2.5 yaşında kızım zeka testi

Üstün yetenekli olmak daha önce yapmak değil, bunları geç yapan, işte konuşma gibi düşük zeka demek değil. Okulda hatta ana okulunda farkediliyor. Öncesinde de farkına varılır ama her anne baba kendi çocuğunu öyle görür. Önemli olan bu konuda bilgili insanların farketmesi.
elbette işte bende öyle farkedilip test yaptırıp sonuç alan oldumu diye bilgili deneyimli annelerden yardim almak istedim ama bazi arkadaşlar konuyu saptıriyorlar tiyye alıyorlar.. teşekkur ediyorum yorumunuz için

Benimkinin her türlü testi yapıldı ancak ıq testi okul çağında yapılması en uygunu. Ben yaptırmak zorunda kaldım çünkü sıkıntı yaşadık. Bu çocukları büyütürken nakış işler gibi işlemeniz lazım. Biz psikolog desteği ile devam ediyoruz.
Bir de çocuğunuz farklı ise ne olacağını düşünüyorsunuz merak ettim?
Benim yeğenim üstün zekalı. İnanılmaz bir müzik kulağı vardı. Müzik öğretmeni tesadüfen keşfetmiş okulda. Mimar Sinan operayı bitirdi bu sene.

Doğru insanlarla karşılaması çok önemli. İnşallah iyi yerlere gelir senin yavruş ❤️

14 aylık yürümüyor. Konuşmuyor da. 😢
14 aylık ne konuşsun :) rakı masasına mı otursun :)

Yurtdışında en sevdiğim şey şu; her çocugun gelişimi kendine özeldir diyorlar. Geç-erken kavramları yok şu şu zamanda olmalı kavramları yok. Gözlemleyelim, sosyallestirelim.

Benim yeğenim üstün zekalı. İnanılmaz bir müzik kulağı vardı. Müzik öğretmeni tesadüfen keşfetmiş okulda. Mimar Sinan operayı bitirdi bu sene. Doğru insanlarla karşılaması çok önemli. İnşallah iyi yerlere gelir yavruş ❤️
Maşallah 😍 Bizimki de.görsel hafızası, ezberi ve matematiği çok iyi. 1. Sınıfta eksi sayıları toplayıp çıkartıyor kafadan. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını çok kasmadan bir haftada ezberledi ve kelime yutmadan net bir şekilde.
Öğretmeni sağolsun çok ilgileniyor. El birliği ile uğraşıyoruz iyi olsun diye.

Bir de çok duygusallar dimi. O kadar kırılganlar ki çünkü bu dünyada onları anlayacak çok az kişi var🥺

16 aylık yürümek üstün zeka belirtisi miymiş. Annemin üç çocuğu da 12 ayını doldurmadan yürümüş. Saydıklarınız çok normal zamanlarda olan şeyler. Size üstün zekalı kardeşimden örnekler vereyim. 6 aylıkken anne, baba, abla, taksi ve sarı diyordu. 1 yaşını biraz geçince 2,3 kelimeli cümleler kurmaya başladı. 4 yaşındayken 10 kıtalık şiirleri biz ezberlemeden ezberliyordu ve istiklal marşını ezberlemişti. 5 yaşındayken tek bir harf bile göstermediğimiz halde kendi kendine okuma yazma öğrenmişti. Sayı saymak, renk ezberlemek gibi basit şeyleri geçiyorum zaten.

Üstün zekalı olmak kardeşimin belası oldu. Umarım herkesin normal zekalı çocukları olur. Sanıldığı kadar kolay bir şey değil üstün zekalı olmak ve üstün zekalı çocuğa sahip olmak.

