19 yumurtadan hiçbiri 5.güne gelemedi

bende on tane toplandı üç tanesi iyyidi maalesef 1 tanesi 5. güne kadar gelebildi yani TEKKK Şansım var

Merhaba zaten maddi manevi çok zor bu tedavi hastanelerinde bunu önemsemesi gerekiyor ama nerde işte olan bizlere oluyor. Spermlerin durumuna bakmadan incelemeden neden böyle birşey yapmışki gittiğiniz yer. Bu iş için en önemli şey benim anladığım kadarıyla laboratuvar. Biz en zor hasta gurubuyuz ama inşallah inanıyorum olumlu sonuçlanacak bir gün. Siz de moralinizi bozmayın laboratuvarı iyi olan başka bir yer belki daha iyi olur sizin için. Gerekirse mikroenjeksiyon ile bir biçimde spermle yumurta birleştiriliyor bir çok tedavi yönetemi mevcut kesinlikle moralinizi bozmayın. 🌸
Dediğiniz gibi ne yapacağımı şaşırdım artık belli bir sebep de yok. Bizim döllenmede sorun olmuyor bütün olgun yumurtalarım döllendi ama üçüncü günden sonra yaşamıyor. Yine de mikroenjeksiyon işe yarar mı bilmiyorum.

ben de aynı durumdayım. hiçbir neden yok görünüyor ama doktor spermler kalitesiz, o nedenle 3’ten 5’e çok embriyo kaybettiniz dedi.

bilen cidden bir akıl verse bize
Size de dna hasar testi yapıldı mı bide bütüm yumurtalarınız döllenmiş miydi. Benim bütün yumurtalar döllendi ona rağmen hiç biri üçüncü günden sonra kalmadı.

Size de dna hasar testi yapıldı mı bide bütüm yumurtalarınız döllenmiş miydi. Benim bütün yumurtalar döllendi ona rağmen hiç biri üçüncü günden sonra kalmadı.
23 yumurtanın 22’si döllenmişti ve hepsi 3. güne gelmişti. 3’ten 5’e 5 tane kaldı

hasar test 16% geldi. sperm sayısı, ileri hareketlilik vs hepsi çok iyi.

Dediğiniz gibi ne yapacağımı şaşırdım artık belli bir sebep de yok. Bizim döllenmede sorun olmuyor bütün olgun yumurtalarım döllendi ama üçüncü günden sonra yaşamıyor. Yine de mikroenjeksiyon işe yarar mı bilmiyorum.
Benim anladığım laboratuvar çok kıymetli bizim spermlerimiz sıkıntılı bugün yumurta toplamam oldu piezo yönteminin de uygulanmasını istedik doktorla ortak karar açıkcası ben gittiğim hastaneden çok çok memnunun ve güveniyorum alırı ilgililer ve açıklıyorlar herşeyi inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Mümkünse hastanenizi değiştirseniz birde farklı görüşlerle deneseniz belki daha güzel sonuç alınır

23 yumurtanın 22’si döllenmişti ve hepsi 3. güne gelmişti. 3’ten 5’e 5 tane kaldı

hasar test 16% geldi. sperm sayısı, ileri hareketlilik vs hepsi çok iyi.
Yine de 5 tanesi gelmiş buna da şükür. Keşke benim de gelse o kadar ben hiç transfer bile olamadım. Üçüncü gün dondurulan iki embriyom vardı doktorum transfer önermedi tekrar deneyelim dedi.

Benim anladığım laboratuvar çok kıymetli bizim spermlerimiz sıkıntılı bugün yumurta toplamam oldu piezo yönteminin de uygulanmasını istedik doktorla ortak karar açıkcası ben gittiğim hastaneden çok çok memnunun ve güveniyorum alırı ilgililer ve açıklıyorlar herşeyi inşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur. Mümkünse hastanenizi değiştirseniz birde farklı görüşlerle deneseniz belki daha güzel sonuç alınır
Piezo yöntemini ilk kez duydum sizden şimdi araştırıp tedavi sürecinde hepsini soracağım doktoruma. Sanırım bu ilk tedavim diye klasik yöntemle yapıldı herşey. Siz de mutlaka haber verin embriyolarınız hakkında merak ederim inşallah olumlu etkisi olmuştur.

Piezo yöntemini ilk kez duydum sizden şimdi araştırıp tedavi sürecinde hepsini soracağım doktoruma. Sanırım bu ilk tedavim diye klasik yöntemle yapıldı herşey. Siz de mutlaka haber verin embriyolarınız hakkında merak ederim inşallah olumlu etkisi olmuştur.
sperm seçildi morfolojik olarak değerlendirildi hem mikroenjeksiyon yöntemi uygulandı hemde piezo diye biliyorum. Bakalım 5. Güne gelebileceklermi. Biz çok araştırıyoruz doktorumuzla da paylaştık hep aklımızdaki herşeyi umarım olumlu sonuçlandırır. Paylaşıcam süreci bizim durumumuzda olanlara ışık tutar belki umut olur 🌸 tabi olumlu sonuçlanırsa tedavimiz.

