Merhaba ben bu mesajı görünce yazmak istedim. Eşimle yaklaşık 3 senedir çocuk sahibi olamıyorduk varikosel ameliyatı oldu çift taraflı. Onda etkilenen kısım hızdı. Morfoloji ve sayı iyiydi. 3.aydaki ilk kontrolüne gitmeye 10 gün kala doğal yoldan sürpriz şekilde hamile olduğumu öğrendik. Biz de değerlerin çok iyi duruma geldiğini düşünerek 3 aylık kontrolüne gittik. Fakat sonuçlara çok şaşırdık. Hem hız, hem sayı hem de morfoloji ameliyattan önceki haline göre çok düşmüştü. Doktor bu durumu "ameliyatın birden fazla bilemediğimiz olumlu etkisi var, rakamlara takılmayın, zamanla düzelecek" dedi. 2.çocuğu da istediğimiz için bir takviye edici tablet önerdi ve gönderdi. Ben 7 haftalık hamileyim ve kontrollerde bebek sağlıklı görünüyor. 3 senedir o değerlerle hamile kalamıyordum ancak daha beter değerlerle kalmışım. Bebek olacaksa gerçekten nasip işi, yiyecek ekmeği olan düşüyor rahme ve doğuyor. Bu arada biz 3 sene bebek meselesine çok üzüldük ve olmadı. Ameliyattan sonra nasıl olsa olacak diye saldık, psikolojimiz çok iyiydi ve oldu. Olumsuz düşüncelerin de bu tahlilleri etkilediğine eminim.
Çok uzun yazdım, hakkınızı helal edin lütfen