16 yaşındaki kız kardeşim...

Bunları kardesinize söylediniz mipeki
Söyledim hem de önceden söyledim, sanal alemdeki arkadaşlıklara güvenmemesi gerektiğini. Kötü emelleri olabilir. Hatta zararsız bir yalan bile söyleyebilir. İstanbul'da yaşıyorum der halbuki Sivas'ta yaşıyor olabilir, hayali İstanbul'da yaşamak olduğu için sana yalan söyleyebilir dedim. Ama dün akşam işi daha da ilerlettiklerini öğrendim.

Arkadaşları var. Hatta sosyaldır. Spora gider, sinemaya gider, AVM de arkadaşlarıyla buluşur. Ama kendi hobilerini seven arkadaşları yok. Bizimki süper kahraman meraklısı. Ben de severim, beraber çizgi roman bakarız, sinemaya gideriz. Pandemiden dolayı sosyal medyada çok vakit geçirmeye başlamıştı. Arkadaşlarıyla buluştuğunda bile telefondan kaldırmıyor başını. İşin tuhaf tarafı bütün çocuklar böyle. Sayfalarda hayranlar kendilerince hikayeler yazıyor, o sayfalarda takılıyor. Oradan buldu, bu sanal arkadaş grubunu. 2 senedir de devam ediyormuş.
Etsin bakalım.. Kafa dağıtmaya, evcilik oynar gibi eğleniyorlar yani? Taraflardan biri gerçek hayatta sevgili yapınca bu 'ilişki' de hikaye olur zaten.. :)

İçinde yoksa neden hem cinsiyle o tarz muhabbete girsin ki?
Bunların bir grubu varmış. Grupta hikaye oluşturuluyor, herkes hikayede olan rolleri kapışıyor, süper kahramanların kimliğine bürünüp konuşuyorlar. Bir nevi sanal tiyatro. Tahminen bizimki erkek rolü almış ve bu rol üstüne yapışmış. Yani gerçek ile hayali ayırt edemiyor.

Etsin bakalım.. Kafa dağıtmaya, evcilik oynar gibi eğleniyorlar yani? Taraflardan biri gerçek hayatta sevgili yapınca bu 'ilişki' de hikaye olur zaten.. :)
Kesinlikle evcilik oynuyorlar :KK70: Ben ileride üzülecegi için üzülüyorum. Geçmişi hatırlayınca saçmaladığı için üzülecek. Belki de en kötüsü affetmeyecek hatasını.

Peki annem ile babama durumu nasıl açmalıyım? Ben burada takıldım. Yani çözemiyorum. Sonuçta onların evladı. Bilmeye hakları var. Onların ilgilenmesi lazım ebeveyn olarak. Ben onların yerini tutamaz.

Hangisi daha anlayışlı ise anne/baba malum ergenlik dönemi gözlemlediğim kadarıyla kendiyle barışık değil, değersizlik hissediyor. Yanlış şeyler yapmasından çekiniyorum. Malum sosyal medya diye bir durum var artık kiminle nerede nasıl karşılaşacağını bilemeyiz bizim gördüğümüzü sandığımızdan bir başka hayat yaşıyor gençler. O sebeple bi destek alması önemli diyebilirsiniz.

Bunu böyle bir sorun yaşamasa bile ben her geçiş döneminde bi uzmanlar görüşmesi taraftarıyım insanların.

İl Sağlık Müdürlüklerinde ücretsiz psikologlar var, arayıp öğrenebilirsiniz nasıl randevu oluşturuluyor bilmiyorum ama.

Kesinlikle evcilik oynuyorlar :KK70: Ben ileride üzülecegi için üzülüyorum. Geçmişi hatırlayınca saçmaladığı için üzülecek. Belki de en kötüsü affetmeyecek hatasını.
Affedilmeyecek bir hata yok ortada. Umarım olmaz da.. Rolüne kendini fazlaca kaptırmış bir sanal tiyatrocu var ortada :) İyi ki kedi köpek rolü düşmemiş hahahhahha

Bence bir sakin olun dediğiniz gibi kızın laflarıyla size sert yapıyorsa, ailenizin bu durumu öğrenip kızdan uzaklaşmasına zorlaması belkide kardeşinizin siz ailenizden uzaklaşmasına sebebiyet verebilir. Olayı kontrol altında takip edin kardeşinizle vakit geçirin. Vereceğin ani reaksiyon ailenize zarar verebilir

Hangisi daha anlayışlı ise anne/baba malum ergenlik dönemi gözlemlediğim kadarıyla kendiyle barışık değil, değersizlik hissediyor. Yanlış şeyler yapmasından çekiniyorum. Malum sosyal medya diye bir durum var artık kiminle nerede nasıl karşılaşacağını bilemeyiz bizim gördüğümüzü sandığımızdan bir başka hayat yaşıyor gençler. O sebeple bi destek alması önemli diyebilirsiniz.

