• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 yaşında kızım var ve hamileyim

düşünceleriniz ne diyip, söyleyince trip atmak 🤷🏻‍♀️
keşke moralim bozuk, güzel şeyler duymaya ihtiyacım var falan yazsaydınız.

yazdığımda bir şey yok, basit matematik. çocuğum ergenliği ellili yaşlarınıza denk gelecek. bunu hesaplayabilir ve öngörebilirsiniz.

belki çocuğunuz çok kolay geçirir o dönemleri, siz rahat edersiniz.
belki siz annemden çok daha enerjisi yüksek birisinizdir, size zor gelmez.

sadece tecrübe aktardım.
ki uzatacak olsam çok çok iyi yanları oldugu kadar evet çok çok kötü yanları da var.

ama bunun yaşla ilgisi yok. en büyüğü 4 yaşında 3 küçük çocuğumla şu saate kadar toplamda 1.5 saat uyudum.
yaşım 31. bu da zor.

moralinizi bozmayın. evlat candır, sağlıkla doğsun.
Cnm inan sana değil söylediklerim Allah bağışlasın çocuklarını sana bazen iyi oluyorum bazen kötü olup saçmalıyorum psikiyatriye başladım zaten hamileliği hiç düşünmezken şok yaşadım 17 yaşındada kızım var Allah böyle uygün görmüş demekki nasibi var dedik eşim çok istiyordu zaten ana yeniden ara verince bebek gece bezler vs belkide korktugum gibi olmaz

Allah sağlıkla dünyaya getirmeyi nasip etsin inşallah.
Fakat ben kızınızın yerinde olsam tepki gösterirdim. Bu zamana kadar tek büyümüş bir çocuk, ergenlik döneminde bunu kaldıramayabilir. Kendini aileden soyutlama dönemi. Dikkatli olun lütfen :)

Öğrendiğim gün tepki gösterdi tabiki şimdiye kadar tek çocuktu ama sonra arkadaşları vs konuştu kendisiyle annaneni konüstü daha ılımlı ben oyalamam bakmam vs diyor bazende gelip soruyor dogunca sever diyorlar yüzünü görünce tşk ederim
Ben de doğunca elini yüzünü görünce düşüncelerinin ve davranışlarının değişeceğini düşünüyorum. Kardeş bu ya candır. Hele pamuk gibi görünce dayanamaz.

Ben de doğunca elini yüzünü görünce düşüncelerinin ve davranışlarının değişeceğini düşünüyorum. Kardeş bu ya candır. Hele pamuk gibi görünce dayanamaz.
İnş dediğiniz gibi olur Ya cnm psikolojim düzelmiyor bi türlü ya çok korkuyorum doğumdan bebekten işte yeni baştan ya gözümdeki buyutüyorum sence off psikiyatriyede gittim ama rahatliyamiomm

İnş dediğiniz gibi olur Ya cnm psikolojim düzelmiyor bi türlü ya çok korkuyorum doğumdan bebekten işte yeni baştan ya gözümdeki buyutüyorum sence off psikiyatriyede gittim ama rahatliyamiomm
Size diger konuda da yazdim ablacim.
Uzman psikolog psikiyatr degiliz ama burdan bile hissediliyor basit kaygilar korkular icinde olmadiginiz.
Kendime bir sey yapicam, intihari dusunuyorum yaziyosunuz. Endise veriyor bu durum.
Bence iyi bir psikiyatr bulup gidin kesinlikle. Esiniz anneniz vs farkediyor mu ruh halinizin iyi olmadigini? Surekli carpinti, uykusuzluk, endise..iyice yipranirsiniz Allah korusun.
Bi uye 17 yasina kadar tek cocuktu tabi ona da zor gelicektir yazsa hemen kiziyorsunuz bu ne bicim yorum diye.
Insanlar olumlu olumsuz yorum yazar ama burdan bi sey yapamaz ki.
Kendi yazdiklarinizi alintilayip soru sormaniz falan cidden uzuluyorum gordukce yazdiklarinizi.
Kendinize lutfen dikkat edin.
Allah yardim etsin hepimize

Son düzenleme:
Size diger konuda da yazdim ablacim.
Uzman psikolog psikiyatr degiliz ama burdan bile hissediliyor basit kaygilar korkular icinde olmadiginiz.
Kendime bir sey yapicam, intihari dusunuyorum yaziyosunuz. Endise veriyor bu durum.
Bence iyi bir psikiyatr bulup gidin kesinlikle. Esiniz anneniz vs farkediyor mu ruh halinizin iyi olmadigini? Surekli carpinti, uykusuzluk, endise..iyice yipranirsiniz Allah korusun.
Bi uye 17 yasina kadar tek cocuktu tabi ona da zor gelicektir yazsa hen kiziyorsunuz bu ne bicim yorum diye.
Insanlar olumlu olumsuz yorum yazar ama burdan bi sey yapamaz ki.
Kendi yazdiklarinizi alintilayip soru sormaniz falan cidden uzuluyorum gordukce yazdiklarinizi.
Kendinize lutfen dikkat edin.
Allah yardim etsin hepimize
Evet moral bozanda var destek olanda zaten artık girmeyi düşünmüyorum psikiyatiye zaten gidiyorum neyse ne ya hoscakal in

