15 yaşındaki kız kardeşimm :( lütfen yardım edin

Kardesinin sonun iyi degil vucuduna taktiklarindan degil.erkek arkadasinin olmasi degil.o yasta sigaraya baslamasi.en basta okumamasi.bir amaci bir hedefi olmamasi.
Ve kimseden cekinmemesi...

Ama kardesinizin boyle tehditlerle duzeltemezsiniz.Aksine yaptiklarini daha cok savunur hale getirirsiniz.
Herseyi bi kenara birakin.okumasi icin direnin.alin karsiniza sakince konusun.Elinizi uzatin.
Kardesiniz bu haldeyse sebep sizde olabilirsiniz anne yada babada olabilir.

Benim anladigim kadariyla oda seni bi sekil tehdit ediyor. Bu durumda karar vericek olan sensin. Kotulukten 15 yasindaki kiz kardesini cikarmak onun tehditlerinden daha mantikli annenle konus bu durumu. Allah korusun neler goruyoruz tamam deli cagidir rahat birakmak lazim ustune gitmemek lazim ama disarisi kotu. Madde vs hersey mevcut sokaklarda. Bence simdiden onlemi alinmali

16 yaşından beri sigara içiyorum.(23 yaşındayım)Evet doğru bişey değil ama uyuşturucu kullanıyor gibi davranmanında hiç mantığı yok bence ben bu olayı yersiz buluyorum. Erkek arkadaşı olmasıda bence normal.Yaşı itibariyle birilerinden hoşlanmaya ve beğenilmeye meyilli olabilir. Piercing konusuda bence tarz meselesi şahsi tercihi.Altın piercing alıcam diye zırlamıyorsa şayet 3-5 Liralık şeyler bunlar.Ben bir tek okumuyor olmasına üzüldüm.Ve bence eğer okula giden dersleri iyi olan bir öğrenci olsaydı kardeşiniz o zaman yukarıda saydığım bu durumlar sen dahil kimsenin gözüne batmazdı.Bence kardeşinizin tek yanlışı okumuyor olması.15 yaşında okula gitmiyorsa bu ortaokul mezunu bir kız olucak demektir.Orta yaş ve üzeri insanlarda ortaokul mezunu olmak gayet normal geliyor ama bu dönemin gençlerinin orta yaş altının ortaokul mezunu olması resmen hiç okumamış olması demektir ki bu çok acıklı.Bence siz fotoğrafla sigarayla tehdit etmek yerine kardeşinizi karşınıza alıp sadece bu liseyi bitirmesi gerektiğini anlatınız.Okulun eğitimin önemli olduğunu, güzel ve rahat yaşamak istiyorsa meslek sahibi olması gerektiğinden bahsediniz. Gerisi zamanla hallolur.Ergenlik geçtikçe herşey yerine oturur.Ama okumamış olması ömür boyu sırtında yükü,eksikliği olarak kalır.Ayrıntılara takıllmayıp gerçek soruna bi abla gibi yaklaşırsanız daha doğru olur.Diğerleri gerçekten çok anlamsız.

Kardeşten nefret ediyor olmak enteresan, insan kardeşini her şartta sevmeli ki kardesinizin cokta düşman basinalik bir durumu yok. Bence yazdiklarinizi bosverin önce sevmeye çalışın onu...

Bnce sen once kardesnn hatalari yerne kemdi hatalarni duzelt snra kardesne ogut ver babanada soyle eger soylemezsen ilerde yapacaklarni hic soyleyemezsn dile gelmez cnku bu gidisle oyle gozukuyo yani gelecegi .. Yahu dha yas 15 e be cocugum senn neyine sigara erkek arkadas su ortaligin kizlarimizn haline bak vah genclik vahhh

Şimdiki ergenlerde bi cins, bi tuhaf, cesaret zirvede...
Benimde yeğenim öyle kendi kendine iğneyle agzını burnunu deler gizli saklı sigara içer gizli gizli dövme yaptırır cok tuhaf erkek kardeşimde onunla yaşıt daha yeni ergen ama erkek olmasına ragmen daha ağır daha oturaklı şimdiki kızlar çok beter... Erkeklerden beter...

