15 yılım BİTTİ kollarım boş kaldı.....

bılmıyorum canım yapamam belkı bir bebegım günahına girersen çok üzülürüm..densızım bir çıkar çocuğa söyler..canım yanar benım...

Merhaba berirem beni yanlış anlamazsın umarım. Bence insan bir yerden sonra bir b planı hazırlamalı. Hiç bebek sahibi olamayabilirsin. Bunun için ömrünün sonuna kadar yas mı tutacaksın? Evlat sahibi olup 15 ve 12 yaşlarındaki çocuklarını aynı anda bir kazada kaybeden birini tanıyorum. Hayatta ne olacağı belli olmaz. Ben seni tam olarak anlayamam. Hiç çocuğum yok ve henüz istemediğim için o duygu nasıldır bilmiyorum.
Evlat edinmek istememeni çocuğun evlatlık olduğunu söylerler diye istemiyorsun sanırım. Ama Zaten doğrusu da bilmesi. Annemin bir arka daşı çok uzun yıllar sonra yeni doğan annesi babası ölmüş bir bebeği aldı. Bebek çok hastaydı. Bir sürü tedavi ve ameliyat oldu. Bu esnada bu aile bütün varını yoğunu bu bebeğe harcadı. Kadın o sırada hamile kalmış kendiliğinden. Ama aldığı bebeği tercih etti ve kendi çocuğunu dünyaya getirmedi. Şimdi o kız 16 yaşında ve evlatlık olduğunu biliyor yine de anne babasına çok düşkün.
Seni yine de anlarım evlatlık istemiyor olabilirsin. Ama ben olsam kendime bir sınır koyardım. Şu zamana kadar ya da şu noktaya kadar tedavi olacağım. Eğer olmazsa da hayatıma başka değerler katarak yeni bir yol çizeceğim diye. Şahsi fikrim şu ki bir çocuk sahibi olmak güzel ama hayattaki tek güzellik değil. Olmuyorsa olmuyordur hayat sadece buna endeksli değil. Bu tamamen benim düşüncem. Umarım seni üzmemişimdir.

Ol deyince olduran Rabbim, Hz.Isa yi ana rahmine dusuren rabbim sizede nasip etsin inşallah. 9 senenin ustune tup bebek ile cocuk sahibi olduk. Teyzem onbes sene ugrasti. Doktoru (erkek) ben doğururum sen doguramazsin tip sana care olmayacak dedi. Umutlar rukendi bir yil sonra teyzem hastalandi midesi rahatsız saniyorkenon haftalik hamile oldugunu ogrendik. Allah kusmet edese olur, olmaz diye birsey yok. Vermekten aciz degil. Vakti saati vardir. Uzulmeyin nolur. Hayiryisiyla evlat sahibi olursunuz inşallah.

Bence bundada hayır vardır
eşimin akrabası yıllarca tedavi gördü ve sonunda çocuk oldu bir erkek şimdi ailesi onun yüzünden elinde avcunda ne varsa sattı kendi oğulları kumar partilerine katılmış 260 bin tl oğlum hapse girmesin diye oturduğu evi 2 katlı ve tarlaları sattı , şimdi karı koca ağlıyorlar yaşlılar , allah ne verirsen hayırlısından versin

Bence bundada hayır vardır
eşimin akrabası yıllarca tedavi gördü ve sonunda çocuk oldu bir erkek şimdi ailesi onun yüzünden elinde avcunda ne varsa sattı kendi oğulları kumar partilerine katılmış 260 bin tl oğlum hapse girmesin diye oturduğu evi 2 katlı ve tarlaları sattı , şimdi karı koca ağlıyorlar yaşlılar , allah ne verirsen hayırlısından versin

insanın bazen duyguları yoğun oluyo üzülüp ağlıyo, sende şimdi öylesin. sonra yine ümit etmeye devam etceksin, bebek hayalleri kurcaksın.
bende dün 2. aşılamamı oldum. Rabbim hayırlısını versin

sızede sevındem ama teyzenize o kadar sevındımkı...

Allah hayırlısıyla bi evlat nasip etsin ama umudunuzu kaybetmeyin.çok örnek var 15-20 yıl sonra bebek sahibi olan.benim ablamda 5 yıl sonra tüp bebekle bebek sahibi oldu sorunu genetik.tam olarak sizde sorun ne anlamadım ama doktor büyük bir sorun yok diyosa öyledir.ve bence evlat sahibi olmak için doğurmak şart değil.insanların kalbinde bitiyo herşey.

evet benı özetlemış bu yazı bu sabah yeni ümütlarla uyandım...
Yanlış anlamayın lütfen ama 15 yıl oldu demenize dayanarak yazıyorum bunu.

Sizin dün gece paylaştığınız duyguları paylaşan, küçücük kollarını boynuna dolayacağı bi annenin, bi babanın sıcaklığını, şefkatini özleyen bi sürü kimsesiz çocuk var.

15 yıllık özleminizi onlardan birine annelik ederek dindirmeyi düşünmez misiniz?

Cocuk sahibi olmak isteyenlere bende klasik ayni cumleleri kullanmak istiyorum insallah cocugunuz olur.Biraz daha kendinizi serbest bırakırin ve bu duygu yoğunluğundan kurtulun cok istiyorsunuz yüzlerce bayan gibi insallah olur.yani hepimizin her
istediklerimiz keske olsa kimimiz eslerimizle kimimiz cocuklarla kimimiz binbir türlü hastalikla mücadele veriyoruz inancimiz varsa bunlarin bizim icin bir imtihan oldugunu düşünelim sabredelim.Değerli kardeşim kendinizi bu kadar yiyip bitirmeyin eşinizi de kendinizide yiptratmayin Rabbim herkesin gonlune gire versin inşallah

Ben de aynı şekilde düşünüyorum... Çok doğru. Anne olmak için illa çocuğu doğurmuş olmak gerekmiyor ki...

Ben de aynı şekilde düşünüyorum... Çok doğru. Anne olmak için illa çocuğu doğurmuş olmak gerekmiyor ki...
Aynen öyle. Evlat isteyen bi kadınla, anne isteyen bi çocuğun buluşmasının tek yolu doğum değil, olmamalı.

Çocuk isteyen herkesin ilk tercihi sağlıkla hamile kalmak ve doğum yapmaktır, bunu tabi ki anlıyorum.

Ama bi şekilde olmamışsa, elinizden geleni yaptığınız halde hala olmuyosa ve siz hala anne olmak için yanıp tutuşuyosanız yapacak başka bi şeyler düşünmek gerekiyo.

Üstelik çocuğu olmayan bi kadına doktorlar, tedaviler tavsiye ediyoruz ama annesi-babası olmayan bi çocuğa bi aile verebilecek ne bi doktor var ne de bi tedavi. Biri onların ailesi olsun diye bekliyolar işte. O çocuklara yatacak yer, yemek, eğitim verebilir belki ilgili sosyal kurumlar ama bi "aile" vermek bambaşka bi şey.

Vazgecmeyin 20 yıl ugrasan tanıyorum ben ve sonunda mutlu oldular.Bol bol dua edin bizde edeceğiz

eşimin ailesini tanıyorum..ve bebek ne ben mutlu oluruz..onlara göre evlat edinmek yerıne oğulları evlense daha ıyı ...

bir bebeğe bakalılecek tüm maddı manevı imkanlar sahıbım çok şükür..dün gece biraz aklıma yattı bu fıkır ama eşimin ailesi büyük bir sorun....kısmet artık ...

inş..canım allah bizede bir çıkış yolu vermıştir..sadece zaman lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…