14 yaş ergenlık erkek arkadaş

Biraz eski kafalı bir ebeveyn gibisiniz. Anlıyorum sizin kafanıza yatmıyor bazı şeyler ama kızınızın da dünyasını anlamaya çalışmalısınız.
Lgbt olmak bir tercih değildir şunu anlayın öncelikle. İçten gelen bir şeydir. Kızınız da öyle bir birey olabilirdi. Ya da lgbt bireylerle takılınca tercihleri değişmeyecek merak etmeyin. Siz istediğiniz kadar o tarz kişilerle arkadaş olmamasını söyleyin ama üzgünüm bu mümkün değil, z kuşağı bu konulara çok daha açık.
Sürekli kızınıza bir şeyler öğütleyerek, onu yapma bunu yapma diyerek bir yere varamazsınız. Ok boomer der geçer. Telefonu elinden almak vb bunlar geri teper.
Üzgünüm bu sevgililik mevzusuna da engel olamayacaksınız. Bakın söylemenize rağmen gizli saklı konuşuyor. Bence bir tercih yapmanız gerekiyor kızınız sizden bir şeyleri gizleyerek mi yaşasın yoksa sizin bilginiz dahilinde mi? Eğer kızınıza ona kızacağınız izlenimini verirseniz onu daha büyük hatalara itersiniz.
Madem kızınız yeterince akıllı bir kız doğru kararları verecektir.
İlkokul sonları, lise yılları herkesin sevgilisi oluyor bu arada. Gayet normal bir şey. Önemli olan çocuğunuzun sizinle her şeyi paylaşabilmesine imkan kılıp, yanlış bir şey yapmasına engel olabilmek.

Evet ınanın onu kaybetmekte ıstemıyorum ama yanlışa yonlenmesınıde
Onun ıcın kırıcı olmak ıstemıyorum ama bu ıkı olunca uykudan uyandırıp babası devreye gırdı
Bız senı okumayamı soytarılıgamı gonderıyoruz doye bıraz bagırdı
Bılmıyorum napcaz
Babasıyla konusuyordum ama devreye sokmamıstım
Banadı evde daha oasif olan zatwn ben bıraz daha otorıter
Bu olaydan sonra bu kız bir daha sizinle hiçbir şeyini paylaşmaz.

Merhaba içinden cıkamadıgım bır durum var
Kızım 14 yasında 8. Sınıfta
Gayet uyumlu ılımlı calıskan ,derslerınde basarılı ve sorun cıkarmayan bır cocuk
Gecen senelerde kızlarla konsumaları karıcım kocacımlıydı. Cok sasırdım lgtb fılan övülüyor korktum
Ama baktım eskıden bız nasıl aşkım canım dıye hıtap edersek o durum gıbıydı ..
Hemen hemen hepsı osekıl konusuyordu
Erkeklere karsı ılgısıde henuz olusmamıstı,korktum
Bende guzel bır konusma yaptım
İşte ilerde begenebılecegı bırılerının olabılecegını bunların normal oldugunu ama yaşı geregı bukadarla sınırlı kalması gerektıgını
İsterse üniversite döneminde vs aklı basına erınce erkek arkadas muhabbetıne gırebılecegını anlattım
Bendende saklama dedim konusalım dedım
Kızlarla bu konusmalardan korkuma şakayla yok kızım lütfen erkeklerden hoşlan kızlar olmasın sakın dedım..

Ama benım bu konusmam okadar etkılı be yanlış olmuskı ..
Bu sene bırınden hoslandıgını acıkladı
Sok oldum tepkı vermedım ,önce ne yapacagımı bılemedım
Sonra düşündüm korkutmak kırmakta ıstemedım
Hoslanabılecegını,ilgi duyabılecegını ama hem yasının kücük oldugunu hemde lgs dersler için onu guzelce uyardım .

Bır ay gecmedı telefonda ınstagramdan o cocukla sevgılı muhabbetıne girdigini gordum
Cok uzuldum ama aklı basında ve hareketlerınde asırılık yok ve derslerı cok ıyı
Bunun ıcın yıne sakınce yanlış oldgunu benım onunla konusmamın amacı bu olmadıgını .
Boyle bırsey duymak ve gormek ıstemedıgımı guzel bır dılle anlattım

Bu arada şımarık ve arsız bır cocuk degıl cok uysal ve gercekten akıllı bır kız
bu yuzdende ters tepkı verıp kırıp ıncıtmek yada onu bana karsı karsıya getırmek ıstemedım

Telefonu var dershane ordan okul aksam eve gelıyor
Olması şart bu aralar otobusle gıdıp gelmesını saglıyoruz

