15 yıldır sevdiğim adam...

Kendi kendime düşünüyorum bazen, unutmam gerek. Bitsin artık bu berbat durum diye. Ama sonra çok aptalca birşey yapıyorum ve O bunu hisseder ve üzülürmüş gibi hissediyorum. Ne saçma. Muhtemelen umurunda bile değil ve bütün bu yaptıklarım yüzünden, kendi kendimi incittim. Bana saygı duyuyordu. En çok da buna üzülüyorum. Saygıyı kaybetmese insan... Sevgiden daha önemli bence.
Aynen ben de öyle hissediyorum. Kendimizin önünden kendimizi almamız lazım. İnsan yoruluyor kendinden bile :KK43:

Adamla iletisime gectiniz mi bir daha

Nasıl hissediyorum biliyor musunuz, sanki o bana değer vermezse artık, ben kıymetsiz biri olacakmışım gibi... O'nu tanıdığımdan beri, zaman zaman çok uzun süren periyotlarla görüşmemiş olsak bile, aradığımda telefonun diğer ucunda olduğunu biliyordum. Yani birgün aramaya karar verirsem, arkadaşça ve insanca bir tavırla konuşabileceğimizi... Ama şimdi hem kırgınım O'na, hem de eskisi kadar çok sevmeye devam ediyorum. Doğru dürüst kavga bile etmedik şimdiye kadar. Hiç kırmadık birbirimizi. Olumsuz sözler söylenmedi. Öyle olsa o kötü günler gelir akla. Ama bizim hiç kötü anımız yok desem yeri var. Sadece son birkaç ay boyunca süren sessizliği oldu bizi koparan. Ve tabii benim şiddetli baskım :KK43: Bazen sessizliğin de, bir erkeğin, kadını kırmamak ve geri dönüşü olmayan bir yola girmemek için bulduğu bir çözüm olduğunu okudum. Doğru mu bilmem ki...

O halde Kafka, Erich Maria Remarque ,Nietzsche ve Freud da saplantılı olmalı. Bir insanı yıllarca ve platonik olarak sevmek, ama bugünün aşk anlayışına uymayan bir yoğunlukta sevmek mi kötü olan, yoksa O'nun da kendisini sevdiğine dair küçücük işaretler bulmaya çalışmak mı?

Ya ablacım ben gebereceğim ya insan böyle sonu olmayan şeyi nasıl bekler yahu? Ne yap et ulaş ona. Mesaj atma ama direkt ara. Söyle dök içindekileri. Onu da dinle. Öğren neden engellemiş seni. Sonra da sor siz ne olacaksınız sizin sonunuz ne. Olmayacak bir iş için bekleme harcama aylarını daha fazla bu şekilde.

Barış Manço'dan iki dize bırakıyorum şuraya.

"Ya dön bana artık. Duyuyor musun beni?
Ya çık git dünyamdan. Anlıyorsun değil mi?"

Her yazdığınızı okudum. Tahminimce adam sizin ona karşı olan duygularınızı öğrenince ve fazla ilgili davranışınızla bunalmış üzerine birde aradaki gizemli sohbet bitmiş ve engeli yemissiniz. Bence tayin istemekle iyi yapmışsınız bu zaman zarfı içerisinde aramayin ulaşmayın. Karşılaşmasanız bile ortak tanıdıklarınizdan sizin oraya geldiğinizı duyar bi sekilde. Siz sadece sabirli olup peşini birakmayin. Ben olsam oyle yapardim biticekse bile elimden geleni yapip bitmesi beni asla mutsuz etmezdi. Hakkinizda hayırlısı umarim. Aniden ulaşır ve bu entrikalara gerek kalmaz :)

Ya ablacım ben gebereceğim ya insan böyle sonu olmayan şeyi nasıl bekler yahu? Ne yap et ulaş ona. Mesaj atma ama direkt ara. Söyle dök içindekileri. Onu da dinle. Öğren neden engellemiş seni. Sonra da sor siz ne olacaksınız sizin sonunuz ne. Olmayacak bir iş için bekleme harcama aylarını daha fazla bu şekilde.

Barış Manço'dan iki dize bırakıyorum şuraya.

"Ya dön bana artık. Duyuyor musun beni?
Ya çık git dünyamdan. Anlıyorsun değil mi?"

Yüzyüze görüşmenin çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bekliyorum. Aslında beklemek benim için de çok zor. Ama bu belki de son şansım. Bu nedenle riske atamıyorum. Yüzyüze görüşebilirsek, o zaman herşeyi soracak ve söyleyeceğim. Ve göreceğim benim gözlerime eskisi gibi bakıp bakmadığını. Ne yapıp da bu kadar kızdırmış olabilirim bilmiyorum ki...

Her yazdığınızı okudum. Tahminimce adam sizin ona karşı olan duygularınızı öğrenince ve fazla ilgili davranışınızla bunalmış üzerine birde aradaki gizemli sohbet bitmiş ve engeli yemissiniz. Bence tayin istemekle iyi yapmışsınız bu zaman zarfı içerisinde aramayin ulaşmayın. Karşılaşmasanız bile ortak tanıdıklarınizdan sizin oraya geldiğinizı duyar bi sekilde. Siz sadece sabirli olup peşini birakmayin. Ben olsam oyle yapardim biticekse bile elimden geleni yapip bitmesi beni asla mutsuz etmezdi. Hakkinizda hayırlısı umarim. Aniden ulaşır ve bu entrikalara gerek kalmaz :)

Umarım dediğiniz gibi olur :)

Yüzyüze görüşmenin çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bekliyorum. Aslında beklemek benim için de çok zor. Ama bu belki de son şansım. Bu nedenle riske atamıyorum. Yüzyüze görüşebilirsek, o zaman herşeyi soracak ve söyleyeceğim. Ve göreceğim benim gözlerime eskisi gibi bakıp bakmadığını. Ne yapıp da bu kadar kızdırmış olabilirim bilmiyorum ki...
Ya ablacım nasıl yüzyüze görüşeceksiniz engellemedi mi bu adam seni nasıl buluşmaya anlaşacaksınız?