Bunu böyle bir sorun yaşamasa bile ben her geçiş döneminde bi uzmanlar görüşmesi taraftarıyım insanların.

İl Sağlık Müdürlüklerinde ücretsiz psikologlar var, arayıp öğrenebilirsiniz nasıl randevu oluşturuluyor bilmiyorum ama.
İkisi de anlayışlıdır. Benim korkum da kardeşimin yanlış bir karar vermesi. Şu an sağlıklı bakamıyor. Çok duygusal. Ben elimden geldiğince mantığına seslendim. Ama maalesef gerçek arkadaşlıkla sanal arkadaşlığı ayırt edemiyor.

Bence bir sakin olun dediğiniz gibi kızın laflarıyla size sert yapıyorsa, ailenizin bu durumu öğrenip kızdan uzaklaşmasına zorlaması belkide kardeşinizin siz ailenizden uzaklaşmasına sebebiyet verebilir. Olayı kontrol altında takip edin kardeşinizle vakit geçirin. Vereceğin ani reaksiyon ailenize zarar verebilir
Temiz bir sayfa açabileceğini söyledim. Arkadaşlarıyla da yakın zamanda vedalaşmasını istedim. Geçmişte çok uyardım. Hatta annemle babama sanal arkadaşları olduğunu da söyledim. Ama bu kadar ilerleyebileceklerine ihtimal vermedim.

Belki eşcinselidir. Bırakın ve karışmayın, eşcinsel olması niye sorun olsun?
Sorun bu değil. Sorun sanal olması. Eninde sonunda gerçek olmadığı için üzülecek olması. Sorun bizimkinin gerçek ve hayali iyice birbirine karıştırıp, karşı tarafın manipülasyonlarına kanıp yanlış kararlar verebilme ihtimali. Tercihleri onu ilgilendirir, ilgilendirecektir. Ama meraktan ya da tecrübesizlikten yanlış kararlar verip, kişiliğini yanlış geliştirmesini istemem.

Sorun bu değil. Sorun sanal olması. Eninde sonunda gerçek olmadığı için üzülecek olması. Sorun bizimkinin gerçek ve hayali iyice birbirine karıştırıp, karşı tarafın manipülasyonlarına kanıp yanlış kararlar verebilme ihtimali. Tercihleri onu ilgilendirir, ilgilendirecektir. Ama meraktan ya da tecrübesizlikten yanlış kararlar verip, kişiliğini yanlış geliştirmesini istemem.
Sanal da olsa gerçek bir kişiyle konuşuyor sonuçta. İçinde kadınlara ilgi duymak yoksa zaten zorla olmaz. Eşcinsellik zorlama veya özentilikle açıklancak bir şey değil. Şimdilik biraz gözleyin bakalım ama eşcinsel olduğu için değil, henüz çocuk ve korunmasız olduğu için. Uzman yardımı almak da gereksiz bence.

Sanal da olsa gerçek bir kişiyle konuşuyor sonuçta. İçinde kadınlara ilgi duymak yoksa zaten zorla olmaz. Eşcinsellik zorlama veya özentilikle açıklancak bir şey değil. Şimdilik biraz gözleyin bakalım ama eşcinsel olduğu için değil, henüz çocuk ve korunmasız olduğu için. Uzman yardımı almak da gereksiz bence.
Ama ya o gerçek kişi sandığı kişi değilse? Bütün korkular ve tedirginlikler bu şüpheden kaynaklı. Dediğiniz gibi henüz çocuk ve korunmasız.

