullandı yıllarca o bataktan çıkmak için onun verdiği ve bizim verdiğimiz mücadeleler hepimizi psikolojik olarak hasta etti hiçbirimiz normal psikolojiye sahip değiliz artık ailece.
O yüzden psikolog öğretmen ile koordineli ilerliyoruz. Ne iyi gelir ona nasıl destekleriz bunu arıyoruz senelerdir. Benimki daha 6 yaşında

Daha hamileyken bir yerde üstün zekalı bireylerin yalnız ve asosyal olduğuny okumuştum. O zaman kendi kendime düşündüm "evladım üstün zekaya değil mutlu olduğu ve dolu dolu yaşadığı bir arkadaş çevresine sahip olsun" diye. Üstün zeka ebeveynin kedi egosunu tatmin etmek için aradığı ve zorladığı bir şey bence.
Ay bu dogru. Anne baba da şoyle bi kafa oluyo. Cok zeki Roberti bitirir. Yurtdisina burs kazanir. Uzay muhendisi olur dunyayi kurtarir gerekiyosa. Ama oyle olmuyo her swferinde demek.

Ay bu dogru. Anne baba da şoyle bi kafa oluyo. Cok zeki Roberti bitirir. Yurtdisina burs kazanir. Uzay muhendisi olur dunyayi kurtarir gerekiyosa. Ama oyle olmuyo her swferinde demek.
Bunları üstün zekadan ziyade zeki olanlar yapıyor bence. Üstün zekalılarin eğitimi düzgün verilmediğinde çiçek gibi soluyor çoğu 🥲

O yüzden psikolog öğretmen ile koordineli ilerliyoruz. Ne iyi gelir ona nasıl destekleriz bunu arıyoruz senelerdir. Benimki daha 6 yaşında
En iyisini yapıyorsunuz, benim dediğim zamanlar tabi bu internet çağının bile bu kadar aktif olduğu zamanlar değildi. Eee biz de küçüktük şimdiki gibi bilgili değildik ailemizi yönlendirecek kadar, bir evde bir babanın çalışıp 5 kişiye baktığı hayatımız vardı ekonomik olarak da iyi değildi yani. Annem yine de götürdü ilgilendi ama normal devlet okulunda okuyordu kardeşim. Hiperaktivite bozukluğu da vardı kardeşimde ama, doktor bir damla vermişti o dönemde kardeşimi çok fazla sakinleştirdiği için üzülüyorduk ve vermedik. Bence en büyük hatalarımızdan birisi bu oldu. Bilemiyorsun tabi ne gibi sonuçlar olabileceğini, kendince o an içsesini dinliyorsun işte. Umarım çok çok güzel hayatı olur. Çok şükür kardeşimin de şu an kötü bir hayatı yok bu en büyük tesellimiz 😊

Hevesinizi anlıyorum ama gözünüzde büyütmeyin. Üstün zekalı olduğu düşünülen çocuklar çevre tarafından çok gazlanıyor, çok özel hissettiriliyor. Sonra hem aile, hem çocuk bu beklentinin altında eziliyor. Çocuk beklentileri karşılayamadığında da gelsin depresyon. Birebir yaşadığım için biliyorum. Böyle konularda çok dikkatli olmak lazım

En iyisini yapıyorsunuz, benim dediğim zamanlar tabi bu internet çağının bile bu kadar aktif olduğu zamanlar değildi. Eee biz de küçüktük şimdiki gibi bilgili değildik ailemizi yönlendirecek kadar, bir evde bir babanın çalışıp 5 kişiye baktığı hayatımız vardı ekonomik olarak da iyi değildi yani. Annem yine de götürdü ilgilendi ama normal devlet okulunda okuyordu kardeşim. Hiperaktivite bozukluğu da vardı kardeşimde ama, doktor bir damla vermişti o dönemde kardeşimi çok fazla sakinleştirdiği için üzülüyorduk ve vermedik. Bence en büyük hatalarımızdan birisi bu oldu. Bilemiyorsun tabi ne gibi sonuçlar olabileceğini, kendince o an içsesini dinliyorsun işte. Umarım çok çok güzel hayatı olur. Çok şükür kardeşimin de şu an kötü bir hayatı yok bu en büyük tesellimiz 😊
Çok sevindim kardeşiniz adına💜
O zaman göre yine ellerinden geleni yapmışlar.
Bizde hiperaktivite yok ama hareketli yerinde duramıyor. Okula başladığında asla oturamıyordu yazı yazmıyordu. Çünkü bunları çoktan bitirmişti. Çok zorlu süreçlerden geçtik çok şükür rayına yavaş yavaş otutturmaya başladık. Allah razı olsun 🌺

yok daha neler benim çocuğumla ilgili durumda saygısızlığa tahammül yok hanfendi yoksa herkes fikrini beyan edebilir
Daha yazılanın anlayamıyorsunuz siz. Hemen savunmaya geçmişsiniz. Üstün zekâlı çocuğunuz olsa karşınızdakinin vay haline

Merhaba hanımlar.. uzun yıllar takip etmeme rağmen yeni üye olup bu konuda bilgili ve deneyimli annelerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum

Kızım şuan 31 aylık fakat tam hatırlamıyorum ama ortalama 1 yaşından önce anne baba dede mama hadi kalk gibi kelimeleri söylemeye başlamiştı yine 1 yaşı civari bütün dişleri çıktı ilk dişi biraz erken çıktı 16 aylıkken yürüdü emeklerken ileri degil geri geri emekleyip yan dönerek gitmeye çalışıyordu:) 1 yaştantan sonra ben ögretmiştim 5 kadar sayabiliyordu kırmızı sari mavi mor pembe bu renkleri öğrettim ve renkleri ayırt edebiliyordu dogru bi şekilde duygularını ifade etmesini ağla dediğimde aglama takliti yapıp gül dediğimde gülüp sinirli bak dediğimde kaşlarını çatıp taklit edebiliyordu konuşması da daha çok gelişerek 2 yaşina dogru anne seni çok çok çok seviyorum anne seni çok çok çok özledim gibi çok olan kelimeyi birden fazla söyleyerek ayni bu şekilde cümleler kurmaya başladı babasini sorduğunda anne babam nereye gitmiş diye soru sorup cevabini da anne babam işe gitmiş çalışıp gelecek şekilde cevaplar verebiliyor. geçen yaz daha küçükken parkta oyun oynarken yerden bi bozuk para buldu ve anne bu para bak dedi ben şaşırdım tabi şimdi konuşması o kadar net ki bütün aile fertlerinin ismini ve kimler olduğunu söylüyor biliyor renkleri yine ben öğrettim mesela açık mavi koyu mavi açık yeşil koyu yeşil bunlari bile ayırt ediyor renkli kalemlerden 10 yakin renk seçiyorum hangisi diye sorduğumda tek tek gösterebiliyor dogru şekilde. 10 kadar sayabiliyor marketten önünden geçerken anne burasi market bana şunu al bunu al diye söyluyor ayrıca çok hareketli bir çocuk koltukların tepesinde geziyor atlıyor yastıkları diziyor parkur yapiyorum diyor kolumu kaldırıp indiriyor anne spor yapıyorum diyor takla atabiliyor tezgaha tırmanıyor masaların ustune desteksiz kendi çıkabiliyor inanın evde kurcalamadigi yer yok küçüklüğünden bu yana legolarla çok oynuyor yaşina uygun olanlarla fakat sonra büyük küçük parçalı lego almiştim kaldırdım uygun değil diye sürekli onlarla oynamak istiyor kücuk parçalari takip çıkarıyor polis arabası itfaiye ambulans arabasi görünce nina nina diye sesleniyor onlarin ne amaçla kullanıldığını biliyor hiç unutmuyorum. geçtiğimiz yaz boyama yaparken kızım bende yapabilir miyim diye sormuştum sen yapamazsın anne sen bebeksin diye cevap vermişti:) yanağını yanağıma koyuyor saçlarımı okşuyor anne saçlarin nede güzelmiş bak senin saçlarını okşuyorum diyor ağladığımı gördüğünde anne üzülme aglama diyor çok hassas ayrıca en son bi kaç gündür de anne sen benim dostumsun biz senle bak dost olduk arkadaş olduk diyor kızdigimizda mesela anne bana neden kızıyorsun kızma tamam mi diye cevap veriyor..radyoda hareketli müzik çıkınca hemen oynuyor kendince :) anne bak dans ediyorum diyor. şimdiden babasi arabadan insin hemen koltuğa geçip oturuyor arabayı kurcalıyor kendi kendine düdüt çekilin yoldan iklim geliyor diyor arabayı kurcalıyor her yerine basıyor sar sar makarayı şarkısı var anneler bilir :) onu bilerek çok hızlı bi şekilde baştan sonra söyluyor kendi isteğiyle hızlı söyluyor daha neler neler yani kısacası kelime haznesi yaşına göre fazla gibi ya ben gözümde abartıyorum. ya da bi farklılık var gibi bilemiyorum.. bu zeka testleri kaç yaşında yapılabiliyor acaba hanımlar hiç bu yaşlarda yaptıran oldu mu acaba ?
Maşallah diyelim ama bunların hepsi normal 16 aylıkken yürümüş mesela ben yaşımı bile karşılamışım 11 aylıkken yürümüşüm 18 aylık kadarken kardeşim olacağını ve adının ne olacağını nezaman doğacağını gelen misafirlere anlatıyormuşum🙈 küçümsemiyorum asla lakin çok kayda değer çoğu bebekten farklı bir olay yok

Maşallah diyelim ama bunların hepsi normal 16 aylıkken yürümüş mesela ben yaşımı bile karşılamışım 11 aylıkken yürümüşüm 18 aylık kadarken kardeşim olacağını ve adının ne olacağını nezaman doğacağını gelen misafirlere anlatıyormuşum🙈 küçümsemiyorum asla lakin çok kayda değer çoğu bebekten farklı bir olay yok
Siz nasıl hanımefendinin çocuğuna normal dersiniz. Lütfen böyle şeyler söylemeyin saygısızlık olarak adlediyor😏

X