Kardeşim olduğunda bn 15 yaşındaydım ve çok mutlu olmuştum şimdi o büyüdü bnm arkadaşım gibi. Çok güzel bişey bnce. 1 yaş küçük kardeşimde var ama onla hep kavga dövüş büyüdük arkadaş gibi de olamadık yaş farkı yoktu abla da olamadım İnan’ın yaş farkı daha güzel takmayın

Saglikla alin kucaginiza , bununla ilgili size tek bir dost tavsiyesinde bulunabilirim lutfen bebegin sorumlulugunu buyuk kiziniza vermeyin
Burada cok okuyoruz boyle konular , o bebek sizin bebeginiz , ablasina sorumluluk yuklemeyin , ablasi sadece sevsin , kendi istedigi kadar dahil olsun hayatina , yoksa o ablanin hayati mahvoluyor ve ileride kendi cocuguna karsi sorun yasayabiliyor ( buna dair bir konu vardi burada )

Kardeşim olduğunda bn 15 yaşındaydım ve çok mutlu olmuştum şimdi o büyüdü bnm arkadaşım gibi. Çok güzel bişey bnce. 1 yaş küçük kardeşimde var ama onla hep kavga dövüş büyüdük arkadaş gibi de olamadık yaş farkı yoktu abla da olamadım İnan’ın yaş farkı daha güzel takmayın
Cnm gerçekten mi ya çok takıyorum psikiyatriyede gidiyorum ama aşamadim ya resmen bebekten korkar oldum ara verince evde bebekle annen ne yaptı ya nolur yazarmisin çok ihtiyacım var rahatlamaya gece uyku vs

Saglikla alin kucaginiza , bununla ilgili size tek bir dost tavsiyesinde bulunabilirim lutfen bebegin sorumlulugunu buyuk kiziniza vermeyin
Burada cok okuyoruz boyle konular , o bebek sizin bebeginiz , ablasina sorumluluk yuklemeyin , ablasi sadece sevsin , kendi istedigi kadar dahil olsun hayatina , yoksa o ablanin hayati mahvoluyor ve ileride kendi cocuguna karsi sorun yasayabiliyor ( buna dair bir konu vardi burada )
Hiçbir zaman böyle bir düşüncem olmadı olamaz kendi isterse oyalar oynar süt icirir vs ama kendi isterse benim isteğim ilerde anlaşmakarı

Ne güzel ikiz birde kizmi erkek mi hep aynı şeyi soruyorum ama annen ara verince nasıl oldu tekrar bebek çok korkuyorum ya geç vs vs
Bir kiz bi oğlan :) biz dört kardeştik ikizler olunca altı olduk annem 41 yaşında doğum yaptı ikizlere 15 yıl aradan sonra oldu istem dışı oldu ama iyiki olmuşlar 🙏rabbim sağlık versin evimizin neşesi ve annem şuan torun sahibi bile oldu çok takılmayın

Ne güzel ikiz birde kizmi erkek mi hep aynı şeyi soruyorum ama annen ara verince nasıl oldu tekrar bebek çok korkuyorum ya geç vs vs
Siz yıllar sonra tekrar olmasından çekiniyorsunuz. Ben iki hafta önce sürpriz bir şekilde hemile kaldığımı öğrendim ve hazır olmadığım için asla istemiyordum. 24 yaşındayım ama bence sizin hissettiklerinizin yaşla kızınızla alakası yok sürpriz gebelik yaşayan herkes gibi sizde korkuyorsunuz. Ben çok korkuyorum ama oldu artık yapacak hiçbir şey yok. Hayatım değişecek hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Siz en azından deneyimlisiniz.

Siz yıllar sonra tekrar olmasından çekiniyorsunuz. Ben iki hafta önce sürpriz bir şekilde hemile kaldığımı öğrendim ve hazır olmadığım için asla istemiyordum. 24 yaşındayım ama bence sizin hissettiklerinizin yaşla kızınızla alakası yok sürpriz gebelik yaşayan herkes gibi sizde korkuyorsunuz. Ben çok korkuyorum ama oldu artık yapacak hiçbir şey yok. Hayatım değişecek hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Siz en azından deneyimlisiniz.
Evet cnm supriz gebelikler ama hayatım değişecek vs diye düşünme biraz değişiyor ama bebek ya ve ilk gebelik seninki çok keyili olacak inanki ben ara verdiğimden gözümde buyutüyorum sadece birde dediğin gibi beynimden sildiğim için

Bir kiz bi oğlan :) biz dört kardeştik ikizler olunca altı olduk annem 41 yaşında doğum yaptı ikizlere 15 yıl aradan sonra oldu istem dışı oldu ama iyiki olmuşlar 🙏rabbim sağlık versin evimizin neşesi ve annem şuan torun sahibi bile oldu çok takılmayın
Allah bağışlasın çok Uzel bi kız bi oğlan bakımları nasıl oldu annen zorlandımı peki ben en çok bundan korkuyomm

Ben mesela

Sanirim sizin bebekten once de psikolojik sorunlariniz vardi.

Tum mesajlarinizda hep ayni sorulari sorup, hep ayni cevaplari almaniza ragmen asla tatmin olmuyorsunuz.

Aman ilaclarinizi aksatmayin bebeginize yazik olmasin, insallah anneanne bakar bebise

Back