Sanal ilişki evet ama tedirgin eden karşı tarafın onu yanına çağırması. Karşı taraf avcı da olabilir. Söylediği her şey yalan olabilir. Ama mesajlardan anladığım kadarıyla karşı tarafın ailesi çok baskıcı. Kendi ailesine diyemediklerini bizimkinin üstünden bize diyor. Bizimki de etkisi altına girmiş. İlgisine bağımlı hale gelmiş. Üzücü bir durum. Umarım ergenlik saçmalaması olarak kalır.
Arayış içinde benim de şimdiden korktugum ya yanlış yaparsam diye tedirgin olduğum konudur ergenlik

Onunla eskisinden daha fazla vakit geçirin kız kıza dışarıya sinemaya alışverişe kuaföre gidin

Bir uzmanla görüşmeniz şart

Sürekli aynı konuyu açmamaya özen gösterin onu anladıgınızı ve yadırgamadıgınızı ona hissetirinki sizede açılsın anlatsın

Ama ya o gerçek kişi sandığı kişi değilse? Bütün korkular ve tedirginlikler bu şüpheden kaynaklı. Dediğiniz gibi henüz çocuk ve korunmasız.
Uzmandan yardım alınız konu sahibi

Bir uzman tavsiyesiyle kardeşinizle daha iyi bir bağ kurup ona ulaşabilirsiniz

O psikilojiden anlayan birisinin yardımı çok önemli

Herkese günaydın. Benim 16 yaşında bir kız kardeşim var. Ergenlikte ve doğal olarak şuan bir arayışta. Uzun zamandır bir şeylerden şüpheleniyordum. Dün onun yanında telefonuna baktım ve mesajlarda sanal alemde tanıştığı bir kızla gönül ilişkisi kurduğunu öğrendim. Yüz yüze görüşmediği, tanımadığı, anlattıklarının gerçek olup olmadığını bilmediği biriyle. Kızmadım, hatta bunun normal olduğunu söyledim, sonuçta bu yaşlar keşfetme, arayış, karakterin oturduğu yaşlar. Ama yine de ne yapacağımı bilmiyorum. O kızla arasına mesafe koymasını söyledim. Bunun gerçek olmadığını ve sonunda üzüleceğini söyledim. Ama hala konuşmaya devam ediyor. Kızın etkisi altına girmiş. Konuşmalarında onu doldurduğunu gördüm. Kızın ailesi baskıcıymış. Sanki kendi ailesine yapmak istediklerini bizimkine yaptırıyor. Kız onu yanına çağırıyor. Korkuyorum yanlış bir karar vermesinden. Çok konuştum onunla. Güzel olduğunu söyledim. Özellikle buna çok takıldı. Güzel olduğunu duymak hoşuna gitti. Sanırım kız arkadaşlarının sevgililerinin olup kendisinin olmamasının nedenini anlayamıyor. Cevap olarak güzel olmadığını düşünüyor. Kendini escinsel olmak için zorluyor ve bunu yaparken de sanal alemde hiç tanımadığı insanlarla birlikte yapıyor. Başka seçenek bulamıyor. Erkeklerin onu beğenmemesi için hiçbir sebep olmadığını ama hala kıza bağımlı. Ne yapmam gerek? Anneme babama bu durumu açıklasam mı? Bir uzmandan yardım alınsa ters teper mi?
Uzman yardımı almalı

Bahsettiğiniz tarzda konuşmaları biliyorum, hatta bazı kızlar bu şekilde tiktok videoları çekiyor. Örneğin fanı oldukları bir kpop yıldızı sanki sevgilileriymiş gibi konuşmaları oluyor.Ergenler arasında çok yaygın bir şey sanırım. Kardeşiniz de internetten tanıştığı arkadaşıyla aynısını yapıyor. Aralarında duygusal bir ilişki yok bence. Siz yine de bir uzmana götürün. Ailenize bahsetmeyin kesinlikle.

Bu yüzden kararsızım annemle babama söylemekte. Evde en azından birinin onu yargılamadığını bilmesi iyi olur. Görüntülü konuşup konuşmadıklarını bilmiyorum. Karşı tarafın gerçek olduğundan emin olamıyorum. Kardeşime göre tamamen gerçek.
bence ilk önce bunu öğrenmekle başlayabilirsiniz. En azından onu birinin kandırmadığına emin olmak isterdim ben. Kim bilir belki yaşı büyük bir erkek ve ya kadın, ya da yaşıdı bir erkek. O gruplara girenler çocukları kandırmak için giriyor olabilir 🤷🏻‍♀️

X