Herseyı yapılır ,ust bası markalar ,elınde 11 pro ,ne denırse yapılır (tabi bir sınırı var)
Yani kimsede gözü kalmasın
Gecen pandora aldım ilk gunden düşürdü kaybettı
Arkadaslarıyla yazısmalarına baktım annem kızacak va beklentısı vardı
Bana guvenı zedelenmesın dıye canın sagolsun yıne olsa yıne alırım sonucta bılerek yapmadın fılan dıye gaz verdım
Cunku babası bıraz kızmıstı yanı parayı cöp ettınız ne gerek vardı
Bende deger gordugunu hıssetsın ,baskasından deger gormeyı beklemesın dıye dusunuyorum
Bunu bırtek pandora ıphone alarak degıl onun sevdıgı bır cıkolatayı alarak . Ne bıleyım kucuk bır kek ,anahtarlık yanı ona degerlı oldugunu dusundugumuzu gostermek ıcın
Hanı bunları yaptıgım ıcınde sımarık bır cocuk gıbı gelmesın gozunuze . Oylede degıl

Kımsenın elındekıne gozu dusmesın herseyıde anne baba evınde yeterınce kararında gorsün diye elimizden gelenı yaparız

Telefonu elınden almıstım ozaman bır konusma yaptım ve telefonu sadece okul ve ders ıcın kullanması gerektıgını soyleyerek gerı verdım
Yanı sonucta devamlı gerek olan bırseyı elınden alıp ceza verdım gıbı gormesın
Bıze cephe almasın ,kırılmasın dedım

Ama şimdi telefonu tekrar karıstırdım
Yıne o cocukla konusmalar sevgılı muhabbetı

Yani siz olsanız ne yaparsınız?

Gormezden gelemem yası kucuk
Gercekten yanlış bırsey yapmaz ve gercekten aklı basında bır kız
Yanı bu durum ıcın bekler gozler ve gormezden gelırmıydınız
Yoksa daha sert bır sekılde konusurmuydunuz

Yanı bazen olabılırmı acaba hepsının var artık devır degıstı dıyorum
Kısıtlama nereye kadar dıyorum ama yanı bunun lısesı unıversıtesı var
Daha yası kucuk ben karsıyım

Ne yapmamı onerırsınız ?
Bu sefer baya sert olucam ve telefonuda alıcam galıba. Hatta okula gıdıp bı gorunucem
Onu rezıl etmek kırmak ıstemıyordum ama ne yapabılırım
Yani bh yaşta masumane birşey olmaz kızma derim ama şimdiki çocuklar kızlarda/erkeklerde bı acayip mi diyeyim,sapitikmi? Değişikler,ne yapacakları belli olmuyor,yinede çok kizmadan mutlaka takipte kal

Biraz eski kafalı bir ebeveyn gibisiniz. Anlıyorum sizin kafanıza yatmıyor bazı şeyler ama kızınızın da dünyasını anlamaya çalışmalısınız.
Lgbt olmak bir tercih değildir şunu anlayın öncelikle. İçten gelen bir şeydir. Kızınız da öyle bir birey olabilirdi. Ya da lgbt bireylerle takılınca tercihleri değişmeyecek merak etmeyin. Siz istediğiniz kadar o tarz kişilerle arkadaş olmamasını söyleyin ama üzgünüm bu mümkün değil, z kuşağı bu konulara çok daha açık.
Sürekli kızınıza bir şeyler öğütleyerek, onu yapma bunu yapma diyerek bir yere varamazsınız. Ok boomer der geçer. Telefonu elinden almak vb bunlar geri teper.
Üzgünüm bu sevgililik mevzusuna da engel olamayacaksınız. Bakın söylemenize rağmen gizli saklı konuşuyor. Bence bir tercih yapmanız gerekiyor kızınız sizden bir şeyleri gizleyerek mi yaşasın yoksa sizin bilginiz dahilinde mi? Eğer kızınıza ona kızacağınız izlenimini verirseniz onu daha büyük hatalara itersiniz.
Madem kızınız yeterince akıllı bir kız doğru kararları verecektir.
İlkokul sonları, lise yılları herkesin sevgilisi oluyor bu arada. Gayet normal bir şey. Önemli olan çocuğunuzun sizinle her şeyi paylaşabilmesine imkan kılıp, yanlış bir şey yapmasına engel olabilmek.
Ya ne içten gelmesi Allah aşkına şöyle diye diye sapittirdiniz cocuklari

