Herkese günaydın. Benim 16 yaşında bir kız kardeşim var. Ergenlikte ve doğal olarak şuan bir arayışta. Uzun zamandır bir şeylerden şüpheleniyordum. Dün onun yanında telefonuna baktım ve mesajlarda sanal alemde tanıştığı bir kızla gönül ilişkisi kurduğunu öğrendim. Yüz yüze görüşmediği, tanımadığı, anlattıklarının gerçek olup olmadığını bilmediği biriyle. Kızmadım, hatta bunun normal olduğunu söyledim, sonuçta bu yaşlar keşfetme, arayış, karakterin oturduğu yaşlar. Ama yine de ne yapacağımı bilmiyorum. O kızla arasına mesafe koymasını söyledim. Bunun gerçek olmadığını ve sonunda üzüleceğini söyledim. Ama hala konuşmaya devam ediyor. Kızın etkisi altına girmiş. Konuşmalarında onu doldurduğunu gördüm. Kızın ailesi baskıcıymış. Sanki kendi ailesine yapmak istediklerini bizimkine yaptırıyor. Kız onu yanına çağırıyor. Korkuyorum yanlış bir karar vermesinden. Çok konuştum onunla. Güzel olduğunu söyledim. Özellikle buna çok takıldı. Güzel olduğunu duymak hoşuna gitti. Sanırım kız arkadaşlarının sevgililerinin olup kendisinin olmamasının nedenini anlayamıyor. Cevap olarak güzel olmadığını düşünüyor. Kendini escinsel olmak için zorluyor ve bunu yaparken de sanal alemde hiç tanımadığı insanlarla birlikte yapıyor. Başka seçenek bulamıyor. Erkeklerin onu beğenmemesi için hiçbir sebep olmadığını ama hala kıza bağımlı. Ne yapmam gerek? Anneme babama bu durumu açıklasam mı? Bir uzmandan yardım alınsa ters teper mi?