2.5 Aylık bebeğim ve bıkmak

Mama veriyorum. Teşekkür ederim yazınız için ama masaj yaptırmıyor bizim ki hemen ağlıyor masajda . Duşu her gün yaptırmayı deneyeceğim ama çıkınca ağlıyor bu sefer de hep ağlıyor yani . Kucakta da mızmızlanmadan durmuyo zıplamam lazım her an

Psikologla oturup konuşamam ki iki dk zıplamadan durmuyor

Hayır uyumuyor sadece squat yapınca sakinliyo yoksa mız mız

Ağlasa dahi masaj yap ozamanlar bende ağlamasındna korkardım ağlamasın diye kırk takla atardım ama biraz ağlasın bir şey olmaz masajı ihmal etme gerçekten en iyi masaj iyi geliyor. Özellikle her beslenmeden önce bacaklarını karnına doğru ittir. Bir de bize hamak yok iyi gelmişti. Kolik yani gazlı bebekler sallanmaktan hoşlajırlar ayağında galan sallamayı dene kriz anlarındw. Cok enteresan ama bi kere yaptığında ağlıyo sevmiyo diyip yapmamazlık yapma. Benim kıs o gün ayağımda salladığımda ağlasa öbür gün salladığımda rahatlar uyurdu. Birde beyaz gürültü sesini aç ağladığı zamanlarda o da rahatlatıyor.

Aynı şeyler ben de yaşıyorum, bebeğim 3 aylık. Tabii ki geçecek. Bebek işinin kolay olduğunu kim söyledi size, bunlar beklenen şeylerdi zaten. Biraz o düzelecek, biraz siz alışacaksınız, böyle böyle her şey normale dönecek. Sağlıkla büyütün.

Benim de 3 aylık kolik bir bebeğim, 2 yaşında kızım var. Kızımdan sonra neye uğradığımı şaşırdım 7 24 kucakta sürekli ağlıyor ve dediğiniz gibi zıplamaktan kollarım bacaklarım tükenmiş durumda. Sinirlerimi söylemiyorum bile.. Kızımla çoğu zaman ilgilenemiyorum bir kap yemek bile yapamaz duruma geldim. Eşim hallediyor kızımızın bakımını vakit oldukça beni dinlendiriyor kalan bir miktar akıl sağlığımı ona borçluyum. Çok zor gerçekten....

Gerçekten çok zor . Bıraksan durmuyor herkes kenara koy altı temiz karnı yoksa uyur sen alıştırmışsın diyor sanki keyiften

Kesinlikle zaten yorgunluktan sinirlerim tepemde . Evet annelik zor dendi ama zorluk bu değil , bu çile . Tek istediğim bebeğimi mutlu görmek çünkü herşeyi yaşıyorum

Şu an tükenmişlik sendromu yaşıyor olabilirsin. Benim kızım da tıpkı böyleydi. Bizim çok uzun sürdü emzirmeyi bırakana kadar. Muhtemelen sütüm dokunuyordu ona. Şimdi iki yaşında tüm sıkıntıları bitti. Erkenden yatıp uyuyor. Gece üçlere dörtlere kadar uyumaz kucağımda gezerdi. Hiç bitmeyecek gibi geliyordu. Hayattan bezmiştim. Ama bitiyor. Hatta şimdi iki aylık hamileyim (sürpriz bir şekilde) umarım gelen kızım kadar problemli bir bebek olmaz
Geçecek hiç merak etme. Çevrenden gelen yardımları asla reddetme. Biliyorum insan yardım istemeye bile mecali olmuyor ama bu önemli bir şey. On dakika bile olsa kendine zaman ayır. Gir duşa ağla mesela ama kendine zaman ayır mutlaka.

Benim de annem yok ben de yalniz buyuttum seni cok iyi anliyorum.Bir tek benim bebeğim böyle diye düşünme...emin ol birçok kişi aynı şeyleri yaşıyor.yorgun hissetmen çok normal ilk zamanlar gerçekten cok zor çünkü.
Bebek hamağı denedin mi bilmiyorum.gaz sorunu olan bircok bebek onda uyuyor. Şu an sadece bi sıkıntısı olduğundan ağlamaz daha dünyaya adapte olmaya çalışıyor sürekli kucak istemesi ondan.benimki 6 ay memeye yapışık yaşadı.yuruyene kadar da hep kucaktaydi artık belimi hissetmezdim o derece..şu an 27 aylik tutabilene aşk olsun.geciyor geçecek merak etme..çok stres yaparsan hisseder rahat olmaya çalış zor biliyorum ama geçeceğini düşün çok hızlı büyüyorlar sonra unutuyorsun bile bu günleri.