Ama okulda baska sınıfta cocuk..nasıl gorusme olmaz boyle bırsey dedıgım halde gorusuyorsa ..agladı zırladı utandı ama korkmamıs demekkı . korkmadıysa nasıl engellıcem engellemem lazım
Dönemin bitmesine kalmış 2.5 ay. Bu çocuklar zaten liseye başlayacak araya girecek koca bir yaz hiç dert etme bence

Kızınızın mesajlarını karıştırmayarak ise başlayabilirsiniz. 14 yaşında, söylediğiniz gibi akıllıysa da yanlış işlere bulaşmaz biraz güvenmeniz gerekiyor. Arkadaşlarıyla mesajlarını niye okuyorsunuz mesela.
Bende karıştırırdım. Haberi olmadığı müddetçe sorun yok. Çocuğum yok, paranoyakta değilim. Ama bu dönemde çocuğumu korumaya annelik içgüdülerim yetmez, tabi ki karıştırcam. Siz karıştırmayın olur mu ? Hamile kalınca sizi tekrardan yoklayacağım ajfkjsjsjddjdj

Yani orda hanı ıkı arkadas sakalasır ya
Mesela kızım ders calışmam lazım yazmamam lazım demiş
Karsıdakıde sürtük ,o.. evladı neler neler sıralamıs
Buda kdfkfkfkffkc yapıyolar ya oyle yapmıs cvp vermemıs
Ben konustum yanı saka bıle olsa bunları soyleyen bırınemı layık gordun kendını
Bu onsan sana saygıda duymaz sevmezde .
Sevseydı kırmamaya calışırdı bu nasıl uslup boyle dıye konustu
Etkılı oldu sanmıstım ama olmamıs
Çocuğun tarzı (şaka adı altında bile olsa ) en ufak reddedilmeyi kaldıramayan narsist biri gibime geldi. Böyleleri kendine reddedilme/ ayrılma gibi şeyleri yediremeyince çirkinleşen kişiler olabiliyor. Dikkat edin ve kesinlikle uzaklaştırın kızınızı. 14 yaşında tabiki birşey hissedebilir ve konuşabilir bence ama çocuk terbiyesiz.

Son düzenleme:
Kızınızın mesajlarını karıştırmayarak ise başlayabilirsiniz. 14 yaşında, söylediğiniz gibi akıllıysa da yanlış işlere bulaşmaz biraz güvenmeniz gerekiyor. Arkadaşlarıyla mesajlarını niye okuyorsunuz mesela.
Bu yoruma beğenmedim atanlar kontrol bağımlısı, travmatik anneler. Çocuğunun telefonunu karıştıramazsın. O çocuk bunu bilse bir daha sana asla güvenmez. Annem de günlüğüme bakardı, gerçekten sınırlarının bu kadar aşılması kadar rahatsız edici bir şey yok ki çocuğunun telefonunu karıştırmama düşüncesini “beğenmeyen” bu kadar anne olduğunu bilmek de bir o kadar rahatsız edici. Eğer allah korusun çocuğunda gözle görülür ve olumsuz değişimler varsa tabiki tedbiren göz gezdirirsin. Ama konu sahibinin rutini olmuş genç bir kızın telefonunu karıştırmak. Hiç hoş değil inşallah kız bir şekilde farkeder bu durumu

Hayır bide çocuğun çevresini biliyosun, muhabbetlerini biliyosun, akıllı bir çocuk diyosun, e çok şükür acil müdahale gerektiren bir durum da yok. Ne diye sürekli karıştırılır ki telefon o zaman?

Bu yoruma beğenmedim atanlar kontrol bağımlısı, travmatik anneler. Çocuğunun telefonunu karıştıramazsın. O çocuk bunu bilse bir daha sana asla güvenmez. Annem de günlüğüme bakardı, gerçekten sınırlarının bu kadar aşılması kadar rahatsız edici bir şey yok ki çocuğunun telefonunu karıştırmama düşüncesini “beğenmeyen” bu kadar anne olduğunu bilmek de bir o kadar rahatsız edici. Eğer allah korusun çocuğunda gözle görülür ve olumsuz değişimler varsa tabiki tedbiren göz gezdirirsin. Ama konu sahibinin rutini olmuş genç bir kızın telefonunu karıştırmak. Hiç hoş değil inşallah kız bir şekilde farkeder bu durumu
Evet kesinlikle katılıyorum. Bunu yapanların çocukları kesinlikle ebeveynlerine hiçbir şey anlatmayacak. 14 yaş küçük değil, çocuğun kendine ait bir alanı olması gerekiyor ve gerçekten düzgün bir aile ortamına sahip biraz da akıllı çocuklar öyle kolay kolay yanlışa gitmiyor. Önemli olan çocuk bir yanlışa yöneldiğinde anlatabilecegi yardım isteyebileceği bir bağ kurabilmek. Yoksa mesajları karistirildikca onlar daha profesyonel yolunu bulurlar birseyleri gizlemenin.
Ha çocuk gerçekten sorunludur o ayrı ama genç kızlığa adım atarken her şeyine annesinin dahil olması hoş değil.

