2.5 yaşında kızım zeka testi

16 aylık yürümek üstün zeka belirtisi miymiş. Annemin üç çocuğu da 12 ayını doldurmadan yürümüş. Saydıklarınız çok normal zamanlarda olan şeyler. Size üstün zekalı kardeşimden örnekler vereyim. 6 aylıkken anne, baba, abla, taksi ve sarı diyordu. 1 yaşını biraz geçince 2,3 kelimeli cümleler kurmaya başladı. 4 yaşındayken 10 kıtalık şiirleri biz ezberlemeden ezberliyordu ve istiklal marşını ezberlemişti. 5 yaşındayken tek bir harf bile göstermediğimiz halde kendi kendine okuma yazma öğrenmişti. Sayı saymak, renk ezberlemek gibi basit şeyleri geçiyorum zaten.

Üstün zekalı olmak kardeşimin belası oldu. Umarım herkesin normal zekalı çocukları olur. Sanıldığı kadar kolay bir şey değil üstün zekalı olmak ve üstün zekalı çocuğa sahip olmak.
Neden belasi oldu ?

Çocuğumun üstün zekalı parlak zekalı çok wooaaww aman ya rabbi olduğunu düşünmeyen bi anne olduğum için bazen sorguluyorum kendimi. Neyse o 🤷🏻‍♀️

4 aylık evde döne döne istedigi oyuncağa gidiyordu 5 aylık emekledi 9 aylık yürüdü 18 aylık bezi bıraktı 2yasinda aynen akıcı konuşuyordu . 5 yaşında İstiklal marşı 10 kıtasını ezberledi .yetmedi vurgulu güzel olumasini ogrendi.her alanda başarılı LEGO yapboz hastasıydı ince boyama matematik cok süper hiç zorlanmadım okuma yazmada kendi yaptı. Çocuğunuz sadece öğrenmeye açık bir çocuk olacak. Üstün zekalı çok farklı bir boyut.desteklerseniz çok başarılı olur.
maşallah sizin evladınızda baya öğrenmeye açık bir çocukmuş😊 evet o da olabilir bu da güzel bir şey algısı açık bir çocuk olması. 🥰 inşallah

Eğer zekası yüksek çıkarsa vay halinize🥺
her çocuk aynı degil bence dedigim gibi abimden de örnek vermiştim.. zor tarafları olabilir tabi dogrudur çocuk için desteklendiginde guzel tarafları daha etkili olabilir. siz zorlanıyorsunuz sanırım allah kolaylık versin

bi alakasi vardır illa ki sen bilmiyorsundir çocugun zeki degildir😁 yok hanım yok bi çocuk benim etrafımda 😉
benim çocuğuma girersek burası karışır :) kabalaşmak istemediğim için bir şey demeyeceğim ama şunu ekleyeyim.. çocuk gerçekten zeki, yanındaki insana kıyasla. yoksa anne sen bebeksin dedi, erken(!) yürüdü (ortopedik sıkıntısı olan çocukların anneleri lütfen kusura bakmasın sizinki asla ve kat’a dahi olamaz) ve dişlerini erken çıkardı diye dahi olduğu tribine girilmezdi.

bu arada erken çıkan diş çabuk çürür haha, biraz da genel kültür…

Tmm hanimefendi ennnn zeki sizin cocugunuz 😬

Simdi bu bilgiyle ne yaparsaniz yapin. Her mesaja abuk subuk ve baya agresif cevaplar veriyorsunuz, ne duymak sizi rahatlatip sakinlestirir tam olarak?
Şey sanıyor konu sahibi çocuğum üstün zekalı olursa gelsin ışıltılı hayat. Çocuğum üstün zekalı diye övünecek falan. Bunun çocuğun hayatı için ne gibi zorluklar çıkarabileceğini düşünemediğinden zekiyse çok başarılı olur çok mükemmel hayatı falan olur sanıyor sanırım. Önce üstün zekalı çocukların, üstelik bir de hiperaktivite vb. gibi bir psikolojik sıkıntıya da sahip olursa bu çocuk, neler yaşayabileceğini hiç tahmin edemiyor. Abisi üstün zekalıymış sözde bunu da yetenek sınavlarında birinci olmasına bağlıyor sanırım 😊 üstün zekalılığın nasıl bir şey olduğunu bilmediğine adım gibi eminim. Ben de iki kere girdiğim üniversite sınavında derece yaptım okulları dereceyle bitirdim zeki bir insanım ama üstün zekalı değilim.

