2.5 yaşında kızım zeka testi

Ya bişey yapmıcam şuan şunu yaparım diye bir beklentim yok ben olan anneler neler yapıyor bunu da merak etmiştim aslinda. siz yazmisiniz aslında ben orayı tam okuyamadım
Eğer zekası yüksek çıkarsa vay halinize🥺

Bu çocuklar çok çok özel çocuklar. Bakımlarında çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuda ne kadar titizlendiğim halde yaşadığım sorunları sen biliyorsun. Çok matah bir şey değil malesef

Benimkinin her türlü testi yapıldı ancak ıq testi okul çağında yapılması en uygunu. Ben yaptırmak zorunda kaldım çünkü sıkıntı yaşadık. Bu çocukları büyütürken nakış işler gibi işlemeniz lazım. Biz psikolog desteği ile devam ediyoruz.
Bir de çocuğunuz farklı ise ne olacağını düşünüyorsunuz merak ettim?

Merhaba hanımlar.. uzun yıllar takip etmeme rağmen yeni üye olup bu konuda bilgili ve deneyimli annelerin tecrübelerinden faydalanmak istiyorum

Kızım şuan 31 aylık fakat tam hatırlamıyorum ama ortalama 1 yaşından önce anne baba dede mama hadi kalk gibi kelimeleri söylemeye başlamiştı yine 1 yaşı civari bütün dişleri çıktı ilk dişi biraz erken çıktı 16 aylıkken yürüdü emeklerken ileri degil geri geri emekleyip yan dönerek gitmeye çalışıyordu:) 1 yaştantan sonra ben ögretmiştim 5 kadar sayabiliyordu kırmızı sari mavi mor pembe bu renkleri öğrettim ve renkleri ayırt edebiliyordu dogru bi şekilde duygularını ifade etmesini ağla dediğimde aglama takliti yapıp gül dediğimde gülüp sinirli bak dediğimde kaşlarını çatıp taklit edebiliyordu konuşması da daha çok gelişerek 2 yaşina dogru anne seni çok çok çok seviyorum anne seni çok çok çok özledim gibi çok olan kelimeyi birden fazla söyleyerek ayni bu şekilde cümleler kurmaya başladı babasini sorduğunda anne babam nereye gitmiş diye soru sorup cevabini da anne babam işe gitmiş çalışıp gelecek şekilde cevaplar verebiliyor. geçen yaz daha küçükken parkta oyun oynarken yerden bi bozuk para buldu ve anne bu para bak dedi ben şaşırdım tabi şimdi konuşması o kadar net ki bütün aile fertlerinin ismini ve kimler olduğunu söylüyor biliyor renkleri yine ben öğrettim mesela açık mavi koyu mavi açık yeşil koyu yeşil bunlari bile ayırt ediyor renkli kalemlerden 10 yakin renk seçiyorum hangisi diye sorduğumda tek tek gösterebiliyor dogru şekilde. 10 kadar sayabiliyor marketten önünden geçerken anne burasi market bana şunu al bunu al diye söyluyor ayrıca çok hareketli bir çocuk koltukların tepesinde geziyor atlıyor yastıkları diziyor parkur yapiyorum diyor kolumu kaldırıp indiriyor anne spor yapıyorum diyor takla atabiliyor tezgaha tırmanıyor masaların ustune desteksiz kendi çıkabiliyor inanın evde kurcalamadigi yer yok küçüklüğünden bu yana legolarla çok oynuyor yaşina uygun olanlarla fakat sonra büyük küçük parçalı lego almiştim kaldırdım uygun değil diye sürekli onlarla oynamak istiyor kücuk parçalari takip çıkarıyor polis arabası itfaiye ambulans arabasi görünce nina nina diye sesleniyor onlarin ne amaçla kullanıldığını biliyor hiç unutmuyorum. geçtiğimiz yaz boyama yaparken kızım bende yapabilir miyim diye sormuştum sen yapamazsın anne sen bebeksin diye cevap vermişti:) yanağını yanağıma koyuyor saçlarımı okşuyor anne saçlarin nede güzelmiş bak senin saçlarını okşuyorum diyor ağladığımı gördüğünde anne üzülme aglama diyor çok hassas ayrıca en son bi kaç gündür de anne sen benim dostumsun biz senle bak dost olduk arkadaş olduk diyor kızdigimizda mesela anne bana neden kızıyorsun kızma tamam mi diye cevap veriyor..radyoda hareketli müzik çıkınca hemen oynuyor kendince :) anne bak dans ediyorum diyor. şimdiden babasi arabadan insin hemen koltuğa geçip oturuyor arabayı kurcalıyor kendi kendine düdüt çekilin yoldan iklim geliyor diyor arabayı kurcalıyor her yerine basıyor sar sar makarayı şarkısı var anneler bilir :) onu bilerek çok hızlı bi şekilde baştan sonra söyluyor kendi isteğiyle hızlı söyluyor daha neler neler yani kısacası kelime haznesi yaşına göre fazla gibi ya ben gözümde abartıyorum. ya da bi farklılık var gibi bilemiyorum.. bu zeka testleri kaç yaşında yapılabiliyor acaba hanımlar hiç bu yaşlarda yaptıran oldu mu acaba ?
4 aylık evde döne döne istedigi oyuncağa gidiyordu 5 aylık emekledi 9 aylık yürüdü 18 aylık bezi bıraktı 2yasinda aynen akıcı konuşuyordu . 5 yaşında İstiklal marşı 10 kıtasını ezberledi .yetmedi vurgulu güzel olumasini ogrendi.her alanda başarılı LEGO yapboz hastasıydı ince boyama matematik cok süper hiç zorlanmadım okuma yazmada kendi yaptı. Çocuğunuz sadece öğrenmeye açık bir çocuk olacak. Üstün zekalı çok farklı bir boyut.desteklerseniz çok başarılı olur.

