- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
-
- Konu Sahibi semplice_signora
Aksine. Babasıyla olan baginin ömür boyu devam etmesini isterim. Toplum olarak kız çocuğu ve babası çocuk büyüdükçe kopar. Baba sadece harçlık alınan ve izin koparan bi büyük olur zamanla. Herşey saklanır hep korkulur. Ben babamla böyle olmadım hiç. Kızımın da olmasını hic istemem. Teşekkür ederim desteğin için. ..Ne kadar huzurla uyuyan bir bebeğiniz varmış.Haklısınız şimdi bu şekilde görmeye.
Fakat inanın ister oyle uyusun ister başka turlu buyudukçe herşey düzene girecek inşaallah. Bu süreçte yıpranan o uyandığında kalkan kişidir aslında.
Eşinize kızmayın. Onun annelik iç güdüleri yok ki. Sizin gibi bakamaz. Düzenin bozulacağını düşünememiştir.
Hayat geçiyor kardeşim, böyle şeyler dert olacak konular değil.
Size oyle ya da böyle destek olan bir eşiniz var.
Bunu ikinci bebeğinizin doğumdan sonra daha çok hissedeceksiniz.
Sanıyorum size dokunan , babasına daha düşkün olması ? Yanılıyor muyum ?
Yazdıklarınıza çok üzüldüm öncelikle. Ama sizin yaşadığınıza değil affedin, bebeğinize.
Pedagog Adem Güneş'in 'Güvenli Bağlanma' adlı kitabını mutlaka okumalisiniz. Doğru bildiginiz cok onemli şeylerin yanlış olduğunu göreceksiniz. Ve sizin değil, esinizin yaptığının dogru oldugunu farkedeceksiniz büyük bir vicdan azabiyla.
En yanlışını, modern kurallara uyarak bebeginizi,o minicik yavruyu dogdugundan beri ayri bir odada yatirarak yaptiginizi anlayacaksiniz ve uyandiginda cocugu bagrina basip uyuttugu icin esinize tesekkur edip özür dileyeceksiniz ondan.
Güvenli baglanma diye bir kavram vardir. Hayatımızın sonuna kadar bizi etkiler. Ben guvenli baglanmanin cok onemli oldugunu bilirdim bir egitimci olarak fakat.. Senelerce okuduklarimin Adem Gunes'in gecen yıl çıkardığı bu kitaba gore ne kadar da eksik oldugunu gördüm ve bebek büyüten herkesin bu kitabi okumasi gerektigine inaniyorum. Belki aglayarak okuyacaksiniz.. Ama lutfen gec kalmayin ve mutlaka bu kitabi alın.. Bebeginiz guvenli baglanamamis size. O odasinda sorunsuz uyumalari en büyük sorunu teşkil ediyordu haberiniz yoktu.. Ki zaten bir sekilde patlak verdi babanin sayesinde..
Şu konuda gördüm ki kitabı her okuyan farklı bişey algılamış.Yazdıklarınıza çok üzüldüm öncelikle. Ama sizin yaşadığınıza değil affedin, bebeğinize.
Pedagog Adem Güneş'in 'Güvenli Bağlanma' adlı kitabını mutlaka okumalisiniz. Doğru bildiginiz cok onemli şeylerin yanlış olduğunu göreceksiniz. Ve sizin değil, esinizin yaptığının dogru oldugunu farkedeceksiniz büyük bir vicdan azabiyla.
En yanlışını, modern kurallara uyarak bebeginizi,o minicik yavruyu dogdugundan beri ayri bir odada yatirarak yaptiginizi anlayacaksiniz ve uyandiginda cocugu bagrina basip uyuttugu icin esinize tesekkur edip özür dileyeceksiniz ondan.
