• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

17 yaşında kızım var ve hamileyim

Saol ya moralim bayaa düzeldi 😐 cnm öyle bi düşüncem yok zaten kesinlikle kendi isterse sever oyalar vs o kadar
Yok sizin moralizini bozmak için yazmadım
Genelde annelere ver kızına bakar kocaman olmuş sen komşuya gel falan yapıyorlar etraftan
Ve anneler bunlara kanabiliyor
Benim lise arkadaşımın en çok kızdığı konu buydu annesine ve etrafı dakilere
Yani tüm sorumluluğu kızınız alırsa onun için yıpratıcı olur
İnşallah aralarında güzel bir kardeş ilişkisi olur

Öyle bir düşüncem yok zaten isterse kendi oynar oyalar zaten bazıları Zorlanmazsın diyo esinde yardın eder diyo kendide beraber kalkarız geceleri vs diyo kimi zorlanırsın diyo off korkuyom bebekten ya ama bi 10 12 sene ara veren bile rahata alışıyor
Olsun bence nejadar uzun zaman geçse de tecrübe ayrı bişey ☺️

10 12 seneyi geç benim kizim 3bucuk yasinda 4 aylık hamileyim ben bile cekiniyorum ya geceleri duymaz uyanamazsam diye o derece rahata alıştım yani :D rabbim verir kolaylığını esinde diyosa ben varım diye hic korkmayın ilk bir sene hatta 1bucuk sene hersey yerine oturana kadar biraz zorlanicaz
Off korkuyorum ya çok o kadar sürermi ya düzene girmemi 4 5 aya off off off

Gercektenmi ne güzel Allah bağışlasın evlatlarınızı sağlıkla büyütün inş. Yani boşuna takıyorum o zaman degilmi geç değil yani peki en küçük doğduğunda nasıl oldu kereler sevdim yeni bebek bakim vs off çok kaygı duyuyorum cnm ya çokmu zor oldu eşim herzaman destek olurum geceleri vs diyor ama
Kucağına almaya bekle rahat ol, kızım doğduğunda 2 numara 3 yaşında idi və ben 40. düşün artık kıskançlık, yorgunluk hepsi vardı və yanımda kimse yoktu; şimdi iki yıl ücretsiz izin aldım evdeyim oğlum kreşe gidiyor öğleden sonra kızımda çok şükür fazla yormuyor herşeyi düzenli maşallah. En büyüğüm ise ölüyor kardeşlerine, Küçüklerim də tapıyor ağbiye, paylaşamıyorlar kızımın ilk kelimesi anne ikincisi büyük ağbisinin ismi oldu düşün artık :)

Y
Yok sizin moralizini bozmak için yazmadım
Genelde annelere ver kızına bakar kocaman olmuş sen komşuya gel falan yapıyorlar etraftan
Ve anneler bunlara kanabiliyor
Benim lise arkadaşımın en çok kızdığı konu buydu annesine ve etrafı dakilere
Yani tüm sorumluluğu kızınız alırsa onun için yıpratıcı olur
İnşallah aralarında güzel bir kardeş ilişkisi olur
Yok cnm bozulmadım fazla doğru öyle anneler çok valla ben nereye bebek oraya kesinlikle demem zaten sınavlara gircek belkide başka şehre gider ama yanimda da okursa asla demem dersleri vs olur zaten

Off korkuyorum ya çok o kadar sürermi ya düzene girmemi 4 5 aya off off off
Yani genelde öyle oluyo uyku düzeni yerine anca oturuyo.. 2bucuk yasindada bez bırakma serüvenini atlattinmi anca rahatsın 2 yaşına kadar sık acıkıyorlar kahvaltısı öğle yemeği ara ogunu aksam yemeği sonra gece yemeği hop yatak anca uyku düzeni yerine oturuyo yani sabaha kadar uyudukları dönem 2 yaştan snra basliyo

Kucağına almaya bekle rahat ol, kızım doğduğunda 2 numara 3 yaşında idi və ben 40. düşün artık kıskançlık, yorgunluk hepsi vardı və yanımda kimse yoktu; şimdi iki yıl ücretsiz izin aldım evdeyim oğlum kreşe gidiyor öğleden sonra kızımda çok şükür fazla yormuyor herşeyi düzenli maşallah. En büyüğüm ise ölüyor kardeşlerine, Küçüklerim də tapıyor ağbiye, paylaşamıyorlar kızımın ilk kelimesi anne ikincisi büyük ağbisinin ismi oldu düşün artık :)
Anladım benim annemde eşimde en büyük destek zaten ama doğumdan sonra 4 5 ay evde olacağım zaten tek kalmak istiom ama annem yakın oturuyo zaten kalırsa git diyemem kalınca ben rahat edemem napcam bilmiom

Psikiyatriye gittim ilaç verdi sakinleştirici 2 gün oldu ise yarar inş ne güzel bende görsem o günleri annen ara verince zorlandımı acaba bebek te geceleri vs
Valla hiç şikayetlenmez annem hasta olmayında uykusuzluk neymiş der :) ilaçlar
İŞe cok yarar düzenli kullan inan cok rahatlarsın.

Ablamla kardesim arasinda tam 17 yas fark var.. bir sorun olmuyor.
Siz hazir misiniz onemli olan bu..
Kardesler arasinda bir sorun olacagini dusunmuyorum. Cok fazla sey paylasamazlar birlikte belki, en fazla bu olur. Hayirlisi olsun saglicakla kucaginiza alin.