Tehdit etme kesinlikle bir yere varamazsın oturup konuş ama fayda edermi bilemiyorum, en azından harçlığını kestirmeye bak dicem ama bu daha kötü sonuçlar doğurabilir... bilmiyorum ergenleri kendi yöntemlerimizle yola getirmek pekte mümkün değil hele birde ebeveyn olarak saymıyorsa karşısındakini çok zor, psikolog desem gidermi kabul edermi? Birde o var...
İşiniz zor...

Yeni nesil etrafında gördüklerine felaket derecede özeniyor. Sigara kullanması kötü sonuçta sağlığa zararlı , piercing falan onlar fazla abartılacak bir şey olarak görmüyorum.Ama okuluna devam etmesi gerekiyor bu onun için önemli, Siz ablasısınız yaşınız kaç bilmiyorum ama sizin onu tehtid etmek yerine doğruyu göstermeniz gerekiyor. Siz tehtid ederseniz daha çok kafasının dikine gider. Bir tane yorumda anneniz arada dövüyormuş bu da çok yanlış şiddetle düzelmez kardeşiniz.

Bence sizdede sıkıntı var kardeşinizin dayak yemesine hakediyor diyorsunuz,dayak kimseye yakışmaz ve atılmaz.15 yaşında ergen bir çocuktan yani kardeşinizden nefret ediyorsunuz üzülmek yerine.kardeşiniz ergenlikte ve siz ergenliginizi öyle yaşamadınız diye o sa aynı sizin gibi olacak diye bir kural yok şayet kardeşinizdende kalır yanınız yok.onun yanlışlarına karşılık tehtitle şantajla karşılık vermek yerine psikiyatriye siz gidip kardesine nasil yaklaşmanız gerektigini,neler yapilabiliri saglikli bir şekilde ögrenebilirsiniz.kardeş CAN'DIR nefret duyguları yerine sarıp sarmalamak ilgi göstermek gerek.o bir çocuk yetiškin degil illaki yanlişları hataları olacaktir,hataya hatayla karşılık verirseniz işin içinden çıkamazsınız.

Evet o da birakicakti. Ya suan konu bu deil. Sigara deil. Benim sorumu anlamayanlar var. Ben size resmi.babama gostersemmi diyorum siz ne diyosunuz

Aslında direk yazmadım. ama sende kardeşin gibisin. sigara var, sevgisinde vardı.

sevmediğin başka davranışlari tehditle değilde güzellikle çöz. döven ebeveynlere sahipsin. kardeşin farklı yönlere sapabilir.

Kardeşiniz böyle olduysa evdeki eksiklikten olmuştur..
Çocukların hatası mutlaka ebeveynler yüzünden..
Onların yanlış tutumlarından,,
Babanız sizin için çalışıyor didiniyor hep bunu söylüyorsunuz da..
Elbette ki çalışacak babanız..
Elbette ki size bakacak..
Bunu sürekli söylerseniz sanki borçluymuş gibi hisseder kardeşiniz..
Zamanında dinlenmemiş bence bu çocuk..
Sevgi görmemiş..

Bende sana diyorum ki annen baban bilsin ya da bilmesin sevgilin varmiydi evet vardı bu demek ki ablamin var benimde olabilir demek. Diger yazdiklarina gelince tehdit etmek yerine biraz daha arkadasca konusarak cozebilirsin dedim zaten. Her konuda seni örnek almış demedim. Birazda Neyse sende zaten ergensin. O yüzden muhattap olamicam.