Benim kardeşimin en sık söylediği söz bu hayat bana yetmiyor her gün aynı şeyleri yapmak benim ruhumu öldürüyor demekti küçücük yaşında. Çünkü milyarlarca normal insanın normal bulduğu hayat benim kardeşime göre normal değil ve ondan normal şeyler yapması bekleniyordu. Tamam belki şimdi bazı şeyler biraz daha değişti biraz daha şanslı aileler ama hala yeterince şanslı değiller yönlendirilmeler konusunda. Ekonomik imkanı olanlar hariç tabi. Burada başka konularda yazıştım liseyi bile bitirmedi benim kardeşim ben bu zekayla 2 kere derece yapmışken üstelik, uyuşturucu kullandı yıllarca o bataktan çıkmak için onun verdiği ve bizim verdiğimiz mücadeleler hepimizi psikolojik olarak hasta etti hiçbirimiz normal psikolojiye sahip değiliz artık ailece.

her çocuk aynı degil bence dedigim gibi abimden de örnek vermiştim.. zor tarafları olabilir tabi dogrudur çocuk için desteklendiginde guzel tarafları daha etkili olabilir. siz zorlanıyorsunuz sanırım allah kolaylık versin
Şu anki sistemde bu çocukların eğitimi zor. Ben zeka yönünden sıkıntı yaşamıyorum maşallah çok çok iyi. Sosyal becerileri de mükemmel ama zor çok zor

Normal çünkü acces. Üstün zekalı değil bariz belli. Zorlamaya gerek yok ki. Kendine de bebeye de yazık
zorlanan birşey yok hanfendi çocugumda zorlanmıyor 😁 benden çok sizler direttiniz üstun zekali degil diye olabilir olmaz mi diyorum. sadece yine bir test büyüdükçe yaptıracağım söyluyorum hepsi bu 😁

Daha hamileyken bir yerde üstün zekalı bireylerin yalnız ve asosyal olduğuny okumuştum. O zaman kendi kendime düşündüm "evladım üstün zekaya değil mutlu olduğu ve dolu dolu yaşadığı bir arkadaş çevresine sahip olsun" diye. Üstün zeka ebeveynin kedi egosunu tatmin etmek için aradığı ve zorladığı bir şey bence.

Şey sanıyor konu sahibi çocuğum üstün zekalı olursa gelsin ışıltılı hayat. Çocuğum üstün zekalı diye övünecek falan. Bunun çocuğun hayatı için ne gibi zorluklar çıkarabileceğini düşünemediğinden zekiyse çok başarılı olur çok mükemmel hayatı falan olur sanıyor sanırım. Önce üstün zekalı çocukların, üstelik bir de hiperaktivite vb. gibi bir psikolojik sıkıntıya da sahip olursa bu çocuk, neler yaşayabileceğini hiç tahmin edemiyor. Abisi üstün zekalıymış sözde bunu da yetenek sınavlarında birinci olmasına bağlıyor sanırım 😊 üstün zekalılığın nasıl bir şey olduğunu bilmediğine adım gibi eminim. Ben de iki kere girdiğim üniversite sınavında derece yaptım okulları dereceyle bitirdim zeki bir insanım ama üstün zekalı değilim.

Benim kardeşimin en sık söylediği söz bu hayat bana yetmiyor her gün aynı şeyleri yapmak benim ruhumu öldürüyor demekti küçücük yaşında. Çünkü milyarlarca normal insanın normal bulduğu hayat benim kardeşime göre normal değil ve ondan normal şeyler yapması bekleniyordu. Tamam belki şimdi bazı şeyler biraz daha değişti biraz daha şanslı aileler ama hala yeterince şanslı değiller yönlendirilmeler konusunda. Ekonomik imkanı olanlar hariç tabi. Burada başka konularda yazıştım liseyi bile bitirmedi benim kardeşim ben bu zekayla 2 kere derece yapmışken üstelik, uyuşturucu kullandı yıllarca o bataktan çıkmak için onun verdiği ve bizim verdiğimiz mücadeleler hepimizi psikolojik olarak hasta etti hiçbirimiz normal psikolojiye sahip değiliz artık ailece.
yok yok öyle bisey sanmiyorum övünmek abimle övünürdum ki sadece belirttim üstun zekali bir bireyle aile olmak hatta kardeş olmak anlamında diye. kendi kızımda gozlemediklerimi yazdim deneyimli veya testle kanıtlanmış annelerden bilgilenmek amaçlıdır yazi

Dimi ya üstün zekalı olunca ne oluyor ki , çok zor bir kere. 🥲 Bir insan niye ister ve diretir ki bunda
Her şeyi titizlikle ilerlemek lazım. Mesela belirli yaşa kadar tek olmadı lazım çünkü sadece ona odaklanmak lazım. Zeki oldukları için diğer çocukları aşağılama eğilimi olabiliyor bunu da çok iyi dengelemeyi öğretmen lazım ve bunun gibi bir sürü şey.
Konu sahibi şey sanıyor üstün zekalı çokınca herkes onu kırmızı halı ile karşılayacak

• Beğen
Reactions: The
X