Merhaba, eşiniz test vermeden mi başlamıştınız tedaviye? Canım endişelenme gayet fazla yumurtan oluşuyor demek ki, tek yapmanız gereken yumurta ve spermin kalitesini 3 ay boyunca artırmak. Çünkü sağlıklı beslenip takviye dahi alsanız 3 ayda üretim oluyor. Tedavi öncesi doktorunuz 3 ay boyunca vitamin takviyesi başlatmış mıydı? Öneri istersen eğer senin için c-life öneririm yumurta kalitesi için, ekstra olarak da regenesis ve İmprly kullanabilirsin. Eşin için de proxeed plus, aynı şekilde İmprly ve çörek otu yağı. Bu önerdiklerimi clife hariç bize doktor başlatmıştı ve biz bunları kullandıktan sonra tedaviye başlamıştık. Bu süreçte ekstra olarak eşim keçiboynuzu özü ve fındık, ceviz gibi şeyler tuketmisti. Eşimin değerleri birden artmıştı gerçekten işe yaramıştı. Zaten yumurta ve sperm kaliteli olursa embriyolarınız da kaliteli olur. 🙏🏻
Bu 3 ayı okuyorum çoğu konuda. İlla 3 ay da mı kalite ciddi artar. Bir ay yüklense takviyelerle yeterli gelmez mi 😢

Bu 3 ayı okuyorum çoğu konuda. İlla 3 ay da mı kalite ciddi artar. Bir ay yüklense takviyelerle yeterli gelmez mi 😢
Bir erkek bugün takviye alsa dahi sperm üretme süresi 70 gün sonra olacak yani bilimsel olarak öyle. Ortalama olarak 3 ay deniyor. Bugün aldığı takviyenin faydasını en az 70 gün sonra görecek. Diğer ay illaki faydası olur tabii ama 3 ay sonrakiler daha verimli olur sanırım. Kadınlar için de geçerli hormon düzelmesi vs 3 ayı buluyormuş ama en iyi yorumu doktorunuzdan alırsınız🙏🏻 sağlıklı olması en önemlisi o yüzden 3 ayda oluyorsa sorun etmeyin, inşallah Allah'ım en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder size 🤲🏻

Merhabalarlar herkese. Burda çok deneyimli kişiler var o yüzden danışmak fikir almak için sorunumu yazıyorum.
Benim opu işlemimde 19 tane yumurta toplandı 13 tanesi olgun geldi.
3. gün aradıklarında 2 tanesi donduruldu diğer 11 i devam ediyor.
5.gün tekrar aradıklarında 11 in hiç biri devam edemedi elimizde sadece iki tane 3.gün dondurulmuş embriyo var dediler. Hemen doktorla ve embriyologla görüştük çünkü bu çok ciddi bir sonuç 13 döllenen yumurtadan hiç biri 5.güne gelemedi 3.gün dondurulanlar da bb kalitedeler.
Doktorum dondurulmuş embriyoların transfer edilmesini gereksiz buldu mutlaka genetik test vermemizi ve eşimin ürolojiye görünmesini istedi. Başına böyle birşey gelen var mı hiç?
Genetik bir sorun çıkarsa ya da eşimle ilgili bir sorun çıkarsa ne yapacağız sizce gebelik hiç olmaz mı?
Tup bebek sürecindeyim bende eğer 5. Güne gitmiyorsa genetikle alakalı bir durum var demek ona göre protokol uygulanır 3. Günü transfer etmemeniz mantıklı bir iş olur 5. Güne gitmiyorlar çünkü anne karnindada gitmeyebilir gerekli protokol uygulanırsa gebe kalabilirsiniz bence

Merhabalarlar herkese. Burda çok deneyimli kişiler var o yüzden danışmak fikir almak için sorunumu yazıyorum.
Benim opu işlemimde 19 tane yumurta toplandı 13 tanesi olgun geldi.
3. gün aradıklarında 2 tanesi donduruldu diğer 11 i devam ediyor.
5.gün tekrar aradıklarında 11 in hiç biri devam edemedi elimizde sadece iki tane 3.gün dondurulmuş embriyo var dediler. Hemen doktorla ve embriyologla görüştük çünkü bu çok ciddi bir sonuç 13 döllenen yumurtadan hiç biri 5.güne gelemedi 3.gün dondurulanlar da bb kalitedeler.
Doktorum dondurulmuş embriyoların transfer edilmesini gereksiz buldu mutlaka genetik test vermemizi ve eşimin ürolojiye görünmesini istedi. Başına böyle birşey gelen var mı hiç?
Genetik bir sorun çıkarsa ya da eşimle ilgili bir sorun çıkarsa ne yapacağız sizce gebelik hiç olmaz mı?
Canım bizim yaştan dolayı eşimle ilimize genetik test yaptırdı doktor.Sorun cıkmadı ama cıksaydı yumurtaları gomderırdı ondanda saglamlatı ayırıp transfer ederdi.Ayrıca benım doktorum 3.gın embriyo transfer tercıh edıyor cunku yjmurtalar sağlam olsada laboratuvar ortamına dayanmıyor 5 gün dedi