Merhabalar 17 yaşında bir kızım var ve hamileyim geç kaldım evet 2.çocuk için ama şartlar böyle oldu supriz bir hamilelik ama aldırmayı düşünmedik eşim çok istiyordu zaten herşey yolunda gidiyor çok şükür bitek kardeşler arasında yas farki çok olacak sizce bu sorunmu düşünceleriniz neler yaş farkını çokmu takıyorum sizce

Saglikla kucaginiza alin insallah.. Neden sorun olsun? Sizin yasiniz cok degilse ve enerjiniz varsa ne guzel iste. Kiziniz size bolca yardimci olur :)

Merhabalar 17 yaşında bir kızım var ve hamileyim geç kaldım evet 2.çocuk için ama şartlar böyle oldu supriz bir hamilelik ama aldırmayı düşünmedik eşim çok istiyordu zaten herşey yolunda gidiyor çok şükür bitek kardeşler arasında yas farki çok olacak sizce bu sorunmu düşünceleriniz neler yaş farkını çokmu takıyorum sizce
Yoo sorun değil.. Abimle kardeşim arasında da 17yaş var.. Abim çok sever kardeşimi.. Tabi abim ilk kardeşim 4ncü çocuk bunun farkı olur mu bilmiyorum.. Sanmıyorum gerçi

bence hiç sorun değil 17 yaşımda olsam ben de kardeş isterdim hatta. tek çocuk olmak sıkıcı

Kardes sonuçta sorun olmaz, elbette kızınız sever kardeşini ama yaş farkı açıldıkca kardeşler arasında paylaşım olmuyor hiç.

Bu tarz konulara hep kuzenimle kendimi örnek veririm. Benim kardesim yok. Kuzenimle aramızda 2 yaş var. Çocukluk oyunlarımiz birbirine uydu, birlikte çok vakit gecirdik, birlikte ergen olduk o donemleri de ikimiz gecirdik yeri geldi dertlestik, akil aldik, yeri geldi birlikte ask acisi cektik. :KK70:

Evlenirken yine birbirimize yakın zamanlarda evlendik hep paylaşacak, konuşacak şeylerimiz oldu kardes gibi büyüdük.

Bu anlattığım kuzenimin bir de öz kardeşi var ama yaş farkından dolayi böyle paylaşımlari olamadı. Biz evliyiz, kardeşi daha liseli mesela...
Kardeş kardeştir sevilir ama yaş farkı çok olunca farklı oluyor.

Kardes sonuçta sorun olmaz, elbette kızınız sever kardeşini ama yaş farkı açıldıkca kardeşler arasında paylaşım olmuyor hiç.

Bu tarz konulara hep kuzenimle kendimi örnek veririm. Benim kardesim yok. Kuzenimle aramızda 2 yaş var. Çocukluk oyunlarımiz birbirine uydu, birlikte çok vakit gecirdik, birlikte ergen olduk o donemleri de ikimiz gecirdik yeri geldi dertlestik, akil aldik, yeri geldi birlikte ask acisi cektik. :KK70:

Evlenirken yine birbirimize yakın zamanlarda evlendik hep paylaşacak, konuşacak şeylerimiz oldu kardes gibi büyüdük.

Bu anlattığım kuzenim bir de öz kardeşi var ama yaş farkından dolayi böyle paylaşımlari olamadı. Biz evliyiz, kardeşi daha liseli mesela...
Kardeş kardeştir ama yaş farkı çok olunca farklı oluyor.
Yorumun için tşkler ama ilerde de anlasan çok var mesela tşk yinede

Öncelikle Rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasib eylesin insaallah🙂 benim en küçük kardeşim dogdugunda aramızda 18 yas vardı.. hiçte sorun olmadı.. evde şenlik oluyordu bıcır bıcır😊

Yorumun için tşkler ama ilerde de anlasan çok var mesela tşk yinede

Anlaşamazlar demedim. Kuzenim de kardeşiyle anlaşılır, cok seviyor zaten ama çocukluk, ergenlik dönemlerini birlikte geçirmek çok başka.
Şuan lisede olan bir çocukla, 25-26 yaşında evli bir kadının gündemleri, konuşacak şeyleri, ilgilendikleri aynı olmaz haliyle. Hayatının cook büyük bir kısmında ortak paylaşimları olamıyor.

Tabiki kardes olarak gerektiğinde birbirine destek olur, derdini dinler, anlaşırlar. Yaş farkı var diye düşman olacak değiller ama nolursa olsun çocukluğunu, ergenligini, yetiskinligini paylaşmis olmak çok farklı.

Öncelikle Rabbim sağlıkla kucağınıza almanızı nasib eylesin insaallah🙂 benim en küçük kardeşim dogdugunda aramızda 18 yas vardı.. hiçte sorun olmadı.. evde şenlik oluyordu bıcır bıcır😊
Gercektenmi ya ne güzel rahatlıyorum böyle paylaşımlarda cnm peki annen zorlandımı ya bebek gece uykusu vs nasıl oldu ya zorlanirmiyim çok nolur yazarmisin tabi bebekten bebeğe değişir ama

Anlaşamazlar demedim. Kuzenim de kardeşiyle anlaşılır, cok seviyor zaten ama çocukluk, ergenlik dönemlerini birlikte geçirmek çok başka.
Şuan lisede olan bir çocukla, 25-26 yaşında evli bir kadının gündemleri, konuşacak şeyleri, ilgilendikleri aynı olmaz haliyle. Hayatının cook büyük bir kısmında ortak paylaşimları olamıyor.

Tabiki kardes olarak gerektiğinde birbirine destek olur, derdini dinler, anlaşırlar. Yaş farkı var diye düşman olacak değiller ama nolursa olsun çocukluğunu, ergenligini, yetiskinligini paylaşmis olmak çok farklı.
Tabiki orası öyle sever kollar tabiki ama yaş farkı az gibi kardeşlik olmaz

Back