2.5 yaşında kızım zeka testi

benim yeğenim 1.5 yaşındaydı annesi doğuma gitti anne bebek getirecek bu kadarcık diye konuşuyordu şimdi 2.5 yaşında annem soruyor beni seviyor musun diye gülerek hayır sevmiyorum diyor annem üzülür gibi yapınca şaka diyor. annemin telefonunu alıp YouTube'a girip mikrofonla bebek şarkısı diyip istediğini açıyor bize geldiği zaman eşyalarını vs kendi topluyor. olması gerektiği gibi yani. hiç üstün zekalı olduğunu düşünmemiştim

Aşkısı sen bu anlatılanlara inandın mı? Ben ailenin zaman kavramı yok diye yorumladım.
belki de 3 kardeş üst üste olduysa aile yeterli ilgi veremedim gibi hissedip böyle şeyler söylüyor olabilir çocuklara kendilerini aklamak için.benim annem de mesela bazen küçükken olmuş bir şeyi hayır öyle olmadı böyle oldu diyerek anlatıyor çünkü

Üstün zekanın ne kadar sıkıntıyla beraber geldiğini bilmiyoruz halk olarak. Herkesten zeki diye bakıyorsunuz da gerçekten dua edin üstün zekalı çıkmasın. Özellikle sosyal açıdan ‘normal’ seviyeye getirmek için çok emek harcamanız gerekiyor çoğu zaman.

2.5 yaş için normal geldi. Biz üç kardeşiz. Hepimiz de 2.5 yaşında kendi kendimize okuma yazma öğrenmişiz. Bizimkiler üstün zeka vs düşünmemiş tabi :KK70:
Abim 6 aylık yürüyormuş. Zaten 6.5 kilo doğmuş onunki normal.
Ben de 1.5 yaşında bakkala tek başıma gidip ekmek yumurta alıp eve gelebiliyormuşum.

Neyse şimdi ben de hamileyim ve çocuğum ister okuma yazma öğrensin isterse 7 yaşına kadar renkleri sayamasın. Ne farkeder :) evlat sonuçta hepsi. Zeki veya değil bence hiç önemi yok.
Abiniz 6 aylık değilmiş bence :))) erken doğanlar için düzeltilmiş yaş diye ay hesapliyorlar ya. Sizinki de o hesap esasında 9 aylık falanmis bence 😄 anne karnında çok kalmak zekayı artiriyor ama. Araştırmalar var. 42 haftalikmis bazı bilim adamları falan. Aklımda değil şimdi ismi. Bu teori üzerine bir dizi vardı hatta kylie xy diye.

Benim abim 1,5 yaşında cümle kuruyormuş kuzenim ise 3,5 yaşında konuşmaya başlamış ama kuzenimin dersleri lise de daha iyiydi. Benim kız da 1,5 yaşında baba, boom, boncuk(kedi ismi) diyor onları da geveleyerek ve canı isterse söylüyor. Her çocukta değişiklik gösteriyor bence.

2.5 yaş için normal geldi. Biz üç kardeşiz. Hepimiz de 2.5 yaşında kendi kendimize okuma yazma öğrenmişiz. Bizimkiler üstün zeka vs düşünmemiş tabi :KK70:
Abim 6 aylık yürüyormuş. Zaten 6.5 kilo doğmuş onunki normal.
Ben de 1.5 yaşında bakkala tek başıma gidip ekmek yumurta alıp eve gelebiliyormuşum.

Neyse şimdi ben de hamileyim ve çocuğum ister okuma yazma öğrensin isterse 7 yaşına kadar renkleri sayamasın. Ne farkeder :) evlat sonuçta hepsi. Zeki veya değil bence hiç önemi yok.
Önemini dogum yapınca anlarsınıź😁

Benim abim 1,5 yaşında cümle kuruyormuş kuzenim ise 3,5 yaşında konuşmaya başlamış ama kuzenimin dersleri lise de daha iyiydi. Benim kız da 1,5 yaşında baba, boom, boncuk(kedi ismi) diyor onları da geveleyerek ve canı isterse söylüyor. Her çocukta değişiklik gösteriyor bence.
Elbette her çocuğun gelişimi farklı oluyor. Ben daha aklıma gelenlerden bahsettim. kreşte şuan ve öncesinde oyun gruplarınada götürdüğüm de gelişimi önde diyorlar. saglık ocağında da boy kilo gelişimi akrabalarına göre önde gidiyor. en son çoçuk gelişimici baktı o da öyle dedi. Üstün zeka olmasada parlak zeka olabilir😍😁

Alıntıladım gayet normal cevaplar.
Benim oglum 5 yaşında iken "fakir olup akıllı mı olmak isterdin yoksa zengin olup akilsiz olmak mı" demişti. Hiç aklıma gelmedi zeka testi vallahi
bence yaptırın insanlar zeka testini hafife alıyor bence.. Çocuk ister öyle olsun ister olmasın insan bence bilmeli ben öyle düşünüyorum.. Zaten çocukta belirtiler oluyor öyle durumda yapılması gerekir.

