2.5 yaşında kızım zeka testi

Üstün yetenekli olmak daha önce yapmak değil, bunları geç yapan, işte konuşma gibi düşük zeka demek değil. Okulda hatta ana okulunda farkediliyor. Öncesinde de farkına varılır ama her anne baba kendi çocuğunu öyle görür. Önemli olan bu konuda bilgili insanların farketmesi.

Bu arada benimki 2 yaşında kreşe başladı. Şu anlattıklarından kat kat fazlasını yapıyordu ama bana normal geliyordu. Hiç aklıma zeki olduğu gelmedi öğretmeni farketti o söyledi.

elbette zeka göstergesi değil tek başına.. ama annelik insan acaba mı diyebiliyor ☺ kızım da öyle cümleleri uzun net ve anlamlı.. dayısı üstün zeka ona çekmiş olabilir mi dedim de yok zekada anneden sanirim

14 aylık yürümüyor. Konuşmuyor da.
Acele etme hiç. Eylül kanepeden kanepeye geçebiliyodu ama hiç çabalamıyodu. Yani bi kaç kez geçmişti ama hiç koltuğu bırakıp denemiyodu cesareti yoktu. Ben daha yürümez bu diyodum. Bir gün tam 1 yas 12 günlükken bi bıraktı elini abooovv bi daha tutmadı düşse de kalksa da tamam artık gezdi durdu... Gerçekten birden yürüyolar.

14 aylık yürümüyor. Konuşmuyor da.
Benimki terminatör gibi olduğu için erken yürüyeceği belliydi. Hareketsiz durmayı bağımlı olmayı sevmiyor. Elimizden tutup istediği yere götür demediği için kalktı yürüdü

Bu arada benimki 2 yaşında kreşe başladı. Şu anlattıklarından kat kat fazlasını yapıyordu ama bana normal geliyordu. Hiç aklıma zeki olduğu gelmedi öğretmeni farketti o söyledi.
benimkide kreste şuan.. kat kat fazlası vardır illa ki aklıma o an gelenleri yazdım .. bu farkı sırf ben değil ailem çevrem ve ögretmenleride farkedebiliyor söylüyor .. Ne güzel sizinki netleşmiş bende onu öğrenmek istedim aslinda test mi yaptırdınız acaba ? şuan kaç yaşında evladınız?

Ama lego takıp çıkarıyor. Hayvanlar kitabında kedi nerde dediğimde olduğu sayfayı açıp gösteriyor. Ellerini yüzüne kapatıp açıp cee yapıyor... Dur Bi dakika, yoksaaaa?
Bana da şey demişti ilk konuştuğunda

"Benim Zevklerim Sizin Nezdinizde Makul Bir Zeminde Durmak Zorunda Değil'

Ama lego takıp çıkarıyor. Hayvanlar kitabında kedi nerde dediğimde olduğu sayfayı açıp gösteriyor. Ellerini yüzüne kapatıp açıp cee yapıyor... Dur Bi dakika, yoksaaaa?
küçük lego ve parçaları o ayrıntıyı atlamişınız

Benimki terminatör gibi olduğu için erken yürüyeceği belliydi. Hareketsiz durmayı bağımlı olmayı sevmiyor. Elimizden tutup istediği yere götür demediği için kalktı yürüdü
Maaşallah Allah kolaylık versin bacım Benimki her aşamada akranlarından biraz geride geldi. Dönmesi falan da geç oldu. Deprem sürecinde çok ilgilenemedik gelişimiyle ordan oraya sürüklendik 2 aylıktı. Belki ondan belki de Erken doğduğu içindir bilmiyorum, inşallah kapatır arayı sıpa

Benimkinin her türlü testi yapıldı ancak ıq testi okul çağında yapılması en uygunu. Ben yaptırmak zorunda kaldım çünkü sıkıntı yaşadık. Bu çocukları büyütürken nakış işler gibi işlemeniz lazım. Biz psikolog desteği ile devam ediyoruz.
Bir de çocuğunuz farklı ise ne olacağını düşünüyorsunuz merak ettim?

Allah razı olsun. Bak tek çocuk ile kaldım evladım iyi olsun diye. Sanıyorlar ki ğstğn zeka süper bir şey.

Kapatıyorlar hiç endişen olmasın. Gelişimi de gayet normal kafaya takılacak bir durum yok. Sen endişeli olma ki o da olmasın
Hisseder çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…