Merak ettim memleketini şimdiHarikasın canım, tebrik ederim :) def olsun bu fazla kilolar da hayatın tadını sağlıklı ve eksiksiz çıkaralım
Kahvaltıda yediğim tarifi dukan'dan almadım aslında, bu diyet pek kafama oturmadı aslındabu tür yiyecekleri bizim memlekette yaparlar genelde kahvaltılar için, özellikle çocuklara, tabiki bütün aile de yiyor genelde. Sütle ve şekerlh pişirilmiş farklı tahıllar: irmik, pirinç, karabuğday, yulaf, hatta tel şehriye de kullanıyorlar bazen (bize kreşte verirlerdi, bayılırdım Üstüne de biraz terhyağı koyarlar genhlde, tabiki ben koymuyorum, fazla kalorili :) sen de dene istersen canım, tarifini verebilirim, başlarda biraz farklı gelebilir, ama eminim sonra beğenirsin...
Biberli yoğurt belki işe yarar ahu'cumara
1 kase pulbiberli yoğurt
1 finca yeşilçay
tuvalet sorunumuz balşadı yine
gecmis olsun canimSlm kizlar ben de bugün erkneden hastaneye gittim. Dikislerim ağrıyor du. Normal dedi
2. Sezeryan olduğu için oluyormuş
neyse kismet artik
sabah kahvaltım 12 de oldu bugun
yemekten hemen once
1 elma
1 mandalina
Sonra
2 dilim kepek ekmegi
1 domates
1 sivri biber
1.5 yagda yumurta
5 yesil zeytin
YYeşil soğan
2 kk peynir
1 çay kaşığı tereyagı
1 tatli kasigi çikolata
1 tatli kasigi çilek reçeli
amma yedim haaa
bu arada evdeki ekmekleri bitince artıkekmek ttüketme neye baslayacağım
gecmis olsun canim
tabiki yazarim canim.Merak ettim memleketini şimdiDemekki dukan amcadan önce bizim memleketlerde de yapılıyormuş da haberim yokmuş.Tok da tutuyordur.
Müsait olduğun bir ara yazabilirsen tarifini sevinirim.Özellikle irmik ve tel şehriyeli olanı denemek isterim. :) Yulaf daha önce ablam almıştı pek sevememiştim tadını
Canım çok sıkıntı çekiyorsan 1 gün ara ver kendine abartmadan tat hepsinden dicektim ama zaten geçen sabah pasta yediğin aklıma geldi. bitter çikolata at ağzına bi parça rahatlatsın seniSlm canlar Benimki de çok düşük canim yemek yemek istiyor çikolata pasta börek mutfa ugrabak istemiyorum hep uyumak istiyorum ama 4 tana cocukla ne yata biliri nede mutfaga girmedin dur bilirim allahım irademi kullanmayi nasip etsin
Teşekkür ederim tarifler için canım.1. tarifin zaten bizim sütlü irmik tatlısı.Bende 1 litre süte 9 yemek kaşığı şeker 9 yemek kaşığı irmik koyarak pişiriyorum.Yağsız yapıyorum.1 pakette vanilya katıyorum.Borcama döküp arasına bisküvi falan dizip üzerine de ceviz tarçın falan serperim.Hafif bir tatlı ama dediğin gibi şekerden kaynaklı kalori yüksek.tabiki yazarim canim.
irmiklisi:
her yarim lt soguk sut icin 2 y.k. irmik, istege gore seker.
orta ateste kivamini alip kaynayincaya kadar karistiriyoruz, kaynayincaya atesi biraz kisip 5 dk birakiyoruz, arada bir Yine de karistiralim, dibi tutmasin.
tel sehriyelisi:
1lt sutu kaynatiyoruz
1 cay bardagi sehriyeyi ve sekeri ekleyip kisik ateste sehriyeler pisene kadar birakiyoruz, sehriyeler birbirine yapismasin diye arada bir karistiralim.
ikisini de servis yaparken uzerine biraz tereyagi ekleyebiliriz.
Yalniz bunlarin ikisi de baya kalorili oluyor, cocuklara iyi de, bizim icin biraz fazla :)
diyet icin cok faydali olan yulafli ve karabugdaylisidir... Afiyet olsun :)
Bu arada memleketim Tacikistan :)
Canm neler yaşadığını bilmiyorum, ama kendini fazla üzmemeye çalış. Hepsi geçecek inşallah sadece sağlığına verdiğin zarar kalır
Bu arada teselliyi artık yemekte aramadığına sevşndim, inşallah ben de başarabileceğim bunu
@milad2014 cim seninde ne sikintin varsa tez ferahlık versin Rabbim ikinizede
Kizlar bugun bende cok yedim yaaa
SAbah kahvaltim 10.00
Bir tavada yumurta bir kasik lor.domates.iki dilim ekmek.sekersiz az sütlü nescafe
Ara12.00 yeşilçay
Öğlen 15.30 koca bir kahvalti tabagi disarda arkadaslarla buluştuk ayrintiliyazmayayim ama cok kaloriliydi
Aksam yemedim hala cok şişim
Sadece yesilcayla gunu kapatmak istiyorum
takma kafana miladcim kendine zarar verirsin en cok bi zaman sonra unutulur gider zaten
Slm kızlar sonuçların çıktı tomografide birşey çıkmadı çok şükür .kolesterolum biraz yuksekmis sadece doktor biraz kilo ver dedi %90 migren dedi ilaç verdi bir ay sonra kontrole gel dedi inşallah iyi gelir
Allah ım ben de de aşırı bir gerginlik var anlamadım nedendir. Yada kızımdan olabilir benim sabrımı çok zorluyor. Oturup sinirden kendi kendime Ağladım yaaa...
ama neyse rahat olmaya bakacağım.
ama beni kötü eden en büyük sebeb uyukusuzluk deli gibi oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?