Çok saçma söylediğiniz her şey çok normal biraz fazla abartıyorsunuz bence benin kızım 2 buçuk yaşında söylediğiniz her şey bizde de var bunlar normal şeyler asil bunlar olmasa anormal olur yani düşündüğünüz gibi kızın üstün zekalı falan falan değil olmadı gibi davranıyor hepsi bu
Saçma olduğunu düşünmüyorum. normal tabi ki farkli da olabilir daha aklıma gelen bi kısımları yazdım dahası var öyleyse zaten büyüdükçe doktora danışacağım.

Ben tam bilememekle birlikte kız çocuklarının biraz daha konuşkan olduğuna şahit oldum onun dışında bazıları erken konuşur bazıları sizinkinin kendini bu kadar güzel ifade etmesi çok güzel. ama renkleri baya erken ayırtetmiş 🧿 maşallah
Teşekkur ediyorum 😊 Algısı açık ve gelişimi önde giden bir çoçuk belkide o yüzden bilemiyorum.. Kız çocukları dediğiniz gibi daha bıcır bıcırlar fakat benim ufaklık biraz büyümüşte küçülmüş gibi sohbetler ediyor 😅

Üstün zekalı bir tanıdığım var. Ailesi bir sabah onu henüz okula gitmiyorken kitap okurken bulunca çok korkmuşlardı. Sonra eğitim süreci başladı ancak bu tarz ekstrem durumlarda doğru öğretmen, doğru eğitim modeli çok önemli oluyor ve maalesef normalin dışındaki alt ve üst gruplardaki çocuklar genelde yalnız kalıyorlar .O da çok yalnız bir çocuktu mutsuz bir ergenlik geçirdi; sonra tüm baskılara rağmen sınıf öğretmenliği okudu şu an çok mutlu. Çocuklarla beraber iken hayal dünyası sınırlanmadığı için ve dışlanmadığı için mutlu

Üstün zekalı bir tanıdığım var. Ailesi bir sabah onu henüz okula gitmiyorken kitap okurken bulunca çok korkmuşlardı. Sonra eğitim süreci başladı ancak bu tarz ekstrem durumlarda doğru öğretmen, doğru eğitim modeli çok önemli oluyor ve maalesef normalin dışındaki alt ve üst gruplardaki çocuklar genelde yalnız kalıyorlar .O da çok yalnız bir çocuktu mutsuz bir ergenlik geçirdi; sonra tüm baskılara rağmen sınıf öğretmenliği okudu şu an çok mutlu. Çocuklarla beraber iken hayal dünyası sınırlanmadığı için ve dışlanmadığı için mutlu
Abimden biliyorum o da aynı durumda ve şuan resim öğretmeni.. yalnız bir çocuktu tek arkadaşları iki kız kardeşiydi.. şuan evli çok tatlı bir kızı var mutlu 😊 Benim kızım çok sosyal hatta abimin kızını çok seviyor ismi güneş anne güneşe gidelim özledim onu diye tutturuyor😊 Biraz dışarda güneş görse anne güneş benı ısıtıyor diyor 🙄

Üstün zekanın ne kadar sıkıntıyla beraber geldiğini bilmiyoruz halk olarak. Herkesten zeki diye bakıyorsunuz da gerçekten dua edin üstün zekalı çıkmasın. Özellikle sosyal açıdan ‘normal’ seviyeye getirmek için çok emek harcamanız gerekiyor çoğu zaman.
Aslında bu benim beklentim şeklinde algılandı burada ama degil ben kendimce bilgi almayi hedeflemiştım konu dağıldı... Zorluğu vardır illa ki ama öyleyse yapacak bir şey yok yani ona göre davranmak gerekir. Degilse de kaldınız yerden devam😅🌸

Kizim 20 aylik ve suan 3 kelimeli cumleleri kuruyor, 150 kelimesi var net anlasilir soyledigi. Genelde oyun geuplarinda duyduklarında soka giriyorlar Ingilizce/turkce 5 e kadar sayiyor renkleri falan hic soylemiyorum bile coktan ogrenmisti zaten . Kizimin ustun zekali oldugunu hic dusunmedim acikcasi cok ilgilenilen sifir ekran ile bu aya gelmis kendimizi ona adadigimiz icin saglikli bir gelişim gösterdiğini dusunuyorum.