Çocuğun tarzı (şaka adı altında bile olsa ) en ufak reddedilmeyi kaldıramayan narsist biri gibime geldi. Böyleleri kendine reddedilme/ ayrılma gibi şeyleri yediremeyince çirkinleşen kişiler olabiliyor. Dikkat edin ve kesinlikle uzaklaştırın kızınızı. 14 yaşında tabiki birşey hissedebilir ve konuşabilir bence ama çocuk terbiyesiz.
Evet malesef oyle birde bunlar var dımı . Pesini bırakmayan filan ay cok korkunc. Semt degıstırdık cok uzak oldugu ıcın bıkac zamandır otobusle gonderıyordum . Artık kendım goturucem galıba

Dönemin bitmesine kalmış 2.5 ay. Bu çocuklar zaten liseye başlayacak araya girecek koca bir yaz hiç dert etme bence
Karsıdakı bıraz daha usturuplu ve derslerınde basarılı akıllı bır cocuk olsaydı belkı ses etmezdım
Sakayla ettıgı kufurlerı gormelısınız

Yani bh yaşta masumane birşey olmaz kızma derim ama şimdiki çocuklar kızlarda/erkeklerde bı acayip mi diyeyim,sapitikmi? Değişikler,ne yapacakları belli olmuyor,yinede çok kizmadan mutlaka takipte kal
Evet valla ben bıle sasırıyorum
Bu yas cocuklar bazen yolda denk gelıyor
O kızların bırbırıne ettıgı kufurlerı aklım almıyor
Daha neler vardır bız gormuyoruz . Cok korkunc

Evet kesinlikle katılıyorum. Bunu yapanların çocukları kesinlikle ebeveynlerine hiçbir şey anlatmayacak. 14 yaş küçük değil, çocuğun kendine ait bir alanı olması gerekiyor ve gerçekten düzgün bir aile ortamına sahip biraz da akıllı çocuklar öyle kolay kolay yanlışa gitmiyor. Önemli olan çocuk bir yanlışa yöneldiğinde anlatabilecegi yardım isteyebileceği bir bağ kurabilmek. Yoksa mesajları karistirildikca onlar daha profesyonel yolunu bulurlar birseyleri gizlemenin.
Ha çocuk gerçekten sorunludur o ayrı ama genç kızlığa adım atarken her şeyine annesinin dahil olması hoş değil.
Bende ikilemde kaldım pekı cocugunuz varmı?

Hanımefendi ilk cümlenizden sonrasını okumadım. Travmatik annelermiş çok komik kimsiniz siz ? Kim oluyorsunuz vasfınız nedir çok merak ettim ? Lisans diplomanız psikoloji dalına ait heralde ? Allah rızası için instagramda gördüğünüz iki kelimeyi beyninize kazıyıp her yere yapıştırmayın. Bir sorununuz var belli ancak konu sahibi ve konuya yorum yapan üyeler sizin sorununuzun muhatabı değil. Bir uzmanla görüşün o yüzden.

14 yaşında ki çocuğu saldım çayıra mevlam kayıra olarak mı büyütelim ? 14 yaşında kendine göre akıllı olabilir ama onun zararının olacağını düşünemediği şeyleri
Ebeveyn bilir
Bu kafa yapısına sahip varlıklar üreyince sokaklarda yürümeye korkuyoruz işte. Yapacak bir şey yok. Hepsinin yakasından tutup yatıracak kadar yataklı servis imkanı yok. Kısırlaştıramıyoruzda. Bunlarda ürüyor işte.

Evet malesef oyle birde bunlar var dımı . Pesini bırakmayan filan ay cok korkunc. Semt degıstırdık cok uzak oldugu ıcın bıkac zamandır otobusle gonderıyordum . Artık kendım goturucem galıba
Ben de biraz kaygılı bir anneyim devir kötü napalım korumak uyarmak zorundayız. Ergenlikte mantıklı düşenemiyorlar. Biraz büyümüş olsa o laflara gülmezdi, biz uyarmazsak doğruyu yanlışı göremezler her zaman. Çok canınızı sıkmayın okul tatil olunca unutacak büyük ihtimalle takipte kalın

Okulun bitmesine az kaldı. Uzaktan uzaktan takip edin yine ama çok baskı yapmayın genelde ters teper. Okul bitince unutur inşallah.

X