Cuma Zayıflama Yarışması 14. Takım

Ya ben ekmek ne kadar yemeliyi mesela bugün sabh bir dilim yedim öğlende az yedim.Sence ne kada rekmek yemeliyim.Birde yarın pirinç lapası yaparken Meyve yemeliyim mi su ne kada riçemliyim bir türlü nette tam bilgi bulamadım

iyi aksamlar herkese :)
neyse ki bugunu de sagsalim bitirdim yaa :)
gözümün önünde börekler pastalar uçuştu valla bi de annem benim inadımamıdır nedir sanki rejim yapıyorum diye daha da çok börek çörek yapıyo ya
amaaa tabi ki yemedim!
lapanın 2. günüydü bugun yine aynı sebzeyle yedim aralarda da elma yedim az önce de cok acıktım 2 tane salatalık yedim şimdi de yeşil çayımı içiyorum..

cnm lapa diyetini yaparken lapadan başka hiç bişey yemiyorsun meyvede yenmiyor sadece lapa yiyorsun bol sıvı tüketmen gerekiyor

ekmeğe gelince ben tam buğday ekmeği yiyorum hem sağlıklı hemde bol lifli diyetlerdede genellikle tambuğday ekmeği veriyor diyetisyenler günde 3 dilim normali ama biliyorsun ekmek yerine geçen gıdalarda var onları tükettiinde ekmeği kısıcaksınn

un ve undan yapılan tüm gıdalar, pirinç, makarna, bulgur ve mısır gibi besinlerdir. Tahıllar, karbonhidratlar yönünden zengindir. Tahılların kepekli olanlarında ve bulgurda B, E vitaminleri ve posa çoktur. Bu gruba olan ihtiyaç yapılan işe göre değişmektedir. T
Sağlıklı bir beslenme için beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç, beyaz undan yapılmış makarna yerine tam buğday makarnası veya kepekli, ıspanaklı veya domatesli makarna, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı daha çok tercih edilmelidir.
1 porsiyon:
1 dilim ekmek = 2 kaşık pilav = 1 kase mercimek çorbası,

Bol Su Iciniz
Ulkemizdeki en onemli sorunlardan birisi su icme aliskanligi olmamasidir. Saglikli bir yasam icin gunde en az 2-2.5 litre su icmek gerekir. Yeterli ve bol su icen kisilerde fazla kiloluluk daha az goruldugu gibi cesitli hastaliklara daha az yakalandiklari ve yaslanmanin geciktigi ortaya konmustur. Gunde en az 8 bardak su icmeyi aliskanlik haline getirmek gerekir. Az su ictiginizde idrarin rengi koyulasir. Idrar rengine bakarsa da az su icip icmedigimizi anlayabilirsiniz. Koyu sari idrar varsa az su iciyorsunuz demektir. Normalde idrar beyaz veya acik sari renkte olur. Bu nedenle idrar rengi acik oluncaya kadar su iciniz.
Gidasiz yasamamizi surdurebildigimiz halde, suzuz birkac gunden fazla yasayamayiz. Icilen su gidalarin emilimini ve hazmini kolaylastirdigi gibi dolasima faydali olur, vucut sicakligini kontrol eder, eklemlerin kayganligini saglar, cildin daha saglikli olmasini saglar ve vucuttan zararli maddelerin atilimini saglar.
Hergun idrar ve terle kaybettigimiz suyun alinmasi gerekir. Vucut susuz kalinca biz bunu susayarak anlariz.
Vucudumuzda %1-2 oraninda su kaybi olunca susamaya baslariz ve su iceriz. Disarisi sicak olunca veya egzersiz yapinca su ihtiyaci artar.
Yaslandikca susuzluk veya susama mekanizmasi daha az calisir. Bu nedenle yaslilar suyu duzenli icmelidir ve idrarlarinin acik renkte olduguna dikkat etmelidir.

alıntıdır...

hadi ya ben yedim meyve :uhm:
niye yenmiyo ki acaba :uhm:

günaydın şekerler
akşamdan bu yana kimse gelmemiş buralara pek ıssız kalmışınız
neslihanım nerelerdesin şeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…