Güvenli baglanma diye bir kavram vardir. Hayatımızın sonuna kadar bizi etkiler. Ben guvenli baglanmanin cok onemli oldugunu bilirdim bir egitimci olarak fakat.. Senelerce okuduklarimin Adem Gunes'in gecen yıl çıkardığı bu kitaba gore ne kadar da eksik oldugunu gördüm ve bebek büyüten herkesin bu kitabi okumasi gerektigine inaniyorum. Belki aglayarak okuyacaksiniz.. Ama lutfen gec kalmayin ve mutlaka bu kitabi alın.. Bebeginiz guvenli baglanamamis size. O odasinda sorunsuz uyumalari en büyük sorunu teşkil ediyordu haberiniz yoktu.. Ki zaten bir sekilde patlak verdi babanin sayesinde..
Ben cocuga kötülük yaptığını söylemedim. Yaptiginin yanlış oldugunu soyledim.Şu konuda gördüm ki kitabı her okuyan farklı bişey algılamış.
Bende Güvenli Bağlanmayı okudum. Ve ' benim anladığım kadarıyla' eğer ki çocuk bunu istiyorsa o zaman çocukla birlikte yatılması gerektiği. Bu çocuk istemiyosa buna ihtiyaç duymadıysa demekki bağlanma olayı gerçekleşmiş. Çocuk ihtiyaç duyduğu işgiyi ve güveni annesinden yeterince almış demekki.
Benim kızımda kendi yatağında uyur. Yatırırım öperim başının okşarım uykuya dalar. Bunun için 'ağlatarak' yapılan eğitimi uygulamadım. Adem Güneşin kitabından anladığımı uyguladım.
Radyo programınıda dinledim pek çok kez. Doğru anladığımı umuyorum.
Bi anneye çocuğunu ayrı yatırarak kötülük yapıyosun demekte biraz ağır olmuş.
Kaldı ki pek çok pedagogta ayrı yatırılması gerektiğini söyler. Aynı yargılara inanmıyor olabilirsiniz ama böyle bir yargıda bulunmakta hoş değil.
Ben adem güneşin çalışan anneleri yerden yere vurduğunuda düşünmüyorum açıkcası.
Gerekmedikçe çalışmamak gerektiğini söylüyor 4 yaşına kadar. Ve bi anne olarak eminim ki evde bebeğini bırakıp işe gitmek onlar içinde çok zor. Bu doğamıza aykırı. Gününüz şartlarında yapılabilecekler sınırlı tabi.
yanlış yaptığınızı farkedip vicdan azabı çekeceksiniz demişsiniz. Çocuğunuzu yanlış yetiştiriyosunuz demekte kötülük yapıyosunuz demekten pek farklı değildir. Kelimelere takılmamak lazım.Ben cocuga kötülük yaptığını söylemedim. Yaptiginin yanlış oldugunu soyledim.
Beni yanlis anlayip yorumluyorsunuz, burada size uzun uzun anlatacak degilim.. vakti geldiginde, baglanma tamanlandiginda tabii ki yatak ayirilir. Zaten o zaman cocuk birlikte yatmayi istemez bile kendiliginden. Çünkü guvenli bağlanmıştır.
Ve herkes cocugunu istedigi gibi yetistirir. Ben sadece dusuncelerimi paylastim ve kitap tavsiye ettim.
Ben baglanma ve bagimlilik nedir biliyorum siz merak buyurmayin. Yanlis yapmak ve vicdan azabi cekmekle kötülük yapmak cok ama cok farkli seyler takfir edersiniz. Kitabi bir kez daha okurum hatta cok kez daha okurum degerinden ötürü fakat, ben o kitapta cocugu kendime bagimli yapmayi degil guvenli baglamayi ogrendim emin olun. Ve bu konu uzerine onlarca yerli ve yabanci kaynak da okudum. Ben defaatle okuyacagim zaten bu kitabi, size de tavsiye ederim annelik hissinizle okumayı.yanlış yaptığınızı farkedip vicdan azabı çekeceksiniz demişsiniz. Çocuğunuzu yanlış yetiştiriyosunuz demekte kötülük yapıyosunuz demekten pek farklı değildir. Kelimelere takılmamak lazım.
