17 yaşındayım ve çok çirkinim :'(

Benescape

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
88
0
ben çok çirkinleşmeye başladım.yüzümde değişik sivilceler sanki böcek ısırmış gibi ardından alnımda birçok sivilceler ve izlerim var ne olur bana yardım edin yanağımaki böcek ısırmış gibi olan sivilcemsi şeyler nasıl kaybolurr.Sanki evrim geçirmiş gibiyim dışarı çıkamıyorum.​

:KK52::KK52:canım sana öyle geliyor, yaşıtlarına bak çoğunun sivilceleri var. doktora gösterdin mi sivilcelerini. :KK52:

17 yaşında ben de çirkin olduğumu düşünürdüm ama o sivilceler geçecek, daha da önemlisi bu ruh halin de değişecek, 2-3 sene sabret sadece :KK31: sivilcelerin için doktora gidebilirsin? bahsettiğim süre içinde de dış görünüşüne çok da kafanı takmayıp kendini geliştirmeye bak :KK34: kendini mutlu hissettirecek aktivitelere yönelince bu düşüncelerin de değişecektir..

Son düzenleme:
Derdinin çözümü bi cildiyeci gibi görünüyor
Her derdin çözümü vardır değil mi:KK34:

bir de yağlı yiyeceklerden, asitli içeceklerden uzak durmalısın. sebzeler ve meyveler cilde iyi gelir. özellikle ayva ve domates cilde iyi gelir.:KK54::KK54::KK54:

bu yaslarda gecıcı sıvılceler olusur .ama sen bocek gıbı ısırmıs sıvılce derken ,acaba sıvılcelerını patlatıyor musun ? eger bu yaslarda cıkan sıvılcelerı patatırsan kalıcı sıvılce ızı olur .sakın dokunma normal bır durum .cok rahatsız oluyorsan cıldıyeye gıdebılırsın.

Ama bu yaşlarda sivilcelerin olması normal.

Hatta ergenlik çağında sivilce sorunu yaşamamışsanız ilerki yaşlarda ortaya çıkıyormuş.

Çok rahatsız oluyorsan bir dermatoloğa görünebilirsin

Ah cnm bnm Cirkinim Psikolojisine girme , sen sadece yasinin getirdigi seyleri yasiyorsun , ergenlik donemindesin.
bu seyler cok normal. senin yasitindaki her genc kizin problemi olsa gerek.
yagli yiyeceklerden uzak dur , yüzünü temiz tut , gece yatarken makyajdan arindir oyle yat , birde benim kendi uygalidigim bir sey vardi , gece yatmadan sivilceli olan
yerlere limon sürerdim , limon sivilceyi hemen kurutuyor , ve bir iki gune geciriyordu.

ayy cnm benım üzülme o yaşta herkes öle oluyor 1 kaç yıla nasıl degıstıgıne sen bıle inanamıcaksın:))

Ah şu ergenlik 3 yıl önce kızımda şapka ile dolaşırdı aynı kendini çirkin bulurdu ki bu yıl güzelim diye aynalarla dost oldu epey bizide yıprattı oysaki manken gibi sende bu evrelerden geçeceksin

:KK52::KK52:canım sana öyle geliyor, yaşıtlarına bak çoğunun sivilceleri var. doktora gösterdin mi sivilcelerini. :KK52:

17 yaşında ben de çirkin olduğumu düşünürdüm ama o sivilceler geçecek, daha da önemlisi bu ruh halin de değişecek, 2-3 sene sabret sadece :KK31: sivilcelerin için doktora gidebilirsin? bahsettiğim süre içinde de dış görünüşüne çok da kafanı takmayıp kendini geliştirmeye bak :KK34: kendini mutlu hissettirecek aktivitelere yönelince bu düşüncelerin de değişecektir..

