Arkadaslarınada annem herseyı bılıyor demıs
Arkadasının annesı annesıne soylerım dedıgınde annesı bılıyor sankı sızın gıbımı o demiş
Onada ayrı şaşırdım cünkü aslında okadar rahat bır ınsan degılım ..yanlış yaptım galıba dıye korktum acıkcası
Okdar rahat olmasınada gerek oldugunu dusunmuyorum. İnce bir cizgide bu dusuncelerım..
Yanı bende bılemıyorum hangısı dogru oldugunu
Şimdi çocuklar icin o kadar tehlike var ki. Ben de oğluma ne yaparsan yap bana şöyle kıvamına getirmeye çalışıyorum. Çocukken benim hırsızlık yaptığım bir iki hikayem var. Kötü arkadaş edinmiştim ve o heyecan hoşuma gitmişti. Sonra ailem farketmisti ve aşırı utanmıştım. Sonra hiçbir vukuatim olmadı. Hatta aşırı durustumdur pek çok insana göre.
Bunu anlattım ki hani benden cekinmesin. Çocukken hata yapmak normaldir..ve gerçekten lgbt ozendirmesi o kadar fazla ki. Doğuştan böyle hissedenleri ayrı tutuyorum ama çocukken sırf ozendigi için bu yöne gidenlerin de bu zamanda olabileceğini düşünüyorum. Eskiden olmazdı yargılama çok fazlaydı ama bu dönem biraz daha başka gençler arasinda. Benim oğlumda 5. Sınıf. Hoşlandığı kızları falan benimle paylaşıyor. Normalde belki bu yaş için erken diye düşünürdüm ama ben her seyine hakim olmak için hiç yorum yapmıyorum. Benimle sırlarını paylaşıyor. Bunu sadece ben biliyorum mesela.
Başka bir konuda da dedim. Büyük ihtimalle sigara kullansa da müdahale etmem. Çünkü madde kullanımı öyle bir hale geldi ki. Kötünün iyisi şu an sigara. Ben nispeten iyi okulların olduğu bir ilçeye taşındım ama burda da baya varmış madde kullanımı okullarda. Sanırım artık olmayan okul yok gibi.
Yanlış arkadaş edinir, yanlış yerlere savrulur diye korkuyorum açıkçası. O yüzden bana açık olmasını önemsiyorum. Yine de onu yargılayacagimi düşünerek kolayca yalan söyleyebiliyor bunu farkettim.
Bazen benim de kafam karışıyor. Biz de yanlış şeyler yaptık..ailemiz kızdı korktuk yapmadik. Su an mesela sınav dönemi hariç ders için zorlamiyorum. Ekran süresine müdahale etmeye çalışıyorum ama aşırı otoriter davranmiyorum. Bu yaşları bir daha gelmeyecek ve çokça sevgi ve şevkat göstermeye çalışıyorum..belki de çocukluğumda eksik kalan ebeveyn olmaya çalışıyorum. Bazen benim de kafam karışıyor acaba diğer türlü mu davranmak gerek diye.
Ama şu da var. Yeni nesil biliyor. Mesela yegenimle oğlumu videoya alıyordum. Kendi aralarında konuşmaları çok keyifliydi. Aile grubuna atacaktim. Yeğenim dedi ki teyze çekme sil onu. Tamam sildim dedim gecistirdim. Silmeyecektim. Çocuk haklarına aykırı yaptığın dedi. Benim rizam olmadan beni cekemezsin dedi. Öyle mantıklı ve doğruydu ki dediği ben kendi yaptığımdan utandım ve sildim. Veya işte arkadaslari akıllar veriyor falan. Bizim okul yeni açıldı ve velilerden gönüllü temizliğe yardım istedi. Hiçbir veli buna itiraz etmedi. Yani büyükler böyle birşey konuşmadı. Ama çocuklar kendi aralarinda konuşmuşlar galiba..oğlum geldi bana sakın okulu temizleme diyor. Kendi aralarinda okul yönetiminin bu tutumunu falan konuşmuşlar.
Yani ben ona karşı sert olsam ne bilim az büyüse evden ayrılır falan diye korkuyorum. Müge anliya tonla böyle çocuk çıkıyor. 14 yaşında falan evden gitmiş mesela. Sosyal hizmetlere siginmayi falan akıl ediyorlar. Bizim korktuğumuz şeylerle onların cesaret ettikleri şeyler aynı değil.