14 aylık ne konuşsun :) rakı masasına mı otursun :)

Yurtdışında en sevdiğim şey şu; her çocugun gelişimi kendine özeldir diyorlar. Geç-erken kavramları yok şu şu zamanda olmalı kavramları yok. Gözlemleyelim, sosyallestirelim.
Yok kız konuşmuyor derken, dede mama agu eda baba gibi kelimeler söylüyor ama anlamlı kullanmıyor demek istedim.

siz içmişiniz kafaniz dumanlı veya ayakta zor duruyor gibi bi haliniz var saçmalamak değil artık iğreti yorum yazmayı kesin!
Bana takıldı o. Sizinle ilgisi yok üzerinize alınmayın🌺

Maşallah 😍 Bizimki de.görsel hafızası, ezberi ve matematiği çok iyi. 1. Sınıfta eksi sayıları toplayıp çıkartıyor kafadan. İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını çok kasmadan bir haftada ezberledi ve kelime yutmadan net bir şekilde.
Öğretmeni sağolsun çok ilgileniyor. El birliği ile uğraşıyoruz iyi olsun diye.

Bir de çok duygusallar dimi. O kadar kırılganlar ki çünkü bu dünyada onları anlayacak çok az kişi var🥺
Çooook. Doktor şey demişti, ıq seviyesini bir saat gibi düşünün. 12 ye çok yakın. Ama 12yi biraz geçerse biraz daha ilerde olsa gerizekalı gibi olabilirmiş. Belki de memlekette o kadsr deli diye dışladıkları İnsan üstün zekalı 😂 Çok farklı dünyaları var. Anlamak çok önemli. Bazen o kadsr korkutuyordu da kafası 😅. Ama büyüyünce değişiyor yavaş yavaş. Gittikçe normalleşiyor. Çünkü o zekayı kullanacakları yeri öğreniyorlar. Bir de diksiyonları çok düzgün oluyor. 😂

Kendi kızım da yiğenim de 24 aylıkken patır patır konuşuyorlardı, bağlaçlar, tümleçler :) etrafınızda çok çocuk yok sanırım. Çocugu yaşıtları ile sosyalleştirirseniz çok daha gelişiminin ilerlediğiniz farkederseniz. Çocuk en iyi çocuktan öğreniyor.

Bu zeka testi fikriniz ise fazlasıyla aşırı. Bu çocugum çok zeki yaklaşımı dışarıdan çok komik durduğu gibi çocukta da duygusal zayıflığa neden oluyor. Çocuk ya bunu suistimal ediyor ya da altında eziliyor.
anlamak zor olmamalı zeki yaklaşımı neden komik olsun hanfendi çocuk uzerinde neden duygusal zayıflık olsun çocuğuma şuan sana test mi yaptıracağım diyorum😀 ayrıca oyun gruplarına gitti şuan kreşe gidiyor ve özellikle parklarda 3 ,4 saat zaman geçiren bir çocuk gayet sosyal.

Sormaaa Sormaaa zeka testi yaptırdınız ve zekası ileride çıktı. Ne yapacaksınız?

elbette zeka göstergesi değil tek başına.. ama annelik insan acaba mı diyebiliyor ☺ kızım da öyle cümleleri uzun net ve anlamlı.. dayısı üstün zeka ona çekmiş olabilir mi dedim de yok zekada anneden sanirim😁
Ebeveynler her zaman çocuklarının zekasını abartır. Normal olan şeyler onlara büyülü gelir. Tabii ki gözlemlemek, çocuğa zorlandığı ya da hoşlandığı her alanda destek olabilmek önemli ama kreş çağından önce aşırı bir yeteneği veya engeli varsa fark etmek zor gibi. Siz bol bol sosyalleştirin yeni deneyimler yaşatın yeterli bence şimdilik

etrafinizda hic mi bu yaslarda gelişimi normal seyreden bir cocuk yok acaba?

bir de her seyi geciyorum, dis cikarmanin konuyla alakasi ne hahaha

Ebeveynler her zaman çocuklarının zekasını abartır. Normal olan şeyler onlara büyülü gelir. Tabii ki gözlemlemek, çocuğa zorlandığı ya da hoşlandığı her alanda destek olabilmek önemli ama kreş çağından önce aşırı bir yeteneği veya engeli varsa fark etmek zor gibi. Siz bol bol sosyalleştirin yeni deneyimler yaşatın yeterli bence şimdilik
evet olabilir insana farklı da gelmiyor değil 😊 gözlemliyorum.. farklı olabilir olmayabilir ki ben öyle olsa ne yaparım hiç bi fikrimde yok. olan annelerden deneyimlerini dilemek istemiştim aslında.

X