Daha dogrusu soyle soyliyim telefonla ve bilgisayarla isi yok sadece tv ye bakiyo o da soyle bazen tv 1 saat acik olur esim evde oldugunda 6-7 saat kadar ama erva oturup da izlemez baska seylerle ilgilenir oyuncak oynar baska odalara gider reklam seyreder yada sevdigi cizgi film olursa izler. onun tv ye odaklanip bakmasi gunde 1 saati asla gecmez tv acik olsada ilgilenmez suanda bile acik ama o hic tvye bakmiyor baska seylerle ilgileniyor pek meraki yok tvye anlicaniz. Sizce nasil durumu anlattiklarim kadariyla?
Endişeleriniz için erken olduğunu düşünmekle birlikte içinize sinmeyen bir durum varsa doktora goturmelisiniz
Ama 3-4 saatlik uğraşlar olduğunu söylediniz. Bunun sonucunda bir şeyleri ogrenmedigini dusunmussunuz çok az bir zaman
Tv konusunda çocuk izlemese dahil kafasında sürekli bir fon müziği gibi tv sesi var. Size tavsiyem en azından gündüz tv yi kapatmanız. Yada sadece tek bir çizgi film belirleyip onu izleyin. Tv yi konuşması açısından sordum. Uzmanlığım değil ama evimde tv yok :) zararları konusunda keskin görüşlerim var.
Onun disinda kendinize ve bebeginize ait belli zamanlarınız olsun
Bu zamanlarda odev yapar gibi değil oyunla laf arasinda bir şeyler öğretmeye bakın. Ve bir oyunu bitirmeden yada belli bir süre oynamadan diğerine geçmeyin
Dikkat süresini ve ilgisini artırmış olursunuz.
Örnek oyun verecek olursam, yürüme çalışması da olabilir. Eğer tutunarak siraliyorsa kanepede koltukta, sırayla oyuncakları bir yerden kovaya falan taşıtın. 4 5 tane küçük top alabilirsiniz bebeğinizin elinden tutup onları belirlediğiniz kaleye gol atmak için. Aynı topla olunca çabuk sikiliyorlar plastik renkli toplarla yapabilirsiniz.
Yada kalın bir Kurdele ile yere iki tane alan belirleyip oradan oraya yürüme, yada kalın bir ipi gerip ipe tutunup yürüme... Eğer sıralama yoksa koltuğa tutunup sadece ayakta duruyorsa bir renkli kagit kesip onu üzerine basmaca oynatır gibi adım atma çalışması yapılabilir.. vs vs
Durumuna göre hayal gücünüze hedefe göre oyunlar belirleyip her gün 45 dakika ayırmaya bakın
15 Erden 3 kere de olabilir bu zaman.
Uzun uzadıya yazdım yapacağınızı düşünerek, soracak olursaniz daha da yazarim lütfen ihmal etmeyin.