- 10 Haziran 2022
- 282
- 184
Bizim tüp bebek islemi için değil.kemoterapi sonrasi bıraktığı hasar tespiti için. Şu an dr bilgim yokHangi doktora gitmeyi düşünüyorsunuz tedavi için
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizim tüp bebek islemi için değil.kemoterapi sonrasi bıraktığı hasar tespiti için. Şu an dr bilgim yokHangi doktora gitmeyi düşünüyorsunuz tedavi için
Evet bence sorun nasıl bize uygunmudur diye değişmiş olabilir sistem ben 5 sene önce yaptırdım kızımda morfolojide mikroçip yeni bir yöntem demişti o zaman doktorumuz bende araştırmıştım sık kullanılan bir yöntem aslında umarım bir sonraki tedavinizde başarı sağlanırBizim normal tüp bebek yöntemiyle yapılmıştı mikroçip değil. Morfoloji de % 1 di bu konuyu da doktoruma söyleyeyim mikroçip yapalım birdahakini o zaman.
İnşallah teşekkür ederimEvet bence sorun nasıl bize uygunmudur diye değişmiş olabilir sistem ben 5 sene önce yaptırdım kızımda morfolojide mikroçip yeni bir yöntem demişti o zaman doktorumuz bende araştırmıştım sık kullanılan bir yöntem aslında umarım bir sonraki tedavinizde başarı sağlanır
Cnm merhaba benimde beşinci gün 3bc kalitede embryom var internet ten baktım c kaliteleri iyi deil diyo herkes bende çok üzülüyordum doktor gebelik şansı var dedi ama duydukça baya kafaya takmıştım şuan senin yorumun bana umut olduCanım bir de ben 4bc embriyo ile 19 haftalık hamileyim şu an doktorun neden bb kalitede embriyoya şans vermek istemedi
Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi insaAllah. Peki embriyonuz orta kalite demişlerya a kalite mi b mi bunu dedilermi ben beşinci gün 3bc dediler bende endişe ediyorum tutmaz diyeDoktorum şöyle bir şey söylemişti
Dünyanın en iyi labarotuvarı anne rahmi kadar iyi değildir. Ben ilk transferde bana 3. Gün embriyosunu neden transfere uygun gördünüz dediğimde bu cevabı vermişti. Bazen anne rahminde yaşayacak embriyolar lab ortamında 5. Güne kadar bekletildiği için kaybedilebilir demişti.
Benim 3. Gün embriyom iyi kalitede olmasına rağmen düşükle sonuçlandı.
Şu an 5. Gün embriyosuyla hamileyim orta kaliteydi embriyom.
Valla hiç a b c demediler sadece orta kalite demişlerdiSağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi insaAllah. Peki embriyonuz orta kalite demişlerya a kalite mi b mi bunu dedilermi ben beşinci gün 3bc dediler bende endişe ediyorum tutmaz diye
Valla hiç a b c demediler sadece orta kalite demişler
Valla hiç a b c demediler sadece orta kalite demişlerdi
Teşekkür ederimValla hiç a b c demediler sadece orta kalite demişlerdi
merhaba canımGerçekten çok değişik bir süreç geçirdim hâlâ kendime gelemedim sürekli bunu düşünüyorum aklım almıyor hepsi döllendi elde var sıfır. Benim gibi birşey yaşayan yok galiba.