Ya ablacım nasıl yüzyüze görüşeceksiniz engellemedi mi bu adam seni nasıl buluşmaya anlaşacaksınız?

Buluşmak için anlaşmayacağım aslında. Aynı okulda hocalarım var. Onları görmeye gideceğim. O hocalar ile arası iyi. Benim de hocalarla aram iyi. Konuştum telefonla. Geldiğinde hep beraber yemeğe gidelim dedi bölüm hocam. Ben de dedim ki, " Siz diğer hocalara söylemeyin. Sürpriz olsun." Önce okula gidip kantinde oturacağım. Gerisi kader...

Buluşmak için anlaşmayacağım aslında. Aynı okulda hocalarım var. Onları görmeye gideceğim. O hocalar ile arası iyi. Benim de hocalarla aram iyi. Konuştum telefonla. Geldiğinde hep beraber yemeğe gidelim dedi bölüm hocam. Ben de dedim ki, " Siz diğer hocalara söylemeyin. Sürpriz olsun." Önce okula gidip kantinde oturacağım. Gerisi kader...
Bence de bu adımı atın. Sonrası bakalım neler olacak.
İnşallah gönlünüzce ilerler.

Aranızda kaç yaş var merak ettim. Belki adam yaş farkı sizin eski öğrencisi olmanız gibi çevresinden alacağı tepkilerden çekindiği için ciddi bir adım atamıyor böyle şeylere önem veren birimi değilmi tabi onu siz daha iyi bilirsiniz birde önceki evlilikten çocuğu varsa bunuda gözardı etmemek lazım tüm bunlar sizden uzaklaşma sebebi olabilir

Aranızda kaç yaş var merak ettim. Belki adam yaş farkı sizin eski öğrencisi olmanız gibi çevresinden alacağı tepkilerden çekindiği için ciddi bir adım atamıyor böyle şeylere önem veren birimi değilmi tabi onu siz daha iyi bilirsiniz birde önceki evlilikten çocuğu varsa bunuda gözardı etmemek lazım tüm bunlar sizden uzaklaşma sebebi olabilir

Aramızda 6 yaş var. Çocuğu yok. Ama çevrenin tepkileri konusunu bilmiyorum. Yani dikkate alıyor olabilir. O zamanlar pek önemsemiyordu çevreyi ama neticede aradan yıllar geçti. İnsanın düşünceleri değişebilir.

Yani çocuk yok yaş farkı da yok sayılır ben de ünide hocanız olunca Bi 15 yaş vardır sanmıştım. Bu durum tamamen adamın duygu düşünceleriyle alakalı bence etkileyecek Bi çevresel faktör yok gibi

Evet. Hiçbir fikir yürütemiyorum bu nedenle. Tam olarak ne şekilde bilmiyorum ama, bana çok değer veriyordu. Ne kadar iyi anlaşıyorduk. Acaba benim daha önce evlenmiş olmamı sorun ediyor olabilir mi? Hani çevreden birileri olumsuz bakıyorsa bu duruma, O'nu da etkilemiş olabilirler mi?

bence takıntı yapmışsınız adamı. adamın evli olduğunu bildiğiniz halde ve sizinde ona karşı duygularınız olduuğu halde adamın rahat davranmasına en başta izin vermişsiniz. sonra evlenmişsin boşanmışsın hala o adamla yüz yüze mi görüşsek vs diye düşünüyorsunuz. aradan yıllar geçmiş hala aynı konu etrafında dönüp duruyorsunuz. bence boşluktasınız.

İnanın ne istediğimi çok iyi biliyorum ve kat'iyen boşlukta değilim. Hele de şu süreçte. Gerçekten kimi sevdiğimi anladım. Evli olmasına rağmen rahat davranması dediğiniz davranış biçiminin en üst sınırı, kolunu omzuma atmasından ibaret. Ne söz ne de fiil ile kurulmuş bir yakınlık yok bunun haricinde. Sadece hisler var. Hislere engel olunamaz. Sandığınızın aksine, niz kabullenmiştik bu durumu. Ama, netice olarak, anlaşamadığınızı anladığınız biri ile evli kalmazsınız. İki insana da yazık olur bu durumda. Evli olduğum süreçte, O'nunla görüşmedim. Bunu yazmıştım yukarıda. Ayrıldıktan bir müddet sonra , tesadüfen denk geldi arkadaş tavsiyelerinde, ben de ekledim. Görüşmeye tekrar başladıktan sonra da yüz yüze görüşmedik. Bu nedenle yıprandı bazı şeyler. Ve yıprandığı için de , eskiden tanıdığımız insanları bulabilecek miyiz birbirimizin gözlerinde diye merak ediyorum. Hayat insana yaşadıkça öğretiyor gerçek sevginin ne olduğunu. Belki O beni sevmiyor da olabilir. Fakat bu benim sevmeme engel değil. Zira sevgi bir alışveriş değil. Karşılık gerektirmez.

Son düzenleme:
X