- Konu Sahibi paradise_77
Tabi ikiz daha zor ikisi birden ağlar uyanır emzirme vs benim tek fazla zorlanmam ins yaIkiz olunca tabi zorlandı biraz bir kiz ağlar bir oğlan kiz kardeşim var o en çok yardım etti anneme kızınızda size yardım eder
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabi ikiz daha zor ikisi birden ağlar uyanır emzirme vs benim tek fazla zorlanmam ins yaIkiz olunca tabi zorlandı biraz bir kiz ağlar bir oğlan kiz kardeşim var o en çok yardım etti anneme kızınızda size yardım eder
Cok dogru cnm benim ben tekrardan bebek bakımı vs gece uykuları bezi fazla buyutuyorum belki ama herkes destek başta eşim ama asıl sebebi istemeden kaldım beynimden silmiştim ama kıyamadım aldırmadık nasibi varmış dedik inş zorlanmam doğduğunda tabiki bakarım sonuçta evlat ama korkuomm isteAnnem 42 yaşındaydı hatta hep emeklilik çocuğu der, evimizin neşesi der kardeşime ve biz büyüdük gittik yanlarında kardeşim kaldı onların hayatını renklendiren hayatlarına neşe katan bi uğraş oldu. Annem Çalışıyordu bizleri büyütemedi ama onu bilinçli büyüttü bizdeki hataları yapmadığını söyler. Ben de düşünüyorum da kardeşim olmasa ne olurmuş ne sessiz sıkıcı bir ev olurmuş evimiz. Annem sizin gibi davranmadı hiç. Etrafı hep destek oldu. Siz neden böyle korkuyorsunuz anlamadım. Kızınız içinde büyük şans bu. Hem en basitinden şöyle düşünün kaç yaşında insanlarsınız bu çocuğun anası var babası var. İnsanlar istediğini söylesin. Kızınıza hamileyken düşünmediyseniz bunda da düşünmeyin tadını çıkarın bence ne güzel kızınızla Bebişe alışveriş yapın. Böyle olup bebeğede negatiflik yansıtmayın
Korkunun ecele faydası yok.Cok dogru cnm benim ben tekrardan bebek bakımı vs gece uykuları bezi fazla buyutuyorum belki ama herkes destek başta eşim ama asıl sebebi istemeden kaldım beynimden silmiştim ama kıyamadım aldırmadık nasibi varmış dedik inş zorlanmam doğduğunda tabiki bakarım sonuçta evlat ama korkuomm iste
Seni etiketlemek istemedim kuzum , o yuzden yazmadim ismini ama bende senin konundan cok etkilendigim icin konu sahibini uyarma geregi hissettimBen mesela
Anladım cnm çok destek oldunuz hepiniz örnekler vererek Allah razı olsun hepinizden bugün hastaneye gittim küçük bebekleri görünce korktum ya sanki beni yicekler alt tarafı emip uyucak lar ya dogunca seve seve bakılır canından bir parça yani ama korkuyommmmmmSeni etiketlemek istemedim kuzum , o yuzden yazmadim ismini ama bende senin konundan cok etkilendigim icin konu sahibini uyarma geregi hissettim
Bebek bakmayla ilgili ilk bebeginiz olsa bu denli korkmanizi anlarim da ikinci bebekte bu kadar kaygilanmaniz garip geldi.Anladım cnm çok destek oldunuz hepiniz örnekler vererek Allah razı olsun hepinizden bugün hastaneye gittim küçük bebekleri görünce korktum ya sanki beni yicekler alt tarafı emip uyucak lar ya dogunca seve seve bakılır canından bir parça yani ama korkuyommmmmm
Evet ya sabah bende bazen rüyamı hamile değilmişim diodum daha önce cnm gebelikle başladı ta kaygılar 2. Bebek aklımda yoktu bi ara istedik olmadı sonrada sildim aklımdan sonra kilo verdim spor vs hamile kaldım belkide kilodan dolayı olmadı daha önce bilmiyorum altta yatan sebep bebek vs değil aslında beynimi sartlamisim olmuyo olmaz diye ama swn ne dersen de nasip olunca bi şekilde buluyor seni cnmBebek bakmayla ilgili ilk bebeginiz olsa bu denli korkmanizi anlarim da ikinci bebekte bu kadar kaygilanmaniz garip geldi.
Bi arkadas sormus yukarda, hamilelikten once psikolojik rahatsizliginiz var miydi diye? Var miydi?