Onu eleştirmek yerine onunla arkadasinla zaman geciriyormus gibi zaman geçir.Onunla sohbet et birlikte bişeyler yapın.egosunu oksa ondan yardım ve tavsiye iste. Empati yap... fotoğraf konusunu çok takma herkes hatalar yapabilir önemli olan telafi etmek.Kardesinin sana ihtiyaci var bunu unutma.Simdi diyeceksen hepsini yaptım işe yaramadi hiç birşey yapma zamanla tecrübeyle düzelir

Asıl problem okul. Diğerleri çoğu ergenin yaptığı şeyler. Ben de 15 yaşındayken sigara içiyordum, sevgilim de vardı, piercingim yoktu çünkü 30 sene önce piercing denen bir şey yoktu. Annemize isyan ediyor, ev işine el sürmüyorduk (zaten çocuk neden ev işi yapsın ki; onun görevi sadece okumak). Okulunu bitirmesi konusunda telkinlerde bulunmak lazım. Okulun PDR hocalarıyla görüşün, kardeşinizle konuşsunlar. Mesleği olursa ileride ne kadar rahat edeceğini, okumanın ne kadar önemli olduğunu, güzel bir dille yargılamadan anlatın kendisine. Sigarasına sevgilisine karışmayın, siz söyleyince bırakmayacak onları.

Niye bu kadar kızıyorsun anlamadım, asen ne yapıyorsan oda aynısını yapıyor.

En fazla döver derken şaka yaptığınızı düşünüyorum. Ciddi anlamda söylediğinizi düşünmek bile istemiyorum. Çünkü bir kadının böyle birşey söyleyebileceğine inanamıyorum.
Yoo saka yapmadim en kotu ihtimali söyledim dovsun demedim ki .

Amin tesekkur ederim. Ben onunla defalarca konustum. Takip ettim okula gidiyomu diye. Bir hafta sonu dinlenebiliyorum onunla dertlesmek istiyorum ama evde olmuyor. Hafta ici ya okuldayim yada işte
Hafta içi program yapın h.sonu beraber okuluna gidelim çıkışta birşeyler yapalım diye belki sizin ozverinizle bi kizin hayati değişecek . Kendinjzden bi sure odun verin yazık yardıma ihtiyacı var onunda okul konusunda onu heveslendirin örnekler verin inşallah geç olmadan farkına varır okul mühim bi konu çünkü

Evvela dayakla ,tehditle halledilecek hic bir konu yoktur. Guzel guzel konussaniz , manevi anlamda yardimci olsaniz ve destek verseniz cok daha iyi olur bence. Yas daha 15 ...Sigara falan ne demek , ileride pisman olacagi seyleri yapmamasi icin size buyuk bi gorev dusuyor.Abla anne yarisidir. Lutfen siz yardimci olun ve yanlis yollardan korumaya ve arladasca dpstca anlatmaya calisin

evdeki interneti kesin ilk iş olarak gerekirse başka yere taşının ... düzelmez ama belki azalır bir de mutlaka bir profesayonel yardım.... bir de tabii ki acık konuşmak gerek en azından haftanın bir günü annesine yardım etsin bir de 15 yaşında kız çıkacak tabii ne yapacak erkek arkadaşlarıyla tanışın uzak durmayın ne yapıyor daha iyi haberiniz olur. çocuğu beğenmezseniz bu ne bee falan diyin ama asi tiplere ayrılması için falan baskı yaparsanız ters teper diyeyim.. sakin sakin...... aman haaa koynunda resmini görürsünüz sonra bak diyeyğm

çıksın bıraksın çıksın bıraksın.... ailesinden aldığı bir ahlak illa ki vardır onu aşmadan destek olun erkekleri öğren, tanı bu şerefsizleri iyi yapıyorsun falan diyin.... aklına girin hiçç farkettirmeden onun yanındaymışcasına... yasak çekicidir unutmayın... inşaallah doğru yolu bulur tatlıu huzurlu mutlu bir yuvası olur örnek insan olur ...

Son düzenleme:
Bence abla olarak sizi kendine model almıs yazdıklarına göre yazıyorum sende sigara kullanıyormuşsun oda başlamış seninde cıktığın varmış oda bulmuş hepsi bu, ha diyeceksin benim yaşım benim yaşım büyük onun ki küçük o öyle düşünmüyordur boşuna dememişler küçük kalkar büyüğe bakar ha bu arada babanla falan tehdit etme bence çocuk korkup kaçabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…