16 aylık yürümek üstün zeka belirtisi miymiş. Annemin üç çocuğu da 12 ayını doldurmadan yürümüş. Saydıklarınız çok normal zamanlarda olan şeyler. Size üstün zekalı kardeşimden örnekler vereyim. 6 aylıkken anne, baba, abla, taksi ve sarı diyordu. 1 yaşını biraz geçince 2,3 kelimeli cümleler kurmaya başladı. 4 yaşındayken 10 kıtalık şiirleri biz ezberlemeden ezberliyordu ve istiklal marşını ezberlemişti. 5 yaşındayken tek bir harf bile göstermediğimiz halde kendi kendine okuma yazma öğrenmişti. Sayı saymak, renk ezberlemek gibi basit şeyleri geçiyorum zaten.

Üstün zekalı olmak kardeşimin belası oldu. Umarım herkesin normal zekalı çocukları olur. Sanıldığı kadar kolay bir şey değil üstün zekalı olmak ve üstün zekalı çocuğa sahip olmak.
16 aylık tan önce emekleme durumlarını yazdim ama yok orayı okumadan atlamişiniz.. kızım 16 aylıktan önce yürüme denemeleri vardi fakat düştü biraz o yüzden o aya kaldi bunu kızımın genel yaptıkları şeyler arasında yazmışım hepsi o
anladim maşallah her çocuk için bela olacak birşey olmayabilir belkide. inşallah benim kızımda 4 yaşına gelince bakıcaz son durumuna😁

anlamak zor olmamalı zeki yaklaşımı neden komik olsun hanfendi çocuk uzerinde neden duygusal zayıflık olsun çocuğuma şuan sana test mi yaptıracağım diyorum😀 ayrıca oyun gruplarına gitti şuan kreşe gidiyor ve özellikle parklarda 3 ,4 saat zaman geçiren bir çocuk gayet sosyal.
Burada da pek çok insan komik buldu farkında değil misiniz?

Siz kreşte, parklarda diğer çocuklar nasıl hiç gözlemlemediniz mi?

Bu test yaptırma mevzusu çocugun yanında hiç konuşulmadı mı? Test yaptırmayı düşünecek kadar konuya yoğunlaştığınıza göre çocugun yanında da hiç konuşulmamış olmasına imkan veremiyorum.

Canim bahsettiğin şeyler çok normal :) dil gelişimi önde ola bilir benim oğlum da 7 8 aylıkken baba mama diyor du kelime haznesi çok genişti :) hareketli afacan di şuan 1 e gidiyor çalışkan bir çocuk:) ilgili Anne babaların cocuklari bi problem yoksa böyle oluyor genelde normal yani :)
evet normal dil gelişimi de önde çok şükür 🙂 ilerisinide gözlemlemek lazim sizin çocuğunuz maşallah 1 gidiyormuş benimki daha küçük

26 aylık benim çocuğum da. Bilemedim ki saydıklarınızın hepsini yapıyor, pek çoğunu da sizinkine göre erken yapmış gibi duruyor yazdıklarınızdan. Ama ben üstün zekalı olduğunu bir an bile düşünmedim. Çevremde çok çocuk var çünkü ve gayet normal geliyor çocuğumun davranışları

Buyuk oglum 2,5 yasinda konustu ama kucuk 13 aylikken cumle kuruyordu, hala susturamadik 😂😂😂

İkisinin de kendine gore zekasi var. Buyuk oglumun gorsel zekasi ve hafizasi cok iyiyken kucugun algilari cok gelismis durumda.