Yalnız bende size kitabı bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. Kitaptaki en can alıcı cümle (bence) 'çocuğunuzu kendinize bağımlı değil,bağlı yetiştirin'
Burda babanın yaptığı çocuğa güven aşılamak değil kendine bağımlı yapmak..
Burda yazdığınız her yorum her üyenin artı yorumuna açık olduğu için bende bu hakkımı kullandım.kendimce.
Niye merak ediyim ki banane? Siz konu sahibine yorum yaparken tavsiyede bulundum demiyo muydunuz? Bende size tavsiye verdim. Kendi doğrularımla.Ben baglanma ve bagimlilik nedir biliyorum siz merak buyurmayin. Yanlis yapmak ve vicdan azabi cekmekle kötülük yapmak cok ama cok farkli seyler takfir edersiniz. Kitabi bir kez daha okurum hatta cok kez daha okurum degerinden ötürü fakat, ben o kitapta cocugu kendime bagimli yapmayi degil guvenli baglamayi ogrendim emin olun. Ve bu konu uzerine onlarca yerli ve yabanci kaynak da okudum. Ben defaatle okuyacagim zaten bu kitabi, size de tavsiye ederim annelik hissinizle okumayı.
yanlış yaptığınızı farkedip vicdan azabı çekeceksiniz demişsiniz. Çocuğunuzu yanlış yetiştiriyosunuz demekte kötülük yapıyosunuz demekten pek farklı değildir. Kelimelere takılmamak lazım.
Yalnız bende size kitabı bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. Kitaptaki en can alıcı cümle (bence) 'çocuğunuzu kendinize bağımlı değil,bağlı yetiştirin'
Burda babanın yaptığı çocuğa güven aşılamak değil kendine bağımlı yapmak..
Burda yazdığınız her yorum her üyenin artı yorumuna açık olduğu
Ben farkli görüşe atarlanan birisi degilim. Lutfen her akliniza geleni yazmayin. Bana baglanmayi bilmedigimi,kitabi yanlis anladigimi söylüyorsunuz. Ben de biliyorum merak etmeyin dedim.Niye merak ediyim ki banane? Siz konu sahibine yorum yaparken tavsiyede bulundum demiyo muydunuz? Bende size tavsiye verdim. Kendi doğrularımla.
Yine yeniden farklı görüş görünce atarlanan üye sendromu.
Öğrenmenin sonu olmaz hiç bişey kesin değildir diyerek, okudum, okuyorum ve okumaya devam edeceğim.
İyi geceler.
Ben bilmiyosunuz demedim. Yanlış anladığınızı düşündüğümü söyledim.Bilmiyor olmayı kabul etmekte kötü bişey değildir ayrıca. Arada öz eleştiri yapmak lazım.Ben farkli görüşe atarlanan birisi degilim. Lutfen her akliniza geleni yazmayin. Bana baglanmayi bilmedigimi,kitabi yanlis anladigimi söylüyorsunuz. Ben de biliyorum merak etmeyin dedim.
Her neyse size de iyi geceler
Tamam hem bilmiyorum hem de yanlış anladim okudugum kitabi ben. Tabii ki özeleştiri de yaparim hocam tesekkur ederim. Siz haklısınız. Benim soylediklerimi bos verin gitsin. Bakin ne guzel de kabul ettim sizi. Artık beni alintilayip cevap yazma zahmetinde bulunmayin,yorulmayin hocam.Ben bilmiyosunuz demedim. Yanlış anladığınızı düşündüğümü söyledim.Bilmiyor olmayı kabul etmekte kötü bişey değildir ayrıca. Arada öz eleştiri yapmak lazım.
Aynı ihtimalleri kendim içinde düşünürüm hep.