- Konu Sahibi Pinarbartu
-
- #21.881
kızlar kızarmış ekmeğin glisemik indeksi düşük olduğu için çabuk acıkmamızı engelliyormuş.tavada çeviriverin 2 dakika.aha bana da bu bilgi için teşekkür etmeyi unutmayıın.
afiyet olsuun.yağlı kağıda mı serdin.
selam kızlar nasılsınız bugün?
NEDEN TATLI YEMEMELİYİİZ?
1 g glikojenin [sekerin] depolanmasi için 3 g suya ihtiyaç vardir. Yani 1 g seker 3 g su tutmaktadir.
Diyelim ki günde 300 g seker fazladan tükettiniz 300 x 3=900 g kilo aldiniz demektir
Bunun için, özellikle rafine tipi karbonhidratlardan [sekerli bütün gidalardan] mümkün oldugu kadar uzak durmamiz gerekir. Karbonhidrat ihtiyacimizi kompleks karbonhidrat içeren gidalardan [kepekli tahil grubu, sebzeler, meyveler, kurubaklagillerden] karsilamaliyiz.
SPORDA YOGUNLUK MU - SÜRE MI?
Temposu hizli olan bir spor veya egzersizle harcanan kalori fazla olmasina ragmen yaglardan harcanan enerji orani düsük olmasindan dolayi çok hizli veya çok agir spor ve egzersiz yerine, normal tempoda uzun süre spor ve egzersiz yapilmasi, yaglardan harcanan enerji miktarini artirmaktadir. Vücut spor yapmaya basladiginda ilk 15-20 dakika karbonhidratlari yakit olarak kullanir daha sonra yaglari kullanir. Bunun için uzun süren sporlar obezitede daha etkindir
ii akşamlar kızlarrrr....
ben bugün gündeydim.. düşünün yani pastalar börekler.. ama kendimi tuttum sayılır.. ekstradan yarım dilim yaş pasta yemişimdir.
sabah diyet kahvaltısı klasik
öğleyin günde yediklerim yaprak sarma, şehriye salatası, tatlı
akşam da ızgara tavuk bir kase yoğurt çorbası..
ekmek yemeyerek telafi etmeye çalıştım
slm canım bugün sıkıcı biliyorsunuz haftasonu tek başıma evdeyim sen nasılsın
iyiyim ablacım sen nasılsın?eda aşşağıda gördüm seni naber....
Diyeti bozmak yok,14. takımın birbirinden değerli üyeleri ile yola devambende iyiyim edacım,esen evet çok fazla değil yediklerin arasıra metabolizmayı şaşırtmak lazım bişey olmaz diyete devam bozmak yok,oğlumla oynaşıyorum pazar günlerini oldum olası sevmem en sevdiğim günler cuma-cumartesi allah sağlık versinde hergün bayram .....
anşacım spor ypar telafi edersin sen ben biliyorum.
itiraf ediyorummmm iki günde diyetimi bozdum bozdum dün çiğ köfte yaptık arkadaşlarla köfteydi tatlıydı çaydı derken aslında abartmadım ama akşam saat 8-9 civarında olunca dehşet vicdan azbabı:84: bugün eşim evde bi kahvaltı hazırlamıştı ki alllah allah....görmeyin anlatmıyım çok fenaydı veeee biraz öncede yarım tabak mantı yedim uçtum gittim yani hafta sonu yarın hızlı bi şekilde kendime gelmem lazım....
yaaaaaaaaaaaaaa
bana çiğ köfte demeyinben çok severim ve canım istiyo
ben hani her 5 kilo verdiğimde kendime ödül verecektim ya mantı yiyecem o gün
bu diyetim salı son gün 2 gün dilediğimden isteğim şeyi abartmadan yeniliyo bu diyette ama ben sadece çarşamba günü mantı yiyecem bırakmayacam kendimi. bi daha bu diyetide yapmayacam. bundanda bıkmışım artık.
ben seneye malatyadan dönücem inşallah muhtemelen ankara olucak dönüşümüz gülçin ankarada e sende tatilde olduğunuz bi zamana dek getiririz inşallah halada görüşüyo olursak..... çok güzel çiğ köfte yaparım mutlaka beklerimmmm o zamana kadarda filinta gibi oluruz çatlayana kadar yeriz bacımmmankarada olan başka arkadaşımız varsa onlarda davetlidir tabikii....
unutma bu sözünü gülçin koşşş çiğ köfte var
Selam canım benimkızlar bu topikte bnm selamım neden hiç alınmıo hiç :44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?