Milana22 arkadasin dedigi gibi muhakkak tedavi olun, dogum sonrasi agir depresyon konularindan ben de cok etkilenmistim.. Sabah uyaniyorum keske bi ruya olsa diyorum falan .. Allah korusun: ((
Kullanıyorum cnm aslında en iyisi ilaç almadan kendi kendimi rahatlatmak ilk gebelikte hiç böyle şeyler olmamıştı gayet rahattimP paradise_77 aslında yazıp korkutmak istemiyorum ama kendi durumunun ciddiyetini fark etmen için yazmalıyım gibi geliyor. Lütfen sıradan kaygılar diye düşünme ve maddiyatı bir kenara bırakıp düzenli seanslara git, ilaçlarını düzenli kullan ki sonuçları bendeki gibi ağır olmasın.
Her bebek bir olmuyor öncelikle ilki çok rahattı mesela ve kızımla hiç sorun yok bakalim hersin bilincinde mantıklı bir cocuk sorun yaşayacağımı sanmiyorumMerhaba , yazınızı okudum . Öncelikle hayırlı olsun diyorum .
Benim ıkı oğlum arasında 7 yas 9 ay var. Benım oğlumun bana cok yardımı oldu , bebek 4-5 aylık olunca oğluma emanet edıp , markete kasaba gıdebıldım ortalama 30 dklıgına. Kucuk bır baba gıbı .
Ancak bız bu süreçten once destek aldık , bız nasıl davranalım abıye , işte aralarında kı bag nasıl olur dıye.
Bız buyuk olanı sevmeye ve ona hemen hemen aynı zamanı ayırmaya çalıştıkça ,oda kardesını sevdı dıyebılırım . Ha sıkayet etmıyor mu evet edıyor , bazen ufaklık bırının arkasından agladıgında al al gıt biraz bızde rahatlıyalım dıyor - ama bazende aksam bız yatarken ufaklık yatalı 3 saat olmus oluyor , özlüyorum dıyor .
Bebek bakımına gelince
15 aylık ufaklık , son 1 aydır uyuyor dedım son 1 haftadır her allahın gunu ağlıyorum uykusuzluktan Bakımı edımı idare ederde ,ıste benıde bu uykusuzluk gebertti arkadaşım Bebek güzel uyusun diyosan , emzirmeyeceksin yani en azından geceleri .
Onun dışında kolay ne var ki canları sagolsun
Ben bu yorumu kızım bana sorarak mı yaptınız dıyor , hıcte yardım etmeyecegım dedıgı ıcın yazdım .Her bebek bir olmuyor öncelikle ilki çok rahattı mesela ve kızımla hiç sorun yok bakalim hersin bilincinde mantıklı bir cocuk sorun yaşayacağımı sanmiyorum
Merhabalar 17 yaşında bir kızım var ve hamileyim geç kaldım evet 2.çocuk için ama şartlar böyle oldu supriz bir hamilelik ama aldırmayı düşünmedik eşim çok istiyordu zaten herşey yolunda gidiyor çok şükür bitek kardeşler arasında yas farki çok olacak sizce bu sorunmu düşünceleriniz neler yaş farkını çokmu takıyorum sizce
[/QUOTE
Hiç dert edilecek konu değil. Yaş farkı dediğin, bebeğini kızınla beraber büyüteceksin. Daha ne istiyorsun. Şükür et bence.
Bazen soruyor hareket ediyomu nerde şimdi adını koydu ama bazende ben hicccc oyalamam vs diyor o yüzden dedim öyle cnm ama ılımlı dogunca da daha sever heralde zaten kesinlikle bak et oyala vs demem kendi isterse yaparBen bu yorumu kızım bana sorarak mı yaptınız dıyor , hıcte yardım etmeyecegım dedıgı ıcın yazdım .
Yoksa elbette benım çocuğuma gore cok daha ınsaflı bır çocuk ve bırey olmalı 17 yas-7 yas kıyaslayınca.
Cnm bebekten bebeğe farklı tabiki bakim kimi gece uyur kimi ağlar belli olmuyor yaKorkunun ecele faydası yok.
Ben de korkuyordum ama ağlasanız da sızlasanız da bakıyor ve bir süre sonra alışıyorsunuz :)
Bence hatta cok guzel bile olur. Ben en kucuk kardesimden 17 yas buyugum, abimde 19 yas buyuk. Hic sorun olmadi bu masallah. Evin nesesi olur sizin bebeginizde insallahMerhabalar 17 yaşında bir kızım var ve hamileyim geç kaldım evet 2.çocuk için ama şartlar böyle oldu supriz bir hamilelik ama aldırmayı düşünmedik eşim çok istiyordu zaten herşey yolunda gidiyor çok şükür bitek kardeşler arasında yas farki çok olacak sizce bu sorunmu düşünceleriniz neler yaş farkını çokmu takıyorum sizce
İlaç almadan olabilecek gibi durmuyor, bence terapi de almalısın. Doğum sonrasını daha kolay atlatırsın.Kullanıyorum cnm aslında en iyisi ilaç almadan kendi kendimi rahatlatmak ilk gebelikte hiç böyle şeyler olmamıştı gayet rahattim