Merhaba hanımlar.. uzun yıllar takip etmeme rağmen yeni üye olup bu konuda bilgili ve deneyimli annelerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum

Kızım şuan 31 aylık fakat tam hatırlamıyorum ama ortalama 1 yaşından önce anne baba dede mama hadi kalk gibi kelimeleri söylemeye başlamiştı yine 1 yaşı civari bütün dişleri çıktı ilk dişi biraz erken çıktı 16 aylıkken yürüdü emeklerken ileri degil geri geri emekleyip yan dönerek gitmeye çalışıyordu:) 1 yaştantan sonra ben ögretmiştim 5 kadar sayabiliyordu kırmızı sari mavi mor pembe bu renkleri öğrettim ve renkleri ayırt edebiliyordu dogru bi şekilde duygularını ifade etmesini ağla dediğimde aglama takliti yapıp gül dediğimde gülüp sinirli bak dediğimde kaşlarını çatıp taklit edebiliyordu konuşması da daha çok gelişerek 2 yaşina dogru anne seni çok çok çok seviyorum anne seni çok çok çok özledim gibi çok olan kelimeyi birden fazla söyleyerek ayni bu şekilde cümleler kurmaya başladı babasini sorduğunda anne babam nereye gitmiş diye soru sorup cevabini da anne babam işe gitmiş çalışıp gelecek şekilde cevaplar verebiliyor. geçen yaz daha küçükken parkta oyun oynarken yerden bi bozuk para buldu ve anne bu para bak dedi ben şaşırdım tabi şimdi konuşması o kadar net ki bütün aile fertlerinin ismini ve kimler olduğunu söylüyor biliyor renkleri yine ben öğrettim mesela açık mavi koyu mavi açık yeşil koyu yeşil bunlari bile ayırt ediyor renkli kalemlerden 10 yakin renk seçiyorum hangisi diye sorduğumda tek tek gösterebiliyor dogru şekilde. 10 kadar sayabiliyor marketten önünden geçerken anne burasi market bana şunu al bunu al diye söyluyor ayrıca çok hareketli bir çocuk koltukların tepesinde geziyor atlıyor yastıkları diziyor parkur yapiyorum diyor kolumu kaldırıp indiriyor anne spor yapıyorum diyor takla atabiliyor tezgaha tırmanıyor masaların ustune desteksiz kendi çıkabiliyor inanın evde kurcalamadigi yer yok küçüklüğünden bu yana legolarla çok oynuyor yaşina uygun olanlarla fakat sonra büyük küçük parçalı lego almiştim kaldırdım uygun değil diye sürekli onlarla oynamak istiyor kücuk parçalari takip çıkarıyor polis arabası itfaiye ambulans arabasi görünce nina nina diye sesleniyor onlarin ne amaçla kullanıldığını biliyor hiç unutmuyorum. geçtiğimiz yaz boyama yaparken kızım bende yapabilir miyim diye sormuştum sen yapamazsın anne sen bebeksin diye cevap vermişti:) yanağını yanağıma koyuyor saçlarımı okşuyor anne saçlarin nede güzelmiş bak senin saçlarını okşuyorum diyor ağladığımı gördüğünde anne üzülme aglama diyor çok hassas ayrıca en son bi kaç gündür de anne sen benim dostumsun biz senle bak dost olduk arkadaş olduk diyor kızdigimizda mesela anne bana neden kızıyorsun kızma tamam mi diye cevap veriyor..radyoda hareketli müzik çıkınca hemen oynuyor kendince :) anne bak dans ediyorum diyor. şimdiden babasi arabadan insin hemen koltuğa geçip oturuyor arabayı kurcalıyor kendi kendine düdüt çekilin yoldan iklim geliyor diyor arabayı kurcalıyor her yerine basıyor sar sar makarayı şarkısı var anneler bilir :) onu bilerek çok hızlı bi şekilde baştan sonra söyluyor kendi isteğiyle hızlı söyluyor daha neler neler yani kısacası kelime haznesi yaşına göre fazla gibi ya ben gözümde abartıyorum. ya da bi farklılık var gibi bilemiyorum.. bu zeka testleri kaç yaşında yapılabiliyor acaba hanımlar hiç bu yaşlarda yaptıran oldu mu acaba ?
Allah'ım her şeyi böyle "anne bak anne bak" diye anlatan çocuklar ne kafa utuluyo ya

X