19 yumurtadan hiçbiri 5.güne gelemedi

Mümkünse özelde yaptırın eşinizin testlerini hızlı çıkması açısından. Bir arkadaşımın öyle oldu doktoru bebek hasta dünyaya geleceğinden embriyolar ilerlemiyor demiş eşide sperm dna hasar testi falan vermiş gerçekten sıkıntı varmış. Tedavi görüyor. Aklınızda kalacağına yaptırın testleri. İnşallah öyle bir şey çıkmaz. İrenbe nin labı iyi diye biliyorum çünkü. Labtan olduğunu sanmıyorum

İzmir İrenbe. Bilmiyorum lab.kaynaklı mıdır ama sonrasında genetik test ve eşimden sper dna hasar testi istendi onları yaptırcaz şimdi de.
Ayrıca bu testleri dr un işlemlere başlamadan istemesi gerekiyor normalde. Bence değiştir burayı

19 toplandı 13 ü dolu çıktı ve hepsi döllendi. Hepsi üçüncü güne kadar gitti 3.günden sonra oldu ne olduysa 😕

1. Tüp bebek tedavimde transfer olamadık bizde, morfoloji yüzde 1 di.. 2. Tüp bebek tedavisinde 1 ay maxijuno 1 ay teatrio kullandım ,eşim 1 ay maxigo 1 ay emodex kullandı ,sperm değerleri artmıştı,, ama biz 3 ay sağlıklı beslenmeye dikkat ettik antioksidan içerikli ,, 12 yumurtadan 2 tane 5. Gün embriyosu oldu ,transfer oldum negatif ,bi embriyom kaldı onun da kalitesi 2 ba ,öteki 3ba idi ,sağlıklı beslenmek şart.
Takviye olarak bi arkadaş Megafert önerdi 4 ay kullanmış 5. Gün embriyosu olmuş ,d vitamini ,biesteron bide (amh sı düşük olduğu için)

Hangi yöntemle tedavi oldunuz biz eşimde morfoloji 0 olduğu icin tüp bebek yaptık direk ve mikroçip uygulandi bize yani sağlıklı spermi bulmak cidden zor çünkü genelde dollenememe kadın yumurta kalitesinde sıkıntı yoksa erkek kaynaklı sperm dolledigi için doktorum bana şey demişti biz spermlerin içinden baş kisminin en içine çekirdeğide deniyor onun yapısına bakıp seçeceğiz ki döllenme sağlıklı gerçeklessin demişti hakikaten de az yumurta çıkmasına rağmen 3 yumurta dollendi ve tutmuştu çok sağlıklı idi embriyoda . Mikroçip olduysa eğer seçilen spermler dölluyor zaten diye biliyorum .

Merhabalarlar herkese. Burda çok deneyimli kişiler var o yüzden danışmak fikir almak için sorunumu yazıyorum.
Benim opu işlemimde 19 tane yumurta toplandı 13 tanesi olgun geldi.
3. gün aradıklarında 2 tanesi donduruldu diğer 11 i devam ediyor.
5.gün tekrar aradıklarında 11 in hiç biri devam edemedi elimizde sadece iki tane 3.gün dondurulmuş embriyo var dediler. Hemen doktorla ve embriyologla görüştük çünkü bu çok ciddi bir sonuç 13 döllenen yumurtadan hiç biri 5.güne gelemedi 3.gün dondurulanlar da bb kalitedeler.
Doktorum dondurulmuş embriyoların transfer edilmesini gereksiz buldu mutlaka genetik test vermemizi ve eşimin ürolojiye görünmesini istedi. Başına böyle birşey gelen var mı hiç?
Genetik bir sorun çıkarsa ya da eşimle ilgili bir sorun çıkarsa ne yapacağız sizce gebelik hiç olmaz mı?
Merhaba, yumurta ve sperm kalitesinden kaynaklanıyor olabilir. En az 3 ay Yumurta ve sperm kalitesini artırmadan tedaviye başlamayın isterseniz.