Derdinin çözümü bi cildiyeci gibi görünüyor
Her derdin çözümü vardır değil mi:KK34:

bir de yağlı yiyeceklerden, asitli içeceklerden uzak durmalısın. sebzeler ve meyveler cilde iyi gelir. özellikle ayva ve domates cilde iyi gelir.:KK54::KK54::KK54:

bu yaslarda gecıcı sıvılceler olusur .ama sen bocek gıbı ısırmıs sıvılce derken ,acaba sıvılcelerını patlatıyor musun ? eger bu yaslarda cıkan sıvılcelerı patatırsan kalıcı sıvılce ızı olur .sakın dokunma normal bır durum .cok rahatsız oluyorsan cıldıyeye gıdebılırsın.

Ama bu yaşlarda sivilcelerin olması normal.

Hatta ergenlik çağında sivilce sorunu yaşamamışsanız ilerki yaşlarda ortaya çıkıyormuş.

Çok rahatsız oluyorsan bir dermatoloğa görünebilirsin

Ah cnm bnm Cirkinim Psikolojisine girme , sen sadece yasinin getirdigi seyleri yasiyorsun , ergenlik donemindesin.
bu seyler cok normal. senin yasitindaki her genc kizin problemi olsa gerek.
yagli yiyeceklerden uzak dur , yüzünü temiz tut , gece yatarken makyajdan arindir oyle yat , birde benim kendi uygalidigim bir sey vardi , gece yatmadan sivilceli olan
yerlere limon sürerdim , limon sivilceyi hemen kurutuyor , ve bir iki gune geciriyordu.

Çok teşekkür ederim hepinize cildiyeye gittim imex adında bir krem verdi onu kullanıyorum ama hala geçmedi.2 haftadır kullanıyorum.Off çok kötü bir görüntüm var.Minübüse otobüse binince kimsenin yüzüne bakamıyorum sanki benimle dalga,alay edicekler diye.Çok nefret ediyorum kendimden,Cildimden yüzümden kaşlarımdan,şaçlarımdan,Kirpiklerimden,ellerimden,boyumdandan dolayı.Kaşlarımda fena bir şekilde çok kalın ve sert adeta doğulu adamların kaşları gibi oldu sanki psıkolojimi en çok bozan şeyde bu.

yaşından kaynaklı kendini çirkin bulman.
sivilcelerin için dermatoloğa görün o ilaç vs vericektir.
1-2 sene içinde de geçer zaten sivilcelerin. sonrasında kendini daha güzel bulucaksın emin ol :KK71:

Kaşlarından bu kadar nefret ediyorsan biraz incelttirip beğeneceğin şekle getire bilirsin.

sivilcelerin yüzünü kaplıyorsa çok güzel bir ilaç var roktan mı ne öle bişi bi arkadaşım kullandı bitane bile kalmadı çok kuvevtli ilaç ama doktor kontrolünde öncelikle doktora gitmelisin

Bunları bir yaşıtın olarak yazacağım.Ben de 17 yaşındayım.
Ergenlik dönemindeyiz.Hatta sonlarına yaklaşıyoruz.1-2 sene sonra kendi değişimimize biz bile inanamayacağız bunu bil.Geçen hafta vesikalık çektirdim evrak için.Bir de 3 sene önceki bir resmim vardı ikisini kıyasladım.Allahım ne kadar değişmişim.:KK53:
Bir de sivilce konusu ergenlikte dogaldır takılma pek.Bende yok gibi ama arkadaşlarıma bakıyorum ilaçla filan rahat geçiyor.Bana da imex vernişti alerjik sivilceler için.Beslenmene dikkat et canım abur cubur tüketimini azalt.Ve en önemlisi üzülme bunlara.Önce kendine güven.Kimsenin kimseden bir üstünlügü yok.Kimse seninle sivilcelerin var diye dalga geçmez.Önce kendine güven.Herkesin kendine göre güzelligi vardır bunun farkında ol.Ben de bakıyorum aynaya "Çirkinim" diyorum bazen.Ama çevremde konuştugum zaman hareketlerimden konuşmamdan filan "Çok tatlısın" diyen arkadaşlarım oldu.
Hatta bir kere bir arkadaşım "Senin gibi kızım olur inşallah " demişti.:KK69:

#İnsan dış görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır.:KK34:

Son düzenleme:
canim 17 yasindayken aynen bende senin gibiydim..cok sivilcem vardi ve izde birakiyordu..gecmedi cok ilac kullandim..psk bozuldu icime kapandim..kismede bana yardimci olmadi..gerci ben icimde kopan firtinalari acamadim kimseye..öyle silik yasamayi tercih ettim..neyse 3 sene falan cektim sonra en son doktorum roccutane diye bir ilac verdi onu kullandim butun sivilcelerimi kuruttu ama izler kaldi tabi..bnde diger kizlar gibi yasamaya baslamistim :)))) unv de görsen havamdan gecilmiyordu:)))
ama su an geri dönüp bakiyorumda o yillara bosuna zehir etmisim kendime guzel olmak önce icinden geliyor..kendine güvenin cok önemli..ben sadece güzel kizlarin kendilerini guveni var sanirdim..cok yanlilmisim:)
canim sen cirkin degilsin..doktoruna git roccutane kullanmak istiyorum de..kendini güclü hisset , hayatta herseyden önce kendine guvenmelisin kendini sevmelisin..ahyat cok guzell sivilce dedigin cok kolay bir sorun..Allah baska dert vermesin..
Avrupada tam tersi insanalr sivilceleriyle cilleriyle yada kilolariyla yaglariyla cok barisik..hayat sadece görüntü degil:)))
17 yasindaykenki fotolarima baktim ( resmen yasli görünüyorum)) ve sonrakilere baktim arada 21 yasindayken..yuzumde yine izler vardi o zaman .ama kendine guvenen kendini seven bir kiz görüyorum..zamanlada masallah bomba gibi olmusum :))) halada öyleyim..
eminim sende öylesin..bu dönemin hassas kendini cok yipratmadan atlatirsin insallah :)))

Bunları bir yaşıtın olarak yazacağım.Ben de 17 yaşındayım.
Ergenlik dönemindeyiz.Hatta sonlarına yaklaşıyoruz.1-2 sene sonra kendi değişimimize biz bile inanamayacağız bunu bil.Geçen hafta vesikalık çektirdim evrak için.Bir de 3 sene önceki bir resmim vardı ikisini kıyasladım.Allahım ne kadar değişmişim.:KK53:
Bir de sivilce konusu ergenlikte dogaldır takılma pek.Bende yok gibi ama arkadaşlarıma bakıyorum ilaçla filan rahat geçiyor.Bana da imex vernişti alerjik sivilceler için.Beslenmene dikkat et canım abur cubur tüketimini azalt.Ve en önemlisi üzülme bunlara.Önce kendine güven.Kimsenin kimseden bir üstünlügü yok.Kimse seninle sivilcelerin var diye dalga geçmez.Önce kendine güven.Herkesin kendine göre güzelligi vardır bunun farkında ol.Ben de bakıyorum aynaya "Çirkinim" diyorum bazen.Ama çevremde konuştugum zaman hareketlerimden konuşmamdan filan "Çok tatlısın" diyen arkadaşlarım oldu.
Hatta bir kere bir arkadaşım "Senin gibi kızım olur inşallah " demişti.:KK69:

#İnsan dış görünüşüyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır.:KK34:

17 yasinda birinden bunlari duymak bir ablaniz olarak hosuma gitti :) tebrik ederim sizi , ailenizi:)

17 yasinda birinden bunlari duymak bir ablaniz olarak hosuma gitti :) tebrik ederim sizi , ailenizi:)

Teşekkür ederim.:KK69:Aileme göre biraz takıntılıyım aslında ben.Çok ayrıntıcıyım.Kılı kırk yararım diyim.Onlar da farkında da bişey demiyorlar artık.:KK69:
Ama konuşmayı fikilerimi rahatça söylemekten çekinmem.Okulda bir hocam inadına tahtaya kaldırırdı bişey anlatayım diye.Bilmiyorum belki de rahatım.Kimseye fırsat vermeden kendimle dalga geçebiliyorum.Çok da mutluyum.Tavsiyemdir. :KK61:

Son düzenleme:
X