Canım bizim yaştan dolayı eşimle ilimize genetik test yaptırdı doktor.Sorun cıkmadı ama cıksaydı yumurtaları gomderırdı ondanda saglamlatı ayırıp transfer ederdi.Ayrıca benım doktorum 3.gın embriyo transfer tercıh edıyor cunku yjmurtalar sağlam olsada laboratuvar ortamına dayanmıyor 5 gün dedi
Neden dayanmıyor cunku laboratuvarları iyi değil. Lab ı iyi olan bir merkeze gecmenizi tavsiye ederim. Beşinci gün embriyosu tutunma oranı en yuksek embriyodur. Sizin üçüncü gün embriyosu ile gebelik olusmadıysa bundan sonraki denemelerde beşinci gün embriyosu denemeniz lazım. Üçüncü gün embriyosunda yumurta geni aktiftir. Yani yumurta kalitesi iyiyse embriyo üçüncü güne çıkıyor, üçüncü günden sonra sperm dnası devreye geciyor. Eğer sperm dnasında bir sorun varsa embriyo beşinci güne cıkamıyor.

Bir erkek bugün takviye alsa dahi sperm üretme süresi 70 gün sonra olacak yani bilimsel olarak öyle. Ortalama olarak 3 ay deniyor. Bugün aldığı takviyenin faydasını en az 70 gün sonra görecek. Diğer ay illaki faydası olur tabii ama 3 ay sonrakiler daha verimli olur sanırım. Kadınlar için de geçerli hormon düzelmesi vs 3 ayı buluyormuş ama en iyi yorumu doktorunuzdan alırsınız🙏🏻 sağlıklı olması en önemlisi o yüzden 3 ayda oluyorsa sorun etmeyin, inşallah Allah'ım en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder size 🤲🏻
Sperm ya hormonlardan bir sıkıntı yok normal. Ama 6 döllenmiş embriyonun sadece 2 si transfere iyi kalite kaldı 5. Güne gitti. Böyle olunca ben yumurta kalitesinden mi diye düşündüm. Dr takviye bile kullan demedi. İleriye yönelik havuz düşünüyoruz 2. opu olursam aynı durum olmasın diye kapsamlı düşündüm.

Neden dayanmıyor cunku laboratuvarları iyi değil. Lab ı iyi olan bir merkeze gecmenizi tavsiye ederim. Beşinci gün embriyosu tutunma oranı en yuksek embriyodur. Sizin üçüncü gün embriyosu ile gebelik olusmadıysa bundan sonraki denemelerde beşinci gün embriyosu denemeniz lazım. Üçüncü gün embriyosunda yumurta geni aktiftir. Yani yumurta kalitesi iyiyse embriyo üçüncü güne çıkıyor, üçüncü günden sonra sperm dnası devreye geciyor. Eğer sperm dnasında bir sorun varsa embriyo beşinci güne cıkamıyor.
Emin misiniz? Bende bunu tsm tersi okudum. Yumurta kalitesi düşükse 5.günr çıkamaz diye

Labı ve Dr u değiştirin daha fazla maddi manevi yıpranmayın. 2 olumsuz sonuç aldıysanız en iyi yer olsa bile 3.ye değişmeli. Günümüzde 5. Gün tercih edilen ve yüksek ihtimal. Dayanmıyor ne demek? Bu ortamı sağlayamıyorlar yani demek.

İstanbul tüp bebekteyim aret hocada orasıda iyidir hocanım tercih ileri yaşlar için bu benim hep 5.günede gitti ama düşükle sonuçlandı.Birazda nasip işi .Bakalım ne olacak denemediğim kalöado benim

Emin misiniz? Bende bunu tsm tersi okudum. Yumurta kalitesi düşükse 5.günr çıkamaz diye
Evet, drunuza sorun aynı seyi soyler. Yumurta kalitesi üçüncü güne kadar etkilidir sonrası sperm kalitesi ile devam eder. Sizin embriyonuz beşinci güne cıkmıyorsa spermde ciddi sıkıntı oldugunu gosterir.

Benşm hocanın yorumu şu.Bazı saglıklı yumurtalar tutabilme ihtimali olsa bile laboratuvar ortamına dayanmaz 3.gun yumurtalardanda saglıklı olan olur ama bunu genelde düşük hikayesi olan ve ileri yaşlar için uyguluyor .genç ve yumurtası cok ise 5 i beklıyor

X