Hangi yöntemle tedavi oldunuz biz eşimde morfoloji 0 olduğu icin tüp bebek yaptık direk ve mikroçip uygulandi bize yani sağlıklı spermi bulmak cidden zor çünkü genelde dollenememe kadın yumurta kalitesinde sıkıntı yoksa erkek kaynaklı sperm dolledigi için doktorum bana şey demişti biz spermlerin içinden baş kisminin en içine çekirdeğide deniyor onun yapısına bakıp seçeceğiz ki döllenme sağlıklı gerçeklessin demişti hakikaten de az yumurta çıkmasına rağmen 3 yumurta dollendi ve tutmuştu çok sağlıklı idi embriyoda . Mikroçip olduysa eğer seçilen spermler dölluyor zaten diye biliyorum .
Mikroenjeksiyon uygulanmıştı bizde . Takviyeler ,beslenme düzeni spermi yükseltmişti ,ama 3 ay yetmiyor demekki , takviye 2 ay kullandık sadece ,onu da en az 3 ay kullanmak gerekiyor

Vereik sadece morfoloji % 1 di diğer herşeyi normaldi. Şimdi sperm dna hasar testi vereceğiz yüksek çıkarsa antioksidan tedavisi görecekmiş eşim ondan sonra tekrar hasara bakıp denencek. Keşke en başından dna hasarına da baktırsaydık çok pişmanım maddi manevi yıprandık.
Dna hasar testi nerede hangi bölümde yaptırılıyor.uroloji mi tüp bebek merkezi mi

1. Tüp bebek tedavimde transfer olamadık bizde, morfoloji yüzde 1 di.. 2. Tüp bebek tedavisinde 1 ay maxijuno 1 ay teatrio kullandım ,eşim 1 ay maxigo 1 ay emodex kullandı ,sperm değerleri artmıştı,, ama biz 3 ay sağlıklı beslenmeye dikkat ettik antioksidan içerikli ,, 12 yumurtadan 2 tane 5. Gün embriyosu oldu ,transfer oldum negatif ,bi embriyom kaldı onun da kalitesi 2 ba ,öteki 3ba idi ,sağlıklı beslenmek şart.
Takviye olarak bi arkadaş Megafert önerdi 4 ay kullanmış 5. Gün embriyosu olmuş ,d vitamini ,biesteron bide (amh sı düşük olduğu için)
Merhaba deneyiminizi bana yazdığınız için teşekkür ederim. Sizin sperm dna hasar testinize bakıldı mı? Bizim üroloji doktoru istedi ona baktırcaz yüksek çıkarsa antioksidan tedavisi yapıp tekrar deniycez. Yine de olmazsa testisten aynı yumurta yoplama mantığı gibi sperm toplarız onlar daha sağlıklı oluyor onunla deneriz dedi.

Dna hasar testi nerede hangi bölümde yaptırılıyor.uroloji mi tüp bebek merkezi mi
Bizim tüp bebek merkezindeki üroloji doktorumuz istedi ama benim tedavis gördüğüm yerde yapılmıyormuş. Bu testi yapan bir eğitim araştırma hastanesinde yaptırcaz ürolojiden randevu aldık.

Bizim normal tüp bebek yöntemiyle yapılmıştı mikroçip değil. Morfoloji de % 1 di bu konuyu da doktoruma söyleyeyim mikroçip yapalım birdahakini o zaman.

Doktorum şöyle bir şey söylemişti
Dünyanın en iyi labarotuvarı anne rahmi kadar iyi değildir. Ben ilk transferde bana 3. Gün embriyosunu neden transfere uygun gördünüz dediğimde bu cevabı vermişti. Bazen anne rahminde yaşayacak embriyolar lab ortamında 5. Güne kadar bekletildiği için kaybedilebilir demişti.
Benim 3. Gün embriyom iyi kalitede olmasına rağmen düşükle sonuçlandı.
Şu an 5. Gün embriyosuyla hamileyim orta kaliteydi embriyom.

