• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deliksiz bir uyku için 😴

Bu çocuk ile bide annenin kararlı olması ile alakalı aslında. Her coxugun hastalığa veya diş o bu vb şeylere hassasiyeti çok farklı ama 19 aya gelen ikizlerim var gece mamasını kestik mamayı tamamen kestik kızım 15 aylikmen oğlum 17 aylıkken bıraktık. Ama o aylarda kalkmak bu kadar çok normal benm oğlumla kızım hala kalkar kızım hatta daha ileri boyutta hiç uyumak istemez 2 3 saat donemsel daha da değişik şeyler olacak bunu kabul etmek lazım maalesef.
Uyku saatleri çok onemli benm oğlum gündüz uykusunu 4 te kalksa misal akşam çok zor uyuyor mutlaka 3 te bitirmeye çalışırım kendi kalkmasa da. Yani düzen bu işin mecburiyeti yoksa iş karisik oluyor biraz.

Ben de memede uyutmaya alıştıranlardandım maalesef uykuda herşeyimiz düzenliydi uyku saatimiz rutinlerimiz gündüz gece uykularımız uykuya geri dönüşünde zorlanmadığını gördüğüm için “geceleri 3-4 kere kalkmak sorun değil” gözüyle bakıp devam ettim şuanda 1yaşı geçti kendi kendine desteksiz uyuduğu tek günü bilmem ve artık deliksiz uykuyu özler oldum sizin gibi🎈 her yolu denedim sanırım iyi gelen tek birşey oldu. yatmadan önce muzlu bir mama hazırlamak muzun sakinleştirici etkisinin uykuyla ililşkisi olduğunu söylüyorlar. Tabi her bebek farklıdır. Bu mamayı da yatmadan bir saat önce veriyordum öyle uyumadan hemen önce değil.muzu avakado ile karıştırıp muzun kabız yapıcı yapısını kırıyordum. Yada yulaf ile. Uyumadan önce de duş ve masal saati daha rahat uyku için hayli etkiliyor. Gün içinde yormak da önemli bol bol egzersiz ile tüm enerjilerini boşaltmaları önemli✨ şuan ne durumda bebeğiniz emekleme çabaları var mı
Emeklemeye çalışıyor evet gece maması vermeyi ben de denedim ama uyumadı öyle de maalesef

Back