15 yılım BİTTİ kollarım boş kaldı.....

Siz eşinizi ikna edin, ailesinin çaresine de o bakar bence :)
eşim bu konuda çok sakın bu bizim sınavımız der hep..bazen ağzından çıkar bebek lafı oda ben üzülmeyım dıye hemen susar..evlat edınmekte istermi bılmıyorum..o rabbım vermıyorsa hayırlısı budur der...

bir bebeğe bakalılecek tüm maddı manevı imkanlar sahıbım çok şükür..dün gece biraz aklıma yattı bu fıkır ama eşimin ailesi büyük bir sorun....kısmet artık ...
Anladım. Ne desem ayıp olacak o aileyle ilgili. Bu hem size hem o kimsesiz çocuklara karşı çok büyük vicdansızlık. 15 yıldır yeterince yıpranmamışsınız gibi, o tedavileri, umutları, hayalkırıklıklarını anlayabilirlermiş gibi, sanki ortada bi kusurunuz varmış gibi hala böyle şiddetle karşı çıkmaları... Diyecek şey çok da neyse:KK62:

Eşinizin düşüncesi ne peki bu konuda? Yani o sıcak bakıyo mu?

Anladım. Ne desem ayıp olacak o aileyle ilgili. Bu hem size hem o kimsesiz çocuklara karşı çok büyük vicdansızlık. 15 yıldır yeterince yıpranmamışsınız gibi, o tedavileri, umutları, hayalkırıklıklarını anlayabilirlermiş gibi, sanki ortada bi kusurunuz varmış gibi hala böyle şiddetle karşı çıkmaları... Diyecek şey çok da neyse:KK62:

Eşinizin düşüncesi ne peki bu konuda? Yani o sıcak bakıyo mu?
eşim vermıyorsa rabbım hayırdır der geçer...

eşim bu konuda çok sakın bu bizim sınavımız der hep..bazen ağzından çıkar bebek lafı oda ben üzülmeyım dıye hemen susar..evlat edınmekte istermi bılmıyorum..o rabbım vermıyorsa hayırlısı budur der...

Sizin üzülmemenizi, mutluluğunuzu böylesine düşünen bir eş bu konuda da sizi anlar inşallah :)

15 yıl bitti canlar ama hala bebegım yok...bu gece neden bu kadar duygusalım bilmiyorum allahım dindır göz yaşlarımı...

çok içten diliyorum ki inşallah en yakın zamanda çocuğunuz olur, biz de buradan mutlu haberlerinizi duyarız.

Allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah. cidden çok istedim sizin için. 15 yıl beklemek kolay değil. Allah sabır versin.

Sizi anlamadığımı sanarak böyle bir soru sorduğumu düşünmeyin ne olur ? Bebeğiniz olana kadar başka bir anneniz babasız çocuğa annelik yapmayı duşundunuz mu hiç ? Hem size hem bebeğe umut olur.

İnşaallah en yakın zamanda mutlu haberi alırsınız , buyutursunuz onu sağlıkla inşaallah.

eşim vermıyorsa rabbım hayırdır der geçer...
Eğer evlat edinme fikri sizi kafanıza yatarsa, iyice araştırdıktan, evlat edinen ailelerle, evlatlık veren kurumlarla konuştuktan sonra buna kendinizi hazır hissedersiniz bence eşinizle bunu açık açık konuşmalısınız.

Madem dini hassasiyetleriniz var konuyu bu yönden de araştırın. Bu konuda çok bi şey söyleyemeyeceğim ama eğer buna bi sınav olarak bakıyorsa eşiniz belki de sınavınız ailesiz bi çocuğu koruyup kollamak, kanatlarınız altına almak, ona öz olandan farksız hatta daha iyi bi aile olmaktır.

Ama bence o kurumlara en azından bi kere eşinizle gidin, görüşün, o çocuklara duyacagınız şefkati bi hissedin. Eşinizin de duyarsız kalacagını düsünmüyorum ben onları görünce.

Sizi anlamadığımı sanarak böyle bir soru sorduğumu düşünmeyin ne olur ? Bebeğiniz olana kadar başka bir anneniz babasız çocuğa annelik yapmayı duşundunuz mu hiç ? Hem size hem bebeğe umut olur.

İnşaallah en yakın zamanda mutlu haberi alırsınız , buyutursunuz onu sağlıkla inşaallah.
inş..canım düşünmedim aslında dün gece biraz aklıma yattı bu fıkır..her ay bu ay olacak dıye bekledim ben hep...