Ben babamı doğumdan 5 gün sonra kaybettim bebeğim erken doğmuştu babamın cenazesine bile gidemedim ne yemek istiyordum ne de su ama biliyorum ben kendimi bırakırsam bebeğim zarar görecek onun için dayandım onun için çabaladım onun kokusuyla ağladım onu düşündüm sizde öyle yapın bebeğini al kucağına kokla sana nasıl muhtaç olduğunun farkına var biz anneyiz kimseye ihtiyaci yok bebeğimizin bir tek bize ihtiyacı var bu günler mutlaka geçecek ama sen güçlü olmalısın bebeğin için

Kesinlikle zaten yorgunluktan sinirlerim tepemde . Evet annelik zor dendi ama zorluk bu değil , bu çile . Tek istediğim bebeğimi mutlu görmek çünkü herşeyi yaşıyorum
Merhaba öncelikle başınız sağolsun zor günler geçirmişsiniz ve geçiriyorsunuz. Biliyor musunuz bebeğinizle yaşayabileceğiniz güzel anıları kaçırıyorsunuz şu an. Belki sizin gerginliğiniz bile yansıyor olabilir ona. Ve en önemlisi eğer söylediğiniz gibi alerjisi varsa bu da bebekte huzursuzluk yapar. Kısa uyku aralıkları ,sürekli ağlama, kakada mukus ya da kan, kendini yay gibi germe olabilir. Eğer anne sütü almıyorsa muhakkak alerjiye özgü tıbbi mama kullanmalı. Öyle market mamaları sorununuzu çözmez. Eğer sorunlarınızla kendi başınıza baş edemiyorsanız psikolojik destek almanızı öneririm. İnanın herşey yoluna girer herşeyi unutursunuz kaçırdığınız zamana yanarsınız.

Ön
Öncelikle başın sağ olsun. İnsan en zor zamanında annesini arıyor, bu yoklukla birlikte zorlukların sana iyice ağır geliyor. Benim anacığımda kanser hastası. Yaşı da var. Çok yardımcı olamadı bana annem de. Desteksiz olmak çok zor. Hele bir de gurbettesin. Sonuna kadar bunalmakta haklısın.Benim oğlum da inanılmaz zor bir bebekti meme reddi çok yaşadım. Ağlaya ağlaya az bir süre emzirdim, hep ağlardı uyumazdı. Geçmeyecek gibi geliyordu. Ama geçti. Her döneminin zorluğu var ama yenidoğan ayrı zor. Her bebek bir değil ama ileride çok güzel anlar yaşayacaksın bebeğinle, onları düşün.

Çok teşekkür ederim biraz olsun anlaşılmak iyi geliyormuş insana bunu anladım sayenizde

Doktor normal dedi test yaptırmadı ama ısrar mı etsem acaba çünkü içimden bir ses alerjik diyor

O kadar haklısınız ki bugün bol bol öptüm kokladım bebeğimi ağlayacak diye korkmadan huzursuz edermiyim sıkar mıyım diye korkmadan ve sanırım daha çok ilgi istiyormuş

Geçecek, hatta o kucağınızdaki minik size şefkat gösterecek sarılacak öpecek minik elleriyle saçınızı yüzünüzü okşayacak
Yaşadığınız şeyleri yalnız bebek bakan her kadın yaşıyor keşke anneniz sizinle iletişim kurabilseydi en çok anneye hak veriliyor en çok kendi çocukluğu sorgulanıyor insanın.
Çocuğumuz kendi travmalarımızı tetikleyip hatırlatıyor. Sarılın kendi çocukluğunuza sevin onu da.
Eğer edinebilirseniz anneye dönük kanguru edinin. Bi de mukuslu kaka besin alerjisi olabilir mamayı ona göre seçme imkanınız varsa deneyebilirsiniz belki rahatlar. Buraya yazın hep, destek olamasak da dinler okur uzaktan yanınızda olduğumu hissettirmek isterim.
Size kocaman sarılıyorum. Siz çok iyi bir annesiniz, kucağınızdaki minik çok güzel bi bebek. 25 aydan bildiriyorum o günler geçiiiiiip gidiyor hem de öyle hızlı geçiyor ki…
Oralard anne bebek grupları falan varsa dahil olun dizilerde oluyor hep benzer dönem doğum yapmış kadınların görüştüğü toplantılar size iyi gelir. Açık hava iyi gelir. Yürüyüş iyi gelir.

Çok teşekkür ederim gerçekten içim sıcacık oldu eve kapandım neredeyse markete bile hiç gitmedim sadece doktor geçen dış kapı anahtarını bile karıştırdım o kadar çıkmamışım ki umarım geçcecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…