Merhaba deneyiminizi bana yazdığınız için teşekkür ederim. Sizin sperm dna hasar testinize bakıldı mı? Bizim üroloji doktoru istedi ona baktırcaz yüksek çıkarsa antioksidan tedavisi yapıp tekrar deniycez. Yine de olmazsa testisten aynı yumurta yoplama mantığı gibi sperm toplarız onlar daha sağlıklı oluyor onunla deneriz dedi.
Rica ederim.Biz baktırmadık ona hiç öneren olmadı ama kendi kararımla tıbbı genetikten kromozom tahlili istedim ikimiz için de, kendim için pıhtılaşma baktırdım.

merhaba yani tüp bebek merkezi nasıl eşten sperm dna hasar tespiti yapmadan tüp bebek asamasına geçmiş körleme ben anlamadım. ayrıca yapıldı mı bilmiyorum ama eşli olarakta genetik bölümünden genetik tarama istemeliydi işini sağlama almak istiyorsa.. spermde dna hasarı varsa şayet, merak etmeyin takviyelerle düzeliyor. hayatınızı eşli olarak düzenlemelisiniz. vitamin ve takviye kullanmalı soda dahil asitli içecekler, paketli gıdalar ve sigara hayatınızda asla olmamalı. düzenli egzersizde gerçekten çok önemli 11 yıllık infertilite tecribeme dayanarak bunları söylüyorum

Bizim tüp bebek merkezindeki üroloji doktorumuz istedi ama benim tedavis gördüğüm yerde yapılmıyormuş. Bu testi yapan bir eğitim araştırma hastanesinde yaptırcaz ürolojiden randevu aldık.
Ben antalyada yaşıyorum.bu testi yaptirmamiz bize de söylendi.testi yapan yer bulamiyorum.hangi şehir acaba hangi hastahane.bunun için genetikten mi randevu alınıyor yoksa urolojiden mi

Merhabalarlar herkese. Burda çok deneyimli kişiler var o yüzden danışmak fikir almak için sorunumu yazıyorum.
Benim opu işlemimde 19 tane yumurta toplandı 13 tanesi olgun geldi.
3. gün aradıklarında 2 tanesi donduruldu diğer 11 i devam ediyor.
5.gün tekrar aradıklarında 11 in hiç biri devam edemedi elimizde sadece iki tane 3.gün dondurulmuş embriyo var dediler. Hemen doktorla ve embriyologla görüştük çünkü bu çok ciddi bir sonuç 13 döllenen yumurtadan hiç biri 5.güne gelemedi 3.gün dondurulanlar da bb kalitedeler.
Doktorum dondurulmuş embriyoların transfer edilmesini gereksiz buldu mutlaka genetik test vermemizi ve eşimin ürolojiye görünmesini istedi. Başına böyle birşey gelen var mı hiç?
Genetik bir sorun çıkarsa ya da eşimle ilgili bir sorun çıkarsa ne yapacağız sizce gebelik hiç olmaz mı?
Yumurta dondurma işleminden önce mutlaka eşinizin Ürolojiye gitmesi gerekiyordu bunu sizden istemediler mi bizden genetik test bile istemişlerdi onları yaptırdık dna hasar testi diye bir şey var sperm gönderiliyor Ankara’ya onu yapmadılar mı

merhaba yani tüp bebek merkezi nasıl eşten sperm dna hasar tespiti yapmadan tüp bebek asamasına geçmiş körleme ben anlamadım. ayrıca yapıldı mı bilmiyorum ama eşli olarakta genetik bölümünden genetik tarama istemeliydi işini sağlama almak istiyorsa.. spermde dna hasarı varsa şayet, merak etmeyin takviyelerle düzeliyor. hayatınızı eşli olarak düzenlemelisiniz. vitamin ve takviye kullanmalı soda dahil asitli içecekler, paketli gıdalar ve sigara hayatınızda asla olmamalı. düzenli egzersizde gerçekten çok önemli 11 yıllık infertilite tecribeme dayanarak bunları söylüyorum
Gerçekten ben de bilseydim keşke de öncesinde yaptırsaydım. Genetik tarama testi dediğiniz testin bir adı var mı yoksa sadece böyle söyleyince yapılıyor mu. Ben özel genetik merkezine gidip yaptırayım eşimle.

X