Evet ben de hep kötü yorum okudum ve olmaz diye düşündüm ama Allah ol desin yeter ki şu an çok şükür 19. haftaya geldik ve çok şükür sağlıkla ilerliyoruz inşallah sağlıkla kucağıma alırım ve inşallah senin de bebeğin sana sağlıkla sıkı sıkı tutunurCnm merhaba benimde beşinci gün 3bc kalitede embryom var internet ten baktım c kaliteleri iyi deil diyo herkes bende çok üzülüyordum doktor gebelik şansı var dedi ama duydukça baya kafaya takmıştım şuan senin yorumun bana umut oldu
İlk deneyiminizde nerdeyse aynı şeyi yaşamışız ünşallah benim de sonraki denememde 5.güne kalan embriyom olur. O kadar korkuyorum ki tekrar aynı şeyi yaşamaktan tamamen umudumu kaybederim. Peki sizden sperm dna hasarı testi istemedi mi ya da eşinize bir takviye falan vermedi mi? İkinci opunda da çok güzel yumurtanız çıkmış maşallah ben de sperm seçerek yaptırıcam bidahakini . Doktorumla görüşcem tedavi öncesi. IMSI diye geçiyor galiba bu yöntemin adı. Ben de sağlıkçıyım malesef uyku düzeni diye birşey yok olabildiğince az nöbet almaya çalışıyorum.merhaba aynısı benimde başıma geldi. 22 yumurta toplandı14ü olgun ancak hiçbiri 5. Güne gitmedi . Daha sonraki opuda ilaç dozum düşürüldü ve eşimin spermleri genetiğe gitmedi ancak içlerinden iyileri seçilerek döllendirikdi. 40 yumurta toplandı. 6 tanesi 5. Güne ulaştı ve iyi kalite denildi. Şu an da 3. Transferimde pozitif oldu 3 aykık hamileyim Moralini bozma . Bu süreçte soğan kürü yaptım ve sağlıklı beslendim Sağlıkçıyım nöbet çıkışı uyumuyordum doğru düzgün uyumama dikkat ettim
Bence transferden hiç korkma gönül rahatlığıyla yaptır. Genetik teste gidip gelmiş iki tane sağlıklı embriyon var ama tabi bu arada sperm dna hasar testi de verin mutlaka. Bana da öyle söylemişti embriyolog. Benim olgun gelen bütün yumurtalarım döllendi 3.günden sonra ilerlemedi hiçbiri. Sanırım ilk üç gün yumurta kalitesi 3.günden sonrası sperm kalitesiyle alakalı. Çünkü kadın doğum doktorum bana ne takviye verdi ne bişey sadece ürolojiye gönderdi bizi.merhaba canım
tam senin gibi değil ama biraz benzer oldu bizim de durum. ben de aynı konuyla başlık açıp fikir almak istiyordum.
benden 24 yumurta toplandı. 23’ü olgundu.
22’si hemen döllendi.
22’si de 3. güne geldi.
5. güne 2, 3. güne ise 3 tanesi geldi. yani 3. güne gelen 22 embriyodan 5 tanesi 5-6’ya ulaşabildi.
5’i de genetik teste gitti ve sadece 6. güne giden 2 tanesi temiz geldi. biri 5aa diğeri 4aa dediler yanlış anlamadıysam telde zira büyük şok oldu 22’den düşmek.
sperm kaynaklı mı bilemiyorum, embriyolog şu anki duruma bakınca spermin sorunlu olduğunu söyleyebiliriz diyor.
sperm analizi normaldi ama sperm dna hasarı yaptıracağız şimdi. sonra ne olacak bilemiyorum hiç. transferden de korkuyorum tutmazsa diye şimdi
Çok teşekkür ederim cnm twk trasnfermiydi seninki ciftmi beni dualarında unutma c kalite olması beni korkutuyorEvet ben de hep kötü yorum okudum ve olmaz diye düşündüm ama Allah ol desin yeter ki şu an çok şükür 19. haftaya geldik ve çok şükür sağlıkla ilerliyoruz inşallah sağlıkla kucağıma alırım ve inşallah senin de bebeğin sana sağlıkla sıkı sıkı tutunur
Çift transferdi ama ikincisi ilerlemedi maalesef gelişimi durdu diğeri devam etti. İkisi aynı kalitedeydi, kızım bana nasipmiş ne zaman transferin edeceğim mutlaka ismini söylersen ismen ederim duaÇok teşekkür ederim cnm twk trasnfermiydi seninki ciftmi beni dualarında unutma c kalite olması beni korkutuyor
Bb kaliteli çok kötü değil bence orta kalite sanırım. Bir de bazı doktorlarda tüm embriyoları 5. Güne götürmeye çalışma derdi var ! Çok saçma. Bazı rahimler 5 i kabul eder bazısı 3. Misal ben 3. Gün çift embriyo (iyi kalite) ile hamile kaldım şuan bebeğim 1,5 yaşına geldi bile. Genetik istediyse yollayın ama bir sorun çıkmazsa ben o 3. Gün dondurulmuşların transferini istiyorum deyin. Transfer sonrası ilk 3 gün ananas yeyin biraz ve havuç, kabak çekirdeği, dut kurusu, muz. Ananası fazla yemeyn ve 3 gün sonra bırakın.Merhabalarlar herkese. Burda çok deneyimli kişiler var o yüzden danışmak fikir almak için sorunumu yazıyorum.