Hiç üzülme o kadar çok örnek var ki bir komşumuz tedavisiz yirmi yıl sonra çocuk sahibi oldu hem de peşpeşe diğer kız kardeşi on yıl sonra en küçük kız kardeş ise bir kere nişanlısıyla beraber olmuş hamile kalmış kızcağız altı aylık hamileyken evlendi. Hep söylüyordu ablam yirmi yıl yaptı çocuk olmadı ben bir kere yaptım başıma bu geldi diye şimdi her iki ablanın da üçer çocuğu var herşey nasip kısmet işte bize düşen sabır etmek hepimiz aynı durumdayız

Eğer evlat edinme fikri sizi kafanıza yatarsa, iyice araştırdıktan, evlat edinen ailelerle, evlatlık veren kurumlarla konuştuktan sonra buna kendinizi hazır hissedersiniz bence eşinizle bunu açık açık konuşmalısınız.

Madem dini hassasiyetleriniz var konuyu bu yönden de araştırın. Bu konuda çok bi şey söyleyemeyeceğim ama eğer buna bi sınav olarak bakıyorsa eşiniz belki de sınavınız ailesiz bi çocuğu koruyup kollamak, kanatlarınız altına almak, ona öz olandan farksız hatta daha iyi bi aile olmaktır.

Ama bence o kurumlara en azından bi kere eşinizle gidin, görüşün, o çocuklara duyacagınız şefkati bi hissedin. Eşinizin de duyarsız kalacagını düsünmüyorum ben onları görünce.
dını olarak bu konuda bılgılıyım aslında evlatlık edınırsem dün gece bunu önce kardeşimle konuşmak istedim onun süt çoçocu olur ve bana erkek çocuğun nıkahı düşmez...

Sizin gibi evlat hasreti çeken anneleri diyorum çünkü siz benim gözümde annesiniz :KK51:Iki evladım var Allah bağışlarsa onları büyütüp inş koruyucu aile olmayı istiyorum sizde lütfen bunu düşünün dinimiz açısından evet sakıncaları var ama bunlar aşılmayacak değil araştırdığınız zaman olacağını göreceksiniz geçen çok sevdiğim bi hocadan dinledim koşullarını bi düşünün sevgiler:KK52:

Sizi okadar iyi anliyorumki 5 sene bende yasadim tabiki sizin sorununuzu bilmiyorum ama kendi hikayemi anlatmak isterim
5 sene igneler ve ilaclarin ardindan bir gum arkadasim aradi ve erzurimlu bir lokman hekimin bögürtlen kökünu kaynatip icmesini ve basladiktan sonra 40. Gun sonuc alacagini söylemis denemekten zarar gelmez dedik ve tedaviyle birlikte bende basladim icmeye ve bende 40. Gün hamile oldugumu ögrendim. Yillar sonra nende birisine anlattim durumu ve oda uyguladi olumlu sonuc aldi

Yıllarca bu duygularla gezdim bende. Ne cocuk Parkı'na gidebildim ne de cocuk sesi duymak. Bir kere dis gebelik olmuştum sonra 6 yıl olmadı. Gittim doktor a sorunumuz sebebsiz infertilite. Tüp bebeğe bas vurdum,once dedi doktor aşılama denicez 3 kere olmazsa tüp bebek. Deneyelim dedik ilk aşılama hüsran la bitti. Kırmızıyı görünce ağladım çok ağladım hemde. 2. Aşılama icin gittim doktor kızdı bana. Once kafanı rahatlat sonra gel yapmicam dedi. Kafamı nasıl rahatlicam çok çok zordu. Hayatı cehenneme çeviren bir kv varken ne mümkün. Gitmedim bir daha doktor a. Bıraktım herseyi hatta yasam sevincimi de. Aradan 2 yıl gecti. Artık psikolojim berbat ötesi olmuştu. Psikiyatriye gittim ağır depresyon dedi ilac verdi. İctim. Bir daha adet olamadım doktorlara mail attım bu ilac yüzünden adet olamıyorum ben diye. Her cevap ayniydi. Boyle bir etkisi yok. Tesadüfler birbirini kovalayinca test yaptım. Olamazdı mümkün değildi ama hamileydim 6 haftalık. İlaçlar iyi gelmişti psikolojim yüzünden hormonlarim şaşmış. Bir kızım oldu. Ve sonra antisepresan la bir kızım daha. Yaradanım öyle büyük ki. Bana bunu vesile verdi. Değil 15 yıl 20 yıl da ümit kesilmez. Vardır bir bildigi. Olucak inşallah olucak. Dua edip nereden vesile vereceği belli olmadan her yolu deneyerek beklemeli.

Velimin onbeşinci yılda ikizleri olmuş ikiside sınıfımda şu an Allahü Teala dan ümit kesilmez Rabbim şerleri hayra çevirsin en kısa zamanda size de nasip etsin bu arada Meryem Suresi ni okur ya da okutabilir misiniz çok kıymetli lütfen ihmal etmeyin selam ve dua ile

Teyzem tam 14 sene ugrastı olmadı ne zaman vazgeçti hamile kaldı hemde ardarda 2 oglu oldu. ? Dua tevekkul sabır..

X