2.5 yaşında kızım zeka testi

Yap hadi ya az çocuğumuzu övelim bence. Benimki de çok tatlı seninki de çok tatlı. Çok tatlılar bıcış bıcış
Valla sürekli ben de ohaa bunu nasıl dedi nasıl yaptı modundayım. Yazın ilk hayali oyununu oynadığında çok şaşırmıştım. Bana parktan kedi getirmiş cebine koyup da.

Anlattıklarınızda anormal bir şey göremedim. Çocuk gelişiminde beklenen sınırlar içinde bunlar bence
teşekkur ediyorum evet beklenen düzeyin altında degil de üstünde olabilme izlenimi hissettiğim için paylaşmiştım

Valla sürekli ben de ohaa bunu nasıl dedi nasıl yaptı modundayım. Yazın ilk hayali oyununu oynadığında çok şaşırmıştım. Bana parktan kedi getirmiş cebine koyup da.
ah o ilk şaşırmalar işte öyle anları yaşayınca insan farkli hissedebiliyor ☺ o oha lar bitmeyecek demek ki benim ilk çoçuk ondan belkide

Çok normal benim kızımda 2. Buçuk yaşında 1 yaşından beri sayıları sayıyor
Sorguluyarak konuşuyor normal sohbet ediyoruz
Gündem de olan pop şarkıları ezbere söylüyor bana göre çok normal geliyor hiç zeka testi vs yapmayı düşünmedim

Canim bahsettiğin şeyler çok normal :) dil gelişimi önde ola bilir benim oğlum da 7 8 aylıkken baba mama diyor du kelime haznesi çok genişti :) hareketli afacan di şuan 1 e gidiyor çalışkan bir çocuk:) ilgili Anne babaların cocuklari bi problem yoksa böyle oluyor genelde normal yani :)

Şimdi ki neslin çocukları çok zeki bu hafta ailemizden ayrılan biri vardı bugün soruyor bana x nerde anne
Gitti kızım artık gelmeyecek bizi diyorum
Yarında mı gelmeyecek anne
Hayır gelmeyecek
O zaman ne yapacak diye sorguluyor herşeyi
Bana kızınca da anne sen git mutfağını temizle diyor

7 yaşında test yapılıyor iq testi o zaman yaptırırsınız ana davranışları normal yeğenimin 1 bucuk yaşındaki konuştuğu videoları görseniz 3 yaşında monte kristo kontu falan biliyordu

Ve ayrıca aramızda parlak zekalı bebesi olanlar var. C Calcifer zor yani. Özenmemeliyiz.
Bu çocuklar çok çok özel çocuklar. Bakımlarında çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuda ne kadar titizlendiğim halde yaşadığım sorunları sen biliyorsun. Çok matah bir şey değil malesef

Dünyayı kurtaracak kızı ben doğurdum yazmayı unutmuşsunuz.

Allah sağlıklı ömür versin ama normal gibi duruyor.

"Anne, sence gelişmiş toplumlar insana verdiği değerle mi yoksa sahip olduğu güçle diğer toplumları sömürge haline getirerek mi kendilerini yükseltiyorlar?" Gibi sorular sormuyorsa çok da şeyapmayın

Anormal bir durum yok çocuğunuz yaşına uygun davranıyor. Belki bir tık fazladır o kadar.

Bu çocuklar çok çok özel çocuklar. Bakımlarında çok dikkatli olmak gerekiyor. Bu konuda ne kadar titizlendiğim halde yaşadığım sorunları sen biliyorsun. Çok matah bir şey değil malesef
Dağına göre kar. Inşallah hallettin sen de diyelim. Bi de ergenlikte sarsar.

Kendi kızım da yiğenim de 24 aylıkken patır patır konuşuyorlardı, bağlaçlar, tümleçler :) etrafınızda çok çocuk yok sanırım. Çocugu yaşıtları ile sosyalleştirirseniz çok daha gelişiminin ilerlediğiniz farkederseniz. Çocuk en iyi çocuktan öğreniyor.

Bu zeka testi fikriniz ise fazlasıyla aşırı. Bu çocugum çok zeki yaklaşımı dışarıdan çok komik durduğu gibi çocukta da duygusal zayıflığa neden oluyor. Çocuk ya bunu suistimal ediyor ya da altında eziliyor.

teşekkur ediyorum evet beklenen düzeyin altında degil de üstünde olabilme izlenimi hissettiğim için paylaşmiştım
Orasını anladım ya. Ben de beklenenin üstünde değil, sınırlar dahilinde demek istemiştim. :)
Zaten erken konuşmanın, erken okumanın, geniş kelime haznesinin zekayla bir miktar ilgisi olabiliyor ama bu kesinkes değil. Sırf bunlardan zekayı anlayamayız. Erken konuşan, güzel konuşan bir çocuk her zaman üstün zekalı olmayabiliyor. Ben de 8 aylıkken kelimeler söylemeye başlamışım, 1.5 yaşındayken bir yetişkin gibi konuşuyormuşum, gelen misafirlere "Bu odamız tuvalet değil burasının adı banyo" gibi cümleler kuruyormuşum ama ne kadar zeki olduğum tartışılır. 120 IQ'ya şükrederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…