Benim opu işlemimde 19 tane yumurta toplandı 13 tanesi olgun geldi.
3. gün aradıklarında 2 tanesi donduruldu diğer 11 i devam ediyor.
5.gün tekrar aradıklarında 11 in hiç biri devam edemedi elimizde sadece iki tane 3.gün dondurulmuş embriyo var dediler. Hemen doktorla ve embriyologla görüştük çünkü bu çok ciddi bir sonuç 13 döllenen yumurtadan hiç biri 5.güne gelemedi 3.gün dondurulanlar da bb kalitedeler.
Doktorum dondurulmuş embriyoların transfer edilmesini gereksiz buldu mutlaka genetik test vermemizi ve eşimin ürolojiye görünmesini istedi. Başına böyle birşey gelen var mı hiç?
Genetik bir sorun çıkarsa ya da eşimle ilgili bir sorun çıkarsa ne yapacağız sizce gebelik hiç olmaz mı?
İkiside BC dimi Allah'ım ol deyince oluyor gerçekten gerisi bahane. Tekrardan sağlıkla alın kucağıniza adetin ikinci günü gidicem estrofem basliycaklr donmus embryo transferi dört altı hafta suruyomus öyle dediler günü belli deil ama Kasım ortası gibi olur diye düşünüyorum ismim Merve dualarınıza beni unutmayın teşekkür ederim. Sizin doktrounuz c kalitwyle ilgili bişey demismiydi sizeÇift transferdi ama ikincisi ilerlemedi maalesef gelişimi durdu diğeri devam etti. İkisi aynı kalitedeydi, kızım bana nasipmiş ne zaman transferin edeceğim mutlaka ismini söylersen ismen ederim dua
Evet bc idi ikisi de 4bc ve benim doktorum 4bc için iyi yorumlar yapmıştı embriyologumuz da bu embriyolarla pozitif haberler çok alıyoruz demişti. Bazen AA iyi kalite deriz ama onların da tutmadığı oluyor demişlerdi ki benim ilk embriyom 4ba idi geçen sene ama o tutmadı. 4bc transferim tuttu. Ben sadece forum sitelerinde okudum embriyomun kalitesinin iyi olmadığını ama doktorum hiç öyle şeyler dememişti. Bir de görüntüye bakılarak puan veriliyor aslında iç yapısı bilinmiyor onun da transfer sonrası tutunmaya göre iyi olup olmadığı. Bu arada ismen dua edeceğim bugün inşallahİkiside BC dimi Allah'ım ol deyince oluyor gerçekten gerisi bahane. Tekrardan sağlıkla alın kucağıniza adetin ikinci günü gidicem estrofem basliycaklr donmus embryo transferi dört altı hafta suruyomus öyle dediler günü belli deil ama Kasım ortası gibi olur diye düşünüyorum ismim Merve dualarınıza beni unutmayın teşekkür ederim. Sizin doktrounuz c kalitwyle ilgili bişey demismiydi size
bugün verdik sperm dna testini bakalım.Bence transferden hiç korkma gönül rahatlığıyla yaptır. Genetik teste gidip gelmiş iki tane sağlıklı embriyon var ama tabi bu arada sperm dna hasar testi de verin mutlaka. Bana da öyle söylemişti embriyolog. Benim olgun gelen bütün yumurtalarım döllendi 3.günden sonra ilerlemedi hiçbiri. Sanırım ilk üç gün yumurta kalitesi 3.günden sonrası sperm kalitesiyle alakalı. Çünkü kadın doğum doktorum bana ne takviye verdi ne bişey sadece ürolojiye gönderdi bizi.
Bizim ilk tedavide embriyolarımızın hiç biri 5. Güne gelemedi.hiç transfer olamadım Doktor spermler çıkarken hasara uğruyor olabilir kalitesi de düşer dedi. Tesa yaptırdık yani iğne ile sperm aldılar onlar tuttu çok şükür iki tanesi 5. Güne ulaştıHiç benim gibi başına gelen olmadı mı gerçekten. Transfer olamayan tek tüp bebek tedavisi gören çift biz miyiz.