Simdi ben bu durumda ne yapiyorum peki? Sadece onlari mutlu birer birey olarak hayata hazirlamaya calisiyorum 😌

Anormal bir durum yok çocuğunuz yaşına uygun davranıyor. Belki bir tık fazladır o kadar.
hanfendi anormal bir durum elbette yok geç yürümüş deniliyor da 2.5 yaşinda konuşmakta geç konuşmak olmasin.. gerçekten ne kadar tuaf insanlar var burda deneyimli annelerden bilgi almak dedik başka anneler daha fazlaymış onu gördük.kendi abim de üstün zekalı şuan resim öğretmeni 4 ,5 üniversiteyi yetenek sınavlarını 1.cilikle kazanmış biri. ama zamanında bu testler vs yaygın değil di veya annem geç yaptırdı bilemiyorum o yüzden şimdi nasil acaba diye bilgi istedim hepsi bu

26 aylık benim çocuğum da. Bilemedim ki saydıklarınızın hepsini yapıyor, pek çoğunu da sizinkine göre erken yapmış gibi duruyor yazdıklarınızdan. Ama ben üstün zekalı olduğunu bir an bile düşünmedim. Çevremde çok çocuk var çünkü ve gayet normal geliyor çocuğumun davranışları
benim kızım şuan 31 aylık dikkat ettiyseniz yapti dedigim şeyler genelde daha küçük aylara denk geliyor. şuan gayet ileride zaten yapabildiği şeyler. Ben düşündüm düşunmekte gayet doğal ve normal ..çevremizde ailemiz komşularımız oyun grupları kreş park genelde bu söylemleri duyuyorum.. bakalim zamanla netleşir büyüdükçe

Burada da pek çok insan komik buldu farkında değil misiniz?

Siz kreşte, parklarda diğer çocuklar nasıl hiç gözlemlemediniz mi?

Bu test yaptırma mevzusu çocugun yanında hiç konuşulmadı mı? Test yaptırmayı düşünecek kadar konuya yoğunlaştığınıza göre çocugun yanında da hiç konuşulmamış olmasına imkan veremiyorum.
komik olmak için açılmış bir konu değil öyle algılayan varsa o kendi terbiyesizliği sizde oldugu gibi.

Şimdi ki neslin çocukları çok zeki bu hafta ailemizden ayrılan biri vardı bugün soruyor bana x nerde anne
Gitti kızım artık gelmeyecek bizi diyorum
Yarında mı gelmeyecek anne
Hayır gelmeyecek
O zaman ne yapacak diye sorguluyor herşeyi
Bana kızınca da anne sen git mutfağını temizle diyor 😂😂
evet öyle gerçekten zehir gibi şimdiki çocuklar 😁

benim kızım şuan 31 aylık dikkat ettiyseniz yapti dedigim şeyler genelde daha küçük aylara denk geliyor. şuan gayet ileride zaten yapabildiği şeyler. Ben düşündüm düşunmekte gayet doğal ve normal ..çevremizde ailemiz komşularımız oyun grupları kreş park genelde bu söylemleri duyuyorum.. bakalim zamanla netleşir büyüdükçe
Yaptıklarını ay ay yazmışsınız zaten ona göre cevapladim. 2 yaşındaki örnek konuşmalarını yazmışsınız, erken bir yaş değil o konuşmalar için. Renkler, sayılar için. Ne duymak istiyorsunuz bilmiyorum, yorumların yüzde doksanı kendi çevresinden örnek verip saydıklarınıza normal demiş aslında ama siz bilirsiniz tabiki

Yaptıklarını ay ay yazmışsınız zaten ona göre cevapladim. 2 yaşındaki örnek konuşmalarını yazmışsınız, erken bir yaş değil o konuşmalar için. Renkler, sayılar için. Ne duymak istiyorsunuz bilmiyorum, yorumların yüzde doksanı kendi çevresinden örnek verip saydıklarınıza normal demiş aslında ama siz bilirsi

Yaptıklarını ay ay yazmışsınız zaten ona göre cevapladim. 2 yaşındaki örnek konuşmalarını yazmışsınız, erken bir yaş değil o konuşmalar için. Renkler, sayılar için. Ne duymak istiyorsunuz bilmiyorum, yorumların yüzde doksanı kendi çevresinden örnek verip saydıklarınıza normal demiş aslında ama siz bilirsiniz tabiki
Mummmmmmkun degil; aksine normal olamayacak kadar harikulade 🤓

Susup kacalim hadi 😂

• Komik
Reactions: The
evet yazdim ay ay satır satır 😁 normal bir durum gibi oldugu söylemiş evet olabilir ben yinede büyüsün yaptıracağım yaşını bekliyecegim 😉

• Komik
Reactions: The
Tmm hanimefendi ennnn zeki sizin cocugunuz 😬

Simdi bu bilgiyle ne yaparsaniz yapin. Her mesaja abuk subuk ve baya agresif cevaplar veriyorsunuz, ne duymak sizi rahatlatip sakinlestirir tam olarak?
abuk subuk mu bence siz abuk subuk bir kişiliksiniz. duymak istediğim bir şey yok deneyimlerini paylaşan annelere teşekkur ediyorum sizin gibi insanalarada terbiyesiz demek istiyorum.

X